Shell

Moram priznati da me malo smeta ovakav ton i sadrzaj po kojem ispada da se na shella stoji misecima bez smjene i da je ogavno ode navigati i slicne , da prostite pizdarije. Ima problema sa smjenama zadnje vrijeme jer se shell prosirio, mozda su zagucali vise nego sto mogu progucati, ali daleko je to od toga sto se ovdje prica. BTW,ugovor nije 3-3 nego je takav dogovor za one koji su u SMTC ili back-to-back sistemu. Ostalima bih preporucio da procitaju ugovor od 01.04. 2008. jer je to zadnji potpisani ugovor,ostalo je nevazece. Mogao bi ja ovdje dosta dugo pisati o nebulozama koje se svakodnevno iznose, ali nekima je ocito stalo da se stvori dojam da je na Shell-a sranje. Jeste, sranje je za neradnike i za nedisciplinirane i tvrdoglave i one koji bi navigali po svome sistemu. Takvima zelim sto brzu smjenu i da sebi nadju puno,puno bolju kompaniju po njihovom ukusu.
Mirno more

Pozdrav Odisej

Mislim da je nas Netijak isto malo zabrazdija vise nego sta je tija reci jer on je dobar u dusi a sad da se otkad je on na Shell pise i previse o istom vide i oni koji ne dolaze na forum, ali na taj nacin najbolje ubijamo vrime na brodu i druzimo se. I netriba se ljutit na sitne trzavice :uzdravlje

e moj fico. dokazala se zrile, a bilo bi dobro i nama se tako dokazat. stoji doma a eurici kure. moran pitat di je bila na visinske pripreme.
nego, evo san se bas jucer oko 5 popodne odlucija ic ca, i govorin - za dom spremni. kad zove norvedjin - ajmo na veceru. umra san. japanski fine dining....sporkali 15 pjata, nisan izija ni za pod zub. i onda ...u hyatta u bricksa...do 3 ujutro, e onda san odlucija da san stvarno za dom spreman. sad mi puca dinja, a ko mi je kriv.

e moj fico. dokazala se zrile, a bilo bi dobro i nama se tako dokazat. stoji doma a eurici kure. moran pitat di je bila na visinske pripreme.
nego, evo san se bas jucer oko 5 popodne odlucija ic ca, i govorin - za dom spremni. kad zove norvedjin - ajmo na veceru. umra san. japanski fine dining....sporkali 15 pjata, nisan izija ni za pod zub. i onda ...u hyatta u bricksa...do 3 ujutro, e onda san odlucija da san stvarno za dom spreman. sad mi puca dinja, a ko mi je kriv.

A jebiga sta mu nisi reka oma da nes ic :D

P.S

Aj mo na temu nazad nemojte da moderatori brisu :)

Last edited:
Tema je Dalmo?? vrlo kompleksna. Malo se taklo u Shella i zagrebalo po povr??ini nakon duuuuuugo vrimena i odma se digla tramontana, a svi znamo koliko je taj vitar gnjil. Puno toga ??ta je napisa Odisej stoji, ali svi ljudi ovde ne kusaju iz iste teće, a dno je bogami jednoj dobro zagorilo. Neću se ponavljat, meni ka senioru ne odgovara radit s ljudima koji su izmučeni, bez smjene, nezadovoljni a performance broda umnogome o njima ovisi. Ako nemogu ljudima omogučit smjene, neka smanje apetite i svi sretni. Novi T&C za sve je potpisan u travnju 2010, juniori su ostavljeni na jo?? većoj vjetrometini, bez long term bonusa, koji je kako tako kompenzirao du?ži ostanak na brodu, early call back im je dignut sa 7 na 14 dana. Evo čekam jo?? neke detalje od kolega sa ovog QG parkirali??ta u Fujairahu da malo popunimo praznine pa ću imat vi??e za reć. Na moje veliko iznenađenje sinoć san ima vrlo konstruktivan razgovor s barbom i u puno stvari se sla?žemo. Nevjerojatno ali istinito. Mislim da ni njemu kao zapovjedniku i predstavniku kompanije nije lako odr?žavat mir i red na brodu u jednu ruku, a na drugu stranu treba osigurat da sve ??ljaka. A ako mu ko odluči poć na svoju ruku mo?že bit siguran da drugog čovika ne mo?že dobit samo tako, ??ta opet povećava teret ovima ??ta ostaju. ? ta reć nego da se nadam da će sve bit bolje. Hm...

Zdravi bili! Sla?žem se sa Netjakom,QG brodovi su ipak malo specifična situacija..Ajmo malo obrazlo?žit,neka se ne ljute stari shellovci,pogotovo ako nisu na ovin brodima: brodi su (za sve one koji ne znaju) sa 2 glavna motora,4 mrcine od generatora (problematične),10 separatori,trenutno oko 200+ otvorenih GCa,itd...Poanta je da mi te brode vodimo sa 3 strojara i 2 nazovimo ih mazača i 1 mehaničarom.. Konkurencija to radi sa jo?? jednim strojarom i jo?? jednim mazačem (i kolko znam sa mazačima od zanata,ovi ovdje su čistači!). Kapa nisan računa,moj mi je ionako reka da on nema veze s makinjom,ka?že da je tako na Shellu! 3E mi je overdue za smjenu,zasad će ostat minimalno misec dana priko ugovora (u najboljem slučaju). Obim posla je ludilo,kvaliteta brodi lo??a,radi se a rezultati izostaju..Čovik ne dobije smjenu,ali nema veze,mora dat svojih 100% i nakon zavr??enog ugovora? Te??ko, al ajmo i na shellov safety đir, OPASNO! Moj brod je dosad (a nema mu jo?? 2 godine) prominija 6 kapi,4-5 2E, 4-5 CargoE,4-5 C/O, samo su kapetani isti... Malo me "raspizdilo" ono da ljudi koji grintaju su linčine itd... Sva??ta san napisa,a moga bi jo?? dugo, neman vrimena,posal čeka! Nastavit ćemo ovo, Mirno vam more,ma gdje bili!

Ha makinisti placu non stop,normalno da se u makini nista ne stize kad se pocinje radit u 9,e a onda je kava time pa onda rucak itd.,overtime u makini ne postoji jer su se fine guzice naucile na rad do 1615.
Dolazim sa firme di smo imali sve poduplano istu strukturu ljudi bas ko i tu i decki su sve stizali i sve je radilo i nije bilo overdue pm'a koliko i tu,a ovdje se iskoristava sistem rada na shella i onda kada se posao ne napravi pizdi se po shellu.Shell nije najbolja niti najgora firma ali svi smo mi tu i ne micemo se,di je onda problem,meni je prvome slabo od ove firme i gleam se maknut ali nema mjesta drugdje stoga ljudi oladite malo od pljuvanja po shellu jer to je kao da ste sebi pljunuli u facu.

Mislim da griješiš.. mislim da je sistem rada na Shella upravo takav da za prosječan posao od jednog radnog dana recimo, treba potrošit otprilike duplo vremena ako će se regule poštivat.. a mi smo tu da poštujemo Shell i njihov način rada dok smo svi tu.. neko će to iskorištavat maksimalno i navlačit vodu na svoj mlin dok je na brodu, neko će posli njega doć i nać 50 PM overdue i tako ide naprid dok se ne popne ka šta Pupuja kaže na 200..
Jučer san sastančija od 15 do 17.. danas ću opet i bog te veselija.. tako oće firma, vežen konja di gazda kaže.. meni dobro.. I nebi se složija s tvrdnjom da nema mista drugdi, pitanje je koliko ko ima muda reć hebite se svi, skupit kufer i poć ća.. posla uvik ima ko ga oće nać..
I još nešto, nemojmo počinjat s podjelama kuverta-makinja, pokazalo se štetno i kontraproduktivno, svačiji posao treba dužno poštivat i komentirat u granicama dobrog ukusa, jel tako.. za te komentare služite se portalom jadranbrod ili zadovoljna.com a ne našom malom zajednicom.. živili mi..

Last edited:
evo jo?? dvi priće,kao prilog za "kadrovske"probleme na shella.prića prva,m-classa(ex murex,murina,itd)u makinju kapo,drugi(ka na?? prvi)treći,električar(eto) i fitter i gotovo.brodovi, wllc 300.000,problema, stotinu svaki dan,i da nebi zaboravia,električar"on the box",svaku treću noć.prića druga,dođe na brod david hill, ka drugi oficir palube,nakon ti godine provedene kao kadrovski u shella na isle o man.nakon par pivi u huelvi,pitan ja njega.dobro david čemu ove drame s smjenama na brodovima.stari moj, imam sto ljudi za ukrcat-iskrcat,polovica otka?žu u zadnj čas,puka mu film i ode u pub na pivu do ponediljka.i tako opet sljedeću sedmicu.......

Ha makinisti placu non stop,normalno da se u makini nista ne stize kad se pocinje radit u 9,e a onda je kava time pa onda rucak itd.,overtime u makini ne postoji jer su se fine guzice naucile na rad do 1615.
Dolazim sa firme di smo imali sve poduplano istu strukturu ljudi bas ko i tu i decki su sve stizali i sve je radilo i nije bilo overdue pm'a koliko i tu,a ovdje se iskoristava sistem rada na shella i onda kada se posao ne napravi pizdi se po shellu.Shell nije najbolja niti najgora firma ali svi smo mi tu i ne micemo se,di je onda problem,meni je prvome slabo od ove firme i gleam se maknut ali nema mjesta drugdje stoga ljudi oladite malo od pljuvanja po shellu jer to je kao da ste sebi pljunuli u facu.

Dragi kolega,većinu komentara ne shvaćam kao pljucanje po Shellu,mislim da je ovo pravo misto di mo?žemo razminit mi??ljenja i iskustva. A Va?? komentar "makinisti plaču i fine guzice" ste tribali zadr?žat za sebe,jer po tome se vidi da razmi??ljate nezrelo! Zanima me s koje ste to firme do??li,i ??ta vas je privuklo ovdje. Da vam olak??am,reći ću vam ??ta je privuklo mene: ugovor 3 miseca, projekt Nakilat koji je (bio) obećavajući, ali i obećanja da ćemo imati vi??e ljudi u makinji s obzirom na obim posla i zahtjeve ovih "sofisticiranih" brodi!

evo jo?? dvi priće,kao prilog za "kadrovske"probleme na shella.prića prva,m-classa(ex murex,murina,itd)u makinju kapo,drugi(ka na?? prvi)treći,električar(eto) i fitter i gotovo.brodovi, wllc 300.000,problema, stotinu svaki dan,i da nebi zaboravia,električar"on the box",svaku treću noć.prića druga,dođe na brod david hill, ka drugi oficir palube,nakon ti godine provedene kao kadrovski u shella na isle o man.nakon par pivi u huelvi,pitan ja njega.dobro david čemu ove drame s smjenama na brodovima.stari moj, imam sto ljudi za ukrcat-iskrcat,polovica otka?žu u zadnj čas,puka mu film i ode u pub na pivu do ponediljka.i tako opet sljedeću sedmicu.......

Nije Dave-u sve ni virovati....meni je bija treci:-)

Pa jel postoji i??ta ??ta van se sviđa na shell-a zadnjih 50 postova ni??ta nevalja sve je sranje, kako vi izdr?žite kad vas toliko grataju......:rolleyes:
I kad dođe?? doma i stavi?? karticu u bankomat fali li vam ??ta...,ako van se neda ima fala Bogu firmi nije da je cviće na Shell-a, al proče??ljajte malo forum, svako negdi ima sranja priko glave, a jel se to manifestira priko papira,kvarova,smjena ili ??ta ti ja znan to je drugih par postola, čak ima i zvijezda ??ta ?žugaju protiv kaciga na +50,(na kojoj to ozbiljnijoj firmi nemate propisani PPE-kacigu,safety shoes,boiler suit i rukavice) pa ako van se neda nosit kacige mo?žete u Keruma, paletara u ruku sokolsku maju i idemo, bit će te aktivni i u poslu 12 uri i niko vas neće cjepit sa meetinzima,daily work schedule-ima, breefing-ima itd.

E moj netijace,
nesto mi je sve ovo jako poznato a cini mi se da smo te upozoravali prije nego si otiso.

Ajde samo polako, a kao sto si i sam rekao izgubit ces koju kilu extra i steci masu novih prijatelja ( neprocjenjivo), i samo da ne zaboravim sjecas li se onog filma '' Back to the Future'' ?

:uzdravlje

E moj netijace,
nesto mi je sve ovo jako poznato a cini mi se da smo te upozoravali prije nego si otiso.

Ajde samo polako, a kao sto si i sam rekao izgubit ces koju kilu extra i steci masu novih prijatelja ( neprocjenjivo), i samo da ne zaboravim sjecas li se onog filma '' Back to the Future'' ?

ima bit da ne. samo da ne moran molit jacobsena da uzme nazad izbjegkoga sina, za remija je lako... sinoc san ga unistija

E moj netijace,

Ne sićan se Zlikovac, zna?? kad je to bilo na TV, ja san jo?? pijonir bija...
Ma zna?? kako mi je ovde lipo, sića?? se kad si ono mene do??a prominit oni vijađ, meni je jo?? lip??e. Ovde neman Anti??e pa mi je svaki dan ko nedilja, do podne sastanci, od podne prdi-ludi. I ka?žu Shell nevalja, ma Shell je najbolji, kad dojen doma iden u Koste tetovirat znak na prsi, neka cilo selo vidi...:hihi
P.S, nemoj mi Bernya satrat puno, sve će van izist..:p

A šta mi vas dva spamate thread o Shellu, a.. nije van dosta šta ste me u đir uvatili na p.m nego još i ovako pred cjelokupnom javnosti... :mad:
Ajmo PZC-Luanda, šta se čeka.. :hihi
P.S, Zlikovac i Manji.. osta san sa Oddon na ratnoj nozi, da se rahmetli Tito digne, nebi me ni on uspija vratit na SKS, jedino ako Poljaci dignu pozdrav zbog poreza bi mogli crnu ovcu zvat nazad...

Last edited:
Necu ja Bernija satrat jer idem doma za 3 sata, ali bogami oce ovaj moj rujosto me dosao zamijenit.

Pozdravlja te Berni , cini mi se dobar decko.:uzdravlje

Ne sićan se Zlikovac, zna?? kad je to bilo na TV, ja san jo?? pijonir bija...
Ma zna?? kako mi je ovde lipo, sića?? se kad si ono mene do??a prominit oni vijađ, meni je jo?? lip??e. Ovde neman Anti??e pa mi je svaki dan ko nedilja, do podne sastanci, od podne prdi-ludi. I ka?žu Shell nevalja, ma Shell je najbolji, kad dojen doma iden u Koste tetovirat znak na prsi, neka cilo selo vidi...:hihi
P.S, nemoj mi Bernya satrat puno, sve će van izist..:p

Back