Shell

Relaksacija počela...
Jučer su sa jednog broda trojica časnika samoinicijativno u Suezu kufer u ruke i niz skalu... ovde se takva akcija priprema u tajnosti daleko od očiju i ušiju svekolike javnosti... saće počet ovde u Fujairahu transfer s broda na brod da se popune redovi na onima koji prvi idu na ukrcaj... koji cirkus... da Shell :udriglavom:udriglavom
Stikane svaka ti se pozlatila... Kokolo eto me, stavi pivu ladit... :D

A šta si mislija zašto Žiku zovu Žika Istina?:udriglavom
A neki dažu da je na Shella odlično, neki da ne valja...ali ja znam da je moj muž ima masu ponuda da sa OSG priđe na Shella i da je on to uvik glatko odbio i uvik mu je razlog bio, da je Shell sranje...a sad opet kako kome...

Last edited:
paz vako!! valja, ne valja - to je relativan pojam. tako i sa zenskama - neko voli deblje, neko mrsavije, neko bjonde, neko crne!!! cin si isa na oil majora, triba si znat ka vec iskusni pas da ce bit brdo papirologije i cudnih pravila. i upozoren si na to! ali... pustaj strikane, veca je lova, snac cu se ja... nema tako velikoga macka na svitu koji moze plivat kontra ustaljenoga sistema. pa i ka pocetnik, a gospe mi i ka teski senior. akos pivat - pivaj, ako ne, kupi prnje.
tako mi triba bit. a di bi islo pomorstvo kad bi se svakomu udovoljavala muzicka zelja? sta ce mi kaciga u makinju? ne triba, nisan je ni ja nosija, ali ako je rule onda je rule i basta. no discussion. jes dobija pare - jesi. e pa radi i postuj pravila. jel ti vrime za ic doma - nije! a vec kukas o smjeni.
ili....svatija si da si malo vise zinija nego mos progucat...pa sad trazis misto za manovru. ja trece ne vidin. sto puta je receno da nisu trisnje uvik najsladje u susidovome vrtlu...ali jebi ga, sta oni znaju, ja cu to sve spizdit na brzake...neces, ne! btw, dobro jutro lipi moj, kaslju li ti kokosi danas??

i jos nesto. da je strikan na tvome mistu, umisto pisanja uz vitar, on bi sad navalija u slobodno vrime skuzit malo taj gas kako to radi i klapa. dvi ure na dan i eto te za par miseci spreman ka zmaj. tako san na koncu i ja napravija, ista prica drukciji brod. fully ref lpg (za kojega govore da je jebeniji od klasicnog lng-ja), pa pomalo sa svabon gasiston. jedan ukrcaj etilena, jedan propilena, jedan vcm -a i gotovo. posli na one velike - propan butan je sala mala. ovo ti je velika sansa, upa si na lng za prvoga s neba u rebra. zasto ne napravit dva ugovora, sporkat matrikulu (ne zaboravi da shell pecat isto vridi koji kurac) i onda na market. u medjuvremenu skrpas onu prvu klasu - i ti si bog! e, rec ces, lako tebi pizdit! ja ti i pizdin zato sta san to vec prosa i rjesija na pravi nacin, pa san tvojih godina obisija francuski kljuc o brokvu i sija na kraj . evo san te opra ovako javno, ali jebi ga. krajnje je vrime pocet upotrebljavat glavu za mislit, a ne za sisanje.

sva zavaravanja sta ce oni, mi smo...lumeni i supermeni, mogu se bacit u zahod i povuc vodu. evo vidi kakvi smo kad sijemo zamo kirgistan i rumunje. bog te jeba, kirgistan ili tamo neki azerbejdjan i slicne. ukrajinci nas sibaju, a mi skuplji od njih duplo. a te statistike se ne rade za nista, neko to prati, a prema tome se radi i strategija firme kad su place za posadu na tapetu.
bole me prsti od tipkanja i iman lagani mamurluk od sinoc...inace jos bi puno lipih stvari bilo za napisat

Last edited:
Sve ??ta si napisa vridi zlata, 100% si u pravu...
Ja bi samo doda jo?? jedno, da ??ta prije otvore crewing u Bi??keku, tribaće in, ako oni u Kandaharu zapne sa smjenama..
To ??ta san ja kakvi san, to neće niko prominit osin mene ako buden tija naravno, da je prilika uvatit posal, je, oću li ga uvatit pa posli toga pobić, to če se vidit iduće godine... Ove ćemo ovako grintat, lak??e mi je pre?živit, mentalitet mi je takav sjeban...
Koko??i su ok, fala na pitanju...:uzdravlje

Situacija i smjene

Situacija i smjene

Pozdrav ekipa,
Pratim ovi forum vezano za Shella,iskreno nisam ima ba?? ni vrimena ni volje komentirat komentare pojedinaca..Trenutno sam na jednom od Flexova, 1.makinje,skoro na po puta od ona famozna 3 miseca koliko je navodno ugovor. Potvrđenog "partnera" nemam,zadnje je da su nas zamolili (ajmo to tako nazvat da ne upotrebim neku prikladniju rič) da se s broda ne ??alju upiti u vezi smjena jer da im time remetimo njihovu koncentraciju i skrećemo pa?žnju sa sa njima bitnijih stvari... Situacija je katastrofa, ljudi su nezadovoljni, kad se ukrca?? ne zna niko kad će?? doma... U svojih 16 godin po moru, ovo je definitivno najlo??ija situacija kad je u pitanju moral i stabilnost psihe ljudi na brodu! A sve pričice tipa: "Rje??ili ste sve svoje ?životne probleme" i " Svi bi tili na Shella!", o tome bi se dalo pričat dugo dugo, mo?žda u dogledno vrime i sa psihijatrom.... Mirno VAm more,ma gdje bili!

Pozdrav ekipa,
Pratim ovi forum vezano za Shella,iskreno nisam ima ba?? ni vrimena ni volje komentirat komentare pojedinaca..Trenutno sam na jednom od Flexova, 1.makinje,skoro na po puta od ona famozna 3 miseca koliko je navodno ugovor. Potvrđenog "partnera" nemam,zadnje je da su nas zamolili (ajmo to tako nazvat da ne upotrebim neku prikladniju rič) da se s broda ne ??alju upiti u vezi smjena jer da im time remetimo njihovu koncentraciju i skrećemo pa?žnju sa sa njima bitnijih stvari... Situacija je katastrofa, ljudi su nezadovoljni, kad se ukrca?? ne zna niko kad će?? doma... U svojih 16 godin po moru, ovo je definitivno najlo??ija situacija kad je u pitanju moral i stabilnost psihe ljudi na brodu! A sve pričice tipa: "Rje??ili ste sve svoje ?životne probleme" i " Svi bi tili na Shella!", o tome bi se dalo pričat dugo dugo, mo?žda u dogledno vrime i sa psihijatrom.... Mirno VAm more,ma gdje bili!

Prije svega pozdrav i dobro dosao na forum svih nas pomoraca.

Svojim postom si me samo podsjetia da ce jadran ujutro kad se probudi vjerovatno imati glavobolju :hihi

Može jer mu po Safe manning certificateu ne tribaju, sva trojica su bili juniori... i nemožeš znat koji je brod... nije sve za javnost... :D

Last edited:
manjinorgo je blizu svetog pisma,ako je shell u pitanju.sada su zagrabili malo vi??e nego mogu pokrit.da ne ponavljam, up-down,je stalno na shella.ako uspije?? "??porkat"matrikulu,definitivno ima svoju te?žinu.

sastanak u dohi(travanj 2005),shall i svi ostali oil majori.shall je podlo svih"začavla".posli godine dana, fradelić se falia,uzimamo 27 novih brodova od shella.neznam,u međuvremenu sam oti??ao u "rezali??te",ali ipak.........

A ??ta si mislija za??to ??iku zovu ??ika Istina?:udriglavom
A neki da?žu da je na Shella odlično, neki da ne valja...ali ja znam da je moj mu?ž ima masu ponuda da sa OSG priđe na Shella i da je on to uvik glatko odbio i uvik mu je razlog bio, da je Shell sranje...a sad opet kako kome...

Gospodjo, uz svo duzno postovanje, OSG se ni u cemu ne moze usporediti sa Shell-om. Nazalost, brzo cete vidjeti i zasto, naime ne tako davno, na OSG-a je bilo puno hrvata, koji su zatim zamjenjeni drugim kadrom. Vidim, neki su i ostali, i neka su. Nadam se da su zadovoljni i da im je dobro.
Glede ove opaske da neki kazu da je na Shell-a dobro, a neki pak da je uzasno, nazalost moram primjetiti da se bune uvijek isti ljudi, njih nekolicina, a na firmi nas ima oko 400(eeeej cetiri stotine) i mnogi su tu vise godina, te se uredno vracaju i ne bjeze glavom bez obzira od kapitalisticke korporativne azdaje, hehe.
S postovanjem vama i svim nasim Penelopama,
Mirno cekanje....

ako to zrile tj.zrilka kaze onda more bit da je istina!
Naime bio san i na OSG-a i Shell-a pa znam vrlo dobro o cemu se radi. Nemoze se te dvi firme usporedit nikako, ali zenama se to ne moze objasnit, tj. nece razumit. Razmisljaju na nacin, tamo di mi je muz tamo je najbolje. Jos usput jer joj je on reka da je neka druga firma sranje.
Na OSG-a je jedno vrime bilo puno Hrvata, cak su neki brodovi bili pod cilon nason posadom, ali tada to valjda nije bio problem!!
Sto je sada bolje nego prije na OSG-a? Permanentni ugovor i placa u eurima? Manning radi Zorovic a ne vise magazinovic.
More bit da je jedino bolje tamo di je Frenki, ali se Zrili muz jos mora dokazat, a do tada mora grijat klupu na OSG-a.

...More bit da je jedino bolje tamo di je Frenki, ali se Zrili muz jos mora dokazat, a do tada mora grijat klupu na OSG-a.

Pa sigurno jedebelo bolje tamo di sam ja. Ne zalim se jos uvik skupljam ove masne platne liste. A sto se tice dokazivanja ne triba se zrilin muz dokazivat.Zrile se vec pokazala i dokazala za njega,a to mi je puno bitnije.

ako to zrile tj.zrilka kaze onda more bit da je istina!
Naime bio san i na OSG-a i Shell-a pa znam vrlo dobro o cemu se radi. Nemoze se te dvi firme usporedit nikako, ali zenama se to ne moze objasnit, tj. nece razumit. Razmisljaju na nacin, tamo di mi je muz tamo je najbolje. Jos usput jer joj je on reka da je neka druga firma sranje.
Na OSG-a je jedno vrime bilo puno Hrvata, cak su neki brodovi bili pod cilon nason posadom, ali tada to valjda nije bio problem!!
Sto je sada bolje nego prije na OSG-a? Permanentni ugovor i placa u eurima? Manning radi Zorovic a ne vise magazinovic.
More bit da je jedino bolje tamo di je Frenki, ali se Zrili muz jos mora dokazat, a do tada mora grijat klupu na OSG-a.

Ja nisam rekla da je na OSG bolje, nego je moj muž reka da je na Shella gore...
A di je dobro njemu, dobro je i meni, bitno da mi 7200 eurića permanent sida na račun...btw. on je na OSG više od 10 god. i zadnjih par mu je najbolje, vjerojatno otkada su otišli pametnjakovići
Za dom spremni...

Last edited by a moderator:
Nemoj Zrile tako na prvu napadat. Ima ljudi šta im Shell daje nešto neprocjenjivo, sigurnost da će bit na brodu sigurno 183 dana godišnje sa sigurnim prebačajem u iduću barem 50... To nesretnici na puno kompanja nemaju nego grizu nokte oće li ih navuć... Zamisli sigurnosti koje ti 113 godišnja kompanija nudi... 100% Šuker-free... garant...
I još nešto san se sitija... gledan one jadnike na offshoreu, zamisli šokova dici, svaki put kad idu nabrod dica udri u plač, pa tako 7-8 puta godišnje... koje to friže ostavlja na dičijin dušama.. a ovde lipo dite ti zaplače eventualno godišnje dva puta... triba i na njih mislit... dica su naše blago...
PPE..WP..TT..LOFL..BBS...SMS... TRESSSSSSSS...
http://www.youtube.com/watch?v=boBQ-ISKT5A&feature=related

Last edited:
Nemoj Zrile tako na prvu napadat. Ima ljudi šta im Shell daje nešto neprocjenjivo, sigurnost da će bit na brodu sigurno 183 dana godišnje sa sigurnim prebačajem u iduću barem 50... To nesretnici na puno kompanja nemaju nego grizu nokte oće li ih navuć... Zamisli sigurnosti koje ti 113 godišnja kompanija nudi... 100% Šuker-free... garant...
I još nešto san se sitija... gledan one jadnike na offshoreu, zamisli šokova dici, svaki put kad idu nabrod dica udri u plač, pa tako 7-8 puta godišnje... koje to friže ostavlja na dičijin dušama.. a ovde lipo dite ti zaplače eventualno godišnje dva puta... triba i na njih mislit... dica su naše blago...
PPE..WP..TT..LOFL..BBS...SMS... TRESSSSSSSS...
http://www.youtube.com/watch?v=boBQ-ISKT5A&feature=related

Moram priznati da me malo smeta ovakav ton i sadrzaj po kojem ispada da se na shella stoji misecima bez smjene i da je ogavno ode navigati i slicne , da prostite pizdarije. Ima problema sa smjenama zadnje vrijeme jer se shell prosirio, mozda su zagucali vise nego sto mogu progucati, ali daleko je to od toga sto se ovdje prica. BTW,ugovor nije 3-3 nego je takav dogovor za one koji su u SMTC ili back-to-back sistemu. Ostalima bih preporucio da procitaju ugovor od 01.04. 2008. jer je to zadnji potpisani ugovor,ostalo je nevazece. Mogao bi ja ovdje dosta dugo pisati o nebulozama koje se svakodnevno iznose, ali nekima je ocito stalo da se stvori dojam da je na Shell-a sranje. Jeste, sranje je za neradnike i za nedisciplinirane i tvrdoglave i one koji bi navigali po svome sistemu. Takvima zelim sto brzu smjenu i da sebi nadju puno,puno bolju kompaniju po njihovom ukusu.
Mirno more

Hvala na ljepim željama kapetane, iz vaših usta u božje uši...
:uzdravlje
I samo mali osvrt na vaš post, tvrdoglav JESAM, nediscipliniran KATKAD, ali šta se tiče NERADA ovdje navegavaju svjetski prvaci, valjda ja zato ne mogu...

Last edited:
Back