Shell

Pozdrav

Ako već većina brodova od Shell-a ima internet terminale na brodu onda bih ja isao i na manju placu tu al da imam internet jel mi je vazna komunikacija sa obitelji doma. I jos s toga je internet besplatan koliko vidim...pa di ces bolje. :udriglavom

Oprosti,kako to mislis "manju placu", ne znam bas puno kompanija koje bolje placaju nas Hrvate.BTW, oil flota se siri,pokusaj doci na interview u Globtika...

Ajde dobri ljudi odgovorite na par pitanja.
Uskoro idem na razgovor sa englezom,za poziciju električara.Imam odrađena 3 ugovora na plina??ima.

1. Zanima me kako teče taj razgovor i koliko on uopće utječe na dobivanje posla?(Sa engleskim i strukom nemam problema ali svejedno ?želim to obaviti na najbolji mogući način)

2. Ako se prođe taj razgovor da li se odmah potpisuje ugovor?

3. Ako da ,od kada se počne dobivati plaća?

4. Ima li na forumu jo?? netko ko ide drugi tjedan na razgovor?

sjetiti ću se ja toga jo??...

Hvala

postovani afg obicaj je da prvo predstavite,ove koji odmah idu u glavu pokupe informaciju i odu bas ne docekaju sa ruzama............... :hihi

Pozdrav kolega i dobrodo??ao na forum. Vidim da te zanima GWF pa idemo redom...
Razgovor s englezom će ti se svest na poznavanje osnovnih stvari posla, dosta automatike, i ako te ciljaju za novi gas fleet po?željno je da ima?? tečaj HighVoltage (nije uvjet, oni te po??alju po potrebi)...
Najva?žnije ti je bit cool, lipo s njime pričat, čovik nije glup ni naporan, dapače...
Plaća ti kreće kad te po??alju na famozni Induction, traje 3 dana za juniore, organiziraju ga često jer im fali nevjerojatno puno ljudi, to je tečaj korporativne religije, ni??ta posebno, upoznaju te sa SMS-om, safetyem i slično... Onda ti plaču zaustave, ide?? off-pay do ukrcaja ili sljedečeg tečaja...
Ne brini za razgovor, ako imalo ima?? soli u glavi prolazi??, ionako muku muče sa električarima jer ih nemaju dovoljno, evo i na?? struja se trese ka Fap na leru jer ga je zavaljalo za smjenu...
Dobrodo??a i na Shell, mogu ti to unaprid reć...

postovani afg obicaj je da prvo predstavite,ove koji odmah idu u glavu pokupe informaciju i odu bas ne docekaju sa ruzama............... :hihi
Mladeno, nemojmo odma čovika satrat, naučiće se on pravilima, i pisanim i nepisanim, dajmo mu malo vrimena, hehehe :hihi:hihi

Last edited:
Ajde dobri ljudi odgovorite na par pitanja.
Uskoro idem na razgovor sa englezom,za poziciju električara.Imam odrađena 3 ugovora na plina??ima.

1. Zanima me kako teče taj razgovor i koliko on uopće utječe na dobivanje posla?(Sa engleskim i strukom nemam problema ali svejedno ?želim to obaviti na najbolji mogući način)

2. Ako se prođe taj razgovor da li se odmah potpisuje ugovor?

3. Ako da ,od kada se počne dobivati plaća?

4. Ima li na forumu jo?? netko ko ide drugi tjedan na razgovor?

sjetiti ću se ja toga jo??...

Hvala

? tovani kolega,

Nama brige, no sikiriki....evo moj elektricar place za smjenom, rekli su mu da se strpi do kraja 11. miseca(mogucih 6 miseci na brodu)...tako da vjerujem da je posao siguran ukoliko smo "normalac"...
Zelim vam uspjeha i kako rece kolega Jadran, dobrodosli na Shell

Plaća ti kreće kad te po??alju na famozni Induction, traje 3 dana za juniore, organiziraju ga često jer im fali nevjerojatno puno ljudi, to je tečaj korporativne religije, ni??ta posebno, upoznaju te sa SMS-om, safetyem i slično... Onda ti plaču zaustave, ide?? off-pay do ukrcaja ili sljedečeg tečaja...

Ne ku?žim! Ima se plaća na tečaju (znači za tih par dana), pa kreće kada se ukrcam?
Tehnički gledano mogao bi biti bez plaće jo?? 2 mjeseca nakon ??to me prime. :(
OK ??ta je tu je!
Ako sam dobro uhvatio informaciju sljedeći introduction će biti sredinom mjeseca u Splitu.Nemojte me dr?žati za riječ.

na?? struja se trese ka Fap na leru jer ga je zavaljalo za smjenu

Čuo sam za te probleme!Nije mi ba?? jasno kako se na tako velikoj kompaniji takve stvari mogu de??avati.
Mislim da će to uskoro morati dovesti u red jer im je to jedan od razloga za??to im ljudi idu ća.

tako da vjerujem da je posao siguran ukoliko smo "normalac"...
Zelim vam uspjeha i kako rece kolega Jadran, dobrodosli na Shell

Iz va??e tipkovnice u Bo?žje u??i!
Hvala i mo?žda se vidimo uskoro...

Dakako ,ostajem aktivan na temi! :D

shell

shell

Pozdrav svima
Evo sam dugo na forumu citam sve i svasta
Sto se tice Shella :udriglavom nakon induction kursa si na placi ako su te stavili u planing za sljedeci brod,ako ne onda samo za vrijema kursa
I nemojte se iznenaditi za smjenu jer ljudi odavde bizu glavom bez obzira.
Meni poslali da mi dolazi smjena u Engleskoj 12-tog, :o pa po ure nakon toga novi mail da se ovaj zarucuje 14-tog:mad:te da nemoze doci prije 15-tog i takva sranja se dobivaju u zadnje vrime tj. nemogu oni napravit toliko induction kurseva koliko ljudi bizi odavde :hihi

Pozdrav svima
Sto se tice Shella :udriglavom nakon induction kursa si na placi ako su te stavili u planing za sljedeci brod,ako ne onda samo za vrijema kursa
Meni poslali da mi dolazi smjena u Engleskoj 12-tog, :o pa po ure nakon toga novi mail da se ovaj zarucuje 14-tog:mad:te da nemoze doci prije 15-tog i takva sranja se dobivaju u zadnje vrime tj. nemogu oni napravit toliko induction kurseva koliko ljudi bizi odavde :hihi

Ja sam sa Shella uteka 2004 ali me zanima za??to danas ljudi bi?že ( zbog regula, papira, lo??e spize ili zato ??ta smjena nema). Plaće su li-la ka i na drugim firmama, svi su se izjednačili

Pozdrav svima

Razlika između 12. i 15. i nije neka ali hoće?? li doći doma na ljeto ili zimi se već osjeti!:D

Dr?ž'se kolega!

Pozdrav ciloj ekipi sa foruma!
Jo?? jedan shellovac, ?živnilo je na forumu otkad je uvelo internet.

Evo malo informacija iz prve ruke.

Za koji dan punin četri miseca, smjene nema ni pod svićom. Prvo ??alju jedno ime da će me doči minjat 10.(brod na moru), onda ??alju drugo ime da dolazi 13. onda da ovi zadnji ne mo?že doć 13. jer mora imat gas endorsement (ja iman samo tanker advance), sad po novome dolazi tek 22. ali će tribat ostat sa njim 14 dana radi handovera. ( ja se ukrca ovdi na dva broda ??ta su bila bez struje i bez handovera). Iz mog iskustva, na kraju će me doć minjat neki treći čovik.
Pituravanje- eto za??to ljudi bi?že
Ukrca?? se lako, ali nema?? pojma kad će?? doma.

Inače, za struju vam je plača 4869 usd permanent, ali zajb. lovu kad zavrsis u dr. Ugle??ića nakon ugovora

Ni??ta stra??no, na?? napunija peti misec....:o
Stani tu i čekaj na red, naletiće in ko na sljedećen Inductionu, zna?? kako gori ka?žu, mora?? bit flexible...:D

samo iznosin činjenice
Ja san se pripremija za long tour (nema bonusa), zimnica je spremna.
A i ne mogu se iskrcat, čekan sljedeče lito, jer sa sobon iman samo kratke gače i majice.

Ajmo kolege malo nivo dr?žat na firmi. Dobro se zna ??ta se potpisuje pogotovo otkad nema bonusa. Dosljednost u svemu tra?že od nas, red je da i oni budu dosljedni, od obećanja nema ni??ta, ako prekr??i?? pravila firme, a ovdje na to ozbiljno paze leti?? van, isto treba zahtjevat i od njih. Osobno kod mene takve priče koje su tanke ka kora za burek ne prolaze....
? ta nema, ima da ima i gotovo, pa da vidi??, smjena treba brodu i firmi a ne meni... Jedva čekan ??ta će strikan sad oplest

Jel uspija ko doci na shella bez intervjua u globtika?
Ja znan trojicu ode na brodu... Rajiv, Muhammad i John, oni nisu bili u Globtika.. :D

Last edited:
Jel uspija ko doci na shella bez intervjua u globtika?

odgovor je ne(ima jedan sistem ali su samo neki upali,ali isto preko globtika),globtik ima ugovor za hrvatsku i sve biv??e republike ex juge.smjene,tako je na shella u zadnju dvadeset godina,ja sam umisto četiri ostaja i ??est(sigurno desetak puta):udriglavom a bilo je sedan i ćak osan i po,kada brod ide u rezali??te.

odgovor je ne(ima jedan sistem ali su samo neki upali,ali isto preko globtika),globtik ima ugovor za hrvatsku i sve bivše republike ex juge.smjene,tako je na shella u zadnju dvadeset godina,ja sam umisto četiri ostaja i šest(sigurno desetak puta):udriglavom a bilo je sedan i ćak osan i po,kada brod ide u rezalište.

Niste me skuzili, preko globtika ali da se ne ceka 3 miseca da dodje neki lik iz shella da napravi intervju.

Ja znan trojicu ode na brodu... Rajiv, Muhammad i John, oni nisu bili u Globtika.. :D
A jesi me nasmija, a jel i neki Joe?:D

Last edited:
Nije, iman Richarda ako ti paše...:p
Evo san sad tek ubra tvoj post u čikenhausu, ne razumin kako misliš čekat tri miseca, junior si, ako imaš basic tanker, Globtik sad čini intervjue svaki misec, Bajto okriće bovane po Mejašima, ako ko iskoči uvali mu matrikulu u žep i šalje dalje, ako sad nije prilika za uletit, neznan kad će bit...

Last edited:
Back