@netijak
Diko Rvacka... To sa brevetima je stara priča, ali to ne bi treba bit problem za smjene, barem ne za juniore. Naime, u makinji gvardiju ionako ne dr?žite, tako da kapo i jedan prvi s brevetom(namjerno pi??em jedan, jer bude ih vi??e na treningu...) su sasvim dovoljni da istrpi papir, a na palubi osim CO, dovoljan je jedan junior s brevetom, pa stave 6-6 watchkeeping(na papiru naravno) u portu i to je to... Cila filozofija je da se ne potpisuje papirologija (dnevnici, itd...) od strane onih koji nemaju brevete...
Ja sam cargo operacije radia sa belgijskim sekondom s LPG-a, i dva treca amerikanca prvi put na LNG-u, nitko ne zna di je koji ventil! Pa smo opet ukrcavali i iskrcavali... Je da sam malo manje spava, al...
A ako vas s tom pricom valjaju za smjene onda vas lazu.
Nemoj stalno bit pesimist, ubijas volju ljudima, pogotovo mladjima, a ja i dalje mislim da je Shell dobra prilika svakome i dobar put za LNG, pogotovo u ovom trenutku. Mozda i najbolji za upast, za avancat i slično... Znam dobro ??ta govorim, barem kad je LNG u pitanju... Bolje danas du?že stat na brodu, nego doma...
Nekako mi se čini da nisu ba?? vrimena za turizam i picking... Pitaj radnike Kamenskog, ??eljezare, Dalmacijavina, ??kverova...