Shell

Necu ja Bernija satrat jer idem doma za 3 sata, ali bogami oce ovaj moj rujosto me dosao zamijenit.

Pozdravlja te Berni , cini mi se dobar decko.:uzdravlje
Berni je moja ??kola, baren nisan to zaheba ako ostalo jesan..
Pozdrav, vidimo se doma onda..:uzdravlje

Evo je svanilo sunčano jutro, bacilo svitlo na parkiralište QG flote u Fujairahu. Malo novosti svima. Marshall Islands authorities ne dozvoljvaju nikome ko nema gas advance, pa čak ni juniorima nikakav watchkeeping duty. Shell pokušava rješit problem, ali ljudi sa gas expirienceom nema, u ponediljak je počeo Induction u Indiji... jako tanko..pozdravljam sve one koji nemaju smjenu uz drugarski pozdrav BE FLEXIBLE..:D
Usput Al Debeel pozdravlja Odiseja (Kap. B) i pita ako Onoba nije ramina zašto su se sve VT pumpe na ME razletile u komade a brod je bio u refitu samo koji misec prije. Kaže da bi se rado uključio u raspravu ali nema interneta, tako da ću mu ja prenosit nebuloze mailom. Shell way - THE ONLY WAY

Last edited:
@netijak

Diko Rvacka... To sa brevetima je stara priča, ali to ne bi treba bit problem za smjene, barem ne za juniore. Naime, u makinji gvardiju ionako ne dr?žite, tako da kapo i jedan prvi s brevetom(namjerno pi??em jedan, jer bude ih vi??e na treningu...) su sasvim dovoljni da istrpi papir, a na palubi osim CO, dovoljan je jedan junior s brevetom, pa stave 6-6 watchkeeping(na papiru naravno) u portu i to je to... Cila filozofija je da se ne potpisuje papirologija (dnevnici, itd...) od strane onih koji nemaju brevete...

Ja sam cargo operacije radia sa belgijskim sekondom s LPG-a, i dva treca amerikanca prvi put na LNG-u, nitko ne zna di je koji ventil! Pa smo opet ukrcavali i iskrcavali... Je da sam malo manje spava, al...;)

A ako vas s tom pricom valjaju za smjene onda vas lazu.

Nemoj stalno bit pesimist, ubijas volju ljudima, pogotovo mladjima, a ja i dalje mislim da je Shell dobra prilika svakome i dobar put za LNG, pogotovo u ovom trenutku. Mozda i najbolji za upast, za avancat i slično... Znam dobro ??ta govorim, barem kad je LNG u pitanju... Bolje danas du?že stat na brodu, nego doma...

Nekako mi se čini da nisu ba?? vrimena za turizam i picking... Pitaj radnike Kamenskog, ??eljezare, Dalmacijavina, ??kverova...

Pa ja tvrdim upravo suprotno, Shell je odlična firma u svakom pogledu.. meni je ovde svaki dan proveden sve bolji i bolji.. samo me ovi moji čudno gledaju kad ujutro ulazin u ECR i pivan.. i ko je tu lud.. ;)
I kamo sriće da napokon i oni dobiju dugo zaslu?ženu smjenu pa će nas bit vi??e za pivat, a i za bacit na tresetu.. :cool:

Evo je svanilo sunčano jutro, bacilo svitlo na parkirali??te QG flote u Fujairahu. Malo novosti svima. Marshall Islands authorities ne dozvoljvaju nikome ko nema gas advance, pa čak ni juniorima nikakav watchkeeping duty. Shell poku??ava rje??it problem, ali ljudi sa gas expirienceom nema, u ponediljak je počeo Induction u Indiji... jako tanko..pozdravljam sve one koji nemaju smjenu uz drugarski pozdrav BE FLEXIBLE..:D
Usput Al Debeel pozdravlja Odiseja (Kap. B) i pita ako Onoba nije ramina za??to su se sve VT pumpe na ME razletile u komade a brod je bio u refitu samo koji misec prije. Ka?že da bi se rado uključio u raspravu ali nema interneta, tako da ću mu ja prenosit nebuloze mailom. Shell way - THE ONLY WAY

Uz svo duzno postovanje svima koji su odredili zaradjivati svoj kruh na ovaj nacin, moram primjetiti da vecina(na svu srecu)pojma nema kako izgleda RAMINA.......Al Debeelu zelim sve najbolje, ali i on je pomalo razmazen...budite uvjereni da kad bi u idealnom svijetu brodovi plovili bez potrebe za intervencijom i kada bi pomorci drzali prst u uhu, tada mi ne bismo dobili ovaj posao, nego bi navigali ODLKIKASI iz NW EU i slicno. Zakljucak: Onoba nije ramina nego tu i tamo treba nesto i RADITI....
Mirno more

@netijak

Diko Rvacka... To sa brevetima je stara priča, ali to ne bi treba bit problem za smjene, barem ne za juniore. Naime, u makinji gvardiju ionako ne dr?žite, tako da kapo i jedan prvi s brevetom(namjerno pi??em jedan, jer bude ih vi??e na treningu...) su sasvim dovoljni da istrpi papir, a na palubi osim CO, dovoljan je jedan junior s brevetom, pa stave 6-6 watchkeeping(na papiru naravno) u portu i to je to... Cila filozofija je da se ne potpisuje papirologija (dnevnici, itd...) od strane onih koji nemaju brevete...

Ja sam cargo operacije radia sa belgijskim sekondom s LPG-a, i dva treca amerikanca prvi put na LNG-u, nitko ne zna di je koji ventil! Pa smo opet ukrcavali i iskrcavali... Je da sam malo manje spava, al...;)

A ako vas s tom pricom valjaju za smjene onda vas lazu.

Nemoj stalno bit pesimist, ubijas volju ljudima, pogotovo mladjima, a ja i dalje mislim da je Shell dobra prilika svakome i dobar put za LNG, pogotovo u ovom trenutku. Mozda i najbolji za upast, za avancat i slično... Znam dobro ??ta govorim, barem kad je LNG u pitanju... Bolje danas du?že stat na brodu, nego doma...

Nekako mi se čini da nisu ba?? vrimena za turizam i picking... Pitaj radnike Kamenskog, ??eljezare, Dalmacijavina, ??kverova...
a moj dragi kolega..da je znat sta pise u minimum safe manning certificate..neki bi mozda guzice dali onima tzv redarima u lava.
a di si vidija vozit brod bez tri nogometne momcadi? ovo gori pise ka sveto pismo, ne pisite pizdarije drugovi i ne blamirajte se. nije navigavat opiturat bitvu i prominit trnelu na pumpu. i onda pizdimo ovima juniorima

@Odisej
Ma nije nego neki ljudi su uletili navigat u ovome bumu kad se moga ukrcat svak taman da nije ima noge. I normalno onda udrija ego i ljudi umislili kako su najpametniji,veliki znalci u najmanju ruku Magellani. Medjutim sad stisla kriza i stvari se okrenile i ovi umisto da se prilagode situaciji oni i dalje tupe kako su najpametniji i Bogom dani i ne vide da su bili tu di su bili jednostavno spletom okolnosti. Jasno ja sam prvi pristasa teorija za uzest kintu bez rada ako se moze,a ako ne ide a jebi ga oznojit cemo se malo nije greda.Sporkat cu trlis taman na guzici.

a moj dragi kolega..da je znat sta pise u minimum safe manning certificate..neki bi mozda guzice dali onima tzv redarima u lava.
a di si vidija vozit brod bez tri nogometne momcadi? ovo gori pise ka sveto pismo, ne pisite pizdarije drugovi i ne blamirajte se. nije navigavat opiturat bitvu i prominit trnelu na pumpu. i onda pizdimo ovima juniorima

Ma dobro, mogli bi raspravljat i o tome safe manning certifikatu, volia bi ih ja vidit kako rade regas u Bostonu na bovi sa 12 ljudi na brodu - kako je po safe manningu na RV-u (kolega Marlboro light mo?že provjerit on je trenutno na brodu, al ja mislim da je 12...)...

Moja poanta je bila da oni mo?žedu na brod ukrcat 40 ljudi, juniora i seniora, bez advance gasa, a ako imaju 5-6 njih ??ta imaju - nikakvih problema nema... Najveći problemi se javljaju s Amerima, jer oni su krenili na LNG masovno, a USCG im ne da advance gas bez 10 potpunih cargo operacija - ??ta je danas na ove QG brodove, pa i na ove moje RV-e lutrija i triba barenko 6 ugovora da bi to skupili...

Tako se u biti de??ava da ima?? iskusne juniore po sta?žu navigacije - a nemaju breveta i ne znaju upalit/ugasit balastnu pumpu - o teretu da ne pričam... A svi bi tili u dva ipo ugovora bit prvi...

Netijače, aj provjeri koliki je minimum safe manning na Qmaxu, pa napi??i, ba?? me zanima...

a di ce on to vidit? u koga u skrovadu??
evo ja cu napamet, pa di puklo:
barba, cif, jedan off navigacije, kapo, prvi makinje, jos jedan junior, gas, tri timunjera, mornar . jedan jos u makinju...fale mi dva...ja kontan uvrj glave cetrnajst, jer na vlcc mos proc i sa dvanajst, ovisi o bandiri.
matrix je druga pisma, to je zahtjev oil majora, koji uvik debelo sije msmc

Je, matrix, ali ovi ovde sami sebi gaće kroje. nestalo in tele, a i konca bi moglo brzo. odu gaće po ??avovima.

ka?že fao 18
a neću iz principa ić gori u onoga trtka, jer ako ga malo stisnem za oni koko??ji vratić, moga bi vali?žu spremit, a taj film neće gledat. već san ti reka da je na shella super. gren napisat hotwork permit i risk assesment za tu??iranje pa se javin.. bija je dugi dan, slomljen san.. prčin ti nakilat

Ako zastava to trazi, onda ce to tako i bit.
Moze ih nadjeb.t unajmitelj trazeci jos vise, a na operateru je da odluci hoce li prihvatit ili nece.

@kolega
safe je barba,prvi, i jos dvoje sa naprednim.

@maninjorgo
zaboravili ste najvaznijeg - kuvar

:uzdravlje

@kolega
safe je barba,prvi, i jos dvoje sa naprednim.

:uzdravlje

Evala prijatelju

To znam, Wigny je diga buku oko toga zadnji ugovor, al čisto da se razumimo - Exquisite je uredno neko vrijeme navigava sa jednim juniorom sa advancom, a i Excellence jednom davno...

Nego ja sam mislia da ćirne?? koliko je UKUPNI broj po minimum safe manningu. Meni je ko u glavi 12, al nisam siguran?

??ivia mi:uzdravlje

14 (a baze, idem poslat samo broj kad ono pop up kaze min. 5 znakova.
pa di ovo vodi, jel me ovo neko zaje...e(interlock error)!?)

Last edited:
Ajde nije sve tako crno, nas je sada 30, a fali jo?? ljudi na brodu, dodu??e da skupi?? veliku većinu na hrpu inteligencija im je otprilike ka manjinjorgova francuska salata, pa moraju tako na kvantitetu računat kad je kvaliteta u banani...:D

Back