Prosvjedni skup

Ima li netko mali plasticni brod na napuvanje sa 2 vesla pa da i njega stavimo u koreografiju na binu da se dica imaju di igrati?? Narvno za foto seasion cemo demonstrirati kako su se to hrvatski pomorci nasukali na Vladine hridi!

Prosvjed pomoraca

Na splitskoj je Rivi održan prosvjedni skup pomoraca duge plovidbe. Nezadovoljni su odredbom prema kojoj su oslobođeni plaćanja poreza na dohodak samo ako su 183 dana u navigaciji, dok se u svim drugim zemljama računa boravak u inozemstvu.

Smeta im i što moraju plaćati zdravstveno osiguranje kojeg za vrijeme plovidbe ne mogu koristiti. Smatraju da im se sadašnjom zakonskom regulativom uzima i do 45 posto primanja.

Na prosvjedu se moglo čuti kako u Hrvatskoj ima više od 20.000 pomoraca duge plovidbe koji na godinu u državu unesu više od 500 milijuna dolara svoje zarade. Skup je organizirala ovoosnovana Udruga pomoraca Hrvatske.

To piše na str. hrt.hr dok na text-u piše
-Na rivi ispred LK održan je prosvjedni skup pomoraca duge plovidbe.Udruga pom.Hr.je skupom izrazila nezadovoljstvo zbog novog Zakona o pomorstvu.
Nezadovoljni su jer moraju plaćati zdr. osig.koje tijekom plovidbe ne mogu koristiti.
Nezadovoljni su zato što suplačanja poreza na dohodakoslobođeni samo ako su više od 183 dana na plovidbi u inozemstvu.
Procijenjuje se da više od 20000 pomoraca duge pl.na godinu u Hr.unose više od 500mil.USA svoje zarade.
Potporu udruzi pom.uputio je i Sindikat pomoraca HR.

Evo bilo je i izjava kolege Suše na HTR-popračeno slikom .Posebna su bola djeca sa transparentima.

Jest sratko bilo ,ali suza u oku je zasjala

E svaka cast,ja se upravo vratija iz Splita i stvarno pohvale za organizaciju..bilo je...vise nego dobro i dovoljno.

Ljudi ne znam sta rec.Hvala svima koji su podrzali prosvjed. Moje zahvale posebno idu Nezavisnom sindikatu pomoraca na celu sa kap. Mladenom Bozicem.Hvala Udruzenju pomorskih kapetana trgovacke mornarice Crne Gore koja je ovom prilikom pokazala svu svoju solidarnost i suosjecanje sa nasim problemim.Bez obzira sto nas granice razdvajaju more nas spaja.Hvala zapovjednicima sa Jadrolinijinih vapora koji su makar sramezljivo (razumijem ih u potpunosti) pozdravili ovaj nas prosvjed.Hvala svim medijima koji su prenjeli informaciju o prosvjedu.Hvala organizatorima i svima onima koji su svojim trudom doprinjeli da ovo danas postane stvarnost.
I na kraju hvala Panchu sta mi je malome kupija sladoled.Pancho ne znam koliko sam duzan je li bija kornet ili na stapicu???

Molio bi moderatore da se sastavi lista udruzenja i osoba kojima treba poslati zahvalit na podrsci te da se zahvala kao takva postavi na stranice Udruge.

Greska gosp. Mladen Bozic je upravitelj stroja iz Splita.Nemojte da se ova greska potkrade na stranicama Udruge.

@zrile
Mome kokolu nista nije uteklo.One imaju dogovoren randevous sa kokolom veceras.Znas da on puno ne drzi do protokola.On je za konkretne akcije.
I nisi mi nista odgovorila jesi zvala Skeju i Sluju sinoc???? Neka banda vrati sta su oteli.
@kokolo
Stapi su ti pravi.Svaki zadovoljava standarde Europske unije.Maximalna zakrivljenost je ispod 3 %.

U svoje ime,kao clan Udruge cestitam i zahvaljujem vodstvu,svim clanovima UPH,njihovim obiteljima i prijateljima koji su direktno i na bilo koji nacin pridonijeli danasnjem dogadjanju.Hvala svim pomorcima i svim ostalima koji su s razumjevanjem i bezrezevno dali podrsku nasem prosvjedovanju.
Zahvaljujem mojoj dragoj supruzi sto je iz Zadra dovezla pun auto nase i druge dice.
Evo,ovo troje livo je moja ekipa.
@Offshorre 1975
Hvala na slikama.Na vecini tvojih slika su oni.Mora da si im mora puno sladoleda platit.Ne virujem das su ti mukte pozirali.:hihi

U svoje ime,kao clan Udruge cestitam i zahvaljujem vodstvu,svim clanovima UPH,njihovim obiteljima i prijateljima koji su direktno i na bilo koji nacin pridonijeli danasnjem dogadjanju.Hvala svim pomorcima i svim ostalima koji su s razumjevanjem i bezrezevno dali podrsku nasem prosvjedovanju.
Zahvaljujem mojoj dragoj supruzi sto je iz Zadra dovezla pun auto nase i druge dice.
Evo,ovo troje livo je moja ekipa.
@Offshorre 1975
Hvala na slikama.Na vecini tvojih slika su oni.Mora da si im mora puno sladoleda platit.Ne virujem das su ti mukte pozirali.:hihi

:hihi:uzdravlje

Back