Postovani pomorci,
prosjecan Hrvat radi za 5000 kuna mjesečno i plaća poreze i doprinose. Kao jedan od prosjecnih ne mogu shvatiti da netko tko zarađuje 250.000 kuna godi??nje (5 mjeseci * 50.000 kuna) ne moze platiti 30.000 kuna poreza, a ??alje djecu u hrvatske ??kole, obitelji mu se liječi u hrvatskim bolnicama, vozi se po hrvatskim cestama (preostalih 7 mjeseci). Da li vi stvarno očekujete da se prosječni građani, porezni obveznici suosjećaju s vama?
Postovani gdine.ili gdjo.falkusa
Vama od svega sto vam je "servirano"jedino je ostalo u uhu tih 250000kn.
Nije vam omoguceno da cujete cilu pricu,prema tome nemojte iznosit brzoplete zakljucke.Sve sto su kolege navele,a i jos puno toga niste znali i neznate,a tili bi nam sudit.Mi poreze placamo isto kao i vi i jos vise.Na sve sto kupimo placamo PDV isto kao i vi,a vjerojatno kupujemo vise pa tako placamo i vise poreza,cestarinu kod registracije auta placamo isto kao i vi,a manje se vozimo jer nismo doma veci dio godine,razne pricuve,vodonaknade,komunalne naknade...placamo isto kao i vi,jedino sto dosad nismo placali je porez na dohodak,a sto se mene i mojih kolega tice i necemo ga placat,jer nema nikakve osnove da ga placamo.Niti novac zaradjujemo u ovoj drzavi,niti nam je drzava omogucila i nasla posao,niti je poslodavac koji nas placa iz ove drzave.
Ako ikad zaradim iti jednu kunu u drzavi Hrvatskoj na nju cu platit porez,drugacije ne dolazi u obzir.Uz sve ostalo navedeno od strane kolega,sta nam dica rastu bez oceva,a zene su nam i otac i mater toj dici ,sta nam je i Bozic i Uskrs i Nova godina i subota i nedilja radni dan ka i svaki drugi ni vi ni bilo ko drugi nemate nas pravo osudjivat.A ako vam pored svega navedenog jos uvik zvoni 250000kn izvolite otic na brod,ljudi uvik fali,a i to nesto govori.
Budite pozdravljeni