novi sindikat pomoraca
novi sindikat pomoraca
... evo, prvi put se javljam ...
... u prvom redu, potpuno sam suglasan da se osnuje novi (pravi, pošteni) sindikat. Tko imalo poznaje Brazzadura (ja npr) zna kakav je to čovjek i tu riječi ne treba trošiti. Iskoristio je tragediju capt. Laptala za osobnu promociju, trošio naše novce na putovanja ... a taj sindikat nije ništa učinio u oslobađanju capt. Laptala. Kad mu dođeš sa nekim problemom (a do njega je teško doprijeti ako nemaš 'vezu') ... postaje brbljalo kao premijer Kanader ... puno govori, prividno suvislo ... ali kad odeš van, vidiš da si u istoj situaciji kao prije.
... a što se tiče novog sindikata, nije to tako jednostavno. Onaj tko krene s tim, mora računati na razne klipove ... od strane Ministarstva, ali i od strane njihovih igrača (Brazzaduro & Com) ... jer oni ne trpe konkurenciju ... uhljebljenje je u pitanju. Isto tako, onaj tko se ozbiljno počne baviti s time, mora računati da će to raditi profesionalno ... jednostavno zato što to nije amaterski posao ... a najosjetljivije je pitanje ... da li će taj tko to uzme ostati dosljedan i pošten ... jer će ponude i pogodnosti pljuštati sa svih ugroženih strana ... jer Vlada vlada sindikatima po sistemu 'divide et impera' ... što ih više podijeli, to ih lakše kontrolira.
Svejedno, treba razmišljati pozitivno ... ako se ne krene ... svakog će dana biti sve gore. Ali nije dovoljno samo 'sanjariti' o novom sindikatu, to je tek prvi korak ... treba osmisliti čvrstu strategiju, točno definirati probleme, koristeći postojeću legislativu ... ukazati na neprihvatljivost tih 'zakona', ali sa argumentima ... Na žalost, hrvatska stvarnost je takova, ako toga nema, nitko te neće ozbiljno shvatiti.
Ova moje pisanje nikako ne treba shvatiti kao kritiku, nego kao pokušaj doprinosa ostvarivanju tog 'sna'.
S poštovanjem,
Ja