Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
E

edward

Guest
ne znam ako sam falio sekciju foruma,ali mi se činilo da je ovdje nekako najzgodnije napisati ovo.

sve mi se čini kako na?? postojeći sindikat ne obavlja svoju funkciju kako treba.plus ??to se sve vi??e srozava standard svega vezanoga uz pomorstvo-brodarstvo.agenti nas iskori??tavaju,domaćih kompanija gotovo da i nema,nemamo se kome obratiti za potra?živanje na??ih prava itd.to su samo neki od problema sa kojima se susrećemo u na??im svakodnevnim ?životima.jo?? je i samo navigavanje 3.14čkin dim...

zanima me va??e mi??ljenje,da li postoji u pomoračkom kadru kod nas kritična masa za osnivanje novog sindikata,ili slične institucije?

Edwardo care ako malo cirnes po forumu vidices da o tome razmisljamo da probamo ode nesto organizirat. Svi znamo da je zakon totalno rasulo. Oni nama nenude nista a jos su prema zakonu nam ogranicili kretanje. O cemu govorim. Po novom zakonu nakon iskrcaja se moras u roku od 10 dana javiti u lucku kapetaniju. E to nema nigdi. Sta recimo ja se iskrcan 10.10 2008 i recimo imam curu koja zivi u Njemackoj i odem s broda kod nje i ostanem tamo 20 dana. Kad dodes u kapetaniju on te pita zasto se nisi prijavia u roku 10 dana jer vidi u matrikuli datum iskrcaja. Koja sramota tesko sranje. A sta nam nenude ni mogucnost kupovine auta ili povlasticu ili slicno. Ja znan provjereno da su s tim u vladi upoznati i da su rekli da ce ponovo minjati zakon o pomorstvu. Stoga dok oni nas pljackaju mi smo nezasticeni. Ali jos jednom kazem. Organizirat cmo sindikat samo naas jos fali a i vidicemo od vas ode koliko vas je spremno se uclaniti i kreniti u tu borbu koja ce biti jako teska ali nadam se isplativa za sve nas. Jer glas 658 ljudi ( koliko nas je na forumu zasad) i to pretezno ljudi vezanih za pomorstvo nije mala stvar.

ja se javljan za presjednika

sto cu kad san ambiciozan he he

zajebavam se

ja san prvi na listi ako se tako nesto bude radilo

pozdrav svima nisam bas nesto aktivan u postovima al sam svaki dan na forumu i citam sta pametni ljudi imaju za rec,al na ovu temu sta je otvorija edward sam se mora javit,mislim da nema ikoga na forumu ko se nebi odazva ili da svoj prilog necemu sta ce pomoc da se i nas glas cuje.samo naprid ljudi

Decki ako smo voliko cekali mozemo cekati jos malo. JA vam govorim da cemo nesto pokreniti samo da skupim dovoljan broj glasova i da se mozemo prijaviti. Sve cemo vas obavjestiti ode na forumu ili mailom. Bitno je da vas sto vise se slozi da je za i ja cu poslat mail u ministarstvo pomorstva i vidicemo sta ce nam odgovoriti. Samo kao sta san rekao u postu prije triba nas biti jos jer od 658 ljudi na forumu nas 190 sudjeluje aktivno u raspravama. ovim ptem molim i one koji ne zele sudjelovat u raspravi neka samo na ovom threadu stavu post ja sam za a ja cu vas lako naci na mail adresi koju ste koristili u registraciji na forum. Eto

da se nadovežem:

u vezi osnivanja sindikata,tražio sam savjet ili smjernicu u lokalnoj podružnici naše najjače lijeve stranke(koja bi morala a priori biti na strani maloga čovjeka) ali sam nažalost naletio na aparatčika.možda će kolege iz drugih gradova biti bolje sreće,ne znam.

btw,svaka čast svima na interesu,ali slažete li se da od čistog volontiranja ne bi bilo ništa? i da je potreban jedan solidno plaćeni profesionalac koji bi se razumio u problematiku pomoraca i pomorstva (advokat najbolje) te bi isti radio posao kako bog zapovijeda a ne kao sadašnje rukovodstvo SPH?

još jedan prijedlog adminu:

kažeš neka malo prošvrljam po forumu pa da ću naći temu,ok nije bed,ali ne misliš li da bi bilo možda svrsishodnije otvorit čitav novi podforum (sekciju,kako god) samo o osnivanju sindikata?pogotovo ako postoji tolika volja?

hvala

btw,svaka čast svima na interesu,ali sla?žete li se da od čistog volontiranja ne bi bilo ni??ta? i da je potreban jedan solidno plaćeni profesionalac koji bi se razumio u problematiku pomoraca i pomorstva (advokat najbolje) te bi isti radio posao kako bog zapovijeda a ne kao sada??nje rukovodstvo SPH?

Solidno placeni profesionalac. Pa i vise njih. Uvijek. :uzdravlje

Decki ako smo voliko cekali mozemo cekati jos malo. JA vam govorim da cemo nesto pokreniti samo da skupim dovoljan broj glasova i da se mozemo prijaviti. Sve cemo vas obavjestiti ode na forumu ili mailom. Bitno je da vas sto vise se slozi da je za i ja cu poslat mail u ministarstvo pomorstva i vidicemo sta ce nam odgovoriti. Samo kao sta san rekao u postu prije triba nas biti jos jer od 658 ljudi na forumu nas 190 sudjeluje aktivno u raspravama. ovim ptem molim i one koji ne zele sudjelovat u raspravi neka samo na ovom threadu stavu post ja sam za a ja cu vas lako naci na mail adresi koju ste koristili u registraciji na forum. Eto

Naravno ja sam za,e sad da svaki od nas dovede jos dva tri poznata pomorca koji navigavaju ili su navigavali da daju svoj glas, tada dolazimo do jedne pristojne brojke glasova i mogli bi nesto postici...svi za jednoga jedan za sve :)

jo?? jedan prijedlog adminu:

ka?že?? neka malo pro??vrljam po forumu pa da ću naći temu,ok nije bed,ali ne misli?? li da bi bilo mo?žda svrsishodnije otvorit čitav novi podforum (sekciju,kako god) samo o osnivanju sindikata?pogotovo ako postoji tolika volja?

hvala

Evo prebacit cu ja sve to u novi podforum.

Edwarde učitelju, po kojoj to logici bi nama ijedna politička stranka nešto htjela učinit dobro? Pa sabor je udruga političara nešto različitijih mišljenja....da ne politiziram puno imali smo crvene sindikate pa koja korist od njih? Piletina i zimnica nam ne trebaju, a bome ni brazzodurova smijurija.
U svakom slučaju ZA novi sindikat..od ovih dosad ništa, samo puno lipih riči i to je sve od njih. A djela..to je neka druga priča..... :D

Edwarde učitelju, po kojoj to logici bi nama ijedna politička stranka ne??to htjela učinit dobro?

po logici da bi crveni trebali bit a priori na strani ??ljakera.znam da je sad naivno očekivat od jednog sdp-a to,bez obzira na sav kukolj koji se uvukao u njihove redove tamo se jo?? da naći pokoji častan čovjek.

Pa sabor je udruga političara ne??to različitijih mi??ljenja....da ne politiziram puno imali smo crvene sindikate pa koja korist od njih?

sindikalno djelovanje je istovremeno i političko djelovanje.

Piletina i zimnica nam ne trebaju, a bome ni brazzodurova smijurija.

pa hvala bogu.vjerujem da isto misle svi koji imaju ideju o novoj organizaciji.

U svakom slučaju ZA novi sindikat..od ovih dosad ni??ta, samo puno lipih riči i to je sve od njih. A djela..to je neka druga priča..... :D

o tom potom.treba makar poku??at.većina nas ipak solidno zarađuje,netko manje neko vi??e ali mislim da većina časnika po brodovima kako tako spaja kraj s krajem i uspijevaju odr?žati kakav takav standard.da ne govorim o ??ta ja znam komandantima na jebenijim firmama sa plajom 10000 +.međutim basaforca mi se čini da sve vi??e tone u bijedu.

da ne kompliciram sad,mislim da je prva i osnovna prepreka mo?žda stav koji pojedinci imaju: "zarađujem mjesečno deset milja,??ta mene boli neka stvar za neki sindikat i ostvarivanje nekih prava".

LJudi pokusajmo u ovom postu sta manje se svadat a sta vise glasova ostavit pa da vidimo koliko cemo glasova skupit u misec dana. Pa cemo znati na cemu smo. Lakse je brojit. :uzdravlje

ma dobro,konstruktivna kritika nije svađa ni podmetanje

živjela demokracija :D

Back