Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Potpis ZA novi sindikat. Podrska inicijativi koja je pokrenuta od stane nas pomoraca. Ako mora sve biti u ku*cu neka bar sami dodjemo do toga, a ne da nam foteljasi koji more na rivi samo vide upravljaju zivotima i financijama. NE banana drzavi koja proracun misli puniti haracem nad pomorcima a koja istodobno tvrdi da izvjesni Z.Mamic ne mora platiti porez na transfer L.Modrica u Englesku jer kao "...on donosi strani kapital u Hrvatsku".

Svaka cast na inicijativi, svaka cast na dobroj volji, kapa dolje svima koji su spremni podrzati borbu za nasa prava (a ne samo obaveze koje nam se namecu). Nesto se pokrenulo, pocelo je poprimati obrise i uz malo dobre volje i minimalnog zalaganja svih nas, uopce ne sumnjam da nesto mozemo postici. Ako nista, barem mozemo jednako razmisljati, imati slicne stavove i isto postupati jer imamo isti cilj. A svaki dan nas je sve vise i bit ce nas jos.

Necu vise duljiti "pametnim" komentarima jer je manje-vise sve receno i jasno te svi sve znaju. Zivio sindikat, idemo srusiti ovaj sistem :mad:

P.S. Samo neka se zna, nacelno nisam protiv reforme jer dugorocno mozemo imati koristi od toga, barem mi mladji. Ali NE na ovakav nacin gdje su nam nametnute samo obaveze, gdje smo diskriminirani i gdje se krse nase ustavom zajamcene slobode, a s druge strane o pravima nitko nista ne zna. Zna se samo da se ja moram prijaviti u roku 10 dana i da moram platit. Zna se za koga je ova reforma dobra i zbog koga (ili cega) je izmisljena. A to definitivno nismo mi.

Pozdrav svim kolegama (i njihovim boljim polovicama, vidim da ih ima i da su glasne :) )

Mene je jutros zvao Kronja iz sindikata i raspitivao se koje sam probleme imala na L.Kapetaniji.
Lipo smo se napricali i iz svega od tog razgovora ja naslucujem da se nesto pokusava.Mene sad zanima sto ce se moci cuti u emisiji "Hrvatska uzivo".Navodno bi u sridu u toj emisiji triba gostovati Predrag iz sindikata.Zanima me sto se dogovaralo s Vladom i kakva je Vlada kao "jamstva" davala? .....Evo,jutros na stranicama sindikata opet novitade iz Vlade.Opet se stope dizu mimo ikakvih dogovora.
Kako je Vlada krenila, mene nebi cudilo kad bi sjutra donili pravilnik kako se ukida famozno pravilo 183!...
Malo je reci teski kupus,malo je reci luda drzava! Donositi puste izmjene,izmjena pravilnika???!!! To je blago receno SPRDACINA.
Ova godina je tribala biti godina za prilagodbu.Ovako ovo je sve samo ne nesto sto se moze nazvati normalnim.

Opet če se Predrag samo slikati na TV a ništa neće napraviti.Ako je pravi,sindikalista,neka pozove pomorce koji su u sustavu na građansku neposlušnost,tj da nitko ne uplačuje porez i ostali harač dok se debeli Šuker ne urazumi i počme raditi profesionalno i zakonski.Tako do rade u pravim državama.Ali neće,jer bi se pobunio protiv onih koji ga plačaju.

Zatvorenicka odjeca Predrga je zbilja prigodna za danasnji polozaj pomoraca!
Em pravilnikom ogranicavaju kretanje pomoraca!
Em ucjenjuju s potrebnim papirima za rad!

podrav svima,

evo da se pridruzim svima pa da provamo nac rjesenje kako prezivit sa ovima tuljanima sta nam kroje zakone :udriglavom

novi sindikat pomoraca

novi sindikat pomoraca

... evo, prvi put se javljam ...

... u prvom redu, potpuno sam suglasan da se osnuje novi (pravi, pošteni) sindikat. Tko imalo poznaje Brazzadura (ja npr) zna kakav je to čovjek i tu riječi ne treba trošiti. Iskoristio je tragediju capt. Laptala za osobnu promociju, trošio naše novce na putovanja ... a taj sindikat nije ništa učinio u oslobađanju capt. Laptala. Kad mu dođeš sa nekim problemom (a do njega je teško doprijeti ako nemaš 'vezu') ... postaje brbljalo kao premijer Kanader ... puno govori, prividno suvislo ... ali kad odeš van, vidiš da si u istoj situaciji kao prije.

... a što se tiče novog sindikata, nije to tako jednostavno. Onaj tko krene s tim, mora računati na razne klipove ... od strane Ministarstva, ali i od strane njihovih igrača (Brazzaduro & Com) ... jer oni ne trpe konkurenciju ... uhljebljenje je u pitanju. Isto tako, onaj tko se ozbiljno počne baviti s time, mora računati da će to raditi profesionalno ... jednostavno zato što to nije amaterski posao ... a najosjetljivije je pitanje ... da li će taj tko to uzme ostati dosljedan i pošten ... jer će ponude i pogodnosti pljuštati sa svih ugroženih strana ... jer Vlada vlada sindikatima po sistemu 'divide et impera' ... što ih više podijeli, to ih lakše kontrolira.

Svejedno, treba razmišljati pozitivno ... ako se ne krene ... svakog će dana biti sve gore. Ali nije dovoljno samo 'sanjariti' o novom sindikatu, to je tek prvi korak ... treba osmisliti čvrstu strategiju, točno definirati probleme, koristeći postojeću legislativu ... ukazati na neprihvatljivost tih 'zakona', ali sa argumentima ... Na žalost, hrvatska stvarnost je takova, ako toga nema, nitko te neće ozbiljno shvatiti.

Ova moje pisanje nikako ne treba shvatiti kao kritiku, nego kao pokušaj doprinosa ostvarivanju tog 'sna'.

S poštovanjem,

Ja

Dragi pomorci,

U potpunosti se slazem da je vrijeme osnivanja novog sindikata doslo jer ovo vise stvarno nema smisla.

I ZATO JOS JEDAN GLAS ZA

ps POZDRAV DALMOSU SA DAWNA

Ja sam ZA.Hitno akcija To je totalna pljacka pomoraca van ljutskih prava .Ugusit ce nas treba manje pisat i krenit nekako

Back