Jan De Nul

JDN je dobra firma,bio sam tamo 5 godina. Ako znas raditi ,trpiti i sutiti dobro ti je bilo gdje. Ako ijedno od navedenog nemas ostani bolje kuci,kupi zastavu,pjevaj borbene i u strajk.
Ljep pozdrav.

Jan De Nul, nije on toliko loÅ¡. To je jednostavno tako, consrtuction company, i tako je u Boskalisa, Dredging Internationala etc, ssve jako slično. Uostalom puno bolje plaćaju od Jadroplova.

Vidim da nisi na JDN već 6 godina. Å to te čini kompententnim da ocijenjujeÅ¡ JDN danas kao dobar ili loÅ¡?
Koliko iskustva imaÅ¡ na Boskalisu, Dredging Internationalu etc da si kompetentan za procijeniti sličnosti/razlike između navedenih kompanija?

Vidim da nisi na JDN već 6 godina. Å to te čini kompententnim da ocijenjujeÅ¡ JDN danas kao dobar ili loÅ¡?
Koliko iskustva imaÅ¡ na Boskalisu, Dredging Internationalu etc da si kompetentan za procijeniti sličnosti/razlike između navedenih kompanija?

A Å¡to tebe čini kompetentnim da me pitaÅ¡ za moje kompetencije. Poznajem construction/dredging industry sasvim dovoljno. Jel mi treba diploma za to? Certifikat? Uostalom sad radim za DEME i bolje mi je nego na Jan De Nula. Jan De Nul je jednostavno osrednja offshore firma sa svojim minusima i plusevima. Za neÅ¡to bolje treba mijenjat branÅ¡u. Ko je tu sretan, nije mu loÅ¡e.

A Å¡to tebe čini kompetentnim da me pitaÅ¡ za moje kompetencije. Poznajem construction/dredging industry sasvim dovoljno. Jel mi treba diploma za to? Certifikat? Uostalom sad radim za DEME i bolje mi je nego na Jan De Nula. Jan De Nul je jednostavno osrednja offshore firma sa svojim minusima i plusevima. Za neÅ¡to bolje treba mijenjat branÅ¡u. Ko je tu sretan, nije mu loÅ¡e.

Ne treba biti kompententan za pitati na temelju čega možeÅ¡ procijeniti kakav je JDN danas. Ipak nisi na JDN već 6 godina. Jednostavno zanima me na temelju čega danas ocijenjujeÅ¡ JDN. Dakle, Å¡to te čini kompetentnim za ocjenu JDN danas? Sa DEME si upoznat. A Å¡to je sa Boskalisom itd?

Last edited:
Ne treba biti kompententan za pitati na temelju čega možeÅ¡ procijeniti kakav je JDN danas. Ipak nisi na JDN već 6 godina. Jednostavno zanima me na temelju čega danas ocijenjujeÅ¡ JDN. Dakle, Å¡to te čini kompetentnim za ocjenu JDN danas? Sa DEME si upoznat. A Å¡to je sa Boskalisom itd?

Ako sam rekao a je nešto osrednje, ne pljujem po tome, OK. All Right.

Ako sam rekao a je nešto osrednje, ne pljujem po tome, OK. All Right.
Ma nema veze. Pogledao sam ti profil. Uvijek imaÅ¡ neÅ¡to reči za JDN. 6 godina je puno, Å¡to god da je bilo, zaboravi se, trebalo bi.

BTW Nisam znao da ima naših na DEME. Ima li vas više, ili po 1 ili nijedan na brodu?

Ne bih se složio da je JDN osrednja firma. Da imaju kobru u džepu, to da. Nisu baš osrednji.
Inače JDN, već je spomenuo Cosmic, skreče pažnju na pravi offshore. ProÅ¡iriva se flota (za sada cable laying i stone dumping), i sve čeÅ¡će im je offshore idpred dredging u reklamnim materijalima. Sukladno tome, događaju se i neke druge promijene. Već neko vrijeme ne avancavaju ljude bez pravih papira, radi se na promijeni mentaliteta (strog safety i papirilogija) itd. itd. Traže iskusnije ljude za logistiku i sl.
Nije baš tako bilo prije 6 godina, jeli tako?

JoÅ¡ im je ostalo za shvatiti da će sve to teÅ¡ko ići sa kobrom u džepu. Određen kadar ima svoju cijenu. Sada ovisi sve koliko oni namjeravaju ići u offshore.

JDN je najbolja firma na svitu za bit kadet ili as. Tu lovu nemaju ni sekondi na većini PSV brodi,a uredno si pijan svaku večer. :D
Btw, kad ukidaju cugu?

JDN je najbolja firma na svitu za bit kadet ili as. Tu lovu nemaju ni sekondi na većini PSV brodi,a uredno si pijan svaku večer. :D
Btw, kad ukidaju cugu?
Ma kakvi sekondi, mogu imati i viÅ¡e od nekih prvih. Neka momci zarađaju, nije mi žao. Samo za kompaniju to nije dobro, gube 1. časnike. Nije samo asistent u pitanju, ima i drugih rankova, npr. cjevar. Oni samo revizijom postojećih plaća, bez dodatnih ulaganja, mogu plaće držati na razini da ne gube iskusni kadar. Mislim da će i oni sami nadoći na to.
Å to se cuge tiče, ne vjerujem da će poduzimati iÅ¡ta ozbiljnije dok je prisutan mentalitet kakav jest. Premda sve čeÅ¡će puÅ¡taju glasove o zabranama i limitiranjima.
Koliko mogu iÅ¡čitati te njihove dopise i pravila, idu u smjeru dry brodova. Kada? Ostaje za viditi.
Dobra im je politika taj staff contract. Gdje ovisno o iskustvu i rezultatima cifre mogu biti jako visoke. Naravno, osoba se sama bori za više.

Staff je samo za top dva, a dvi laste ne čine proljeće.

Nebi virova za koje novce sekondi na suplajerima navigaju. Meni je zato i tribalo dugo da se odlučim na taj korak. Nije lako sa 4+ ić na jedva 2 soma i onda tako jednu godinu ipo, dvi dana, dok se ne dočepaÅ¡ tog usranog breveta, pa se izboriÅ¡ za koji dolar viÅ¡e.

Staff je samo za top dva, a dvi laste ne čine proljeće.

Nebi virova za koje novce sekondi na suplajerima navigaju. Meni je zato i tribalo dugo da se odlučim na taj korak. Nije lako sa 4+ ić na jedva 2 soma i onda tako jednu godinu ipo, dvi dana, dok se ne dočepaÅ¡ tog usranog breveta, pa se izboriÅ¡ za koji dolar viÅ¡e.

Znam. Inače, nas se dva znamo. Govorio sam ti to joÅ¡ na brodu. I kada dobijeÅ¡ sve papire, teÅ¡ko je upasti na high money (drill shipovi i sl.), pogotovo bez da te netko pogura/preporuči, praktički nemoguće. A put tipa: prvo par godina na ovu kompaniju, pa na onu, pa opet na ovu, je za mlađe. Dok tako dođeÅ¡ do drill shipa i sl. eto i mirovine. Nije JDN loÅ¡, problematična su tri ranka: 1. časnik palube/stroja i 1. električar. Kako je najviÅ¡e naÅ¡ih na tim funkcijama, stječe se dojam je JDN loÅ¡. Ne baÅ¡, neke su pozicije debelo pretplaćene, primjer: asistenti. A nije ni za 2. plaća loÅ¡a, skroz je OK. Upravitelji i zapovjednici imaju zasebne ugovore.

ProÅ¡le godine im je pobjegla gomila ljudi, naÅ¡ih i njihovih, (uglavnom 1. i električari), shvatili su i oni da je vrag odnio Å¡alu.

PS
Nisi trebao prelaziti na drugu kompaniju, nego tražiti veći brod. Praktički većina većih dredgera danas ima DP1.

Vraga nisam... Ugrabia sam JDN EU PLAĆU za početak, a fizički radim samo vježbe iz Men's Healt-a. :D Ne vidim ni jednoga kretena na mostu cili ugovor, a hijerarhija funkcionira ka na LNG-u. Ovde je oficir, oficir.
Odmorim dušu i tilo na brodu.

Svaka čast za Uljanik.... Nakon malog WILLEM DE VLAMINGH-a, joÅ¡ jedan hi-tech brodić,iako ni Diaz nije bija za bacit :).
Koji je ovo po redu Puli?

Tko će znati sve napamet. Radili su cuttere: Niccolo Machiavelli, Ibn Battuta, Zheng He, Fernao de Magalhaes. Hopperi: Bartolomeu Dias, Pedro Alvares Cabral.
Nabrojao sam ih 6, ovo je 7. Multipurpose (cable layer/stone dumper) Isaac Newton.

Odlično za Uljanik.
(Malo off topica, gradimo brodove, vozimo brodove, održavamo ih, i sve za strance, e hebemu nas hrvate :udriglavom )

PS Ima joÅ¡ ljudi Å¡to ih poznajeÅ¡, uglavnom u makinji. Pozdravim koga vidim i čujem. Problem je da sam i ja dobio prekomandu.

Dali netko moze navesti kako izgleda taj strucni test u Globtiku? Konkretno za Elektronicara ili Elektricara, imaju test engleskog i strucni test, pa zanima sto im je taj strucni test, jel to vise kao neki tehnicki interview sta si bio di si radio ili je to nesto pismeno ?

To ti je test CES 5.0,imaÅ¡ ako si strojar senior 70-tak pitanja iz struje,elektronike,sigurnosti,motora,kotlova itd. dosta je teÅ¡ko ali po internetu kolaju rijeÅ¡eni ispiti Pa potraži.Za juniore strojare je neÅ¡to lakÅ¡e ali slično.Mislim da moraÅ¡ imati 60-70% točnih odgovora da bi položio.

To ti je test CES 5.0,imaÅ¡ ako si strojar senior 70-tak pitanja iz struje,elektronike,sigurnosti,motora,kotlova itd. dosta je teÅ¡ko ali po internetu kolaju rijeÅ¡eni ispiti Pa potraži.Za juniore strojare je neÅ¡to lakÅ¡e ali slično.Mislim da moraÅ¡ imati 60-70% točnih odgovora da bi položio.

Evo da se zahvalim, lijepo je kad netko moze dati odgovor na pitanje konkretno kao i ti.
Rado placam kafu :)

Back