Jan De Nul

Krenuo im posao, a trebaju iskusne ljude.
Kakve to veze ima sa bonusom? Svima trebaju iskusni ljudi, a kad im posal malo stane onda si, u najboljem slučaju, doma na minimalcu. Meni je taj period bija pravo otrežnjenje... JoÅ¡ sam im se zahvalio na kraju, jer tko zna do kad bi inače prdija i rutava sa onon teladi iskusnom,bez dva osnovne.

To na suezu i nije neki veliki posa bar za jdn tamo radi par cuttera,hooperi ne kolko znam.Leiv Erikkson evo dredga po Maldivima jos 15 ak dana nakon dvi godine pauze..trazili su novih ljudi jer im je dosta ljudi i otislo..

Kakve to veze ima sa bonusom? Svima trebaju iskusni ljudi, a kad im posal malo stane onda si, u najboljem slučaju, doma na minimalcu. Meni je taj period bija pravo otrežnjenje... JoÅ¡ sam im se zahvalio na kraju, jer tko zna do kad bi inače prdija i rutava sa onon teladi iskusnom,bez dva osnovne.

Ama baÅ¡ nikakve. I ja se pitam kakve veze ima posao sa zaradom kompanije, zapoÅ¡ljavanjem novih ljudi i spremnoÅ¡ću poslodavca da odrijeÅ¡i kesu, tj. isplačuje seniority bonus koji nije obavezan i ne mora ga svima dati. Bonus nije definiran u ugovoru, imaÅ¡ pravo zatražati ga nakon 7 godina, a oni ga nemaju obavezu odobriti. Nije ni svima isti.

Svaka tebi čast ako ti je prva crkavica od bonusa (možebitnog) nakon 7 godina ok. OtiÅ¡li smo u suprotnom smjeru od onog početnog pitanja, a pitanje je bilo vezano za "dilenje bonusa", na Å¡ta sam ja pita :"dile kome"? Nikad niÅ¡ta nisu dilili i neće. Ka Å¡ta i si sam reka, tamo se za sve triba molit,pa kome se moli, neka moli. Nemoj nam samo pričat da se na JDN i Globtika neÅ¡to dili, osim vjerovatno otkaza.

To na suezu i nije neki veliki posa bar za jdn tamo radi par cuttera,hooperi ne kolko znam.Leiv Erikkson evo dredga po Maldivima jos 15 ak dana nakon dvi godine pauze..trazili su novih ljudi jer im je dosta ljudi i otislo..

Znači posao, koji uključuje 5 većih cuttera sa svom popratnom logistikom, u trajanju od 10 mjeseci, vrijednosti 375 mil EUR (1,25 mil EUR/dnevno) nije veliko za JDN? Å to je to Suez? Mali kanalčić, a JDN multinacionalni gigant sa pola milijarde zaposlenih.

Odlaze ljudi i dalje, da nije toga, niti bi bilo novih zapoÅ¡ljavanja, ni dizanja plaća, ni bonusa, ni bilo čega drugoga. Dokle će ići? Do trenutka kada se stabilizira Priljev/Odljev kadra sposobnog držati flotu u operaciji.

Last edited:
Svaka tebi čast ako ti je prva crkavica od bonusa (možebitnog) nakon 7 godina ok. OtiÅ¡li smo u suprotnom smjeru od onog početnog pitanja, a pitanje je bilo vezano za "dilenje bonusa", na Å¡ta sam ja pita :"dile kome"? Nikad niÅ¡ta nisu dilili i neće. Ka Å¡ta i si sam reka, tamo se za sve triba molit,pa kome se moli, neka moli. Nemoj nam samo pričat da se na JDN i Globtika neÅ¡to dili, osim vjerovatno otkaza.

Krivo smo se bili razumili u vezi dijeljenja. Å to se iznosa tiče, nekome je OK, nekome nije. Postoje i druge kompanije sa drugim iznosima. Svatko je vladar svoje sudbine. Rijetki ljudi prelaze na druge kompanije radi prelaženja, većinom su raznorazni iznosi u pitanji. To su shvatili i u JDN, pa se trenutno, a kako se ima posla, bonusi lakÅ¡e dobivaju i bez previÅ¡e moljenja.

Last edited:
Pa daj reci, za napačenog HR pomorca, kako sad "dile" bonuse? Kolika je plaća za 2/O (2/E) i C/O (CH/E)?

Pa daj reci, za napačenog HR pomorca, kako sad "dile" bonuse? Kolika je plaća za 2/O (2/E) i C/O (CH/E)?

Imaš ih u threadu, par postova ranije (uz napomenu da su dosta pouzdane glasine da tokom godine odu još 3% gore), bonusi su od 3% do 7%, kako kome.

C/E i Masteri viÅ¡e manje su svi na staff contractu (a to je totalno individualno). Počeli su davati staff contract i mlađima od 40, sa niti punom godinom kao master ili C/E.

evo ja trenutno na brodu i nitko nam te bonuse ne spominje...
Neće ih ni spominjati. To sam pitaÅ¡. U pravilu, Globtik. Bonusi kao i njihova vrijednost su individualni. Bonus ne mora biti odobren. Nije bonus neÅ¡to Å¡to te pripada pod default i unaprijed određeno. Valjda ima netko na brodu tko ti to može obijasniti.

Neće ih ni spominjati. To sam pitaÅ¡. U pravilu, Globtik. Bonusi kao i njihova vrijednost su individualni. Bonus ne mora biti odobren. Nije bonus neÅ¡to Å¡to te pripada pod default i unaprijed određeno. Valjda ima netko na brodu tko ti to može obijasniti.

Ja sam sta rec novi na ovoj kompaniji drugi contract nakon prvog ugovora iz ass elec. su me promakli u drugog i zapisali za desetak kurseva.Tako da se zalim bija bi prase.Za sad sve 5.

Ja sam sta rec novi na ovoj kompaniji drugi contract nakon prvog ugovora iz ass elec. su me promakli u drugog i zapisali za desetak kurseva.Tako da se zalim bija bi prase.Za sad sve 5.
Bonus u pravilu ide tek nakon 7 godina. Prouči dobro ugovor. Sve ovo Å¡to piÅ¡em je u ugovoru. Puno ljudi ga nikada niti letimično pročita, a kamoli detaljnije prouči. Sve ti piÅ¡e u ugovoru. Inače, JDN je jako, ali baÅ¡ jako tvrd kada su u pitanju bonusi, staff contracti, poviÅ¡ice i sl. Na trenutak su omekÅ¡ali pa je proÅ¡lo svaÅ¡ta. Å to ne znači da neće upravo sada otvrdnuti ponovo. Za neÅ¡to viÅ¡e se boriÅ¡/pregovaraÅ¡ sam. Nitko neće niÅ¡ta predlagati u tvoje ime. Nije samo JDN takav, dosta offshora funkcionira tako, imaÅ¡ ono Å¡to izboriÅ¡.

Bonus nije definiran u ugovoru, imaš pravo zatražati ga nakon 7 godina, a oni ga nemaju obavezu odobriti. Nije ni svima isti.

Bonus u pravilu ide tek nakon 7 godina. Prouči dobro ugovor. Sve ovo Å¡to piÅ¡em je u ugovoru. Puno ljudi ga nikada niti letimično pročita, a kamoli detaljnije prouči. Sve ti piÅ¡e u ugovoru...

...Nije samo JDN takav, dosta offshora funkcionira tako, imaš ono što izboriš.
Zbunjen sam... Pretpostavljam i ostatak koji prati temu.

Vidim da dosta poznaješ tematiku... Koliko si na JDN-la i u kojem svojstvu, ako se smi znat?

Usput, JDN nije Offshore firma iako oni rade gigantske korake u tom smjeru. Kako? Pa na JDN velika većina nativnih kapetana i kapa nema ni odgovarajući brevet za pozicije koje pokrivaju. Stvari se mijenjaju, sve se može naučit, ali mentalitet se neće nikad promjenit. Koćari na bagerima, sa hrpom čosave djece ispranoga mozga koji te evaluiraju. Reka je jedan ljigavi Belgijanac jednom... "Treated like idiots, by idiots".

Kuku lele... NaÅ¡ nautičar nema tamo Å¡ta tražit, osim možda izgubljene živce.

Vidim da dosta poznaješ tematiku... Koliko si na JDN-la i u kojem svojstvu, ako se smi znat?

Usput, JDN nije Offshore firma iako oni rade gigantske korake u tom smjeru. Kako? Pa na JDN velika većina nativnih kapetana i kapa nema ni odgovarajući brevet za pozicije koje pokrivaju. Stvari se mijenjaju, sve se može naučit, ali mentalitet se neće nikad promjenit. Koćari na bagerima, sa hrpom čosave djece ispranoga mozga koji te evaluiraju. Reka je jedan ljigavi Belgijanac jednom... "Treated like idiots, by idiots".

NemaÅ¡ zaÅ¡to biti zbunjen. U ugovoru piÅ¡e da se bonus dodijeljuje nakon odobrenja pismenog zahtjeva na iznos prema dogovoru. Sve je jasno, nije neÅ¡to Å¡to te pripada po defaultu i unaprijed određeno. Ne moraju ti ga nikada odobriti. Ono Å¡to ne piÅ¡e u ugovoru, a spominjemo, je da ga nema smisla tražiti prije 7 godina. Okvirno, iznosi su od 3-7%. Oboje iz iskustva starijih.

Koji sam rank i koliko dugo na JDN, ne mjenja niti jednu stavku u ugovoru, kao niti trenutnu situaciju na kompaniji. Prema tome, nije ni bitno.

Jos nesto, bonus na plaću se dobiva samo na brodu. Efektivno, taj postotak gore je upola manji.

Meni je to smiješno! Company man za 4 makijata mjesecno.

Čuo sam priče kako je JDN nekad bio straÅ¡no plaćen za naÅ¡e prilike ALI danas ja imam veću lovu kao drugi električar na RRCL nego kao prvi (chief) na JDN. S obzirom na posao koji se radi, i općenito lovu koja se vrti tu, plaća bi trebala bit puno veća.

Jos nesto, bonus na plaću se dobiva samo na brodu. Efektivno, taj postotak gore je upola manji.

Meni je to smiješno! Company man za 4 makijata mjesecno.

Čuo sam priče kako je JDN nekad bio straÅ¡no plaćen za naÅ¡e prilike ALI danas ja imam veću lovu kao drugi električar na RRCL nego kao prvi (chief) na JDN. S obzirom na posao koji se radi, i općenito lovu koja se vrti tu, plaća bi trebala bit puno veća.

Ne znam koliko ima 2. električar na Royalu (nije u ovome u threadu ni bitno), ali da JDN mora neÅ¡to poduzeti u vezi kadra, to je činjenica. OdoÅ¡e im svi, i naÅ¡i i njihovi, nije ovo smekÅ¡avanje i "darežljivost" bez dobrog razloga. Već sam prije jasno dao do znanja zaÅ¡to ljudi prelaze, ne zato Å¡to im se prelazi, razlozi su konkretnije prirode. Sada im posao ide jako dobro, viditi ćemo razvoj događaja. Ne smije se smetnuti sa uma da nije jedino HR/NL/BE kombinacija sposobna "voziti" dredgere.

Jan De Nul, nije on toliko loÅ¡. To je jednostavno tako, consrtuction company, i tako je u Boskalisa, Dredging Internationala etc, ssve jako slično. Uostalom puno bolje plaćaju od Jadroplova.

Pa jebemu jarca sta si onda tamo cinia 7 godina
Ahaaaa
Gubia zivce[emoji16]

Send from my Super Kinez

A sto si ti na LE ili?

Back