Jan De Nul

Od sijecnja 2015. placa se dize za simbolicnih 1%

Sve je bolje od noge u guz*cu. ;) I to je oko 40 EUR gore na Working salary. A i ovo drugo ide za toliko.

Dok ide gore, dobro je. S obzirom kakva je bila proÅ¡la godina, iznenadili su me. OK, najave za 2015 su optimistične, moglo bi biti iznenađenja.

Last edited:
To je to, to su tabele iz kolektivnog ugovora po kojima se isplaćuju plaće. Od 01.01.2014. plaće su dignute. 1st eng working salary 4080 EUR. Za isti postotak su dignute sve cifre iz tabele. JoÅ¡ postoji i travel money 50 EUR (putovanje doma/brod), travel hour je putovanje hotel/brod ukoliko se ne spava na brodu. Radno je vrijeme je 12 sati, svaki sat preko toga se plaća (piÅ¡e u tabeli koliko). Course salary je plaća ukoliko se iÅ¡lo na kurs. Cutter bonus se dobija ukoliko se spava na cutteru dok radi.

Tako da plaća npr za 1. strj na cutteru izađe i oko 5000 EUR dok je na brodu (ako spava na brodu i radi overtime). Doma ima standarnih 4080 + socijalno + kurs (ukoliko je iÅ¡ao). Oko 4350 EUR total (sa kursom od 1 dana).

Eto pa za druge rankove i druge kombinacije računajte sami.

JoÅ¡ bih dodao i da postoji i staff contract, plaća je negotiable. Pravo na staff contract imaju stariji upravitelji i zapovjednici sa urednom "povijeÅ¡ću" na kompaniji.

Da li cutter bonus dobivaju svi neovisno na rank,konkretno 3rd ili trainee engineer?
Hvala

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li cutter bonus dobivaju svi neovisno na rank,konkretno 3rd ili trainee engineer?
Hvala

MiÅ¡a mu maloga. :) Sve piÅ¡e u tabelama. Stavka je Apprentice (Asistent stroja/struje). Cutter premium (ja ga zovem cutter bonus), dobija posada cuttera koja spava na cutteru dok cutter radi. Cutter premium je definiran u tabeli za svaki rank. Imaju 2 tabele jedna je EU druga je van EU. Po ugovoru kompanija zadržava pravo definirati ugovor 6/6, 4/4, 2/2. Bez obzira Å¡to u tabeli za EU piÅ¡e 4/4. Većinom promijene na 4/4 ako brod dugo radi u EU.

Na iznose u tabeli treba dodati 1% poviÅ¡ice 2014 i 1% 2015, znači 2%. Davanja za socijalno ostaju ista, radi prirode ugovora na plaću sjeda i +50 EUR travel money (doma/brod) skoro svaki mjesec.

Kao Å¡to vidite, izračun plaće na JDN nije baÅ¡ najjednostavniji i jako varira od broda do broda, lokacije, uvijeta rada itd. Odatle toliko suprotstavljenih informacija o plaćama na JDN. Već prije je spomenut i seniority.

MiÅ¡a mu maloga. :) Sve piÅ¡e u tabelama. Stavka je Apprentice (Asistent stroja/struje). Cutter premium (ja ga zovem cutter bonus), dobija posada cuttera koja spava na cutteru dok cutter radi. Cutter premium je definiran u tabeli za svaki rank. Imaju 2 tabele jedna je EU druga je van EU. Po ugovoru kompanija zadržava pravo definirati ugovor 6/6, 4/4, 2/2. Bez obzira Å¡to u tabeli za EU piÅ¡e 4/4. Većinom promijene na 4/4 ako brod dugo radi u EU.

Na iznose u tabeli treba dodati 1% poviÅ¡ice 2014 i 1% 2015, znači 2%. Davanja za socijalno ostaju ista, radi prirode ugovora na plaću sjeda i +50 EUR travel money (doma/brod) skoro svaki mjesec.

Kao Å¡to vidite, izračun plaće na JDN nije baÅ¡ najjednostavniji i jako varira od broda do broda, lokacije, uvijeta rada itd. Odatle toliko suprotstavljenih informacija o plaćama na JDN. Već prije je spomenut i seniority.

A jbmu tavu za palacinke [emoji2],,zato i pitam jer u tablici koju imam pise apprentice,i onda opet doli pri dnu tablice pise junior pa apprentice,i onda me to bunilo.
Zivija!

A jbmu tavu za palacinke [emoji2],,zato i pitam jer u tablici koju imam pise apprentice,i onda opet doli pri dnu tablice pise junior pa apprentice,i onda me to bunilo.
Zivija!

Apprentice, onaj pri vrhu tablice je onaj koji te zanima. Da budem iskren, Å¡to bi bio Junior, pojma nemam, kao ni čemu služi ovaj Apprentice na dnu bez cutter premiuma.

Mala pomoć:
Posade na Hopperima i Cutterima (za pozicije gdje zapošljavaju Hrvate iz tabele):
Master, C/E, 1 Off, 2 Off, 3 Off,1 eng, 2 eng, 1 elec, 2 elec, App, 1 dredge op, 2 dredge op, 3 dredge op, botswain, cook

Posade na baržama su rankovi sa logično prefiksom barge. Multicata sa multicat, backhoe sa backhoe. Workshop na kopnu sa prefiksom shore itd. itd.

Kao Å¡to se vidi u tabeli i posada npr. malog multicata (Multicat Skipper) može imati cutter premium ukoliko spava na cutteru dok radi (ali velikom većinom budu smjeÅ¡teni u hotelu).

Apprentice, onaj pri vrhu tablice je onaj koji te zanima. Da budem iskren, Å¡to bi bio Junior, pojma nemam, kao ni čemu služi ovaj Apprentice na dnu bez cutter premiuma.

Mala pomoć:
Posade na Hopperima i Cutterima (za pozicije gdje zapošljavaju Hrvate iz tabele):
Master, C/E, 1 Off, 2 Off, 3 Off,1 eng, 2 eng, 1 elec, 2 elec, App, 1 dredge op, 2 dredge op, 3 dredge op, botswain, cook

Posade na baržama su rankovi sa logično prefiksom barge. Multicata sa multicat, backhoe sa backhoe. Workshop na kopnu sa prefiksom shore itd. itd.

Kao Å¡to se vidi u tabeli i posada npr. malog multicata (Multicat Skipper) može imati cutter premium ukoliko spava na cutteru dok radi (ali velikom većinom budu smjeÅ¡teni u hotelu).

E bas me to zanimalo,hvala jos jednom!

Ekipa, jel gori u officeu ima neka Katrien Coppens?! Primija sam mail od dotične sa info@jandenul.com pa se pitam jel kakva muljaža ili ...? Hvala

Mail u vezi čega? Kako je napisano, ona organizira kurseve. Ako je u vezi nečega drugoga, pogledaj header maila, tj. IP adrese servera od kuda je mail doÅ¡ao. From field je trvijalno lažirati. Potpis ionako stavlja onaj tko piÅ¡e. Mogu se ja na kraju ovoga posta potpisati i kao Barack Obama, ali to me ne čini predsjednikom SAD.
U pravilu JDN office kontaktira hrvate posredno. Putem Globtika, ili zapovjednika na brodu. Katrien ima svoj mail, info se koristi za mass mailove. Ako si zaposlenik JDN, a mail nije u vezi kursa, proslijedi ga Globtiku, neka oni vide o čemu se radi.

Last edited:
Ajde dobro je onda kako je bilo prošle godine, a i one prije.
Ova im je dobra. Suez je najveći posao. Otvaraju joÅ¡ i neke srednje i dosta manjih projekata. Procijena je da ove godine neće biti puno brodova na standbyu. Uzimaju se novi ljudi, avancavaju stari, dižu plaće, grade nove brodove, dijele se bonusi... Znači, situacija je trenutno dosta dobra.

Back