Brodospas......

ivano

New member
Zanima me koja je shema u njih,ugovori,plaće,jel se lako upadne ili i tamo triba debela veza?

jadranka kosor nam se bori protiv takvih stvari pa ce jednom valjda bi bolje :D

kolega mi je tamo sekondo kojega san pita u svezi ukrcaja na brodospas, pa mi je reka da cu tesko upast bez veze... eto i on sam je priko veze upa kod njih.... sta ces takvi nam je zivot, al mi se nedamo!!! :D zivili ljudi...

to su proce za malu djecu.ZNam tipa upa je tamo prije 2 miseca a nije zna nikoga

Uvik je bilo i bice iznimki jer kad zatriba covik a neki nije prikladan ( citaj slobodan ) onda moze i kokoda sastrane upast. ALi sramota je da 90% ljudi upada priko veze i to je poanta deckiju koji to govore.

U brodospas se prije upadalo bez problema falilo im je ljudi. Sada ih imaju pa je zato tesko i upast ali svih sta tamo znam upali su bez neke veze. Znam jedino da za kadete i asistente treba dobra veza.

matrikulo za qrac te iman - ti u zepu , ja ukrcaj niman !! evo citan komentare o vezama i vezicama, pa mi malo cudno. ka prvo, sta to u nasoj zemlji ne ide bez veze? ajmo 30 godina unazad kad je drug maninjorgo bija u kozi danasnjih pocetnika. bilo je puno vise nasih kompanija, puno vise brodova, a isto je bilo muka jezova ukrcat se. i sam pisac je ima vezu, inspektora tadasnjeg jugoregistra, koji mi je pomoga ka nikad niko u zivotu. upozorija me da je brod star, da su imali pozar prije par miseci, da je makinja crna buza... ili na njega odma, ili cekat bolji brod par miseci. odluka - uzmi sve sta ti zivot pruza - drito na tu gargasu. lito, nema conditiona. dosla zima, ide se u summerside kanada, nema grijanja! ocipa 14 miseci od kolpa. polozija klasu, nesto malo jna,ostalo eskivira, opet ista veza radi - ovi put na jos goru i manju gargasu, 10 miseci ka mazac. upisa visu vanredno, opet na brod,ovi put malo mladji, 19 godina- gospe mi ima condition koji radi i ne radi, grijanje niks. kazu kadrovici, aj na brod za mazaca, kad se treci iskrca, ti ostajes. treci se iskrca skupa s menon posli 10 miseci.... i tek iz trece upadan za trecega na lipi , novi brod. eto vidite kako je i prije tribalo imat vezu ka cimu samo da bi se ukrca na brod ka bilo sta. bit timunjer 2-4 ukrcaja a porucnicki u zepu - normalna stvar. samo, tih skoro 2 godine ja nisan klonija, ucija san i radija, tako da kad san posta treci, drugi brod odma za sekonda. ka mazac u gvardiji u portu malo bi cita romane, a malo bi vjezba i varit i tokarit.
zasto je danas omladina ogorcena i obezglavljena? svi znamo da su u pomorstvu krize normalna stvar. prije par godina sve je cvitalo, vozarine nebeske, place kresiju ka lude, velike kompanije dolaze i nude stipendije....ludilo. meni govore moji amigosi - gospe ti da vidis koji su training centar otvorili, ludnica, 250 iljad su ulozili.... a nisu ni kuzili da je to u to vrime bija dvodnevni najam jednoga cape size bulkera, i da je to za velikoga brodara ka kupit po kila prsuta i kisele kukumare. ja govorin - nes ti, cekaj da malo zakuva na marketu, ti se cili centar more i rastavit kako se sastavija, u kontejner i montirat se digod drugo. i evo sad imamo bas tu situaciju. tereta ima i nema, ljudi ima, dovoljno brodova nema, kompanije financijski stucaju....
sranje do guse.i zato mi malo smeta kad se sve sad svaljuje na imas ii nemas vezu, prstace i komarce. volin ih i ja, ali ih vatan takuinon, najboljon jeskon.
ne moze ni brodospas krcat 30 asistenti po brodu, a cila makinja ka malo veci dvosobni stan. krivi su politicari i razni vukici, jurage, borovine i djovaneliji za ovo di smo sada. a iz koze se ne moze.
i sad mi je pala jedna pizdarija napamet (ka i uvik); prije jedno 15 godin sidin ja doma u jednoga moga prijatelja, ja san bija kapo a on prvi makinje, i pokazije on meni slike sa zadnjega broda, kad evo mu babe ,fetive splicanke.
sta vi to dva gledate, daj da vidin. i gleda, gleda, i onda ce: a dico moja ja mislila da ste vi isli u skulu za inzinjere a sta nosite trlise?inzinjer mora nosit vestit i kolarinu, a ti moj stanko u trlis ka manoval! toliko o sss kontra faxa.
znaci, kriza ce doc i proc, bit ce brodi, strpljenja samo. znan , rec cete lako je tebi pizdit! ali,i ja san bija u vase postole. samo ne nadajte se da ce vise bit ka prije, da ce se place dilit sakon i kapon. ova je kriza mnoge brodare opekla, a ko se na vrilo mliko opece, puse i na jogurt.

Last edited by a moderator:
Lipo ste vi to barba maninjorgo napisali,posebno mi se sviđa ova "ko se na mliko opeče i na ladan jogurt pu??e",al aj ti mladom coviku koji je pun zelje za radon i lovon objasni da je jebeno vrime,tesko.Al zalosno je sta i oni sa skolon nemoze upast nigdi bez veze.

je moj ivano! pa imali smo i mi onda skolu, neko srednju, neko visu - isto je bilo, mozda malo, malo bolje. znalo se i onda cekat godinicu za ukrcaj. a poc na stranca je bila misaona imenica, ja ih znan 2-3 kojima je upalilo odma posli asistenture, opet ka mazaci, timunjeri...bilo je vise kompanija, vise brodova ali su i skole izbacivale vise. i korcula je imala pomorsku skolu. split bi izbacija 120 makinjisti i 120 kuvertasi....piran, bakar, losinj,dubrovnik, kotor..... to se stancalo ka novine. pazi, i svaki likar ne zavrsi u ginekologe, neko mora cinit i obdukcije mrtvaci -pa bez obzira koliko je ucija i koje je ocjene ima. i ovi danas sta se ukrcaju za kadete imaju skolu, ili srednju, ili visu ili fakultet, kako bilo da bilo imaju dovoljnu kvalifikaciju za bit kadet. a napredovanje posli - ovisi o diplomi (brze avancajes) i talentu kojega ako nemas ni jedna skola ne moze nadoknadit. pomorstvo ti je najslicnije balunu... lako se otkrije ko zna znanje a ko se slepa.nek ti prodje balun par puti kroz noge... jebi ga,publika (posada) ce se pocet zajebavat na tvoj racun... pisi propalo. surovo ali istina.

sjor manjinorgo, strasan post, valjda ce ga ko i procitat. I ova usporedba sabalunon me nasmijala

Ja san odlucija prominit posal ima jedno 5 miseci. 4 miseca san zva na telefon skoro svaki dan, sa broda san sla mailove i upalilo je. od oko 200 aplikacija sta san posla odgovorilo je 57, svakoga san od njih zva bar jedanput sedmicno. Na kraju san osta na tri ozbiljnije firme i sa njima komunicira doslovno svaki dan. 3 od 200!!! i upalilo je, samo triba bit uporan i nesto ce doc. Ako nema ukrcaja onda ne sidit na forumu cili dan nego sidit na telefon i dosadjivat. Ako se ide za kadeta onda uzet prvo sta uleti i ne pitat je li se isplati. Isplatice se kad tad, meni se isplatilo nakon puno godina ali san i ja poceja pomalo.

BTW, ja san poceja u brodospasa i nikad se nisan osramotija nigdi sa onin sta san tamo naucija. Znaci isplati se za njih radit, sta god to "isplatit" kome znacilo. A ko oce 5000 euri ka kadet onda se najbolje prijavit u NASA i ucinit kadeturu na space shuttle.

Zovite, molite i dosadjujte, ne mogu vas oni odbijat koliko vi mozete zvat. kad in udjete u uvo onda ce van dat prvu poziciju koja naleti, bit ce "ima onimali sta stalno zove". Dok god ste za njih jedna aplikacija koja ceka nikad nista od toga.

Zovite, molite i dosadjujte, ne mogu vas oni odbijat koliko vi mozete zvat. kad in udjete u uvo onda ce van dat prvu poziciju koja naleti, bit ce "ima onimali sta stalno zove". Dok god ste za njih jedna aplikacija koja ceka nikad nista od toga.

tako je, najgore je cekat, triba ih malo i pilat... slazem se sa vasom izjavom... al opet u vecini slucajeva triba za to imat i srece, ako nema nekog "njihovog" na lageru :D

naravno marko da triba imat i srice. znas onu- ko se sritan rodi ni u kondut nije gladan? tako je to i u zivotu i u poslu.

brodospas

brodospas

ja se ispričavam ako otvaram temu bezveze, ali nova sma ovdje pa se ne snalazim ba?? najbolje :udriglavom

zanimaju me informacije o brodospasu, bilo kakve, od trenutnog stanja tamo, plaća, ugovora, uvjeta, koje brodove imaju ...ma ??to god znate!
konkretno, mo?žda imam vezu za momka tamo ukrcat, on je 3.palube, ali ne ?želimo da se na slipo ukrca a da nema pojma kakva je kompanija i kakvi su uvjeti! ne planira tamo gradit karijeru, planira steć iskustvo da bi bio korak bli?že stranim i boljim kompanijama sa offshore brodovima!

ako sam uletila na krivo misto, moje isprike, molim moderatore da temu prebace tamo di spada...
dobro vam more ;)

bujrum sefika! ako mu je san off shore , bolje prve skale od brodospasa - nema! znaci, ako imas vezu... povuci je sta god jace mozesi ne mislit se puno.

bujrum sefika! ako mu je san off shore , bolje prve skale od brodospasa - nema! znaci, ako imas vezu... povuci je sta god jace mozesi ne mislit se puno.

bujrum :uzdravlje

pretpostavljala sam da je tako! hvala na odgovoru...
ali bi ipak volila znat bar nekakav osnovni info o poslu tamo! znam da imaju suppliere, al dalje od toga sam slijepa!
i on ?želi znat barem kakvi bi mu ugovor bio, kolika plaća otprilike, jel redovna isplata, kakvi su uvjeti itd! znam da imaju dosta suppliera u jadranu, al ??ta je sa ostatkom 'eskadrile':D?

Frend je treći i ima negdi oko 12-14 iljada kn kad je na brodu,a kad je doma nekih 500 oira. Ugovor oko 2-2.

Frend je treći i ima negdi oko 12-14 iljada kn kad je na brodu,a kad je doma nekih 500 oira. Ugovor oko 2-2.

treći na palubi???
a na kojim je brodovima, jel u jadranu ili van jadrana....dajte, neću valjda tribat cidit informacije iz vas :mad:
kakvi su uvjeti, jel ima internet:rolleyes:??? jel ga zajebaju oko smjene? i ??ta oni daju plaću i kad si doma??? :cool:

Back