• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

upis krvne grupe u matrikulu

Evo jutros info iz prve ruke.Moraju ti izvadit krv radi neke analize nema veze sto imas DDK karton i staru matrikulu ali ono najbitnije ako si clan DDK ne moras nista placati.Meni izvadila krv ostavija sam im matrikulu i rekla da dodem ujutro po nju i da mi nece nista naplatiti.

ja dosao sa starom matrikulom kod doktora kad sam radio lijecnicki za brod, i pitao jel mi moze upisat k. grupu u novu matrikulu, on rekao nema problema, i upisao. Ne kuzim di je problem?

ja dosao sa starom matrikulom kod doktora kad sam radio lijecnicki za brod, i pitao jel mi moze upisat k. grupu u novu matrikulu, on rekao nema problema, i upisao. Ne kuzim di je problem?

A ko ce znati.Uvik nesto mazu lazu.Ja sam bija na transfuziji.Iskreno meni bi sve firma platila ali da mi nije ovo proslo nebi ni upisiva nista.Niko to ni ne gleda striktno vise.

upis krvne grupe u matrikulu

Strojar bas tako. Uostalom di pise da mora bit pecat pokraj krvne grupe. Upises sam ako znas. Bacija san oko sad u 5 razlicitih matrikula nema ni u jednoj krvna grupa samo moja hrv matrikula ima.

Last edited:
Evo isa jutros po matrikulu pa ih zafrkajem dali mi je jos uvik ista krvna grupa.Kaze ona meni da nema komentar na to da se ljudima za ovakve stvari naplacuje puste pare a posal od par minuta u labaratoriju.Kao da su bas medusobno komentirali oni tamo.

Pazi ja svaki put kad dodem na kapetaniju imam diskusiju zasto nemam lijecnicki upisan u matrikulu. imam samo onaj kad se izdavala matrikula, a onda su me zezali za krvu grupu, zasto mi nije upisana. sad bi trebao svake 2 godine upisivat lijecnicki. predzadnji put se jedan tamo stariji lik cak iznervirao i poceo mi solit pamet da moja matrikula nije vazeca. Ja mu objasnjavam da meni ne treba hrvatska matrikula, tamo gdje radim me nitko ne pita za matrikulu, a imam bahamsku, panamsku, MI, tojest od zastava na kojima plovim, i za tu zastavu lijecnicki. Zasto sad moram nas radit svake 2 godine da upisem u matrikulu? nasa matrikula mi treba samo za prijavu staza. i ovaj mi govori ako dodem s brodom u hr luku da mi matrikula nije po regulama i da ce me sankcionirat. Ja mu govorim da nebi dosao s brodom hr zastave u nasu luku, i da za zastavu bahama imam vazecu matrikulu, u koju se ne upisuje lijecniski, nit krva grupa kako kazete. to je samo discharge book kako pise, samo se upisuju ukrcaji/iskrcaji s broda. apsurdistan

Pazi ja svaki put kad dodem na kapetaniju imam diskusiju zasto nemam lijecnicki upisan u matrikulu. imam samo onaj kad se izdavala matrikula, a onda su me zezali za krvu grupu, zasto mi nije upisana. sad bi trebao svake 2 godine upisivat lijecnicki. predzadnji put se jedan tamo stariji lik cak iznervirao i poceo mi solit pamet da moja matrikula nije vazeca. Ja mu objasnjavam da meni ne treba hrvatska matrikula, tamo gdje radim me nitko ne pita za matrikulu, a imam bahamsku, panamsku, MI, tojest od zastava na kojima plovim, i za tu zastavu lijecnicki. Zasto sad moram nas radit svake 2 godine da upisem u matrikulu? nasa matrikula mi treba samo za prijavu staza. i ovaj mi govori ako dodem s brodom u hr luku da mi matrikula nije po regulama i da ce me sankcionirat. Ja mu govorim da nebi dosao s brodom hr zastave u nasu luku, i da za zastavu bahama imam vazecu matrikulu, u koju se ne upisuje lijecniski, nit krva grupa kako kazete. to je samo discharge book kako pise, samo se upisuju ukrcaji/iskrcaji s broda. apsurdistan

U novoj nema vise stavka za ljecnicke preglede.

Dobro da si mi rekao, da im nabijem na nos kad mi opet kazu, jer mi svaki put kazu "nije vam lijecnicki upisan u matrikulu...", a ova mi istice za 3 godine.

istina, ali koliko su mi rekli, kao svejedno bi trebalo donijet lijecnicki da upisu u kompjuter tamo gdje vec upisuju :)

Nije meni niko nista govorija.Ma ko njih jebe pa necu ja trosit svoje vrime za gluposti po kapetaniji doli ici.

Ja nisan upisa ljecnicki a ni krvnu grupu u matrikulu, dosad me niko nije nista ni pita. Inace ako me sta zajebaju u kapetaniji, samo dođen drugi dan kod drugog sluzbenika i uglavnon bude sve ok.
Jedan put mi nisu tili ovjerit navigaciju jer mi je bila promjena pozicije na brodu. Trazili iskrcajne liste i jos neke pizdarije i ja dosa drugi dan i bija drugi covik i sve proslo OK... Tipicna hrvatska birokracija...

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Upravo preuzeo novu matrikulu.

Rekli na transfuziji da će pregledati krvnu grupu ponovo, jer da je zadnji put rađeno prije 25 godina. A kao da se promijenila u tih 25 godina. :-/

Napravili sve ispred mene besplatno za minutu.
Krv se vadi samo iz prsta.

Poslano sa mog SM-N915FY koristeći Tapatalk

Upravo preuzeo novu matrikulu.

Rekli na transfuziji da će pregledati krvnu grupu ponovo, jer da je zadnji put rađeno prije 25 godina. A kao da se promijenila u tih 25 godina. :-/

Napravili sve ispred mene besplatno za minutu.
Krv se vadi samo iz prsta.

Poslano sa mog SM-N915FY koristeći Tapatalk

Meni je isto vadila krv ali iz ruke i mora sam ostaviti matrikulu i doci sutra dan po nju

Ja nisan upisa ljecnicki a ni krvnu grupu u matrikulu, dosad me niko nije nista ni pita. Inace ako me sta zajebaju u kapetaniji, samo dođen drugi dan kod drugog sluzbenika i uglavnon bude sve ok.
Jedan put mi nisu tili ovjerit navigaciju jer mi je bila promjena pozicije na brodu. Trazili iskrcajne liste i jos neke pizdarije i ja dosa drugi dan i bija drugi covik i sve proslo OK... Tipicna hrvatska birokracija...

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Danas na kapetaniju isao prijavit iskrcaj i ovjerit navigaciju, u rijeci, opet okrsaj, al ovaj put zesci. Gospodice sad ovjeravaju u istoj sobi gdje se prijavljuje, kako je vec pisano. Kaze ona ne vazeci vam je lijecnicki, bla bla, kao ovejrit ce sad, al nece sljedeci put, jer tako je njoj receno i moze dobit otkaz. ja opet objasnjavam ja imam lijecnicki za brod sto mi firma priznaje, a hr matrikulu me nitko ne pita, moram je ispunit da bi prijavio navigaciju vama u LK. kaze ona "da al matrikula je nevazeca, ako je istekao lijecnicki". kako je nevazeca ako je u noj exp. date 10 godina?. ja joj vadim bahamsku matrikulu koja je vazeca, i od zastave je na kojoj sam bio. Vadim joj i OGUK lijecnicki sto mi firma trazi. Kaze odi dole u sobu jedan vidit oce vam to upisat. Naravno ovi dole nece to ovjerit, kazu priznaju samo mlc lijecnicki raden u EU. koji je to propis? kao da mlc s filipina nije pod istom konvencijom? U OGUK su gledali bljedo kao da vide i cuju za to prvi put u zivotu? dobro ajde vracamo se gore posredstvom jednog kapetana, ona ovjerava al opet kaze da nece sljedeci put. ja joj kazem da bi da broj gdje se mogu zalit i ime osobe iz ministarstva koja je za te propise. Ona govori da vidim na stranica ministarstva. I jos mi govori da se ne moze ukrcat bez matrikule. ja joj govorim na brod se moze i samo sa putovnicom i da smo imali clanove posade samo na putovnicu, i kako se prijavljuju radnici na platformama i slicno, jer koliko se sjecam na pocetku tog zakona rekli su da se offshore radnici mogu prijavljivat kao pomorci. Druga se na kraju mjesa i govori da ljudi cekaju i da sto mi je problem upisat lijecnicki u matrikulu kad me svaki put firma prije broda salje na lijecnicki? uopce ne kuzi da imam kratki ugovor i da drzim lijecnicki u ruci. na kraju me tjeraju van. Sad ne krivim ja njih, netko je njima to rekao da mora bit tako, a one ocito nista ne kuze. Mislim da bi ovo bila dobra tema za parangal.
Moja pitanja su:
1. kako onda prijavit navigaciju ako ti firma primjer nije pod MLC ili zastava broda nije potpisnica MLC konvencije posto ima takvih?
2. kako ce onda prijavit navigaciju primjer barge master na nekoj offshore bargi ili rigu, koji ima OGUK medical?
3. kako prijavljuje navigaciju tehnicko osoblje koje ide na brod ili rig i nema matrikulu, nit lijecnicki za navigaciju, a cinjenica je da je bio na objektu?
4. Sto bi bilo da mi nije ovjerila navigaciju a ja uplatio vec staz i socijalno? Znaci zelis radit i to posteno prijavit a nemozes zbog nebuloznih propisa koji ne priznaju svjetski priznati offshore medical!!!

Uz gore navedeno jos imam pitanja, koja sam im isto prije postavljao:
1. Imaju u opisima poslova operatera za postrojenje ukapljivanja plina (FSRU), a nemaju operatera na postrojenju za skladistenje i iskrcaj nafte (FPSO) ?
2. Imaju barge master, ali nemaju assistant barge master, ili barge supervisor?
3. Dal ovaj na FSRU ili barge master mogu produzit brevet s tom navigacijom?
4. Ako ne mogu, zasto ne? U UK mogu produzit svi poslovi u industiji vezani za marine, znaci mooring master ili barge master, ili superintendent samo umjesto godinu dana, trebaju 2.5 godine offshora, a u indiji 3 godine!
5. Postoji DPO u prijavama za navigaciju, ali ne postoji Ballast control operator, a BCO kurs u hrvatskoj je ovjeren od Hrvatskog registra brodova?

Davno mi je rekao jedan nas kapetan od kad su uveli te prijave "ne daju ti vise ni normalno navigavat"!
Za mlade samo mogu rec da je to sve pocetak kraja pomoraca iz hr!

U novoj matrikuli uopce nemas stavku za upis ljecnickog.Lipo prijavi da si staru izgubija napravi novu i onda im se nasmij u facu.

e nisu ni gledali u matrikuli, nego kad je otvorila mene u kompjuteru, vidila je lijecnicki koji je zadnji upisan njima u sistem, a to je kad sam obnavljao brevet, prije vise od 2 godine, i provjeri ti brevet u komp dal je vazeci, onda je uzela matrikulu u ruke, nisam tad ni upisao taj zadnji!

tebi triba ovjerena navigacija u matrikuli da bi moga obnovit brevete kao i svima nama zapravo nam hr matrikula ne triba uopce za ukrcaj. s obzirom da su nebuloze takve kakve jesu a sam se tesko borit a i nema smisla ispravljat krive drine zasto uz OGUK koji se moze napravit u HR ne trazis da ti daju neku formu medicala s kojom odes na LK i da ti ubace u sustav da imas lijecnicki i rjesen problem. ja iz tog istog razloga uziman samo formu na HR jeziku da mogu otic na LK inace mi ne triba. ubiti i ne upisujen svaki lijecnicki u sustav jer ga radim cesce tako da i ne trazin svaki put formu na HR jeziku nego samo kad mi triba za LK cisto da ne prolazin to sta ti prolazis.

jednostavno nema smisla natezat se sa tim uhljebima nego eto to odradit sta moras na najbezbolniji moguci nacin.

ovo sta si napisa na kraju ja ponavljan svuda nisu mi jasne mladje generacije koje sad krecu u ovo sve uz pored toliko drugih i boljih opcija. ja ne znan s kim ti mladi ljudi pricaju i tko im prica bajke.

Na stranicama Ministarstva ima popis liječničkih ustanova od kojih oni priznaju pregled za upis u matrikulu ili obnovu breveta, za koji liječnički ne smije biti stariji od 6 mjeseci, barem je tako bilo dok sam ja navego. Ja bi to radio samo kod obnove breveta pa bi onda to unio i u matrikulu. Nitko nije u LK Dubrovnik kod upisa navigacije gledo jeli liječnički isteko.
Inače naÅ¡a matrikula osim dokaza navigacije kod produženja breveta služi za k....ac.

tebi triba ovjerena navigacija u matrikuli da bi moga obnovit brevete kao i svima nama zapravo nam hr matrikula ne triba uopce za ukrcaj. s obzirom da su nebuloze takve kakve jesu a sam se tesko borit a i nema smisla ispravljat krive drine zasto uz OGUK koji se moze napravit u HR ne trazis da ti daju neku formu medicala s kojom odes na LK i da ti ubace u sustav da imas lijecnicki i rjesen problem. ja iz tog istog razloga uziman samo formu na HR jeziku da mogu otic na LK inace mi ne triba. ubiti i ne upisujen svaki lijecnicki u sustav jer ga radim cesce tako da i ne trazin svaki put formu na HR jeziku nego samo kad mi triba za LK cisto da ne prolazin to sta ti prolazis.

jednostavno nema smisla natezat se sa tim uhljebima nego eto to odradit sta moras na najbezbolniji moguci nacin.

ovo sta si napisa na kraju ja ponavljan svuda nisu mi jasne mladje generacije koje sad krecu u ovo sve uz pored toliko drugih i boljih opcija. ja ne znan s kim ti mladi ljudi pricaju i tko im prica bajke.

@ Ivan.k
Radio sam lijecnicki u brazilu u Riu, i dobio njihov ASO i OGUK, nisam radio kod nas vec 2.5 godine, zato nemam nasu formu, inace sam tako prije radio kad bi trebao za na brod, pa bi nasem doktoru jos rekao da mi isprinta, al za neki brevet. sad cu vidjet ako budem radio neki brevet ili isao na neku drugu firmu, pa cu radit kod nas. Inace zadnje 2.5 godine nije bilo potrebe radit kod nas, a s tim svojim propisima te prisiljavaju da napravis i kod nas. Inace sve stoji sto si napisao, isto kao i ja, mislim da su takvi problemi sto sam naveo isto bitni. A bas me zanima da mi na kraju nisu ovjerili, sto bi bilo. To ti kao da si doma radio, platio doprinose a oni ti ne priznaju staz. Sta nije to za izvrnit im stolove tamo...

Back