E hvala na odgovorima...a kako me nebi zanimali rezervni dijelovi, bez obzira na rank? Pa ja ću raditi a ako iman rezervnih dijelova znači da ne moran izmiÅ¡ljati...u svakom slučaju, opcija od prije mi je bila privlačna, najviÅ¡e radi kračih ugovora...a Å¡to se tiče premanent pay-a...pa makar znaÅ¡ da ti se neče kad dođeÅ¡ doma desiti da te ostave duugo bez love...
Reci to onima na Uljanika sta in kasni ionako mizerjasta placa po 2 miseca.A e, znam, nije baš neka prilika...
Reci to onima na Uljanika sta in kasni ionako mizerjasta placa po 2 miseca.
Ljudi teska su vrimena za citav Oil/Gas sektor u pomorstvu.triba bit zadovoljan da imas placu svakog miseca na vrime
Ili se presaltat na kruzere pa malo udarat po teretu ili jos bolje po opsluzivacicama tereta
Send from my Super Kinez
Evo odradia ja intervju, preko telefona Å¡ta me začudilo...neki indijac, odgovara nekih 35 minuta da bi mi na kraju postavia pitanja o ispuÅ¡nim emisijama u seca i eca zonama, osnovno sam mu odgovoria ali NOX ISOX ne u detalje...i lola odmah nakon toga prekida i kaže da će me obavijestiti mailom....nakon dva dana stiže mail da nisam zadovoljia...kako mi je otac dugo bia na toj firmi i zna svakoga na njegov upit Å¡ta je bilo reka je taj indijac da nisam pa intervju nego da nemam iskustva u dry docku i da nisam u potpunosti odgovorio pitanja o nox-sox, kao i ism code...kažem, jedino di sam malo zapea je bia taj nox-sox....u svakom slučaju da se javim nakon sljedečeg broda...nekih drugih dvadesetak pitanja vezanih za struku sam odradia sto posto...po meni sve u svemu vrlo loÅ¡e i neprofesionalno s njihove strane.
Za 2nd assistant engr.
Vec duze vremena pratim ovu temu, i po pricama kolega koji su plovili/plove na TK imao sam impresiju da je to jako ozbiljna/profesionalna firma gdje je odrzavanje i general condition brodva na jako visokom nivou. Nazalost prije par dana bio sam neprijatno iznenadjen sa brodom od TK (oil tanker) koji je bio vezan u neposrednoj blizini moga broda. Par godina star brod korejske gradnje, izgledao je jako lose, dosta ruzine svuda po trupu, ime se jedva moglo procitat jer je rijec Spirit bila prekrivena ruzinavom zutom bojom koja se cijedila sa panama lead-a. Nedostatak odrzavanja bio je ocigledan po palubi i nadgradju, PSC inspektor koji je dosao na brod kod mene da odradi inspekciju, pokazao mi je crew listu top 4: Filipinac, Rus, Indijac, Kinez. Dali je moguce da jedna firma sa tako jakom reputacijom u Tanker biznisu dozvoli tako nizak maintenance/manning standard na svojim brodovima.
Nadam se da me kolege sa TK nece pogresno svatit, nije mi cilj da kritikujem firmu, vec godinama slusam price o tome kako brodovi kojima upravlja owner su bolje odrzavani od onih kojima upravljaju management-i. A ovaj ruzinavi brod je cisti dokaz da je human factor ipak najvazniji, i da ce tih par hiljada dolara koje ce usparat mijesecno na "jeftiniju" radnu snagu imati veliki uticaj na dugorocno poslovanje firme.
I jos uz to su podosta mladi (manje od 40 godina). E sad, uz svo iskustvo u ranku koje je potrebno, i seagull i preporuke, kako uspiju "proletit" kroz rankove, ostat antitalenti i jos desetljecima navegat?Istina nažalost. Imao sam i ja tamo i filipince i indijce seniore koji nisu imali veze s vezom o pomorstvu.