Shell

Koliko se ode gluposti napisalo..

Koliko se ode gluposti napisalo..

Evo i mene da malo pridonesem opcem dobru sa nekoliko informacija o shell-u.
Ja sam zapovjednik na oil floti,a na kompaniji sam od prvih dana,sto valjda samo po sebi ipak nesto govori. Mislim reci da je za pomorca trava zelenija kod susjeda i zato se ne dobiva prava slika o nekoj kompaniji. Svugdje ima uspona i padova,ali ja bih sažeo ovu našu,tj Shell na sljedece činjenice:

1) Kompanija je sasvim Ok, dugoročno odlično rješenje što ipak ovisi malo i o ambiciji pojedinca
2) Ima puuuno više gorih nego boljih kompanija za naše pomorce
3) Nije istina da se ne cijeni rad i kvaliteta, činjenica je da su unaprijedjenja stvar trenutne raspolozivosti prije nego li nekakve diskriminacije
4)Ono najvaznije je da postoji ogromna razlika izmedju naseg mentaliteta i mentaliteta ostatka svijeta. Naime, mi prečesto mislimo da smo najpametnija nacija na svijetu, a kod pomoraca je to jos malo vise izrazeno;-). To je mozda razlog sto se ovdje nije svidjelo odredjenom broju ljudi. Disciplina,papirologija, itd...u cemu je problem?
5) Trenutno nas ima oko 400 casnika iz HR(i sire) preko Globtika, ljudi dolaze i odlaze,ali broj se stalno povecava. Sad uzimaju i nase kadete. Imamo mozda jacu i bolju kompaniju doma?

Svijet nije idealan, pa tako nije ni Shell. Osobno imam samo postovanje prema firmi koja postoji oko 113 godina i u tom periodu pravi profit na globalnom trzistu. Meni je ovdje dobro, nadam se da ce biti i svima ostalima koji su dosli na ovu firmu.

Mirno Vam more,ma gdje bili:uzdravlje

Last edited:
Najbolje da se promini naslov topic-a na "serimo po shell-u", jer ja nevidin drugu svrhu ove teme. Jedan napi??e kako mu je u realnim okvirima, a njih 10 koji uopće nisu na firmi nego su čuli priko "Matinog rođaka" (čast iznimkama koji su bili pa oti??li) da ima puno papira uvate pizdekat po kompaniji. Ja san ode ka kadet znači počeja san, a bez da pitan ikoga znan da na bolje misto nisan moga upast, jer će me ostavit za trećeg pa neću opet morat ka redikul čekat godinu dana na ukrcaj, eto u startu plus ko kuća, Training će mi bit na gas i oil fleet-u nije da ću magistrirat na oba tereta, al ću bar povatat ne??to. Koga god pitan bilo ??ta, odma dobijen odgovor bija on na?? indijac ili englez, ne fali mi ni ića ni pića, iman i internet, pa ??ta bi vi ljudi jo?? od toga shell-a, ispada da su on i Berket u istom siću. Svako ima pravo na svoje mi??ljenje al neka ga izrazi onaj ko naviga na tu kompaniju i pojasni u par riči ??ta mu ne pa??e točno, a ne nevalja i točka.

Ja sam zapovjednik na oil floti,a na kompaniji sam od prvih dana,sto valjda samo po sebi ipak nesto govori. Mislim reci da je za pomorca trava zelenija kod susjeda i zato se ne dobiva prava slika o nekoj kompaniji. Svugdje ima uspona i padova,ali ja bih sa?žeo ovu na??u,tj Shell na sljedece činjenice:

1) Kompanija je sasvim Ok, dugoročno odlično rje??enje ??to ipak ovisi malo i o ambiciji pojedinca
2) Ima puuuno vi??e gorih nego boljih kompanija za na??e pomorce
3) Nije istina da se ne cijeni rad i kvaliteta, činjenica je da su unaprijedjenja stvar trenutne raspolozivosti prije nego li nekakve diskriminacije
4)Ono najvaznije je da postoji ogromna razlika izmedju naseg mentaliteta i mentaliteta ostatka svijeta. Naime, mi prečesto mislimo da smo najpametnija nacija na svijetu, a kod pomoraca je to jos malo vise izrazeno;-). To je mozda razlog sto se ovdje nije svidjelo odredjenom broju ljudi. Disciplina,papirologija, itd...u cemu je problem?
5) Trenutno nas ima oko 400 casnika iz HR(i sire) preko Globtika, ljudi dolaze i odlaze,ali broj se stalno povecava. Sad uzimaju i nase kadete. Imamo mozda jacu i bolju kompaniju doma?

Svijet nije idealan, pa tako nije ni Shell. Osobno imam samo postovanje prema firmi koja postoji oko 113 godina i u tom periodu pravi profit na globalnom trzistu. Meni je ovdje dobro, nadam se da ce biti i svima ostalima koji su dosli na ovu firmu.

......vise nego koreektno napisano.Nije mi jasno kadd netko pita "Koliko ima papirologije?".Mozda je SSM opcija?

Ja sam zapovjednik na oil floti,a na kompaniji sam od prvih dana,sto valjda samo po sebi ipak nesto govori. Mislim reci da je za pomorca trava zelenija kod susjeda i zato se ne dobiva prava slika o nekoj kompaniji. Svugdje ima uspona i padova,ali ja bih sa?žeo ovu na??u,tj Shell na sljedece činjenice:

1) Kompanija je sasvim Ok, dugoročno odlično rje??enje ??to ipak ovisi malo i o ambiciji pojedinca
2) Ima puuuno vi??e gorih nego boljih kompanija za na??e pomorce

POzdrav barba i svaki ovakav post od iskusnog pomorca je jako jako korisno za mlade pomorce i one koji to vec jesu.

Od srca vam zahvaljujem na pomoci. :uzdravlje

Shell

Pozdrav

Ako već većina brodova od Shell-a ima internet terminale na brodu onda bih ja isao i na manju placu tu al da imam internet jel mi je vazna komunikacija sa obitelji doma. I jos s toga je internet besplatan koliko vidim...pa di ces bolje. :udriglavom

prije 20 i kusur godina,bili smo sritni ka prasci da dobijemo pismo svaka tri miseca,a obitelj nam valjda nije bila ni toliko vazna.
U svakom slucaju lipo je imat internet na brodu:D.

Last edited:
Pozdrav

Ako već većina brodova od Shell-a ima internet terminale na brodu onda bih ja isao i na manju placu tu al da imam internet jel mi je vazna komunikacija sa obitelji doma. I jos s toga je internet besplatan koliko vidim...pa di ces bolje. :udriglavom

mislin da samo ovi s gas flote imaju net

mislin da samo ovi s gas flote imaju net

Neki brodovi na oil fleet-u ga imaju također. Nakilat i B-fleet svi brodovi imaju, cujem da i G-fleet ima, ali ne svi brodovi. Ja sam na Nakilatu i mogu reci da radi vise nego dobro.

Pozdrav

Svaka čast, eto konačno jedan realan čovik, većina flote ima net, a i oni koji ga nemaju imaće ga do polovine iduće godine (tako ka?žu), a to ga nemaju većinom na oil fleet-u, mada ga i tamo podosta brodova ima. A ??ta se plaća tiče ja mislin da su vi??e nego pristojne, nisu najbolje, nisu u vrhu, ali bogami nisu ni lo??e. :cool:

Drago mi je da ovaj thread o Shellu napokon ima i glavu i rep...
Moje skromno mi??ljenje o kompaniji, a zaposlen sam tu nepuna 2 tjedna, je na prvu ruku iznenađujuče pozitivno, posebno nakon odslu??anog Induction coursa... Pristup novim zaposlenicima me se dojmio, količina podataka, regulative i upoznavanje sa načinom funkcioniranja kompanije je izuzetno... ovako ne??to u svom skromnom pomoračkom sta?žu do?živio nisam...
Sad mi sljedi trening na LNG Q-maxu od 3 miseca kako bi polo?žija advance gas... Na brodu dobijam mentora, training log, program po kojem će me ??kolovat... Sve je dosad prema meni odrađeno maksimalno korektno (iako osobno ba?? nisam ljubitelj hrvatskih posrednika tipa Globtik, ali ??ta je tu je)... Tra?že jo?? ljudi, znači svako ima ??ansu upast... Papirologija je takva kakva je, veća nego na drugim oil kompanijama, disciplina isto, ali vrlo brzo će i ostali za njihovim primjerom... U subotu putujen u Milford Haven na MT Mekaines i nadam se da ću nakon nekog vrimena van moć opet ??ta napisat o famoznom Shellu... Toliko od Jadrana... :uzdravlje

Drago mi je da ovaj thread o Shellu napokon ima i glavu i rep...
Moje skromno mi??ljenje o kompaniji, a zaposlen sam tu nepuna 2 tjedna, je na prvu ruku iznenađujuče pozitivno, posebno nakon odslu??anog Induction coursa... Pristup novim zaposlenicima me se dojmio, količina podataka, regulative i upoznavanje sa načinom funkcioniranja kompanije je izuzetno... ovako ne??to u svom skromnom pomoračkom sta?žu do?živio nisam...
Sad mi sljedi trening na LNG Q-maxu od 3 miseca kako bi polo?žija advance gas... Na brodu dobijam mentora, training log, program po kojem će me ??kolovat... Sve je dosad prema meni odrađeno maksimalno korektno (iako osobno ba?? nisam ljubitelj hrvatskih posrednika tipa Globtik, ali ??ta je tu je)... Tra?že jo?? ljudi, znači svako ima ??ansu upast... Papirologija je takva kakva je, veća nego na drugim oil kompanijama, disciplina isto, ali vrlo brzo će i ostali za njihovim primjerom... U subotu putujen u Milford Haven na MT Mekaines i nadam se da ću nakon nekog vrimena van moć opet ??ta napisat o famoznom Shellu... Toliko od Jadrana... :uzdravlje

??ivija ??ika...i sritno na novoj firmi dru?že Jadrane!:uzdravlje

....Moje skromno mi??ljenje o kompaniji, a zaposlen sam tu nepuna 2 tjedna, je na prvu ruku iznenađujuče pozitivno, posebno nakon odslu??anog Induction coursa... Pristup novim zaposlenicima me se dojmio, količina podataka, regulative i upoznavanje sa načinom funkcioniranja kompanije je izuzetno... ovako ne??to u svom skromnom pomoračkom sta?žu do?živio nisam...

Ovo ja zovem dobro ispran mozak. Ti si upravo prosa kurs korporativne religije.

sritno jadrane i samo naprid.polako napu??taj početno odu??evljenje i koncetriraj se na učenje.program ima??, na brodu zaboravi na globtika(doma se mo?že dogodit,da sa??a ili ćak ?žika "zaglume").prilagodi se situaciji i nemoj "puknit"na provokacije,ako ih bude.

Back