Shell

Evo odgovora sa zakašnjenjem, upravo me John K ili ti ga general manager nazva i pita da odgovorim kolegi Al Debilu na njegove objede i rušenje reputacije.
Shell je radija studiju po kojoj se pokazala da oil fleet nije profitabilan tj. da drastično treba raducirati troÅ¡kove kako bi bili konkurentni na tržiÅ¡tu. TAko su prije par godina počeli micat bilce da bi uÅ¡tedili na plaćama. Kad su vidili da to baÅ¡ ne funkcionira jer održavanje nije bilo kako Bog zapovida onda su počeli reducirati flotu. Odlučeno je da će zadržati oko 10-tak brodova oil, product kemija kako bi ostali u oil biznisu a da će radit na ekspanziji LNG brodova.
A na ostale nebuloze neželim odgovarat jer je uzaludno. U jednom od prijaÅ¡njih postova sam prova čoviku lipo reć da ne pravi budalu od sebe, ali izgleda bez većeg učinka.

Hehehe ma nemoj, John K glavom i bradom, e sad da ti ja rečem kako Shell posluje, jer to mi je reka jedan od Kapetana, Dragi moj Fico Shell ti uzima u dogovoru sa vlasnicima (Npr Frontline) brodove na dvije-tri godine i peru-deru brode dok se ne raspadu (znaći minimalno ulaganje), zato toliko i papirologije, posli dvi godine poÅ¡alju brod u brodogradiliÅ¡te, opituraju ga malo uÅ¡minkaju i uvale drugome. Ja kad sam bio na Onobi koju su uzeli od Frontline-a 2009, a bio sam 2010(znaći brod je bio godinu dana u Shellovom menagementu) by the way brod je izgrađen 2005 godine, brod je već bio zreo za "scrap", nije bilo komada opreme u makini koja je radila kako treba, Å¡to ti to govori? Brod pet godina star a zreo za scrap, Å¡to manje ulagat a Å¡to viÅ¡e izvući.Nakrcali Indijce misleći da će joÅ¡ viÅ¡e uÅ¡tedjeti, a kad se brod raspade onda su Indijci krivi, tako bi bilo i sa Hrvatima da su kojem slučajem full posada.Eto tako ti "Vrhunska firma" posluje.Svali krivnju na drugoga ali Shell i njihov menagement su nepogreÅ¡ivi i zato je toliko prisluÅ¡kivanja, čitanja maila i ostalih pizdarija(zaÅ¡titi firmu pod svaku cijenu), papirologije itd.
Zato momci (svi vi koji ste na vrhunskoj firmi) otvorite oči i na leđima i pazite Å¡to radite, big brother vas posmatra

Ovo vase prepucavanje napetije od indijskih sapunica popc1.gif

Ajde recite, nama bez iskustva na jakobovoj kapici - sta nam je cinit?

Znaci sidimo doma, nigdi ukrcaja, zove gloptik - oce nas krcat.

Zena, dica, familija, punica, krediti... jasno da cemo prihvatit.

Ja jos ne mogu virovat da ce bit losije od Splitske :p :D

Ovo vase prepucavanje napetije od indijskih sapunica View attachment 1978

Jesu te zvali

Send from my Mobitelnik

Ovo vase prepucavanje napetije od indijskih sapunica View attachment 1978

Naravno da je bolje od Splitske plovidbe:hihi, ja i kolega Fico se malo prepucavamo ovdje na forumu, ali to je sve za dobrobit svih pomoraca, od viška informacija ne boli glava:udriglavom.ja iznosim neke argumente a kolega Fico ih pobija i to sve civilizirano i kulturno bez uvreda i omalovažavanja nadam se da se slažeš sa mnom kolega elf_dalmatae

Naravno da je bolje od Splitske plovidbe:hihi, ja i kolega Fico se malo prepucavamo ovdje na forumu, ali to je sve za dobrobit svih pomoraca, od viška informacija ne boli glava:udriglavom.ja iznosim neke argumente a kolega Fico ih pobija i to sve civilizirano i kulturno bez uvreda i omalovažavanja nadam se da se slažeš sa mnom kolega elf_dalmatae

U potpunosti se slazem s vama Al Debeel jer iznosenje takvih stvari a ne svadanje je dobro doslo. I sam si ode u ekipi p.neta vec godinama i znas da od svade i egoizma nema napretka. Ovo sta vi pisete i kolega Fico je dobro jer ljudi mogu vidit kakvo je stanje s vise strana te na taj nacin doniti svoj sud tj odluke. Uvik kazem svaka prica ima dvi strane pa sami odlucimo koja nam pase?

P.s
Osobno procitam uvik sta pise ode jer me interesira, a iman puno kolega koji rade na shella a imaju drugu pricu nego sta citam ode pa zbrajam "dva i dva"

Pozdrav

Last edited:
Ma naravno Dalmoš, moje nije nikoga da odgovaram od Shell-a, ja samo pišem ono što mi se nije svidilo i ono što iza svega stoji.....profit firme, interesi Agencija i sve ono što oblikuje život posade na brodu, a na kraju svak neka ode i nek se uvjeri sam.....:uzdravlje

Pozdrav svima :) ! Jucer sam evo bio u globtika obavit te testove i razgovor sa njima,,dobio sam brdo brusura i papira od shella i sad za koji desetak dana opet dolje na intervju sa nekim ko ce doc iz shella!! Neznam i ja sam cuo jako puno dobrih stvari o firmi i svemu a opet vidim ovdje dosta se ljudi zale!!

Pozdrav svima :) ! Jucer sam evo bio u globtika obavit te testove i razgovor sa njima,,dobio sam brdo brusura i papira od shella i sad za koji desetak dana opet dolje na intervju sa nekim ko ce doc iz shella!! Neznam i ja sam cuo jako puno dobrih stvari o firmi i svemu a opet vidim ovdje dosta se ljudi zale!!

Prije par dana sam sreo brod od loÅ¡injske, "m/v Karolina". Nažalost, brod ide u rezaliÅ¡te a posada ne zna kamo dalje kad se iskrcaju i kad im kompanija zahvali na poÅ¡teno odrađenom poslu. I "Gearbulk" se zahvalio naÅ¡im časnicima, OSG je na koljenima, Chevron se rijeÅ¡io velikog broja naÅ¡ih, Atlantska i Tankerska gomilaju gubitke, a oni koji imaju posao se žale kako im je famozni J. K. zapaprio (Å koljkaÅ¡i znaju o kome je riječ)... Dragi kolege, u manjem broju i kolegice, budite sritni Å¡to imate plaću na kraju miseca, Å¡to Vas redovno zovu (nekad i 15 dana ranije) na dužnost, Å¡to imate familiji osigurat budućnost u ovim je8enim vrimenima.
Imam priliku ploviti s drugim nacijama, ljudi se druže, sretni su, nedaju Bogu "zauÅ¡nice" kao neki ovdje. Ne svađaju se, drže se zajedno. A mi...? Čiji je duži, kraći, deblji.... Nije ni čudo Å¡to imamo u pomorstvu toliki jal i zavist jedni od drugih. Neke teme viÅ¡e liče na obračun plemena Hutu i Tutsi.
Shell nije ni alfa a joÅ¡ manje omega pomorstva. Ljudi dolaze, odlaze, snalaze se kako znaju i umiju. Ali najgore od svega je činjenica da mnogi odlaze ne radi hromog J. K.-a. Otjerali su ih naÅ¡i pompozni idioti koji ne znaju s ljudima, Å¡to znači da nije problem u firmi, nego u nama samima i naÅ¡em neprikosnovenom balkanskom mentalitetu.....

Prije par dana sam sreo brod od loÅ¡injske, "m/v Karolina". Nažalost, brod ide u rezaliÅ¡te a posada ne zna kamo dalje kad se iskrcaju i kad im kompanija zahvali na poÅ¡teno odrađenom poslu. I "Gearbulk" se zahvalio naÅ¡im časnicima, OSG je na koljenima, Chevron se rijeÅ¡io velikog broja naÅ¡ih, Atlantska i Tankerska gomilaju gubitke, a oni koji imaju posao se žale kako im je famozni J. K. zapaprio (Å koljkaÅ¡i znaju o kome je riječ)... Dragi kolege, u manjem broju i kolegice, budite sritni Å¡to imate plaću na kraju miseca, Å¡to Vas redovno zovu (nekad i 15 dana ranije) na dužnost, Å¡to imate familiji osigurat budućnost u ovim je8enim vrimenima.
Imam priliku ploviti s drugim nacijama, ljudi se druže, sretni su, nedaju Bogu "zauÅ¡nice" kao neki ovdje. Ne svađaju se, drže se zajedno. A mi...? Čiji je duži, kraći, deblji.... Nije ni čudo Å¡to imamo u pomorstvu toliki jal i zavist jedni od drugih. Neke teme viÅ¡e liče na obračun plemena Hutu i Tutsi.
Shell nije ni alfa a joÅ¡ manje omega pomorstva. Ljudi dolaze, odlaze, snalaze se kako znaju i umiju. Ali najgore od svega je činjenica da mnogi odlaze ne radi hromog J. K.-a. Otjerali su ih naÅ¡i pompozni idioti koji ne znaju s ljudima, Å¡to znači da nije problem u firmi, nego u nama samima i naÅ¡em neprikosnovenom balkanskom mentalitetu.....

Bravo, potpisujem sve.

Tak je

Tak je

Najveci problem nas hrvatskih pomoraca na shellu jest taj da tamo nema partinzastvine, nema je, papir glavu cuva...odzvonilo partinzastvini

100% istina, bravo!

Jel bio tko u Globtika na intervju-u 22./23.11., evo vec 10-tak dana proslo, gospoda još ništa ne javljaju o rezultatima.. Jel ima netko da su ga kontaktirali?

Firma: hazu.hr :confused:
misli.gif

Imas pm ;)

Jel bio tko u Globtika na intervju-u 22./23.11., evo vec 10-tak dana proslo, gospoda još ništa ne javljaju o rezultatima.. Jel ima netko da su ga kontaktirali?
Ja san bija na intervju,ali mene isto nisu kontaktirali.Zva san u Globtika u petak,pa su mi rekli da njima iz Shell-a nisu niÅ¡ta javili u vezi tog intervjua,tako da ni Globtik ne zna kad če bit rezultati.

Back