• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Pitanje dobivanja braveta

Hehe ja osobno nisam ni mislio nista prije nego fax zavrsim ali me zanimalo ove dodatne 2 godine.Ako bude to...to se uvik moze vanredno.

Za navegavat te tri su ti i vise nego dovoljne, a ako budes imao kakvih pretenzija za poso na kopnu (i dobru vezu za uvalit se u kakvu pomorsku firmu, agenciju ili kapetaniju) svaka dodatna titula moze pomoc.

MOje misljenje je da je najbolje zavrsit visu iz suca. ALi malo ih posli vise ide naviagat jer in je pun kurac kad su culi i svatili da triba sad izc za assistenta ili kadeta. A pomorska skola u Splitu je lopovluk i ja san odlucia ic redovno 2 godine i bog. MA nedan im 60000 kuna plus troskovi zivota u Splitu. Boli me Qurac. To je moje misljenje i tako ce i bit. :mad:

sonny da te ispravim. NEMA VISE VAREDNO, jer smo sad na bologni i bodove dobivas na temelju oslusanih sati tako da moras bit na faksu.

iako ne bi htio da sam upravu mislim da ove druge dvije godine sto smo govorili da na njima moras bit, a na ovi strucni studiji mozes varedno.
jos jedna informacija.
kad sam se raspitiva za ove druge dvije rekli su mi da jos drzava nije odlucila oceli se placat(najvjerovatnije hoce i to po 7000 kn po semestru) jer valjda sad po novome zakonu imas pravo samo na tri godine besplatnog skolovanja(ovo jos nije odluceno, ali morat ce odlucit jel dolazi prva generacija bolognjaca

Pitanje je sad...!?

Pitanje je sad...!?

Dalmos,

na?žalost hrvatska stvarnost nas okruzuje.

Od male drzave sa ogromnim potencijalom mi napravili smo tragikomediju zvanu "veliki divlji zapad".
Na?žalost,polu pismeni ljudi vode ovu drzavu (koji su u zrelijoj dobi do??li do intelektualnog napada te u zadnjih 15-tak god. pozavr??ili razne "večernje fakultete" :confused:te sa svojim urođenim talentom (kako od 1 kn napraviti milione i pohraniti ih na svoje račune) pretočili ih u djela.
Nakon tolikih uspjeha u ?životu te na vrhuncu svoje karijere (u Saboru ili kao uspje??ni poduzetnici) svoje iskustvo i znanje prenose nama i to u pričanju predizbornih bajki (članstvo u EU do kraja XXXX god., ZERP, most za Pelje??ac, autocesta do Dubrovnika do XXXX god., Pravna dr?žava...,rast zaposlenosti, "peta brzina"....ma jo?? podosta toga ali nećemo o detaljima). I ond nakon uspje??nih izbora te iste bajke bivaju pohranjene u jo?? jednu povijesnu knjigu zvanu "Hrvatska predizborna bajka".
...ma samo se i?živciram kad upalim TV ili uzmem u ruke dnevne novine jer poručuju nam samo jedno...â??Ko je jamija jamija je!!!â?? :mad:
Idemo dalje...:udriglavom

I onda se vi drage kolege pomorci bavite pitanjem trebali nasem čovjeku omogučiti napredovanje u svom poslu kroz brze tečajeve ili redovno ??kolovanje nakon toliko godina provedenih na moru i u struci!!!???

p.s.
Jasno je svima nama , a i na??im najbli?žima, da svi mi plovimo samo zato da bi mogli ?živjeti.

Cijene kod Antipirosa i Diversa su ti mislin otprilike iste, ali nisan siguran. Kad san ja to polaga u Antipirosa je ko??talo 750 kn + ispit oko 200 kn. Split Ship Management ti isto ima tečajeve ali ako se dobro sićan duplo je skuplji od ostalih.

Za koje točno brodove je potreban brevet OSPOSOBLJENOST ZA RAD S OPASNIM TERETIMA D27. Planiram sljedeći brod na bulk carriera, pa me zanima jeli tamo potreban, kada sam bio kadet na prvom brodu (isto bulk) sjećam se da je terco imao taj brevet...

...

...

Ni u ludilu van nebi da brevete odnosno da bi van ih pod uvijetom pod kojima vam se nude...tipa 60000kn-.
Moje misljenje je da ako ce doc do promjene u sistemu skolovanja, stvari ne smiju ic retroaktivno jer je na taj nacin velik dio skolovanih pomoraca ostecen. Naime, postavlja se pitanje.. Koji k...c smo onda mi sidili doli 2 ili 4 godine a sad jedna skupina ljudi dobiva ista prava i stvara nam na odredjeni nacin konkurenciju na trzistu? Grubo to zvuci, svi smo mi hrvati bla bla..al i to su cinjenice, zar ne?
Ode uopce nije stvar o sposobnostima pojedinaca jer ima tuduma s faxon i bez faxa. Stvar je principa.
Dragi moji, ja san na more isa ka kadet sa 18, upisa visu vanredno, naviga i dava ispite medju ugovore. Zavrsia san je u 5 god tako. Sa 23 god diplomira, odsluzia vojsku i iskusan drugu i casnik spar ugovora u nogama vec bia. Vecina kolega jos ni kadeturu nije ucinila a ostali se nesto ka vukli po skoli.
Gospodo, sve se moze (moglo) kad se hoce, to sta ste ladili jaja to van nije drzava i njen sustav skolovanja kriv.

Cast iznimkama koji zbog materijalne situacije nisu bili u prilici zavrsit skolu.

Kad je ovaj post napisan bia sam na brodu pa evo sa malim zakasnjenjem moje vidjenje. Treba omugucit i tko god moze platit neka zavrsi brzu visu da sto prije dodje do ovlastenja (vidi post od LISE na predhodnoj stranici, pametnom dosta). Zar je tebi milije da ti zapovjedaju stranci ( isto tako sa brzim ili vrlo brzim kursom) nego nasi ljudi. Pa sto da si ti sjedio vise godina u skoli, sto si ti sada vrijedniji od pomorca koji je cif 10-15 god. ali nije iz raznoraznih razloga uspija zavrsit redovno. Da je u tvoje vrijeme bilo ove brze, aj iskreno reci sto bi ti izabra ?
Ne budi ljut i lubomoran malo nas je, pomognimo jedan drugom.

I ja bi bija upisa otu ubrzanu, ali pocela je cin san diplomira.
Dragi DPMaster, pusti jude da i tako zavrse ako vec imaju priliku. I ja san studira i ladija jaja, a na ton faksu nisan naucija ni pola koliko san u srednjoj. Osim toga, u skole se sve manje dice upisuje. Ni fakulteti i vise skole nisu daleko. Za desetak godin izvitrit cemo.

Ma cemu brza visa, kakva je to skola u kojoj se nabrzinu uci nesto sto drugi u istoj drzavi studiraju 2,4 pa i vise godina. To je prodavanje muda pod bubrege, da bivsi kadeti, sada mr i dr.sc po skolama dobro zarade. Ako fali kadra, ako se zeli ljudima izaci u susret neka omoguce pomorcima da sa srednjom pomorskom i odredjenim iskustvom izadju na Prvu Klasu, cemu te farse sa brzom skolom. Eh, ali tada nebi zaradili niti fakulteti niti ovi lovci u mutnom koji prodaju brzo studiranje.

:mad::oDragi Tome prvo se raspitaj o cemu je rijec pa onda postaj, pa u ovoj brzoj se i radi SAMO o dobivanju sanse za polaganje prve klase i unlimited master. Dakle tko zavrsi brzu tkz. visu nema nikakvu diplomu :udriglavomNULA.

:mad::oDragi Tome prvo se raspitaj o cemu je rijec pa onda postaj, pa u ovoj brzoj se i radi SAMO o dobivanju sanse za polaganje prve klase i unlimited master. Dakle tko zavrsi brzu tkz. visu nema nikakvu diplomu :udriglavomNULA.

Dragi Propuh,
nisam siguran da li se isplati odgovoriti ti na ovaj post, ali ne znam gdje si procitao da sam napisao da netko dobiva diplomu ili nekakav stupanj. Rekao sam da je farsa to da se nekoga nabrzinu uci nesto za sto trebaju 2 ili vise godina studiranja. Prema tome ta brza skola/tecaj nije nikakva skola, inace 99.9 posto tecajeva koje sam napravio u HR bili su samo uzmi lovu i bijezi i ne mogu reci da sam puno toga naucio. Ako se priznaje iskustvo, a ocito bi se u tom slucaju priznalo, cemu onda takve iskusne pomorce necemu uciti na tzv brzoj??? Mislim da nijedan fakultet/tecaj/brza skola nemoze usporedjivati sa iskustvom. Neka idu na klasu sa srednjom pom i iskustvom i to je to....zasto da im se pokupi lova za nekakvu skolu/tecaj, koja to nije. Ako si ti C/O 10 godina, sto ocekujes da ce te profesor u skoli nauciti da postanes komandant?? Ukratko: jesam za iskustvo ali nisam za to da se iz ove situacije radi biznis.
Evo nadam se da si sada razumio sto sam htio reci, ako nisi javi se!! Ja sam na brodu, jos par dana pa imam vremena za polemike, ali jos samo par dana:) . Pozdrav

Dragi Propuh,
nisam siguran da li se isplati odgovoriti ti na ovaj post, ali ne znam gdje si procitao da sam napisao da netko dobiva diplomu ili nekakav stupanj. Rekao sam da je farsa to da se nekoga nabrzinu uci nesto za sto trebaju 2 ili vise godina studiranja. Prema tome ta brza skola/tecaj nije nikakva skola, inace 99.9 posto tecajeva koje sam napravio u HR bili su samo uzmi lovu i bijezi i ne mogu reci da sam puno toga naucio. Ako se priznaje iskustvo, a ocito bi se u tom slucaju priznalo, cemu onda takve iskusne pomorce necemu uciti na tzv brzoj??? Mislim da nijedan fakultet/tecaj/brza skola nemoze usporedjivati sa iskustvom. Neka idu na klasu sa srednjom pom i iskustvom i to je to....zasto da im se pokupi lova za nekakvu skolu/tecaj, koja to nije. Ako si ti C/O 10 godina, sto ocekujes da ce te profesor u skoli nauciti da postanes komandant?? Ukratko: jesam za iskustvo ali nisam za to da se iz ove situacije radi biznis.
Evo nadam se da si sada razumio sto sam htio reci, ako nisi javi se!! Ja sam na brodu, jos par dana pa imam vremena za polemike, ali jos samo par dana:) . Pozdrav

Opet si falija:p

Covik je reka ko ti zavrsis UBRZANU onda mo?? bit SAMO chief mate il master na brodu a ko zavr??is VI? U il jo?? bolje FAKULTET e onda mo?? između ostalog radit i na kopnu i vanka u kapetaniji,skoli,fakultetu i inim ustanovama...

Kakve polemike?:confused:

2 i 2 su 4 a ne 22,nema tu polemike.

Back