Offshore pocetak

180k, maÅ¡ala..svaka čast, ko znade svoj posao nema mu granica ali ipak veza igra ogromnu ulogu.

Alene, sreća je na prvom mistu. Rekao je neki mudrac joÅ¡ u staro doba: "Rodi me majko sretna, pa me možeÅ¡ i na đubriÅ¡te baciti." Veza je na drugom mjestu.., angažiraÅ¡ se malo, može se početi i s nekim tko uopće nije "netko", ali u tom lancu dočim naleti neka jaka karika ona preuzima vuču i upadaÅ¡ tamo gdje želiÅ¡.

O znanju znam jedino da malo znam. Ali isto tako nemoguće je da taj kolega zna toliko puta viÅ¡e od mene i tebe, razmjerno koliko ima veću plaću. Čast svakome, ali to ne znači da i ti ne bi tamo zadovoljio zahtjevima.

Uostalom, yebo offshore posao! Na ovaj brod, nemam niti radionice.., a koji je to ozbiljan posao bez radionice i alata. ViÅ¡e sam otezao moÅ¡nje na bulkovima za sedmicu dana, nego ovdje za cili ugovor. Ovdje samo neÅ¡to resetirati, i kad resetiraÅ¡, dođe zapovjednik i superintendent i kažu: "Ottimo lavoro!"

Pa uveli još ovaj internet na brod..,

treba ga zabraniti na brodovima, jer odvlači čovjeka od prave rađe! ;)

@gavro, slažem se u većini. Sreća je jedan ogroman čimbenik u ovoj priči. Ipak Å¡to se tiče radionice, pričamo o drillingu a možemo i povezat drugu granu offshora firme koje imaju puno bolje brodove AHTS nego na kojemu ti i ja trenutno radimo. Vjerujem da bi ti bio posve zadovoljan sa tim radionicama,gym,recreation room i ostalim stvarima. Gledoh neke snimke na youtube i stvarno ima toga Marko, da se ukrcaÅ¡ i da ne želiÅ¡ poć doma :D,

Gavro upravo to misljenja sam da je toliko ljudi sa iskustvom i zvanjem negdi tamo i muci se bez dice zene doma...a onda procitam post i znam da ce mozda bit i zadnji,a najvise sto san ja u tom postu procita prvo nebi ja ovo nebi ka ono...i drugo...lako vama...e to mene izbaci iz takta....danas netribas bit strucnjak za nista ako imas vezu sve se rijesava

Ne znam..
Mislio sam ne komentirati da ne ispadnem bezobrazan ali..
Opcenito govoreci, oko 20 000 nas budala guli dva, tri ili koliko mj na brodu dok samo trebas pozelit nesto bolje..
Mislim da vecini treba kvalitetni reality check i rezon da sve ima pocetak-sredinu-kraj, cak i americki akcijski filmovi.
Ne zna se koje je boje matrikula a odma bi se stotine tisuca dolara dolara brojilo...

Ne mozes ljude tako osudjivat,situacija je u zemlji da ljudi bjeze kud god...i ne samo na more...niti zna sta je to brod,niti kakav je zivot na brodu a kamoli sta je offshore i drill i sta,sad trebamo biti svi zlocesti?...covjek je negdje cuo,procitao i zasto se ne bi zapitao ako vec ima neku sposobnost...veza,bez veze...svejedno....ali s ovakvim izjavama ne vjerujem da bi ti ikome pomogao otici ikamo?..

Tptlk 2 via Desire 816

Ljudi vidim da se raspravlja lipo pa cu i ja bacit koju ric da upadnem u raspravu malo :hihi

U drilling sam uspio ubacit 2 covika od toga jednog direkt sa cargo broda a jednog sa putnickih i niej to nikakva nauka od posla jer ako si voljan uci u posao povataces ga vrlo brzo. Sad sta se tice drillinga i svega drugog ja sam vec napisao dosta puta da je pomorstvo kao i nogomet i mi koji smo u drillingu smo kao igramo u Realu,Barci,Chelsea,ManUtd,Bayern itd.. i naravno da je san svakog pomorca/igraca da igra za najbolje ali normalno je i da se to nemoze, ali da sad triba govorit da je gladan onaj tko radi/igra za/na Villareal,DInamo,Shaktar,Grenadu,Stoke city tj OSV ili na putnickima,ili na tankerima to su gluposti,

LJudi koji dodu i napisu temu da bi u offshore (platforme drilling) su ljudi kojima je najlakse to objasnit na principu nogometa i tako ce najbrze shvatit jer drugacije nemogu.

Eto to je moje misljenje i tako ja ljudima objasnim to u kratke crte :uzdravlje

Ne mozes ljude tako osudjivat,situacija je u zemlji da ljudi bjeze kud god...i ne samo na more...niti zna sta je to brod,niti kakav je zivot na brodu a kamoli sta je offshore i drill i sta,sad trebamo biti svi zlocesti?...covjek je negdje cuo,procitao i zasto se ne bi zapitao ako vec ima neku sposobnost...veza,bez veze...svejedno....ali s ovakvim izjavama ne vjerujem da bi ti ikome pomogao otici ikamo?..

Tptlk 2 via Desire 816

Bobby1, najbolji post u ovom threadu! Zato sam ga i citirao u cijelosti..,

Ovo Å¡to si rekao o situaciji u zemlji, je upravo tako, ako ne i gore. I viruj meni, neće proći dugo (a možda se već desilo ove zime) da će poÅ¡teni Hrvat biti prinužden dati guzice nekom bjelosvjetskom buzurantu u prolazu, eda bi kupio prase i prehranio obitelj?! Nažalost, nema se viÅ¡e gdje bježati jer je kako vidimo i u svijetu situacija veoma zaguljena!

A mislim, uključio sam se u ovu temu jer je čovjek pitao za mogučnosti. Nema tu niÅ¡ta loÅ¡e Å¡to se brine za dijete i ne treba to shvatiti u smislu "traži posao, a moli Boga da ga ne nađe". NipoÅ¡to!

Ja sam ga htio samo ohrabriti realnim prikazom situacije i osporiti tvrdnje ili barem primisli da je onaj tko prima više novca vrijedniji i da puno više zna. Pa hebiga nisam ni ja sisao veslo dvaes' godina.

Iako onda nije bilo toliko kompjutera na brodu ipak su brodovi vozili. Å ime Gržan, jedan zapovjednik starog kova, je mogao odvesti brod bilo gdje ravnajuči se po maretama.., koji GPS, DP1 i DP2 i slične gluposti..,

Aj.., idem odmoriti.., btw, nije se na bulkovima tipkalo do ovih doba.., joo, fale mi bulkovi!

Tptlk 2 via Desire 816
Ne osudjujem nikoga, a ponajmanje imenom. Al treba pojasnit neke stvari realnije, kao sto je Dalmos ispod napiso.
Dali ja pomazem i jesam li ja ikog ukrcao savjetom je moja osobna stvar i nemam se potrebe diciti s time. Da si malo podrobnije forum prelistao nebi takve stvari pitao-pisao.
Zivio i sretno [emoji6]

Ne znam..
Mislio sam ne komentirati da ne ispadnem bezobrazan ali..
Opcenito govoreci, oko 20 000 nas budala guli dva, tri ili koliko mj na brodu dok samo trebas pozelit nesto bolje..
Mislim da vecini treba kvalitetni reality check i rezon da sve ima pocetak-sredinu-kraj, cak i americki akcijski filmovi.
Ne zna se koje je boje matrikula a odma bi se stotine tisuca dolara dolara brojilo...
Mene uopce nije bilo briga sto ce ko mislit jesam bezobrazan ili ovo ono..ovo sto san napisa je realnost ne samo za hrvate vec internacionalno.daj boze da ima koju vezu i da ga ko preporuci..i da uspije..i da je vise hrvata nego poljaka itd...ali iz osobnog iskustva kad san ja pocinja sa offshorom...da nisam ima vezu(radija prije na kceri firmi)jos bi bija na kruzeru.u nas po agencijama plove stare posade.

Ljudi vidim da se raspravlja lipo pa cu i ja bacit koju ric da upadnem u raspravu malo :hihi

U drilling sam uspio ubacit 2 covika od toga jednog direkt sa cargo broda a jednog sa putnickih i niej to nikakva nauka od posla jer ako si voljan uci u posao povataces ga vrlo brzo. Sad sta se tice drillinga i svega drugog ja sam vec napisao dosta puta da je pomorstvo kao i nogomet i mi koji smo u drillingu smo kao igramo u Realu,Barci,Chelsea,ManUtd,Bayern itd.. i naravno da je san svakog pomorca/igraca da igra za najbolje ali normalno je i da se to nemoze, ali da sad triba govorit da je gladan onaj tko radi/igra za/na Villareal,DInamo,Shaktar,Grenadu,Stoke city tj OSV ili na putnickima,ili na tankerima to su gluposti,

LJudi koji dodu i napisu temu da bi u offshore (platforme drilling) su ljudi kojima je najlakse to objasnit na principu nogometa i tako ce najbrze shvatit jer drugacije nemogu.

Eto to je moje misljenje i tako ja ljudima objasnim to u kratke crte :uzdravlje

Ma je sve to stoji sta si napisa, ali je jedno isto jos vise vazno za doc u offshoree a da ne govorin u drilling POZICIJA IGRACA, jr kud i kao je teze casnicia palube os strojara se prebacit na jednu od tih vrsata broda sa cargo broda.

Tptlk 2 via Desire 816
Bobby

Situacija u zemlji je da se pomorci gledaju ko ovce...i do jucer su se smijali nama..ko nebi ti ja to...da mi drugi jebe zenu....e sad kad je dosla voda do grla sad opet na more...da ne spominjem ove s pomorskom skolom gubili se tamo vamo..lini bili za otic na brod a sad u 35bi na brod.

Bobby

Situacija u zemlji je da se pomorci gledaju ko ovce...i do jucer su se smijali nama..ko nebi ti ja to...da mi drugi jebe zenu....e sad kad je dosla voda do grla sad opet na more...da ne spominjem ove s pomorskom skolom gubili se tamo vamo..lini bili za otic na brod a sad u 35bi na brod.

sjor crta zara takvih je masu danas... koliko ih je mene sprdalo kad sam pocima i govorilo ovo sta ste sad rekli a danas se zove i pita "di cu pocet,kako, kada, zasto itd."
a sto reci osim di si bia kad je grmilo :D

Mislin da se coviku pomoglo, otvorilo mu se oci, ocito je da nije zna apsolutno nista o ovim temama, da ne govorin da ima cili forum na raspolaganju sa masu informacija!! Prije skoro 10 god tamo kraj 2006. rijesava san brevete i trazija ukrcaj, otac mi se razbolija i mora san ostati doma-jedinac. Gledan sta cu i javin se za rocnu vojsku odradin to 6 miseci i odma ostanen ka djelatna vojna osoba, i eto opet zavrsin na brod Hrm-a. Svi su mi govorili da san lud, kakav brod, kakva vojska!! U to vrime niko nije tija niti na brod, a da ne govirin u vojsku, moga je ko je tija! A danas svi bi na brod, za vojsku necu ni govoriti i sad ih 1500 ceka za upasti! Zato podrzavan ovo sta Crta Zara govori, i nema tu nikakvog zla, to su cinjenice, sve su ovo dobronamjerne kritike! Niko nema pravo nikog nesto osudjivati, ali definitivno ljudi dolaze sa misljenjem da je to sve ludilo, lova priko noci i mislin da je za njihovo dobro da ih se prizemlji! Ovi forum je svakom ko dodje od pomoci u to san siguran, samo je jos stvar kako ce se ta osoba postaviti....A di je Gigi, nema ga cuti!!??

Last edited:
E ekipa hvala puno.
Bobby1 svaka cast svaka ti je na mistu. Doslovno sam htio samo vidit cut istrazit od pametnih iskusnih ljudi kao sto ste vi kako je to kakav je zivot i sve kakve su sanse.
Hvala puno svima nisam stvarno NIKOGA htio uvrijediti svojim..prava rijec..NEZNANJEM o offshoru i zivotu takvom. Napominjem samo sam cuo nacuo neka iskustva i kazem idem malo proucit.
Dok mi guzica jos uvik stoji i ne mrda nemam sta puno pametno za rec.kad se mozak ukljuci i trgne ju onda bacim koju pametnu ako se aktiviram za stvarno slanje molbi. Kao sto jedan post kaze od odluke do ukrcaja. Odluka jos nije pala. Svaka cast svima vama koji str na brodovima i svemu.
Gustam citat vase postove ozbiljno.

Poceo navigati 1988, upao u offshore 2008, i tek od te 2008 sam stao na svoje noge i poceo imati plus na racunu, do te 2008 ne zelim se niti sjetiti kako sam zivio, uzimajuci u obzir da mi zena nije nikad radila a do 2008 sam mjesecno placao staz i socijalno koliko Milanovic ima placu (malo karikiram ali nisam puno lagao).

Samo zelim ovim mladim deckima reci koji su mladi upali u offshore, da sam ja upao u offshore sa 20 - 30 godina (po ovome sto sad znam) ja bih trcao oko "Stoga" (naslaga od sijena u Dalmaciji) i sam sebe sevio u gu*u od srece.

Imajte u vidu da sam ja prije nego sam upao u offshore godinama bio Prvi Casnik palube na strancu (od 1994), dakle biti pomorac nije "daj Mare Pizde", triba tu odricanja, strpljenja i nadasve sacuvati zdravu psihu i familiju.

Sad me svi poznaju i imaju moj broj mobitela, a di su bili do 2008, svi sad vide ABT i BMW a nitko nije vidio Una od 14 godina i Golfa 1-cu od 10 godina.

Daj Boze da svi upadnu u offshore od 20 godina, ali ne ide to bas tako, nekima se i posreci, ali nisu svi te srece, nekog dopane i tezak kriz, a ja sam ga nosio od 1988 do 2008.

Tptlk 2 via Desire 816

Slažem se s ovim u potpunosti. Čovik je doÅ¡a ko padobranac ali je barem pokuca na vrata. Amo sad svi bit pametni i odma ga prolit bujolon vode. A Å¡te se tiće situacije u zemlji na to bi nadoda da nikad i nije bilo bolje,,nego je bilo samo gore. Ima on 30 ili 40 godina,čovik je, i ima pravo se borit,sa strukom ili bez nje. Å ta se tiće offshora,evo ovde ću javno napisat-Znam osobno momke kojima nebi da jednu hebenu vidu zavidat,a kamoli da mi rade na drillshipu. Znam keramičare,soboslikare,dizajnere kužina!!! koji sad mantaju po drillu i mogu se samo narugat onima koji piÅ¡u na ovoj stranici i pripetavaju se a bez posla su! Zato kralju-ne pridaji se i ne obaziri se na tekstualne zapreke. Ima ona famozna-Ljudi će ti sve...al doslovno sve joÅ¡ nekako progutat i oprostit-al uspjeh neće nikad! I to znam na svojoj koži najbolje. Samo viruj u sebe. U sebe!! :uzdravlje

Imajte u vidu da sam ja prije nego sam upao u offshore godinama bio Prvi Casnik palube na strancu (od 1994), dakle biti pomorac nije "daj Mare Pizde", triba tu odricanja, strpljenja i nadasve sacuvati zdravu psihu i familiju.

Sad me svi poznaju i imaju moj broj mobitela, a di su bili do 2008,

Casperu.., dobro govoriÅ¡, posebno ovo za psihu Å¡to si rekao! Nisu bez veze ljudi rekli onu pogovorku "hvali more drž'se kraja". Jasno da ovo nije lako alla "dawai mare poyahat"! A takvi Å¡to te sada traže okolo.., yebaji ih.., takvi su naÅ¡i.., ako moÅ¡ ubaci ih. ako nemoÅ¡ onda neka se snalaze na drugi način... Treba razumjeti i te ljude, jer situacija je doma zayebana do kraja. Može se kazati, bez pretjerivanja, da je Hrvatska postala tamnica naroda!

Last edited:
Bogami ja 2006 gleda kako moja firma kupuje te male brode...niko ni je zna ni za ugovor ni za place..samo san cuja od 1makine ovde ce bin norvedini...na kraju otisa ja na kruzer i slusa priku kako mu je lipo na jan de nula...kad mi je puka film na kruzeru..po glavi mi se mot taj kratki ugovor..i tek tad poceja slati okolo molbe..vozikati se od st..ri..si..samo osobno predat papire...ali kako je to femili biznis ja san bija obicni padobranac a i sad san kad pogledan jer nedaj boze izgubit posa opet ponovo sve sam..mozda san i sam kriv jer nikoga ne molin nista...ali srica na one brode na pocetku price je triba neko sa dizel elektrikom i plis da je vec bija na sister firmi pa su me primili nazad ali u offshore..nekad mislim da je sve islo svojin tokom..a nekad da je bila tek srica...ka sta je covik gori napisa nekima kapima nebi da da zavidaju vidu....takl da cu opet napisat bez srice i veze...nema nista...a struka??uostalom ka da to koga briga.

Last edited:
dakle biti pomorac nije "daj Mare Pizde", triba tu odricanja, strpljenja i nadasve sacuvati zdravu psihu i familiju.

Ovo povise je po mom sudu cista i surova istina. Jako puno brakova je propalo, dica se neraduju ocevima nego poklonima,zdravlje je naruseno velikom broju pomoraca, familije te gledaju kao novacnik i nije im cudno kad nisi na obiteljskim rodendanima,vjencanjima itd....

Da ne ispadne da smo sad mi najjadniji na svitu ima nas koji smo to sve odradili i dalje zivimo super i u slozi sa familijom ali da je odricanje sastavni dio zivota to nitko nemoze porec.

Back