casper
Port Captain
Ovo povise je po mom sudu cista i surova istina. Jako puno brakova je propalo, dica se neraduju ocevima nego poklonima,zdravlje je naruseno velikom broju pomoraca, familije te gledaju kao novacnik i nije im cudno kad nisi na obiteljskim rodendanima,vjencanjima itd....
Da ne ispadne da smo sad mi najjadniji na svitu ima nas koji smo to sve odradili i dalje zivimo super i u slozi sa familijom ali da je odricanje sastavni dio zivota to nitko nemoze porec.
Upravo tako,
Ne mislim nikog obeshrabriti, svi smo mi pod istim suncem i svak trazi svoju srecu kako najbolje zna i umije, medjutim nitko od nas pomoraca nije dosao za Upravitelja, Zapovjednika, OIM-a ili sto ja znam, odmah nakon zavrsetka skole i nakon prvog ugovora, do slaga je trebalo vremena, netko manje netko vise, pa i oni koji su imali srecu odmah upasti na drill brodove, upadali su kao nizi rankovi i polako se penjali.
Ono sto hocu reci, svi sad vide mene u dobrom autu, na dobrom motoru, Dalmos tebe kao vlasnika agencije, itd..itd..ali nitko ne zeli viditi koliko mi godina imamo, i di smo bili prije 5 - 10 - 15 godina.
A ja drzim da mi je najveci uspijeh, sto imam familiju na okupu, sto su zdravi i sto mislim da sam jos uvijek koliko toliko psihicki stabilan (je da mi nekad poleti ruka, noga ili neki drugi dio tjela nekontrolirano