Offshore pocetak

Ovo povise je po mom sudu cista i surova istina. Jako puno brakova je propalo, dica se neraduju ocevima nego poklonima,zdravlje je naruseno velikom broju pomoraca, familije te gledaju kao novacnik i nije im cudno kad nisi na obiteljskim rodendanima,vjencanjima itd....

Da ne ispadne da smo sad mi najjadniji na svitu ima nas koji smo to sve odradili i dalje zivimo super i u slozi sa familijom ali da je odricanje sastavni dio zivota to nitko nemoze porec.

Upravo tako,

Ne mislim nikog obeshrabriti, svi smo mi pod istim suncem i svak trazi svoju srecu kako najbolje zna i umije, medjutim nitko od nas pomoraca nije dosao za Upravitelja, Zapovjednika, OIM-a ili sto ja znam, odmah nakon zavrsetka skole i nakon prvog ugovora, do slaga je trebalo vremena, netko manje netko vise, pa i oni koji su imali srecu odmah upasti na drill brodove, upadali su kao nizi rankovi i polako se penjali.

Ono sto hocu reci, svi sad vide mene u dobrom autu, na dobrom motoru, Dalmos tebe kao vlasnika agencije, itd..itd..ali nitko ne zeli viditi koliko mi godina imamo, i di smo bili prije 5 - 10 - 15 godina.

A ja drzim da mi je najveci uspijeh, sto imam familiju na okupu, sto su zdravi i sto mislim da sam jos uvijek koliko toliko psihicki stabilan (je da mi nekad poleti ruka, noga ili neki drugi dio tjela nekontrolirano :D, onda pogledam jel me tko vidio, nasmijem se i krenem dalje, ipak je 26 godina broda iza mene :( )

To je to, svi bi odjednom na brod, misle to je lako jebe se njih kurve droga alkohol izlasci i jos dobijaju pare za to, niti znaju koji to utjecaj ima na psihu niti da u Americi nemos svjedocit na sudu nakon deset godina navigavanja, niti da nakon vise od godinu dana postanes ovisan da kad si doma cekas kad ces na brod a da kad si na brodu jedva cekas doma, zamisli da si cili zivot pola zivota proveja u zatvoru sigurno da mora utjecat na psihu to bi triba znat svako prije nego uopce pomisli ic na brod, niko nije otisa na brod iz zabave, nego da prehrani obitelj.

Back