Offshore Industry

Ja neznam koji je to bog, ali vecinom oni koji tako pricaju ili se boje konkurencije ili kad dodju doma nemogu pricat i prodavat muda pod bubrege!
Jeli to pricaju oni ljudi koji nisu navegali ni s kim osim hrvatima??? Ima firmi sa rumunjima, poljacima, bugarima....pa ajte tamo navegat!
Meni osobno je puno draze doc iza hrvata na brod nego iza bilo koga drugog!

potpisujem :kafa

udaljili smo se od teme Offshore, pozivam administratora da izbrise postove koje sire nacionalnu/regionalnu netrpeljivost i frustiranost nepoznata porijekla....:)
pozdrav

Je je otislo se daleko, ajmo lipo ovako: ko zeli na Offshore neka se prijavi a ko moze ukrcati nekoga na Offshore neka se isto javi, pa se lipo nadjite na nekakvom čvenku i svi zadovoljni. Jos da Sibenik izdrzi do kraja pa ču i ja biti zadovoljan:)))))))))))))))))))))

Izgleda da sam ja svemu kriv :udriglavom, ocito su me neki krivo shvatili, ja sam isa na stranca 1989 a u to vrime su svi bizali ca sa nasih firmi, a najvise sa Jugolinije, ja san dosa sa Jugotankera, a ti moj Dubrovcaninu pricaj sto oces, ali razlika je bila DRASTICNA (rekli bi u audiciji)izmedu mene i Jugolinije, a ti ako si naviga za vrime bivse Jugoslavije ka Kapetan onda te kuzin jer su svi Kapetani tada bili Komunjare i nisu trpili da im je nizi oficir pametniji od njih, a njih su poceli jeba.. ka kadete sve dok nisu dosli do Kapetana pa su se i oni poceli tako ponasati, vrimena su se prominila i vrime je da operete crvenu boju, e upravo o tim Crvenim Rijeckim Kapetanima ja pricam, a ja imam i dan danas dobrih ljudi iz Rijeke sa kojima sam u dobrim odnosima ali na zalost tada su pali u mojim ocima, pa uvik prilazim sa oprezom Kapetanima iz Rijeke koji su poceli karijeru na Jugoliniji (Croatia line), a svi znaju da puno nas na jednom brodu ne valja, a nerijetko sam dozivija da su se i potukli, pogotovu ako su iz istog mista, a to ti moze reci bilo ko ko je posten i realno gleda na ondasnje stanje.:cool:
BTW,da se bojim konkurencije nebi poziva da se ukrcavate tamo di sam ja, ali bojim se Komunjara ili onih sa takvim mentalitetom.
A ti moj lipi Mikaya to sto kazes da idemo navigat sa strancima ha ha , pa tamo i jesmo a ti i dalje navegaj na nasoj firmi, nisan jos nasa na ovom forumu da netko oce na Atlansku.losinjsku,ili neku od nasih firmi,ocito si promasija forum.

Aj malo oladi, brate si pretjera vrijedjas bez imalo ograde nase kolege iz nase Rijeke i nazivas ih ''crvenim rijeckim kapetanima''. Bez obzira na tvoje TKZ lose iskustvo nemas PRAVO nikoga vrijedjati. Ti si jos jedan od onih koji zaziru od Hrvata i mislis '' malo nas je al smo gov..'' i ucinija bi sve da nas je jos manje na stranim brodovima.

Neki dan pricam sa jednim studentom i isti qurac...jos nije vidio broda a vec prica kako ne bi volio imat puno hrvata na brodu, ma jesu li to ubacili na faxu jedan ispit "Mrzimo sebe"???
Ja neznam koji je to bog, ali vecinom oni koji tako pricaju ili se boje konkurencije ili kad dodju doma nemogu pricat i prodavat muda pod bubrege!
Jeli to pricaju oni ljudi koji nisu navegali ni s kim osim hrvatima??? Ima firmi sa rumunjima, poljacima, bugarima....pa ajte tamo navegat!
Meni osobno je puno draze doc iza hrvata na brod nego iza bilo koga drugog! Vjerujte mi u svom zivotu sam sreo na brodu jako,jako malo losih i neradnika hrvata, ali ostalih nacija koliko hoces i uglavnom su svi takvi!
Tako bi preporucio onima koji zateknu "Puno Hrvata" na svom brodu da se odmah bace preko bande, odmah ce bit jedan manje!
BTW sto se tice tko je od kud i te pizdarije...ma nikad ne gledaj od kud je covjek nego kakav je u dusi, ako ne mozes prebolit njegov grad, onda ga i ne pitaj odkud je..lakse i tebi i njemu.....

Ja nisan tek izasa sa faksa i cilo vrime navigan sa na??ima i opet tvrdin da nebi vi??e tija...A očito se nismo razumili..Ja san reka da bi volia da ima na??eg zapovjednog kadra ( znaći nema govora o konkurenciji..) ali posada ne-ne...Lipo ti i dalje navigaj sa na??ima,tko ti brani...Svatko ima svoje mi??ljenje...

Kako bi reka moj ćaća-od stoljeća sedmog smo jedino u ovom ratu bili zapravo ka jedan a doćin je rat zavr??ia stara ??torija...

evo vidim da tema koju je cijenjeni Casper potaknuo, a mi ostali se ukljucili ima potencijala za diskusiju samo takvu, ali u Offshore joj nije mijesto:)

ajmo nazad na Offshore:
ima li itko sa iskustvom na cable i pipe layerima te ostalim Offshore brodovima o kojima ovdje nismo raspravljali?

Last edited:
Ajme kako smo mi svi prepametni ljudi , tako da se sa svima vama slazem svi zborite pametno . U 1000kg. patade ( krumpir ) mora bit bar 5kg. trule bila ona posadena u Hrvatskoj ili Australiji ili bilo di . Eto zbot toga mislim da nema smisla pricat o takvim temama , ko valja a ko nevalja . Eto i mog komentara , bija san na otok za vikend pa sam se tek sad ukljucija u pricu .

Vratimo se temi decki. O tome Hrvatstvu ima drugi thread koji je vodia u beskonacnost kad smo otvorili forum. Sotga o tome tamo a ode o offshoru.

Bidno more ko te pisa:cool:

Ja sam priko Steve u Sealion-a i sve je super i placa je ludilo , a to san ti Dalmos vec bija reka ali ocito neki tako ne misle , bice oni sta ih je skartalo od tamo jer ce englez iskrcat covika bez iti malo razmisljanja .
Evo bas dosa doma prije 2 dana i pozdravljam sve pomorce na kraju i moru .
Pozdravi mi Mihu .

evala

evala

Je,istina je za Sealion da su u redu,ja san tamo bija godinu dana i firma je dobra,bija san na ROV support jedini hrvat i jedino su poljaci zezali jer su neki tili za dizalicara pa su se gurali,firma je u redu,isto tako mogu rec za Bourbona di san vec vise od godine dana,ka i za Mariner u Trogiru-sve najbolje

Traze se svi rankovi za Offshore

Traze se svi rankovi za Offshore

Evo vam saljem mail koji san primija od jedne indijske agencije pa ako ima zainteresiranih traze sve i svasta a lova dobra dobra!

PLS CHECK AND ADVICE ANY DECK /ENGINE OFFICER AVAILABLE WITH GOOD AHT EXPERIENCE IF AVAILABLE TO JOIN IN THIS WEEK OR BY SECOND WEEK OF FEBRUARY. ALSO HELP US IN GETTING SOME GOOD AGENCY IN CROTIA FOR SUPPLYING DP OFFICERS.

THANKS AND BEST REGARDS,
SYED JAVED HAIDER
EXECUTIVE ADMIN. & CREWING
MEHDI SHIPPING
TEL: +91-22-40420000
FAX : +91-22-40420042 / +91-22-26734411
MOB:+91-9820312015
WEB : www.mehdishipping.net

:uzdravlje

u potpunosti se slazem sa sealion 2 sta se tice engleza,bahata i umisljena stoka.ja sam isto na sea lionu ali na dsv

Mislim da su gluposti govoriti o englezima da su bahati,imam puno iskustva sa njima i uglavnom su OK.Npr.na kompaniji di sam sada ima samo 6 hrvata,a ostalo su englezi uglavnom,i nikakvih podcijenjivanja nema,uglavnom sve ovisi o tebi kako se postavi??.:kafa

u potpunosti se slazem sa sealion 2 sta se tice engleza,bahata i umisljena stoka.ja sam isto na sea lionu ali na dsv

ne kuzim.....radimo izvan nase zemlje, na stranoj zastavi, na stranim kompanijama, za stranu valutu, jer smo bjezali od nasih kompanija, kazemo da su stranci stoka, a za nase nemamo rijeci hvale. onda se jos hvalimo da su hrvatski pomorci svijetski ljudi. :confused:

ja sam jedini hrvat na brodu sa englezima i nemogu reci nista lose bas naprotiv, ali mislim da je najvaznije kako se covijek postavi.

prosječan englez upije rasizam sa majčinim mlijekom.a to kako će se sa njima izaći na kraj ovisi najviše o tome kako su već kolege rekli,kako se čovjek prema njima postavi.

osobno sa njima imam pomiješana iskustva,kolege istog ranga su bili manje više ok,nadređenima se zato trebalo dvostruko više dokazivat i dvostruko više radit.a njihovo čuvenje slabo drži vodu...

on topic,vi sa više iskustva na offshoreu,gdje bi bilo najlakše uletit za početak?

on topic,vi sa vi??e iskustva na offshoreu,gdje bi bilo najlak??e uletit za početak?

...mislim da je najlakse na Tidewater PSV i AHTS brodove preko Cosulicha u Trstu jer Tidewater ima toliko brodova da jednostavno kod crewinga nemogu insiztirati na iskustvu.....poslije sa iskustvom raste i placa.....otvaraju ti se spoznaje o "boljim" poslovima, itd..

znaš li možda koji je ulazni rang i početna plaća za taj rang?koliko se stoji na brodu i sl.

....za nauticare ulazni rank je 2/O, pocetna placa oko 3000USD (samo na brodu), a ugovori mislim 3:1,5. Tako su mi bili rekli u TS. Znam da uvijeti nisu nesto posebno, ali to je pocetak.
u roku 12 mjeseci ako je sve ok tu placu ces udvostruciti, a i duljinu ugovora mozda korigirati.
mozda se javi netko tko je na Tidewateru pa kaze nesto iz prve ruke ili jos bolje nazovi agenciju u TS i sve ce ti reci.

Back