Offshore Industry

Hvala na savjetu.Sad moram dobro razmislit. Ako imas jos koji , samo daj. Mogu ja tebi kako pomoc? Na Steni su place ovako - struja 5000$, top 4 od 9000-12000$. Bolji je Marinvest, bolje place ,laksi brod, internet u svaku kabinu, ali sad na zadnjemu su svi osim struje filipinci. Nisu losi. Tankerska plovidba, manje place, sve nasi, i ostalo znate kako ide.

Ako koga sta zanima o novim tankerima, Steni i sl. , stojim na raspolaganju. Srelec hvala jos jednom. Di si sad?
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Pozdrav, mo?že?? li mi reći koliko bi otprilike mogao očekivat plaću na steni kao 3. strojar(po na??emu sistemu, 4.th po engl.)
Kakva im je flota, spiza, ima li puno na??ih?

pozdrav svima, tek san se nedavno registrira pa eto ako kome tribaju adrese firmi za offshore iman par fajlova sa dosta adresa. ako mogu kako kome pomoc nek se javi.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Aha, sad mi je jasno za??to tobo?že ni nemaju terca..a ustvari imaju..veze i vezice..

Uopce nemaju trecega palube, a vecinom u ovom poslu su ti poljaci mahom zauzeli pozicije, vucu jedni druge jer placa je stavrno ok plus beneficije.

Pa da,nema SEATRANS terca na offshore i zbilja je krcao Poljaka jer vuku svoje al ima na kemikalcima...3200 eura plaća,2-2 ugovor..

Evo nesto iz prve ruke, momak koji je do jucer naviga za 3 i nesto , preko Gloptika se ukrcao na VAN DE JUL a za elektricara, 2950 permanentno, poslalo ga u Belgiju, spava u hotelu, misec dana tamo, misec doma. Ako ga posalju dole u Arabiju imace jos nesto vise para. Kaze da je ka doma, svako jutro ide na posao autom, sljaka se 12 sati. Vidicemo koliko ce to trajati, ali za sada je prezadovoljan. Kad se vrati doma značemo iz prve ruke kako je , mada mene 12 uri rada dnevno nekako odmah podsjeti da nemas vremena za nista osim za sljaku, spavanje i taman da nesto pojedes. A i onih misec dana doma čini mi se jebeno kratko, taman dok sve povatas, moram dole u garazu skidati najlon sa kufera:))))))))))))))))))))

ja san sad bia 2-2 i nije mi se svidilo..po meni (za mene,jeli..) je najbolji ugovor 3-3 ili 4-4..ja volin puno bit doma..

Ugovori

Ugovori

Sta se tice ugovora svi smo specificni i imamo svoj nacin razmisljanja. JA san naprimjer dosad bija na ugovorima 6on kuc kolik oces pa san ica na 5on,3off pa san nija 4on 2 off i onda 12 tjedana on 12 off i mislija san da je to najbolji ugovor od 12-12 Ali posto je zena trudna i zelim biti s svojim ditetom i zenom ( ne da me dite zna samo po darovima) otisao sam s tog ugovora na ugovor 28on 28 off i za sad mi se to cini idealno. Znaci kad san bija momak moga san stajati na brodu koliko san god tija ali sad je stvar drukcija i sta manje meni slade. AM da san bija s nekim ljudima koji rade 14 dana on-off i kazu da in je to premalo. Znaci ugovor ovisi po meni o godinama o statusu ozenjen ili ne, o dogovoru s obitelji tako da je puno raznih faktora u tome. Kazem proba san i eto sad san tu di jesan a sta ce bit sutra enman pojam vidicemo zivot je uvik pun iznenadenja. :)

ma...ćovik minja odluke uvijek,to je normales...ja bi sad volia 3-3,,4-4...nije mi bed ni 6 ( AL SAMO NA BULKU ILI CRUISERU) al da buden bar toliko doma..a tko zna sutra..

To ti je isto ka kad dođe petak, neko voli ribu a nekome daj pancete i jaja i svi zadovoljni:)))))))))))))))))))))))))))))

Sta se tice ugovora svi smo specificni i imamo svoj nacin razmisljanja. JA san naprimjer dosad bija na ugovorima 6on kuc kolik oces pa san ica na 5on,3off pa san nija 4on 2 off i onda 12 tjedana on 12 off i mislija san da je to najbolji ugovor od 12-12 Ali posto je zena trudna i zelim biti s svojim ditetom i zenom ( ne da me dite zna samo po darovima) otisao sam s tog ugovora na ugovor 28on 28 off i za sad mi se to cini idealno. Znaci kad san bija momak moga san stajati na brodu koliko san god tija ali sad je stvar drukcija i sta manje meni slade. AM da san bija s nekim ljudima koji rade 14 dana on-off i kazu da in je to premalo. Znaci ugovor ovisi po meni o godinama o statusu ozenjen ili ne, o dogovoru s obitelji tako da je puno raznih faktora u tome. Kazem proba san i eto sad san tu di jesan a sta ce bit sutra enman pojam vidicemo zivot je uvik pun iznenadenja. :)

Pa naravno da je to tako...Bit momak i bit ozenjen + dica su dva razlicita svemira. Naravno da te ka momka boli k... za vrime, posebno ako si na nekom cruiseru di je dobra ekipa...provod.
Jebiga, obitelj je nesto drugo.
Ja sad radin 4tj ili 6 tj on/off..ovisno o projektu i jednostavno ZNAM da vise ne prihvacam ponude duze od 6tj. Jednostavno nema tih para.
Nezamislivo mi je npr. ne vidit dite duze od toga a svi vi koji imate dicu znate kako se brzo dica minjaju u kratkom periodu.
Cast svima ali jednostavno ne mogu zamislit i razumit ljude koji i nakon svega toga imaju zelju radit npr 4 ili 6 miseci a imali su npr. prilike nac kraci ugovor ali su odbili..a znam ih dosta...

offshore

offshore

Evo san vas tek danas otkrija i nije lose , svi pomorci na jednome mistu pa moremo dilit misljenja i razlicita iskustva a i nesto nova naucit.
I ja san na offshor AHTS 6 tjedana off-on i placa je stalna i doma i na brodu a cifra je vise nego odlicna . Radin ka treci makinje i ja san se mislija pribacit negdi drugdi ali niko mi nebi da ove solde koje sad imam , za trecega makinje placa je do 2500 eura i to samo na brodu a to je premalo jer trenutacno imam skoro pa duplo vise , ustvari imam vise skoro tri puta . Ako ko zna sta o jahtama , kakva je placa i koji su ugovori i krcaju li uopce trece makinje , bija bi zahvalan da mi malo kaze nesto o tome . Ovde di san sad je dobro ali svi znate da malo dosadi stalno na isti brod sa istim ljudima , i uvik isti posal a sta se posla tice ko je na AHTS-u zna da i nima vrimena za neki ozbiljnij posal kad platforma stalno zove pogotovo ako se rade sidra pa se ceka suvi dok da se rjese neke ozbiljnije stvari ili dva dana porta sta je veoma rijetko . Vidija san da je neko pita da zasto su ugovori tako mali , pa zato jer je to offshore . Ljudi sta su dosli sa duge prvi put na offshore su mi rekli da in je vrime tri puta brze prolazilo tamo nego na AHTS brodu a pogotovo na stend-by., ja neznam nisam nikad bija na niti jednom brodu nego sam na AHTS . Cak sam i cilu asistenturu napravija na offshor jer mi strojari to mozemo po snazi motora i poceja sam u Brodospasa i saljem veliki pozdrav svim brodospascima i svim nasim pomorcima na kopnu i na moru . Mirno more

Ako koga zanima imam cili DP tecaj u komp. to sam skinija sa brodskog komp. a koliko to valja neznam , strojar sam . Znam samo da to koriste englezi i drugi kuverte ( englez ) je ima problema to proc zadovoljavajuce , dok je nas covik to rjesija bez veceg problema . Nemojte mislit da sam diskriminator ali sam zrtva toga i osjetija san to na vlastitoj kozi kad te gledaju da tupeta jer nisi englez , vec nas nazivaju istocnim blokom i jos svakakvim imenima i tribalo mi je tri broda da bi ja izborija neki status i da bi se i moje misljenje uzelo u obzir.

Back