Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Ej stari, evo cita sam sta si pisa prije al moram te razocarat. Ako si ima samo 2 miseca i prijavia si se...kaci te porez neizbjezno. Ova shema sta ja radim ti vrijedi samo od datuma kad konkretno dostavis kapetaniji dokaz da vise ne zivis u HR. Znaci od tada, nista retroaktivno...jebiga.:udriglavom

Bilo ti bolje ne prijavljivat onda ta 2 miseca...

Ok..to san i ja mislia..:o

A sad mi ne??to objasni ako zna??...meni je ugovor 2-2 bia,3200 eura placa,znaci zaradia san 6400 eura u ta 2 miseca...i nikako ne mogu skuzit koliko cu morat platit poreza...jel ti znas koliko bi to otprilike ispalo ili kako se racuna?

Ovo je luda kuca,neznan ni kako ni di da se prijavim....Znam samo da san dobia uplatnice za ta 2 miseca ??to san bia na brodu za zdrastveno i mirovinsko,uredno platia 2500 kn ka treci casnik palube,dobia karticu zdrastvenu a opet mi dolaze uplatnice da nisan platia sa kamatama,zovem njih u poreznoj a oni kazu da se ne brinem da njima jos kapetanija nije poslala da san se skinia sa broda a doma san ima 3 miseca!!Luda kuca...:rolleyes::udriglavom

Ako to bude tako ja decki ima adrsu prebivalista kod tipa iz MAkedonije a ako in to nepase zivim kod prijatelja u St.Maartenu. Dobar dan izvolite ja san straac u vlastitoj zemlji. Ako in tako pase mene i tako nije briga sta pise na osobnoj. ( jebenga ko i zna di je)

Ja sam bio na brodu do 18.01.2008, prijavili me oni iz CMA Ships,sta je tu je. Sada sam prominijo kompaniju i prijavio se 16.12.2008 i jos sam na brodu. Pitao sam koliko cu platit porez i dobio odgovor od gospodje u LK Split.
"pa kako ces platit porez kad si bio samo 33 dana na brodu u 2008 godini??? Po njoj se obracunava koliko si bio na brodu i tu cifru podijele sa 12 miseci i dobiju prosijek za porez. Kaze tebi nemaju sta odbit jer nisi imao nista dobiti, bio si doma."

I sta sad???

Ok..to san i ja mislia..:o

A sad mi ne??to objasni ako zna??...meni je ugovor 2-2 bia,3200 eura placa,znaci zaradia san 6400 eura u ta 2 miseca...i nikako ne mogu skuzit koliko cu morat platit poreza...jel ti znas koliko bi to otprilike ispalo ili kako se racuna?

Ovo je luda kuca,neznan ni kako ni di da se prijavim....Znam samo da san dobia uplatnice za ta 2 miseca ??to san bia na brodu za zdrastveno i mirovinsko,uredno platia 2500 kn ka treci casnik palube,dobia karticu zdrastvenu a opet mi dolaze uplatnice da nisan platia sa kamatama,zovem njih u poreznoj a oni kazu da se ne brinem da njima jos kapetanija nije poslala da san se skinia sa broda a doma san ima 3 miseca!!Luda kuca...:rolleyes::udriglavom

A tvoja ukupna primanja su 6400 eura, sta je cca 47000 kuna u 2008 godini. Mislim da je to porezna stopa 25% -koja ovisi o godisnjoj zaradi.
Znaci, posto ti je misecni pomorski dodatak tj tax free dodatak 12000 kuna, radia si 2 miseca znaci x2 = 24000 kuna ti je neoporezivo.
47000(ukupna zarada)-240000= 23000 kuna je oporezivo po stopi 25%

Uz pomorski dodatak imas jos osobni dodatak 1600 kuna misecno, plus dodatak za uzdrzavane clanove obitelji, plus dodatak za zivotna osiguranja, plus dodatak za placene doprinose.
Sve to umanjuje operezivi dio place. Po mojoj racunici dalje:
23000 kuna - 3200kuna (2 miseca x 1600 kn osobni dodatak)-2500 placeni doprinosi=17300 kuna OPOREZIVO stopom 25%
=4325 kuna poreza cca!

Moda ovo nije 100% sigurno...mozda ima jos caka, ko zna sta ce oni izracunat...ovo je sve ugrubo cca.

Sljedeci e-mail sam dobila jutros.Poslao ga je i potpisao Predrag Brazzoduro..........

Poštovani,

Molim vas da na e-mail Vlade RH (glasnogovornik@vlada.hr), Ministarstva mora (ministar@mmpi.hr), Ministarstva financija (kabinet@mfin.hr), Ured Predsjednika Republike Hrvatske (ured@predsjednik.hr) i HINA (hina@hina.hr) pošaljete e-mail slijedećeg sadržaja:

Mi, dosadašnji i sadašnji građani republike Hrvatske, građani drugog reda, jer vi tako hoćete, zahtjevamo:

1. da se primjena odredbi Pomorskog zakonika o porezu na dohodak pomoraca na brodovima u međunarodnoj plovidbi odgodi za godinu dana (od 01.01.2009.)

2. da 2008. godina bude godina prilagodbe iz koje će se za obračun u 2009. moći koristiti dani za popunjenje do 183 dana sukladno odredbama Pomorskog zakonika (svi dani na brodu preko 183 dana u 2008. godini mogu se koristiti u 2009.)

3. da se izvrše izmjene Pravilnika u dijelu u kojem je u koliziji sa Pomorskim zakonom i pravima koja iz njega proizlaze (izobrazba, putovanje)

4. da se Pomorski dodatak odredi u visini osobnog odbitka za dan proveden na brodu u međunarodnoj plovidbi (1.800,00 HRK/dan)

5. dajte nam pravo na naknadu za nezaposlenost koju nam vaša administracija uzima

Potpis članova posade broda.

Šaljite dalje po brodovima.

kap.P.Brazzoduro

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Capt. Brazzoduro Predrag

Coordinator - Croatia

International Transport Workers Federation (ITF)

Tajnik

Sindikat pomoraca Hrvatske

Office/Ured:

Kresimirova 4,

51000 RIJEKA
C R O A T I A

MENE OSOBNO

sad zanima gdje su i sto rade ostale glavonje iz SINDIKATA.Gdje su
V.SVALINA
A.MANOJLOVIC
M.MIOCIC
B.BERLAN
A.MALAGER
V.GLAVOCIC
M.KRONJA...............

Nijdje u nijednim novinama,clanku,dopisu ili icemu.......ove SEDMORKE VELICANSTVENIH nema.Kao i da nisu i sindikatu!
SRAMOTA je da se za odgodu ovih nakaradnih zakona brine samo jedan clan! Di su ostali?????
Sramota!
Ne ulazim ovim putem u dosadasnji rad ovog Predraga,al' ......bar radi nesto,bar napise nesto,bar se javlja na mob!.... Di su ostali ???!!!!!

Moram se ispricati gospoji iz Sindikata pomoraca A.Manojlovic.
Naime ja vac danima kontaktiram s tim sindikatom i urlam da se nesto ucini.Uvijek mi se javljala ta gospoja,al' nisam znala da je ona Manojlovic:).....E pa gospojo,skuzajte al' valjda razumite.

Druga stvar,sad sam na e-mailove svih saborskih zastupnika poslala jedan dopis s mojim komentarom.Prije par noci sam poslala i e-mail Tonciju Tadicu i sad mi je gospodja iz sindikata rekla kako ih je Tadic kontaktirao i kao se ipak izgleda nesto pokrece.

Sad....dal' ce se sto izmjenioti ili ne,ja to nikako ne znam niti mogu znati.Jedino u sto sam uvjerena je ....Ukoliko se sami za sebe ne budemo borili,sigurno nitko nista i nece napraviti.Ne tvrdim da cemo uspjeti al' gore bi bilo ne pokusati.
Zato Vam svima predlazem....Ceprkajte po netu,nalazite ine adrese i na svakome uputite kritike na ovaj zakon o pomorcima!
Uvik triba bar pokusati!!!!
Mozda sam ja Vama i dosadna al'......Ja ne znam drugacije:)

Jeste al' sada!!!! Ne kad "voz prodje"....
Ovaj nas "voz" je ionako zasad bar malo isprid nas al' nikako nije nedostizan:)
Ja se nadam,ja pokusavam i sigurno se poslli necu pitati...."a sta da sam bar jedan e-mail poslala".
Ukoliko ne mogu pomorci koji su na brodu,a onda bar mozemo mi koje smo doma!

Ekipa ocemo mi slat ovo, evo ja vec posla na ove sve adrese, nema veze sta je ovo kao namjenjeno za one na brodovima. Poslat cu ja i ovima mojima na Mutsui brodovima, doduse to je samo LNG flota ali bar nesto.

Zivili i samo naprid, doli ugnjetavanje

PS. samo ovde fali benificirani staz!!!!!!!!!! Ocemo i to dodat?

Ljudi, evo ja kopiram gore navedeni tekst i saljem ga na navedene adrese...
Mislim, kad sam moga za Zapovjednika i Prvog oficira (indijce),clanove broda Hebei spirit, poslat na razne adrese korejskih duznosnika,onda mogu i za sebe / za nas sve...
Dakle, moj savjet je da svi posaljemo....

JA tu nevidim promjenu u skolstvu. Neku buducnost HR pomorca. Famozne povlastice ja to nista nevidim i tj mail je dobro krenia samo se malo trazi u njemu. Triba tu jos nadodati stvari a i odgoda od 1 godine je nista tu smo samo pribacili problemeza godinu dana. Triba tu jos toga navest.

Postovane kolege!!
Mi ka Pomorci, ako zelimo nesto prominit na boje za nas i nasu dicu i ako zelimo osnovat Novi Pomorski Sindikat (ja san clan ovoga i nisan uopce zadovojan, jer su vecina u njemu Vladini poltroni!!), tribamo dat glad podrske da Kap. Brazzoduro, kao tajnik dosadasnjeg sindikata, izaberemo i zamolimo da postane Nas Prvi Predsjednik Naseg Pomorskog Sindikata!!
To govorin zato ca je jedini covik iz sindikata koji ima hrabrosti se borit za nas Pomorce u javnosti, pocev za one u Panami, Kap. Laptala, do pokusaja promjene ovog Pomorskog zakona!! Coviku triba dat podrsku, a lako je posli dodavat nase zahtjeve i misljenja kad sidnemo svi skupa u neku Konferencijsku dvoranu!!
Bitno je doc do covika i iznit mu nasu ideju i ponudit mu "novi posal" (ipak je on samo tajnik u trenutacnom sindikatu!!). Malo se i salin, ali neznan ca bi reka drugo, jer mi nasin komentarima priko ovih stranica necemo prominit zakon dok nekrenemo naglo skupa nesto minjat.
Znan da nije vise vrime od stavjanja crvenih karanfila pokraj srca, ali judi moji gledajte po Evropi kako to drugi radu, zadnji je primjer Grcka. Ajmo mi pokazat "nasim Purgerima" ca su se rodili na moru, a okad su gori zaboravili su onu staru "stavi prst u more i povezan si sa cilin sviton" u svakon segmentu zivota ove nase bidne zemje, da smo mi Pomorci pametni i civilizirani judi i da moremo na lukav nacin doc do nasih prava na legalan nacin bez vike i dreke!! A onda sa takvin jakin covikon ka ca je Kap. Brazzoduro i sa nama svima moremo srusit i ovi najblaze receno, neposteni zakon tuzbon na Ustavnom Sudu!!

Podrska

Podrska

@ splitski kanal
Dobra ideja, on je vec unutra pozna svu problematiku, ako bi ga mi postavili a nebi radija dobro tako bi ga mogli i skinuti. Samo mislim da se iz one fotelje i sigurne place nebi tija upustati u nesto nepoznato. Vridno pokusaja, sta Vi ostali mislte o prijedlogu Splitskog Kanala.

i glas ZA novu udrugu ili sto vec

Last edited:
podnijet tužbu ustavnom sudu nije nikakav problem,pogotovo jer je besplatna.

i jest,vrijeme je za crvene karanfile u zapučku,ali ne na način kako se sad to izvodi u grčkoj.to nema veze šta se radi dole sa zdravim razumom.trebala ih je murija dole roknut još deset.

Ma ako zakon nije jasan ako nije dorecen......NE MOZE SE PRIMJENJIVATI i tocka.
Da zivimo u Bumburu-dumburu to bi ini politicari shvatili i pridrzavali se toga,a ne ka' ove 'rvatske glavonje.
Najvise od svega me iritira da 'rvatski politicari posto-poto provode NEdorecene zakone,a one zakone koji su jasni i glasni u vezi ....privatizacije ili slicne tajkunske makinacije....e tu im je sve NEPROVEDIVO????
Kratko receno - korumpirana mafija!
U svezi glede sindikata???
Ma sta se tu ima za misliti....Onaj tko radi,on ostaje,a onaj ko sviri qurhanu za itekakvu lovu....E pa tome i takvome,SUP KARTA!
Sad ce se viditi tko i koliko radi.Sad im je sprint na " sto metri do cilja".Eto gospodo draga from sindikat....Izvolite da vidimo tko je zasluzija da mu dupe i dalje ima katrigu,a tko nije.Mi sa strane necemo samo gledati.Dat cemo podrsku onome tko je zasluzija!
Sad su neke stvari ka' krenile! Nije neka zavidna brzina al' bar se nesto mulja.

Triba se za sve izboriti.Ja sam sad dobila e-mail od pomorca koji je zapovjednik na brodu.
Stariji covik koji je u 2008 proveo kroz nekoliko miseci 39 dana na tecajevima.Nova kompanija na koju se zaposlija je trazila da ide na te tecajeve.Znaci,covik je bija na poslovnim tecajevima,a nije isa na Havaje sa dvi mlade piplice!!!!
Ova Hrvatska Vlada smatra da je pomorcima priznato samo 15 dana od sveukupnih dana koje provedu na tecajevima???!!!! Opet pisem,bija je van 'rvatske radi posla,a ne zato sta mu je guzica zinila na put!!!!

I za ovakve promjene pravilnika se TRIBA POD HITNO IZBORITI!!!
Po cemu i kako je 'rvatska Vlada stigla do tog magicnog broja 15????
Mora da mudonje iz Vlade misle kako strane firme ne placaju ljudima da budu kvalitetniji.Mora da su se ravnali po ovim Konzum taktikama!!!
Ulozi,plati i osiguraj sta manje,a iscidi i oderi do kosti???!!! Ovo je jedino za sto je 'rvatska skupina politickih paplana sposobna.
Protiv ovakvih NEsposobnih balvana se triba boriti s svim raspolozivim sredstvima.
Sindikat zna sto se od njega ocekuje,a bilo bi im pametnije da se SVI za ta prava pomoraca i pobrinu.

Triba se za sve izboriti.Ja sam sad dobila e-mail od pomorca koji je zapovjednik na brodu.
Stariji covik koji je u 2008 proveo kroz nekoliko miseci 39 dana na tecajevima.Nova kompanija na koju se zaposlija je trazila da ide na te tecajeve.Znaci,covik je bija na poslovnim tecajevima,a nije isa na Havaje sa dvi mlade piplice!!!!
Ova Hrvatska Vlada smatra da je pomorcima priznato samo 15 dana od sveukupnih dana koje provedu na tecajevima???!!!! Opet pisem,bija je van 'rvatske radi posla,a ne zato sta mu je guzica zinila na put!!!!

I za ovakve promjene pravilnika se TRIBA POD HITNO IZBORITI!!!
Po cemu i kako je 'rvatska Vlada stigla do tog magicnog broja 15????
Mora da mudonje iz Vlade misle kako strane firme ne placaju ljudima da budu kvalitetniji.Mora da su se ravnali po ovim Konzum taktikama!!!
Ulozi,plati i osiguraj sta manje,a iscidi i oderi do kosti???!!! Ovo je jedino za sto je 'rvatska skupina politickih paplana sposobna.
Protiv ovakvih NEsposobnih balvana se triba boriti s svim raspolozivim sredstvima.
Sindikat zna sto se od njega ocekuje,a bilo bi im pametnije da se SVI za ta prava pomoraca i pobrinu.

Kako su dosli do broja 15? Jednostavno, po njihovoj logici to nam je dovoljna BENEFICIJA za izvuc se iz poreza. Jer ako nam daju vise, onda nam je ipak prejednostavno za izbjec porez. A sta oni uopce znaju o nasim tecajevima?
Po njima je nemoguce da covik ide vise od 15 dana. Sta bi on prakticki moga ucit tamo???
U biti ode i je najbolje sta oni MISLE ZA NAS. Jer mi ipak imamo previse para, zivimo malo lagodnije, vozimo malo bolje aute pa jebiga, ne moze kume...triba to malo srezat i bacit na nivo HR standarda. Jer ipak, nek samo njihova dica dobro i komodno zive.
A mene ne brinu ti dani, mene brine pomorski dodatak od 400- kuna dnevno. A koji su to brale standardi?
400-kuna???
Tribalo bi bit 1400!!

Ljudi moji, ovo je legalna pljacka novca koji je krvavo zaradjen i koji nema veze s ovom BANANA DRZAVOM.

Ovo treba prijavit institucijama EU! Da se razumijemo, svaka drzava ima poreze i to je jasno ali nacin NA koji je donesen ovaj zakon i nacin na koji se provodi je KRIMINAL.

Back