Evo jo?? jedan glas od mene.
Inače obično samo isčitavam forume ali za ovu svrhu ću se registrirati.Ideja vam je odlična.Prije par godina imao sam poziv iz lokalnog ureda sindikata u Zadru,zamislite "u vezi ukrcaja na brod".Oti??o sam u grad na kavu pa govorim idem viditi o čemu se radi.Lipo meni nudi čovik(glavni sindikalist u gradu)ukrcaj na brod za čifa na neku livu kompaniju.Pitam ja njega ako on već mene krca na brod i vjerovatno prima neku naknadu od te kompanije,pa ako ta kompanija mene zajebe kako bi on mene za??titio.A on će meni: "pa moramo i mi ?živjeti".Inače jedan drugi sindikalista u Zadru ima kancelariju u zgradi tankerske-tako je bli?že pomorcima koje mora ??tititi i vjerovatno prima plaću od te iste firme.Malo poslije toga sam prestao plaćati članarinu.
Isto tako ova lopovska ??ema u vezi zdravstvenog osiguranja.Svi pomorci na brodu za vrijeme trajanja ugovora su osigurani preko osiguranje odgovornosti brodara - P&I club.A ovi na??i mafija??i htili bi da im se zdravstveno plaća dok si na brodu a doma po slobodnoj volji,ma zamisli ??eme.Na primjer ako se razboli?? na brodu i zavr??i?? u bolnici u npr.Brazilu,ko to plaća bolničke tro??kove?Hrvatsko zdravstvo?Ne plaća kompanija preko osiguranja(P&I cluba).A ovi na??i bi da inkasiraju lovu za ne??to ??to je već osigurano-čista lova u proračun.U biv??oj Jugi pomorci(na stranca) bi odjavljivali zdravstveno kad bi i??li na brod a prijavljivali po dolasku a u na??oj dičnoj hrvatskoj obrnuto.Na?? postojeći sindikat ovo jako dobro zna a ne radi ni??ta,tj.radi za brodare i vladu.Mislim da su isto tako sami sebe izabrali na rukovodeće funkcije u "sindikatu"-ustoličeni do?životno.