Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Produzujemo primanje glasova

Produzujemo primanje glasova

Pozdrav svima
Dogovor je bio da skupljamo glasove do Nove godine. Ali eto posto jos uvik imamo mali broj glasova ja produzujem glasanje dok ne skupimo barem jos 100 ljudi. Mislim da je i broj od 100 pomoraca jako tesko okupiti ali malo po malo pa cemo imati i znatno visi broj.
Sta se tice struke za pomoc pri osnivanju sindikata mislim da bi tribalo potraziti savjet kod nekog pravnika, sto nije problem ( barem nije u mom slucaju jer mi zena radi u firmi di ima pravnika koji su nam zeljni pomoci savjetom).
Sta se tice sindikata i nase stranice o tome ce se malo vise procuti kad napravimo clanak u novini. ( iskreno se nadam kad dodem doma za 2 tjedna). Imao san neki dogovor oko toga ovo lito ali nismo mogli jer je stranica jos tribala da se registrira. Ali sad je to sve napravljeno i mi smo legalno prijavljeni. Posto svi troskovi idu iz mog i Sonnya depa triba malo duze da se otvori obrt za pokretanje nekih drugih stvari jer financije nisu nigdi bajne. Isto tako svi znamo da je nas dragi premijer najavio recesiju. ( Mada ja mislim da je on nama najavia recesiju zivota odavno).
Sta se tice sindikata, prve i osnovne stvari koje kao pomorci zelimo je da drzava o nama vodi vise racuna, Da nas se ne tretira kao zadnji sljam i kao robu za izrabljivanje. Zelimo prava kakva imaju pomorci drugih drzava. Zelimo u najmanju ruku da se Hrvatski pomorac ne dize u nebesa samo po nacinu skolovanja nego i po nacinu zivota i doprinosa ovoj nasoj drzavi. Mislim da niko ne donosi toliko ciste love u drzavu kao mi. Sve sta zaradimo trosimo u Hrvatskoj a na to sve i placamo porez. Nisam neki pristasa bivse nam drzave ali u bivsoj su drzavi pomorci zivili puno lipse i bolje. Naglasak stavljam na povlastice male i velike, ne placanje poreza, ne izrabljivanje zdravstvenog i slicno. Onaj ko nemisli da je tako neka pita nase starije kolege. Danas je pomorac osuden na zivot kad dode doma na nekoliko miseci godisnje gleda kako spojiti kraj s krajem. Uz to sve da bi dosli do visoko rankiranih pozicija na brodu triba opet platiti drzavi za skolovanje. Ja bih mogao jos nabrajati milijune stvari i problema koje mi kao pomorci imamo ( dapace svatko ima problema u zivotu nije bitno cime se bavi stoga ne mislim da drugi nemaju probleme)
Stoga zelim naglasiti da ova nasa stranica koja nas okuplja, dovoljno govori o tome (ako se pogleda po postovima usera) koliko su pomorci razocarani drzavnim vrhom i njegovim odnosom prema nasem zanimanju. Mislim da nije nikome u interesu a najmanje drzavi da pocnemo uzimati drzavljanstvo drugih drzava i pocnemo ziviti po drugim drzavama kao na primjer Norvezani. ( mada su oni prema nama jako napredni sta se tice odnosa prema pomorcima).

Ja znam da smo mi mlada drzava koja je prolila krv da bi dobila samostalnost i da smo jako vezani psihicki,fizicki i emotivno za nasu drzavu, ali za 10-20 godina sigurno niti jedan mladi covik nece zeljeti tu ziviti kad zna da za te iste novce moze u drugim drzavama ziviti tri, cetiri ako ne i vise puta bolje. Stoga ovo nije samo poruka da se nama ugodi, ovo je poruka da se pomogne hrvatskom pomorcu da ustraje jos dugi niz godina u zanimanju za koje su nasi preci a sad i mi napravili put i koji nas je doveo do svjetskog vrha. Stoga ako ima iko kome je u saboru i vladi stalo da hrvatski pomorac bude ono sta se gradi vec desetljecima onda je to sad prava prilika da se ucini.

Hvala svima koji podupiru ovaj nas pokusaj da ostvarimo Novi sindikat i da krenemo u svijetliju buducnost.

Ja sam se tek ukjučio,malo sam čitao šta pišete,i da odmah rečem još se nisam prijavio na lučkoj kapetaniji,jer mi još ne trebaju dokumenti za produženje.Nisam se prijavio zato jer mi ono šta sam čuo i pročitao izgleda teško sranje.
Kao prvo to prijavljivanje na dolasku i odlasku,kao da smo kriminalci pušteni na uvjetnu slobodu.To stvarno nema nitko ne samo u Europi nego u cilom svitu.Vidi se po tome kako naša država tretira pomorce-ništa bolje nego kriminalce.
Drugo-zašto ja ne mogu dobiti brevet ako ne plačam socijalno,ja sam to pošteno zaradio,a moja je stvar hoču li ili neću plačati socijalno,tj.zdravstveno i penziju.
Sad če uvesti te indentifikacijske brojeve pa po tome kako oni kažu mogu sve vidjeti,tako da više nema smisla ova prisila da plačamo za penziju i zdravstveno.
Ja to ne plačam već 15 godina,i kad bi sad počeo plačati šta bi dobio od penzije?
Mislim da je najbolje osnovati najprije udrugu,a i onda da to damo na ustavni sud,jer nije jedan zakon to sve ne podržava po mom mišljenju.:mad:
Pozdrav svima

Last edited:
Prijo radin da dam u novine prvo. A onda ako cemo nesto napravit moran svima koji su dali glas se javiti na mail.
A ujedno mi zena ima rodit svaki dan i iman posla jer ipak je ovo sve honorarni rad. Pa imamo neke prioritete i nemozemo bas sve stic ja i Sonny.

Evo valjda kuzis. posten odgovor ka bratu.

Prijo radin da dam u novine prvo. A onda ako cemo nesto napravit moran svima koji su dali glas se javiti na mail.
A ujedno mi zena ima rodit svaki dan i iman posla jer ipak je ovo sve honorarni rad. Pa imamo neke prioritete i nemozemo bas sve stic ja i Sonny.

Evo valjda kuzis. posten odgovor ka bratu.

svaka čast rođo moj,neka bude mali??a ili mala sve ?živo i zdravo i veselo,ali brate nisi ni ti ni sonny ovdje jedini ili ba?? taj koji mora ne??ta poduzet ili pokrenut.

lijepo stoji u ZOR-u da je potrebno minimalno deset fizičkih poslovno sposobnih osoba za registraciju udruge i za prvi korak na putovanju od tisuću milja to je sasvim dovoljno.

jerbo vremena ima sve manje i manje,i ??to prije to bolje da se neki k. počne događat.

Fala na lipim zeljama a ako neko zeli da bude voda sindikata eo mu slobodno neka sam priuzme incijativu. JA san u pregovorima da dam clanak u Slobodnu Dalmaciju pa san mislia da cemo posli dalje da vidimo oce li se ko od postojecih javiti nama ili mozda tajno se prijaviti pa ode zapitkivati pitanja da vide kako disemo. :D Eto toliko a vidis da se dizem u 6 da bi stiga provest malo vrimena na forumu i pokusajimo ode davati samo glasove a komentare pod drugim threadom.

Fala na razumjevanju

Fala Bogu da ocemo NOVI SINDIKAT I OSTALU EKIPU U MINISTARSTVU!!

Svaka cast momci na ovome,samo naprid imate i moj glas.

Veliki pozdrav sa sidirsta Fujairah OPL

U Ponediljak se sastajem s novinarkom slobodne dalmacije pa cemo javiti rezultate sta ce reci. Ista ona sta je napisala clanak u slobodnoj nedavno o pomorcima i zakonu. Eto

Back