Ja sam se tek ukjučio,malo sam čitao šta pišete,i da odmah rečem još se nisam prijavio na lučkoj kapetaniji,jer mi još ne trebaju dokumenti za produženje.Nisam se prijavio zato jer mi ono šta sam čuo i pročitao izgleda teško sranje.
Kao prvo to prijavljivanje na dolasku i odlasku,kao da smo kriminalci pušteni na uvjetnu slobodu.To stvarno nema nitko ne samo u Europi nego u cilom svitu.Vidi se po tome kako naša država tretira pomorce-ništa bolje nego kriminalce.
Drugo-zašto ja ne mogu dobiti brevet ako ne plačam socijalno,ja sam to pošteno zaradio,a moja je stvar hoču li ili neću plačati socijalno,tj.zdravstveno i penziju.
Sad če uvesti te indentifikacijske brojeve pa po tome kako oni kažu mogu sve vidjeti,tako da više nema smisla ova prisila da plačamo za penziju i zdravstveno.
Ja to ne plačam već 15 godina,i kad bi sad počeo plačati šta bi dobio od penzije?
Mislim da je najbolje osnovati najprije udrugu,a i onda da to damo na ustavni sud,jer nije jedan zakon to sve ne podržava po mom mišljenju.

Pozdrav svima