Seawhisper
C/O
ajde si to di u poreznom pravilniku pronasa,aj lipo copy-paste jer sam ja zvala u Zagreb i posvadila s sefom koji je taj pravilnik i pisan mi je trvrdija da se gleda tecaj valute na dan podnosenja porezne prijave.
Ukoliko to nadjes u pravilniku ,a molin te stavi i na stranice foruma
Pravilnik / Brosuru sam stavio vec prije ali evo ga opet. Ima go i na stranici Ministarsva mora. Napisa ga je gdin koji je bio u emisiji prije neki dan na dav sa nasim sindikalistom.
Evo mali citat:
4.3. Primici naplaćeni u inozemnoj valuti
Kada je primitak isplaćen u inozemnoj valuti tada se, sukladno odredbi članka 8. stavak 4. Pravilnika o porezu na dohodak, oporezivi primici od kojih je porezni obveznik du?žan platiti porez u tuzemstvu, a ostvareni su u inozemstvu (izravno ili neizravÂ?no) u stranoj valuti, preračunavaju se u kunsku vrijednost prema srednjem tečaju Hrvatske narodne banke va?žećem na dan primitka. Iznimno, ako se dan primitka tijekom poreznog razdoblja ne mo?že točno utvrditi, preračunavanje na srednji tečaj Hrvatske narodne banke obavlja se s 31. 12. godine u kojoj je oporezivi primitak u inozemstvu ostvaren, a u slučaju poreznog razdoblja kraćeg od kalendarske godine, na posljednji dan u mjesecu s kojim zavr??ava to kraće porezno razdoblje.