Kolega stariji elektricaru, ne bi se bas slozija sa ovim.
Ako momak naleti na pravu ekipu koja je voljna za pokazat a zna osnove struje,
mislin ono generator=>switchboard=>distribucija=>starteri i zna procitat nacrt od toga,
a usto i servisirat sta od toga kvalitetno, JDN je vrhunska opcija.
Drugi je par postoli ako naleti na retaje ka neki slavni elektricari sta su gazde na CC-u,
i u stanju su istirat odlicnog elektricara samo zato sta nije njihov,
a nemaju pojma zasto in makina za robu nece da izbaci vodu a dizajnirana je za 50 Hz

.
Ali to je sad druga prica, nase je da novima pomognemo koliko mozemo.
neznam koliko sam stariji od tebe i jesam li stariji
ali generalno u ovom poslu nisam bas dugo ima puno svita s mojim duplim stazom
iz osobnog iskustva ,govoris gluposti
asistent nema sta radit na CC
danas niko ne moze birat i normalno ako dobije taj i slicne jedinice da ce otic
ali moj savjet svakome ukrcat se na nek kargo brod(preferiran kontenjer zbog cestih izmjena)
tad ce asistent naucit di je prova di je krma
prednji thruster 3,4 generatora povatat malo mehanike s njih(ka sta je mechanic overspeed ,sta ucinit kad generatori oslabe i nece na thruster tj kako na governoru dodat malo goriva i zivnit ih,naucit jednostavni normalni nacin struje itd)
naucit pric problemu kvalitetno i kvalitetno se postavit je velika stvar na CC nece imat bas tu sansu tj sve ce ic puno tezim putem
na takvom brodu gotov struja s kargo broda kvalitetni covik
ima bit 1god pripravnik za povat sve konce shvatit sistem naucit uredaje etc
i ako tad to prihvati onda je macak
PLC prvo triba naucit sta oni otvaraju zatvaraju sta oni rade (to je mreza od 25klijenta ako ne i vise 100% login cilog broda)
pa tek onda triba ic online gledat diagrame etc
pa prije plc vidit vdf pa gustocu pa brzinu pa radioactive source ma imas miljun stvari koje asisten ne moze vatat a malo ko ce imat vrimena za s njim radit
hidraulika i citat nacrte jer kad dreghead winch high speed ne radi ne zovu strijara vec tebe a imas bezicni telefon
neznam koji broj ai obicno se zove hot line
high voltage board s pumpama na auto transformer step 1,2,3 to su hp pumpe cesto po 1MW i vise
pa vdf drive je jedan software a sistem je drugi ako su hard zicano spojeno onda su problemi s power proracunom
jer sta je jednome max drugome je 90% posebno dolazi do izrazaja kod elektro propulzije jer
vrti pump pjeska na struju pa jet na struju gore im tribaju propele sistem kaze imas toliko tj toliko daje on uzme toliko a sve zatreperi i reducira propelu a onda lipo put nasipa ili oni na pjecanom desku je pametan sta je rijetkost pa upumpa vise vode manje pijeska i smanji forcu na pumpi pa dobijes trenutno nesto vise snage
ma imas toga more(mene je glava bolila od ovih stvari koje su tribale bit rijesene vec u firmi a ne na brodu)
sad ako ti vidis u svemu tome asistenta onda je to dobro