Ako je netko zainteresiran za posao na Offshore

citan sta pisete i to je vjerovatno iz vaseg iskustva ali isto ne mogu virovat

ako neko dovodi nesposobnog crnogorca(recimo sad za primjer) i taj covik uzima posal a nezna ne moze i sl kako on radi ako je to firma po zanatu ode on kuci na trk.....

osobno sam progurao sebi par dragih ljudi na oil job i samo s kvaltetnim pristupom 100% profesionalnocu i kvaltetom se uspilo doc u situaciju da nekog mozes preporucit i pitat za njega
pa kad jedn prode a taj se pokaze izvrstan pa drugi(kosta me zivaca ali je dobar) pa dode i treci jer ti je rod(a stvarno je dobar)

da nisan ora i kopa i dokaza se nikad nikog nebi dovea da ti koje san dove nisu bili takvi nebi dosa niko od nasih posli

ocu rec ako oni izvlace iz sesira ma bjezi od tih firmi,a mi moramo pazit koga i sta dovodimo i preporucujemo(jer jedino sa pravimi biranjem otvaramo vrata za druge RADNE kolege i drage ljude

Bradzzaduro = uhljeb:o

Hmmm. Ja sam vidija na svoje oći kako je kapo crnogorac zamolija talijana barbu da mu ukraca trojicu u makinju i ovaj mu je to napravija. Poslije kod iduće smjene je tra?žija jo?? pet ljudi neke i na palubi (?živa istina bija ja tamo i sve to vidija) ,ali barbi vi??e prikipilo i nije tija vi??e zvat za njega. Ali ovi je uspija uvalit onih troje svojih od kojih i svog tetka od 65 godina za mehaničara. Svaka ćast tom starom čoviku nije bija toliko lo?? ali nije moga ni čekić dr?žat u ruci aliga je pokriva prvi makinje koji je bija kapov igrač. Greza ?živa.:confused::(
Posli je tog mehaničara iskrca kapo talijan ,ali to su oni i očekivali njima je samo bilo va?žno da on uvati par iljada eura. A toga ima gomila. Sve usvemu nisam bija ni na jednom brodu sa crnogorcima di netko nije ukrca nekoga brata, tetka,nećaka,susida i sl. A o vancamentima da ne govorim. Ba?? ovi gore spomenuti barba talijan mi je pokaziva karakteristike koje je kapo pisa za svoje. Komedija ?živa čovik bi reka da se tu radi o supermenima ,a ne o naormalnim ljudima.:udriglavom
A ja se ukrca sa na??im barbom i on mene pta da iman li vi??u ??kolu. Ja ka?žen da neman i on će meni da ovi iz kompanije nevole vancavat ljude za prve bez vi??e. ??? A ja ga nisam ni??ta ni pita uvezi toga. Čovik se samo lipo tija ogradit odmah u startu. He:udriglavom

Tra?žim posao

Tra?žim posao

Po??tovanje ekipa!
Evo već 8 miseci doma tra?žim novu offshore firmu za ukrcat se i uvik ista priča, bilo od strane agencija ili direktno od strane offshore firmi : ''Nema ni??ta do daljnjega, kriza je, kasne novogradnje, vise, puno Rusa, Rumunja, Ukrainaca.... 100 problema.
Do sada sam bio na AHTS brodovima pa imam iskustva u toj bran??i posla kako u A.H. tako i u supply-u, towing-u...
Pa vas molim ako neko ima kakvi savjet, firmu, adresu, internet stranicu...

Zahvaljujm unaprijed!!

Po??tovanje ekipa!
Evo već 8 miseci doma tra?žim novu offshore firmu za ukrcat se i uvik ista priča, bilo od strane agencija ili direktno od strane offshore firmi : ''Nema ni??ta do daljnjega, kriza je, kasne novogradnje, vise, puno Rusa, Rumunja, Ukrainaca.... 100 problema.
Do sada sam bio na AHTS brodovima pa imam iskustva u toj bran??i posla kako u A.H. tako i u supply-u, towing-u...
Pa vas molim ako neko ima kakvi savjet, firmu, adresu, internet stranicu...

Zahvaljujm unaprijed!!

Imas ode par adresa http://www.pomorac.net/forum/downloads.php?do=file&id=47

Mislim da se ima ??anse za upast na offshore bez iskustva u istom, bar je bilo do lani tako ali stvarno je kriza pogotovo za nas hrvate jer kako ste rekli puno je ove jeftinije radne snage.
Evo konkretan primjer je moj pro??li brod, dodu??e nije AHTS nego PSV....do??li su sa mnom kompletna posada oficira iz ukraine bez ikakvog iskustva u offshore svi sa cargo i kontejnera....eeeeeee ali njihov kapo ima plaću kod nas kao na?? sekondo makine i jo?? saznam da su za Bo?žić , lani , ovi iz firme bili u Ukraini i radili intervjue sa priko 200 ljudi.
Znači uzet će oni i bez iskustva, makar prvo na PSV, ali im je izgleda i bitno za koliku plaću radi??....dodu??e ovi ukrainci kapetan i ćif su imali polo?žen DP i to čak advance, meni se čini.
Znači.....bit uporan i uporan, ka ??ta san bija i ja sam, a rezultati će doć, nemojte se odma razočarat.
A i jo?? jedna stvar tu ima....sad zemlje di se radi offshore (Angola, Nigerija, Brazil...) zahtjevaju od kompanija ako misle tu radit da sve vi??e i vi??e ukrcaju lokalce čak i za oficire i palube i stroja koji normalno nemaju pojma o poslu ali ??ta če?? , u njihovoj si dr?žavi i kompanija mora ispunit tu neku kvotu sa lokalcima :udriglavom:udriglavom:udriglavom

Sve sam te adrese manje više sve proša. Šta se tiče DP-a imam i to ali samo basic a večina njih traže da se ima najmanje DP advance. Tako da čisto sumnjam da će netko ukrcat kapetana bez DP-a i bez offshore iskustva a pogotovo kao anchor handling mastera pa makar za minimalnu plaču. A opet šta se tiće ove jeftine radne snage koja nas Hrvate trenutno minja u znatnom broju i masovno nam uzimaju posal, nevirujen da će dugo trajat iz cistog razloga sta sataru novi brod u vrlo kratkom vrimenu, a opet sta sve moš od njih doživit na moru i u poslu... tako da iz nekog svog iskustva znam kako charter gleda rad s takvim ,,pomorcima'' i pravim školovanim ljudima. Mislim da sve dok se kriza ne stabilizira nećemo imat toliko mogučnosti koliko oni trenutno imaju

Last edited:
@beerseeker
Proćitaj post od slova do slova.....nisam ni reka za barbu....on je ima neko kratko iskustvo na offshoreu ali je isto bija cili ?život na cargo.....ostali ni??ta

@Dino
Tako da čisto sumnjam da će netko ukrcat kapetana bez DP-a i bez offshore iskustva a pogotovo kao anchor handling mastera pa makar za minimalnu plaču.
Ponavljam i tebi.....čitajte postove kako triba.....nisam ni reka da je AHTS nego PSV :udriglavom:udriglavom:udriglavom:udriglavom

Naj prije upoznat sam sa činjenicom da Rusi i Ukrainci kupe brevet gotovo ka da ti dođe?? u dučan i kupi?? marendu. Ali za DP advance bez obzira ko si i ??ta si mora?? imat predhodno iskustvo rada s DP-iom. Znaći u većini slučajeva ako imaju DP iskustvo imaju i offshore iskustvo. A ??ta se tiče barbe to san reka između ostaloga.

Ako neko zna koja je klica sa ovin Euromar Trieste officeon, zvali su me da im se javim, pa da ne zoven prazne puske, ako ko ima kakve informacije... ;)

Postovanje,
Trazi se Chief Officer za AHTS sa iskustvom na AHTS, Podrucje plovidbe Brazil, ugovor 2 mjeseca on/off, pocetna placa 320$ na dan samo na brodu, ali moguce i veca, ovisi o dogovoru i iskustvu, Zainteresirani da mi se jave na PM.
Ali samo koji odgovaraju profilu :uzdravlje

Alo ljudi evo mene je zva Danille iz Kozulica za posao na Transocean.
Popodne me isto zvala zenska iz KTM offshore iz Rijeke takoder za posao na Transocean.Bit ce intervju u Rijeci 15.06. ali prije toga OBVEZNO ispunit njihovu aplikaciju (na KTM stranici,a rekla je da ce je poslat i meni pa da dam prijateljima),rekla mi je zenska da traze sve moguce profile i rankove.
Zato ajde ljudi uvatite se ovoga jer se nema sta izgubit.

www.ktmservices.com

Last edited:
Baksuz

Baksuz

Evo prvi put sam na ovome forumu i svaka cast na informacijama.
Evo ja sam izgleda najveci baksuz na svijetu.Od rane mladosti pa do sad. da malo pocnem plakati i da objasnim zasto . Kao mlad sma otisao na ratiste oko 2.5 g kad sam se rjesio toga sranja otisao sam u Austriju u jednoga drugoligasa igrati nogomet i pomislio sam da je sve rijeseno dok mi nije jedan idiot zapecatio karijeru no to nije bitno.Poslje toga sam se vratio u Hr i poceo raditi u Viktor Lencu u AKZu i nakon 5,5 godina stecaj ostao sam bez 6 placa ,poslje odlazim u Teri crotek -pusiona i tad nailazim Skladgradnju vlasnici ??u?žuli prvih 6-7 mjeseci placa od 10000-13000 kuna pomislim evo to je to ma da je Akz posao prljav al dobra lova. Samo sve sto je dobro kratko traje tako i to. Vracam se u Rijeku i pun mi je kufer AKZ poslova i polazem za varioca i pocinjem raditi kod privatnika ajd placa je redovna al i mala i tad pocinje omja propast.Vjerovatno vecina vas zna za onoga pijanca od Melade i ja priljepak za sve lose upoznajem njega i kroz pricu ja govorim u kojoj sam situaciji a on kao lesinar . govori ja cu ti rjesiti problem posto imam i polo?ženo za dizalicara da on bas treba dvojicu za Micoperi te me navuce da mu dam 500â?? koje sam uspio vratiti ne pitajte kako i to se vuklo nekih 2 mjeseca kad me on zove za 10 dana ti je ukrcaij .Sto je najbolje i bio je al ja nisam otisao nego netko drugi da bi ga na kraju potjerali jer je napravio sranje. i tako ja opet par mjeseci bez posla i primanja. kad sam napokon nasao posao ovaj put kao dizalicar u 3 maju na pocetku sve dobro kad na kraju ni tu nema place i tako 3 mjeseca.I opet na ulici i tad dobijam priliku otoci u TransEuropu kao fitter/mehanic al eto ti zla nakon mjesec dana brod se iznajmljuje Marokancima a oni hoce sviju posadu. Opet pusiona i opet iz pocetka nalazim firmu u kojoj opet varim al nakon 2 mjeseca dobio sam poziv od jedne agencije iz JARa da dali bi isao na " Pride Norht America" kao painter i naravno odlazim oni buse u sredozemnom moru u Egipatskim vodama i ostajem 5 tjedana da bi rekli kako dolazi komplet egipatske posada i pusiona opet i sad radim kod jednoga seronje koji mi nije jos dao placu za prosli mjesec . Tako da sam probao te poslove i nije mi bilo previse tesko al samo da mogu nesto naci.Sad sam vam dragi moji u takvim govnima da nemam za kupiti maloj bebi hranu.
Zato vas molim Braco Hrvati ako itko moze pomoci na bilo koji nacin neka mi javi na damljanljubojevic@yahoo.com
Sorry sto sam vas tlacio al morao sam se nekome izjadati . Puno hvala!
procitao sam cijeliih 25 stranica i sad saljem na sve strane.

POZDRAV

Evo ja sam izgleda najveci baksuz na svijetu.Od rane mladosti pa do sad. da malo pocnem plakati i da objasnim zasto . Kao mlad sma otisao na ratiste oko 2.5 g kad sam se rjesio toga sranja otisao sam u Austriju u jednoga drugoligasa igrati nogomet i pomislio sam da je sve rijeseno dok mi nije jedan idiot zapecatio karijeru no to nije bitno.Poslje toga sam se vratio u Hr i poceo raditi u Viktor Lencu u AKZu i nakon 5,5 godina stecaj ostao sam bez 6 placa ,poslje odlazim u Teri crotek -pusiona i tad nailazim Skladgradnju vlasnici ??u?žuli prvih 6-7 mjeseci placa od 10000-13000 kuna pomislim evo to je to ma da je Akz posao prljav al dobra lova. Samo sve sto je dobro kratko traje tako i to. Vracam se u Rijeku i pun mi je kufer AKZ poslova i polazem za varioca i pocinjem raditi kod privatnika ajd placa je redovna al i mala i tad pocinje omja propast.Vjerovatno vecina vas zna za onoga pijanca od Melade i ja priljepak za sve lose upoznajem njega i kroz pricu ja govorim u kojoj sam situaciji a on kao lesinar . govori ja cu ti rjesiti problem posto imam i polo?ženo za dizalicara da on bas treba dvojicu za Micoperi te me navuce da mu dam 500â?? koje sam uspio vratiti ne pitajte kako i to se vuklo nekih 2 mjeseca kad me on zove za 10 dana ti je ukrcaij .Sto je najbolje i bio je al ja nisam otisao nego netko drugi da bi ga na kraju potjerali jer je napravio sranje. i tako ja opet par mjeseci bez posla i primanja. kad sam napokon nasao posao ovaj put kao dizalicar u 3 maju na pocetku sve dobro kad na kraju ni tu nema place i tako 3 mjeseca.I opet na ulici i tad dobijam priliku otoci u TransEuropu kao fitter/mehanic al eto ti zla nakon mjesec dana brod se iznajmljuje Marokancima a oni hoce sviju posadu. Opet pusiona i opet iz pocetka nalazim firmu u kojoj opet varim al nakon 2 mjeseca dobio sam poziv od jedne agencije iz JARa da dali bi isao na " Pride Norht America" kao painter i naravno odlazim oni buse u sredozemnom moru u Egipatskim vodama i ostajem 5 tjedana da bi rekli kako dolazi komplet egipatske posada i pusiona opet i sad radim kod jednoga seronje koji mi nije jos dao placu za prosli mjesec . Tako da sam probao te poslove i nije mi bilo previse tesko al samo da mogu nesto naci.Sad sam vam dragi moji u takvim govnima da nemam za kupiti maloj bebi hranu.
Zato vas molim Braco Hrvati ako itko moze pomoci na bilo koji nacin neka mi javi na damljanljubojevic@yahoo.com

POZDRAV

Prika, ima jedna firma gdje sam radio, a neke mi novce ostali duzni, pa ako si spreman posaljem te tamo, firma garant propada, a ja ti dam koju kunu za uslugu

sto se tice offshorea ja sam isto zainteresiran al eto nikad nisam plovio a zavrsavam srednju pomorsku...kako se moze s tim napredovat?kakve su sanse za nac posao?i gdje plove odnosno se nalaze ti brodovi mislim na rute? hvala

ajde ti zmaju u siroko,posli ces bar vidit sta na sta lici svaki oblik tvoga zanimanja i skupit siroko iskustvo(ako ne podlegnes drogi i alkoholu),pa ces sam moc odlucit di ti je najdraze

POZDRAV

A prika ako je bas tako teska situacija, razmisljam, na maritime connectoru Atlantska plovidba trazi mehanicare,a kako vidim bio si bar mjesec dana,vari?? i tako.Tesko je pametovat danas ali eto ovo sam napisao onako iz prve ruke.Sretno.:)

imaces oko1700 erla,koliko se sican,staz i soc placeno,ugovor oko 4-6,nisan siguran,to je to,bolje nego stat u NASOJ hrvatskoj,i definitivno ces radit prekovremeno,dali placaju,ne znam,pitaj odma kad potpisujes ugovor

mehanicar na atlantskoj ima oko 1800 ojra , soc i zdravstveno se refundira , prekovremene ne placaju , osin na teskasima , ali tamo je veoma tesko upast

Offshore

Offshore

Zanima me ako netko mo?že ??ta reći za Mastera ili Ch.Off na drillship ili kakav jack up rig Master. Htio bih u budućnosti naći neki od tih poslova pa me zanima je li bolje ostati na PSV , ERRV ili AHTS ili se prebaciti na ove druge poslove??????:confused:

Back