TeeKay

Hm to je slaba lova. Mislim nije lose da se razumjemo ali ja ovdje imam cirka 80 keka eura godisnje sa svim bonusima. Sa regas bonusom cijele godine jos i vise...

• Like
Reactions: Ico
Hm to je slaba lova. Mislim nije lose da se razumjemo ali ja ovdje imam cirka 80 keka eura godisnje sa svim bonusima. Sa regas bonusom cijele godine jos i vise...
kolega di je to slaba lova za gasistu, tj poziciju ispod prvoga...dodi malo u offshore biznis pa ces viditi sta je mala lova,â›”

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Slaba lova za Lng.
Flex nudi za gasistu 14500 dolara sto
godisnje izade vise nego Tk...
Za offshore ne znam place prica je o Lng-u.
Vjerovatno ekipa sa kontejnera kada procita da je. 60 kila godisnje za 6 mjeseci navigacje malo misli koji sam ja kreten ali ja govorim sa svoga stajalista.
Npr Nakilat ima 2nd Eng/Cargo poziciju za koju nude 96000 kila dolara bez bonusa. S bonusima to ide preko 100. E ali to su ugovori od 3 mjeseca na papiru a doma kad dodes....
Jos Nakilat gradi 60 brodova znaci trebat ce im ljudi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Vjerovatno ekipa sa kontejnera kada procita da je. 60 kila godisnje za 6 mjeseci navigacje malo misli koji sam ja kreten ali ja govorim sa svoga stajalista.

Ako misle to je njihov problem.Svi mi sebi kroimo zivot.Dosta njih je bas na tim kontenjerima i bulkovima gdje 2nd.eng ima place ko filipi mazaci na offshore al niko nikom nije kriv.(kad kazem Offshore iskljucivo govorim tamo di sam ja bija o ostalim brodovima i firmama gdje nisam bija ne pricam.)

Slaba lova za Lng.
Flex nudi za gasistu 14500 dolara sto
godisnje izade vise nego Tk...
Za offshore ne znam place prica je o Lng-u.
Npr Nakilat ima 2nd Eng/Cargo poziciju za koju nude 96000 kila dolara bez bonusa. S bonusima to ide preko 100. E ali to su ugovori od 3 mjeseca na papiru a doma kad dodes....
Jos Nakilat gradi 60 brodova znaci trebat ce im ljudi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

5 godina sam na Nakilatovim q-flexovima,nikad problem sa smjenom.Nakilat nema shemu 2E/cargo eng to je samo na Shellovim brodovima,rekli su to i kod nas uvesti ali ostalo je samo na papiru.Gasista je na otprilike 90K$ godisnje sa bonusom i to je sasvim pristojna placa + sve ostale uvijete koje imas na brodu.Na flexu placas internet,placas soft drink,placas vodu,nemas ni satelitsku televiziju

• Like
Vezano za Flex LNG dojma sam da je bolja kompanija od TKa, Cardiffa, Dyna Gas, MOLa itd...

Sve novi brodovi, 3-3 rotacije. Plaća za juniore ispadne bolja nego za gore navedene kompanije. Na TKa & Dyana-u ćeš se ukrcati samo ne znaš kad ćeš se iskrcati.

MOL za juniore daje 3on/2.5off rotaciju, znači 7 mjeseci godišnje na brodu.

Nakilat preko BSMa daje jaču plaću I bolju rotaciju
(3-3 ) nego kad se ide preko Shella.

Golar & Hoegh vjerovatno imaju najbolji social life I dobre rotacije 2-2.5 mjeseca on/off. Samo tamo su opet "naša posla"

Internet je loš svugdje, ne virujem da je toliko lošiji na Flex-a.

​​​

​

Vezano za Flex LNG dojma sam da je bolja kompanija od TKa, Cardiffa, Dyna Gas, MOLa itd...

Sve novi brodovi, 3-3 rotacije. Plaća za juniore ispadne bolja nego za gore navedene kompanije. Na TKa & Dyana-u ćeš se ukrcati samo ne znaš kad ćeš se iskrcati.

MOL za juniore daje 3on/2.5off rotaciju, znači 7 mjeseci godišnje na brodu.

Nakilat preko BSMa daje jaču plaću I bolju rotaciju
(3-3 ) nego kad se ide preko Shella.

Golar & Hoegh vjerovatno imaju najbolji social life I dobre rotacije 2-2.5 mjeseca on/off. Samo tamo su opet "naša posla"

Internet je loš svugdje, ne virujem da je toliko lošiji na Flex-a.

​​​

​

Čini mi se da pišeš o uvjetima za juniore a na tim levelima malo koja firma ima ozbiljne uvjete.. Između ostalog kao junior ja bih na visoko mjesto stavio mogućnost promaknuća u senior rank, sto je recimo kod Hoegha skoro pa SF..

BTW kapo na sadasnjem brodu dosao bas sa Flex-a, pobjegao od tamo nakon 2 ugovora. Kaze da se nije mogao boriti sa BSM-ovim upravljanjem brodom.

Evo za TK mogu reći, neka sredina po svemu. Nisu u ničemu najbolji niti najlošiji, a ponekad je takva kombinacija najpoželjnija. Od pred koji mjesec kad ste na trening zaustavljaju leave dane, ne samo kad se ide van drzave vec i za tečajeve doma.

Brodova je masu, jos 3 nova ledolomca izlaze do kraja godine. Na njima su smanjili seniorima ugovore na 2-2, jer su u ledu i cargo operaciji 2 puta tjedno, STS itd, nije lako.

Ali da su se izmjenili na lošije od pred cca 2 godine istina je. Pripisujem to velikim dijelom izmjenama kadra u uredu, pogotovo HR department, njihov direktor. Znat ce ko ja na TK gas-u na koga mislim.

Last edited:
Ali da su se izmjenili na lošije od pred cca 2 godine istina je. Pripisujem to velikim dijelom izmjenama kadra u uredu, pogotovo HR department, njihov direktor. Znat ce ko ja na TK gas-u na koga mislim.

Jel to pajdo sto je doso iz BP-a?
I na Tk je za promotion potrebno par stoljeca. Assesmenti, promotioni od seniora, cbt?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Uglavnom mi se cini da je TK firma sa osrednjim uvjetima i placama za nas....to je neki suma sumarum ove diskusije

Pozdrav...
Znali neko mozda nesto o video screening za tk interviju poslalali mi kao neki 1 stage.Inace je za terca kuverte.

There are 4 stages to the recruitment process

• Video Screening
• Marlins English Test (if English is not your first language)
• Personality Indicator
• Technical Interview

ZA TEEKAY JEL NEKO MOZDA OVO PROSA....APLICIRANO ZA TERCA KUVERTE.

Čini mi se da pišeš o uvjetima za juniore a na tim levelima malo koja firma ima ozbiljne uvjete.. Između ostalog kao junior ja bih na visoko mjesto stavio mogućnost promaknuća u senior rank, sto je recimo kod Hoegha skoro pa SF..

Pišem o uvjetima za juniore i općenito za kompanije. Ne znam kako je na TKa ali šta sam čuo iz prve ruke problemi su sa smjenama (bar su bili). Onda za juniore davaju 3on/2off rotaciju, to znači 8 mjeseci godišnje na brodu.

There are 4 stages to the recruitment process

• Video Screening
• Marlins English Test (if English is not your first language)
• Personality Indicator
• Technical Interview

ZA TEEKAY JEL NEKO MOZDA OVO PROSA....APLICIRANO ZA TERCA KUVERTE.
Sve ti je do detalja u ovoj temi pojasnjeno, u par navrata. Baci oko.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Back