Na chevronu ETO ima preko 72k dolara godisnje a AEO preko 100k.
kolega di je to slaba lova za gasistu, tj poziciju ispod prvoga...dodi malo u offshore biznis pa ces viditi sta je mala lova,â›”Hm to je slaba lova. Mislim nije lose da se razumjemo ali ja ovdje imam cirka 80 keka eura godisnje sa svim bonusima. Sa regas bonusom cijele godine jos i vise...
kolega di je to slaba lova za gasistu, tj poziciju ispod prvoga...dodi malo u offshore biznis pa ces viditi sta je mala lova,â›”
Vjerovatno ekipa sa kontejnera kada procita da je. 60 kila godisnje za 6 mjeseci navigacje malo misli koji sam ja kreten ali ja govorim sa svoga stajalista.
Slaba lova za Lng.
Flex nudi za gasistu 14500 dolara sto
godisnje izade vise nego Tk...
Za offshore ne znam place prica je o Lng-u.
Vjerovatno ekipa sa kontejnera kada procita da je. 60 kila godisnje za 6 mjeseci navigacje malo misli koji sam ja kreten ali ja govorim sa svoga stajalista.
Npr Nakilat ima 2nd Eng/Cargo poziciju za koju nude 96000 kila dolara bez bonusa. S bonusima to ide preko 100. E ali to su ugovori od 3 mjeseca na papiru a doma kad dodes....
Jos Nakilat gradi 60 brodova znaci trebat ce im ljudi...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vezano za Flex LNG dojma sam da je bolja kompanija od TKa, Cardiffa, Dyna Gas, MOLa itd...
Sve novi brodovi, 3-3 rotacije. Plaća za juniore ispadne bolja nego za gore navedene kompanije. Na TKa & Dyana-u ćeš se ukrcati samo ne znaš kad ćeš se iskrcati.
MOL za juniore daje 3on/2.5off rotaciju, znaÄi 7 mjeseci godiÅ¡nje na brodu.
Nakilat preko BSMa daje jaÄu plaću I bolju rotaciju
(3-3 ) nego kad se ide preko Shella.
Golar & Hoegh vjerovatno imaju najbolji social life I dobre rotacije 2-2.5 mjeseca on/off. Samo tamo su opet "naša posla"
Internet je loš svugdje, ne virujem da je toliko lošiji na Flex-a.
​​​
​
Ali da su se izmjenili na lošije od pred cca 2 godine istina je. Pripisujem to velikim dijelom izmjenama kadra u uredu, pogotovo HR department, njihov direktor. Znat ce ko ja na TK gas-u na koga mislim.
Čini mi se da pišeš o uvjetima za juniore a na tim levelima malo koja firma ima ozbiljne uvjete.. Između ostalog kao junior ja bih na visoko mjesto stavio mogućnost promaknuća u senior rank, sto je recimo kod Hoegha skoro pa SF..
Sve ti je do detalja u ovoj temi pojasnjeno, u par navrata. Baci oko.There are 4 stages to the recruitment process
• Video Screening
• Marlins English Test (if English is not your first language)
• Personality Indicator
• Technical Interview
ZA TEEKAY JEL NEKO MOZDA OVO PROSA....APLICIRANO ZA TERCA KUVERTE.
Napisi opet, jbg nije lako pretrazit temu.Sve ti je do detalja u ovoj temi pojasnjeno, u par navrata. Baci oko.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk