Evo svitu da i ja napišen svoje dojmove o kompaniji.
Ima par dana vratija san se sa svog prvog broda (Q Flex), odradija prvi dio (3miseca od traženih 6 miseci) asistenture, trainee electrician (jedan od onih deset hrvatskih "magistara"). Nakon 3 miseca poslali nas doma da se malo oladimo, 20 dana kući i onda opet 3 miseca zaključno sa Tvz. Final assesmentom tj. Praktičnim ispitom koji se održava na brodu (tipa poznavanje el. motora, otklanjanje kvarova, snalaženje u shemama, ugl većinu posla koji EEO obavlja na brodu)
Šta se mene tiče mogli su nas ostavit 6miseci da to od kolpa učinimo al eto neka dobro je i malo doma odušit.
Ja sam ima sriću da me Struja dopa naš čovik koji je odličan meštar i radnik koji je bez imalo napora(tlake) odgovara na sva moja ponekad i preglupa pitanja, tako da šta se tiče toga mislin da nisan moga bolje proć.
Meni je atmosfera i ekipa na brodu bila: Nula bodova. Nakon posla tj večere u 6 uri svi se zaključaju u svoje kabine i niko s nikin ne komunicira. Nemaš s kin progovorit besidu, bacit na karte, popit pivu (makar jednu od one dvi dopuštene)...
Meni osobno politika firme (pusti safety, bbs, open reporting, 512 forme, sastanjčenja, risk assesmenti, safety patrolman trought the day) nije prestavljalo probleme (mlad/zelen, prvi brod, sve zanimljivo, sve novo...)
Iako mišljenja sam da je sve to jedna velika qrčina i zatupljivanje ljudi, za neradnike stvoreno, kao i izgovor kako za neučinit za svaki kompliciraniji posal.
Najviše me zasmetalo i nemogu se načudit debilani i redikuloznosti onoj Safety thought of the day (napisat neku misao/uzrečicu koja će potaknit druge da budu više safety) ko da smo mala dica u prvom osnovne pa da moramo pijesmice pisat i recitirat. Naprosto po meni uvreda za ljudsku inteligenciju. A o safety igricama/ maximum number 512/ best bbs of the month/ lucky draw neću niti trošit prste i tipkovnicu...
Al nakraju je ovik ona: veži konja kako gazda kaže.
U ovo zajebano vrime za ukrcat se Shell je uzea 10 hrvatskih vježbenika struje, (posli 10 EEO-a).
Mišljenja sam da koliko će neko uspit naučit u 6miseci asistenture ovisi ponajviše o čoviku samome, a ne o kompaniji (na brodu se ako se oće uvik može učit, uvik ima neko slobodan za pitat i objasnit a fala bogu na Shella ne fali instruction manual-a shema i kartušina).
Eto toliko od mene, živili mi i mirno more.