Uvaženi kolega
Iz vašeg površnog odgovora koji je upućen meni samo bih vam želio upozoriti na nekoliko stvari,no krenimo redom
1-Ja neznam ko ste vi,vi neznate ko sam ja,dakle meni nakon 20 godina u offshoru ne trebaju vase poduke ko je Pasat ili Sealion,dakle da vi meni objašnajvate koje je tko u hranidbenom lancu
2-Kad sam ja imao problema,ja nisam imao problema sa Sealionom već sa Pasatom,imao sam tada Sindikat Pomoraca i Pasat protiv mene pa sam ipak pobijedio
3-Sealion je jedna profesinalna kompanija koja vodi raćuna o ljudima-ja ovdi neću navoditi primjere ali poslje 12 godina na Sealio(trenutno jedan od nastarijih Hrvata na Sealion) mogu navesti puno primjera tj osobnih i drugih
4-Pasat tj kadrovik je takav kakav je,neko ga voli neko ga nevoli,ali on je puno boljih od ostalih a i sami ste rekli da je Pasat bolja od ostalih ili brem al-pari sa drugim kako kazete man power agencijama,dakle ocjena-prolazna
5-Kažete da Pasat uzima novac od kurseva-dali je to vas problem,mislim da nije,ako vama neko nesto placa,sta vi gledate ko sta placa,jeli vama to kao korisniku kursa bitno da obavite kurs ili brinete ko sta placa
6-Ako ste kako kazete,pregovarali ili ste bili uposleni direktno preko FMA onda nemate sta prigovarati pasatu kao agenciji,vi sa pasatom nemate veze.
7-Dakle,dalje,osim nekih paušalnih ocijena kolega nemate argumenata a Sealion tretira ljude kako on hoće jer kao vlasnik na to ima pravo,mozete se tome nekome svidat ili ne,ima opciju prihvatit ili ostavit.da nemaju zakonsku osnovu vjerovatno to nebi radili.Da me to kao covjeka ne vrijeda,vrijeda,ali sam svojedobno pokrenuo bunu kad je TW to isto napravio ali sam ostao ko pale sam na svijetu te sam odustao od uloge Rade Koncara sa hrvatima jer nas je tada bilo preko 100-tinjak na TW i imali smo snagu to ispraviti tj mogli smo zaustaviti cca 30 brodova,ali sve osta sanak pusti.
Ja ovdi ne zelim biti niciji odvjetnik ali me vrijedaju paušalne ocijene i diljenje neke pameti ljudima koje se ne poznaje,dugo godina sam bio ćitać ovog foruma te sam tek odnedavno zelio ćisto ukljuciti iz ljudske potrebe da ljudima pomognem sa nekim svojim iskustvima ali sam uvidio da sam pogrijesio te da sam kao i ranije trebao ostati samo kao ćitać.
Prije svega, nisam davao poduke nikome, no Vi ste trazili da Vam objasnim sljedece:
Prvotno napisano od antebatina
kolega,samo mi kažite kako je pasat manje korektan a sealion vise korektan???
Kada sam vam objasnio razliku izmedju Pasata i Sealiona, Vi se osijecate se povrijedjenim????
Nije mi cilj natezati se sa po forumima, jer imam i preceg posla. Objasnio sam moje vidjenje Sealiona i Pasata. Ni jedni ni drugi nisu lose firme, dapace Sealion je dobra brodarska firma, a o Pasatu neznam previse niti me interesira (znamo jedino u onom dijelu u kojem je Pasat umijesan u deal sa Sealionom). Da nisam htio unaprijediti svoje iskustvo, jos bih ostao na Sealionu. Da mi je draze raditi bez posrednika i to je istina, jer se smatram dovoljno kompetentnim da sam unovcim svoje znanje, iskustvo i kvalifikaciju, te mi za to netreba nekakav "posrednik" koji o nasem poslu zna puno manje od nas samih.
Vi ste u tockama 1-7 napisali hrpu nebuloza u kojima mi pokusavate staviti u usta hrpu pizdarija koje ja niti sam ovdje napisao niti tako mislim, Nisam rekao da su Sealion i Pasat lose firme (dapace, no ja sam opisivao odnos Pasata i Sealiona prem zaposlenicima Seaiona), nisam rekao da je doticni kadrovik losa ili pokvarena osoba (vec da ima cudan nacin ophodjenja, sto je razlika), nisam se upustao u to: tko?, kome? i zasto? placa kurseve, sto Vas valjda opterecuje (pisao sam o zamracenim dnevnicama za kurseve), niti me intersiraju zakonske osnove po kojima brodar tretira zaposlenike (rekao sam da Sealion brine za ljude).
Iz vaseg posta mogu zakljuciti dvije mogucnosti:
1) ili ja lose pisem hrvatski, a Vi imate problema sa razumijevanjem.
2) mozda Vi pokusavate podignuti tenzije stavljanjem u usta onoga sto nije receno.
Nisam Vas napadao niti dijelio pausalne ocijene. Ukoliko niste u stanju shvatiti sto je napisano procitajte post vise puta pa cete vidjeti da nema razloga za histeriju i osjecaj ugrozenosti.
Tko ste Vi, sto ste Vi, gdje ste bili i sto radili i koliko godina u offshore-u te proslost na TDW meni nisu nisu nimalo vazni, niti su predmet ove rasprave.
Neznam cemu naglasavanje tih 20 godina u offshore, no valjda mislite da ste superiorni svakome tko ima manje iskustva od Vas. Neznam kako mozete biti sigurni da bas Vi imate najvise iskustva i time pravo na dijeljenje lekcija ... jer mozda ja imam 20 god i 6 mj u offshore-u

.
Pozdrav