Prekvalifikacija za brodostrojara

Srelec

Da slazem se da na faksu nisam imao brodske sustave. Ali radim u brodogradilistu kao ispitivac brodskih sustava i vec tri godine predajem te sustave vlasniku i njegovoj posadi i ja njima objasnjavam kako rade ti sustavi, ali nazalost to ti nitko ne priznaje. u pomorskoj mi stoji 4 mj navigacije od pokusnih plovidbi kao asistent (sto sam saznao da mi sada nece priznati) a moglo je biti vec i godina dana da me kapetan na svakoj pokusnoj krcao kao posadu al i to ti nitko ne priznaje, jer kod nas ako nemas papir to znaci da neznas nista o tome. zalosno

sve pet ,siguran sam da imas cudo znanja

pazi cila jedna generacija ljudi vise nije mogla postat prvi kuverte stroja jer nisu imali po stcw dovoljno nastavnog gradiva
pa je tribala brza visa ili sta vec
pa su struje trebale u libra etc... za postat eto

tvoje i slicne slucajeve bi trebalo regulirat ali mi nebi stali samo na tome

sad se postavlja pitanje kako ti to radis u skveru kad ti to nije smjer, kod nas je to nazalost moguce
budi siguran da i brodostrojar pomorski na neke poslove nece moc aplicirat dok ces ti moc,sta kod nas nema nikakvog posla to je drugi par postola

zamisli da gres u likara ,boli zub i kaze ortoped ,nista ne brigaj ja to rijesavam,oba dva su likari..

ja bi volio da drzava pusti ljudima s strojarskim faxom da mogu ic na asistenturu i napredovat, ako drzava bas upire neka im da neku malu razliku predmeta
bilo je puno pricanja o tome prije par godina ali izgleda nista

Timmy

ti se i ne moras slagat jer post nije napisan tebi vec za
izzythmc on nema brodostrojarski smjer

prije se to priznavalo taj papir sta imas ti i kad su pocele ove stcw monde onda je doslo da nemas gradiva dovoljno po stcw kvalifikacijama
imam poznanika s istim problemom ali ima srednju pomorsku s kojom plovi sad je i tu brzu visu zavrsio...
Znam da se sada svi pozivaju na stcw (barem kod nas) dok se vani generalno printaju svi mogući papiri.
Deplasirano je spominjati i dovoditi u korelaciju pomorstvo i medicinu jer je ovdje presudno iskustvo...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

nije bas d ase svugdi vani svi papiri generaliziraju to nij eistina

kad su ti likari puno,vozac aut anem a dozvolu da vozit kamion vec mora u skolu i polagat to ti je isto

male su te granice i jako tesko je nac sredinu,prije je brodostrojar s strojarstav FESB ili Zagreb mogao bit asistent...

zatrazi razgovor u ministarstvo kad si u zag i pitaj mozda se nadze neko pametni ko ce napisat ric dvi di ce kapetanije morat pokleknit...

Evo da olaksam svima koji imaju isti problem kao ja!
Zvao sam ministarstvo i receno je sljedece:
Ako nemas pomorski fakultet ili pomorsku srednju skolu NEMOZES PRISTUPITI PORUCNICKOM ISPITU (KLASA).
Mozes se ukrcati na brod kao mazac ili mehanicar ali asistenturu ti nece priznati i nemozes izaci na ispit. Da bi mogao izaci na ispit morao bi upisati ili srednju pomorsku (moze i neko uciliste) ili visu pomorsku (bakalar). Trece opcije nema. ako upises uciliste prizna ti se SSS sto te opet kasnije moze kociti u napredovanju tako da bi trebao upisati visu da bi eventualno jednog dana mogao doci do 1. makine ili do upravitelja.
JEBEM TI DRZAVU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
znaci ja bi trebao upisati i zavrsiti jos jedan faks da bi moga otici raditi na brod samo zato jer neki supak u uredu misli da oni koji su zavrsili strojarstvo a ne brodostrojarstvo neznaju nista o brodu i pogonu!
E stvarno zasluzujemo da propadnemo!!!!
Daj mi molim te kontakt koga si zvao u ministarstvo

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

nije bas d ase svugdi vani svi papiri generaliziraju to nij eistina

kad su ti likari puno,vozac aut anem a dozvolu da vozit kamion vec mora u skolu i polagat to ti je isto

male su te granice i jako tesko je nac sredinu,prije je brodostrojar s strojarstav FESB ili Zagreb mogao bit asistent...

zatrazi razgovor u ministarstvo kad si u zag i pitaj mozda se nadze neko pametni ko ce napisat ric dvi di ce kapetanije morat pokleknit...
Lakrdija je tvrditi da bodostrojarstvo s tehničkog fakulteta nije prihvatljivo.
Ja sam se snašao, napravio prekvalifikaciju ali još uvijek se ne mirim s time. Ima nas dosta u istoj situaciji...
Ja sam razgovarao s državnom tajnicom M. M. Kostelac još prije par godina i dobio taj odgovor...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zvao sam u ministarstvo ali oni su ovog tjedna na godišnjem (blaženi uhljebi)
01 6169 336
01 6169 158
01 6169 250

To su telefoni u ministarstvu gdje bi ti neko mogao dati odgovore. Na ovaj zadnji mi se neki covjek javio nakon visednevnog pokusavanja.
Ovaj prvi broj bi trebao biti od nekog Roko Mrvica, koji bi trebao biti zaduzen za ta pitanja, ali zvao sam tri dana uzastopno cijeli dan i nista, slao mail i opet nista.

jedine cijelovite odgovore sam dobio od predstojnika katedre za brodostrojarstvo na pomorskom fakultetu u Zadru. Izuzetno ljubazan i susretljiv covjek, sve mi je objasnio i imao strpljenja s mojim pitanjima. tel: 023 200 696

Zvao sam u ministarstvo ali oni su ovog tjedna na godišnjem (blaženi uhljebi)
01 6169 336
01 6169 158
01 6169 250

To su telefoni u ministarstvu gdje bi ti neko mogao dati odgovore. Na ovaj zadnji mi se neki covjek javio nakon visednevnog pokusavanja.
Ovaj prvi broj bi trebao biti od nekog Roko Mrvica, koji bi trebao biti zaduzen za ta pitanja, ali zvao sam tri dana uzastopno cijeli dan i nista, slao mail i opet nista.

jedine cijelovite odgovore sam dobio od predstojnika katedre za brodostrojarstvo na pomorskom fakultetu u Zadru. Izuzetno ljubazan i susretljiv covjek, sve mi je objasnio i imao strpljenja s mojim pitanjima. tel: 023 200 696
Hvala

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

izzythmc ....kolega, probaj kontaktirati Roko Mrvica na roko.mrvica@pomorstvo.hr......meni je pomogao oko nostrifikacije diplome!
Moj slucaj je razlicit od tvog (struja)....nisu mi htjeli priznati fax nego samo gimnaziju....pa onda kao da napravim prekvalifikaciju iz gimnazije u srednju elektro a fax uopce nije bitan hahahah....ma ludilo!

Samo polako i smireno.....barem da izvuces da ti priznaju sto vise ispita!

Najbolje ti se prekvalificirati u nekoj od privatnih vecernjih skola tipa Libar i sl. u SSS brodostrojara i onda nakon sto skupis navigaciju od 36 mjeseci kao casnik - odes na tecaj za upravitelja stroja na neki od pomorskih fakulteta koji traje 2x3mjeseca jer tebi i inako titula inzenjera ne treba- vec je imas. Totalna je glupost jednom inzenjeru strojarstva ne priznati asistenturu,ali sto ces,u takvoj drzavi zivimo....

Slazem se, glupost je to sto se stecenog znanja tice ali smatram da nije do drzave vec do pojedinog fakulteta. Fakulte je, da je htio, trebao uskladiti program sa STCW konvencijom u pogledu koji govori o skolovanju odnosno priznavanju istog za zvanja na brodu...

To je isti zahtjev ovdje ili u bilo kojoj drugoj zemlji ..

Svojedobno, dok sam studirao, na faksu je doslo do izmjena programa zbog izmjena u STCW konvenciji te se npr. kolegij telekomunikacija izmjenio u jednom djelu radi toga. Takodjer, radi zahtjeva STCW konvencije, studenti koji su odslusali sba predavanja i izasli na ispit, dobili bi na kraju i GMDSS GOC. Oni koji nisu bili na svim predavanjima, nakon ispita su morali odvojeno polagati GMDSS tecaj. Glupost, ali tako je radi udovoljavanja propisa konvencije.

Mislim da ne bi bilo problema sa studentima nekih drugih teh. fakulteta da su im kolegiji uskladjenj sa konvencijom. Time bi mnogima bilo olaksano prebabcivanje odnosno odlazak na brod ukoliko se kasnije odluce ...

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

Back