srelec
New member
Srelec
Da slazem se da na faksu nisam imao brodske sustave. Ali radim u brodogradilistu kao ispitivac brodskih sustava i vec tri godine predajem te sustave vlasniku i njegovoj posadi i ja njima objasnjavam kako rade ti sustavi, ali nazalost to ti nitko ne priznaje. u pomorskoj mi stoji 4 mj navigacije od pokusnih plovidbi kao asistent (sto sam saznao da mi sada nece priznati) a moglo je biti vec i godina dana da me kapetan na svakoj pokusnoj krcao kao posadu al i to ti nitko ne priznaje, jer kod nas ako nemas papir to znaci da neznas nista o tome. zalosno
sve pet ,siguran sam da imas cudo znanja
pazi cila jedna generacija ljudi vise nije mogla postat prvi kuverte stroja jer nisu imali po stcw dovoljno nastavnog gradiva
pa je tribala brza visa ili sta vec
pa su struje trebale u libra etc... za postat eto
tvoje i slicne slucajeve bi trebalo regulirat ali mi nebi stali samo na tome
sad se postavlja pitanje kako ti to radis u skveru kad ti to nije smjer, kod nas je to nazalost moguce
budi siguran da i brodostrojar pomorski na neke poslove nece moc aplicirat dok ces ti moc,sta kod nas nema nikakvog posla to je drugi par postola
zamisli da gres u likara ,boli zub i kaze ortoped ,nista ne brigaj ja to rijesavam,oba dva su likari..
ja bi volio da drzava pusti ljudima s strojarskim faxom da mogu ic na asistenturu i napredovat, ako drzava bas upire neka im da neku malu razliku predmeta
bilo je puno pricanja o tome prije par godina ali izgleda nista