Po??tovani,
Radi istine.
Pozivao sam kolege na protest (vidite novine od prije godinu dana). Govorio sam u začetku da će se ovo pretvoriti u HARAČ, ako se ne izvede kako treba i ne poslu??aju na??i zahtjevi i to javno rekao (vidi Novi List, Slobodnu dalmaciju, Jutarnji list i cijeli niz Portala).
I sada pozivam na početni e-mail protest, a nastaviti sve do građanskog neposluha.
Na?žalost, moji kolege su hrabri samo kad anonimno pljuju po svima.
zante onu pismu ....di si bija kad je grmilo, kad je grmilo, kad je sivalo?????
dajte, malo hrabrosti i idemo ovo obaviti kako treba.
Ispred Sindikata pomoraca Hrvatske tra?žili smo DA NITI JEDAN POMORAC NA BRODU U MEĐUNARODNOJ PLOVIDBI NE PLAĆA POREZ. Ja to i dalje tra?žem i nije me strah reći i navesti barem 10 razloga zbog čega to treba.
Kad se u potpunosti rje??i na?? status, kad postanemo izjednačeni po pravima s građanima/radnicima u Hrvatskoj onda ćemo se sami prijavljivati i plaćati porez - S GU? TOM i bez zadr??ke.
Za to će na?žalost proteći puno vremena.
Umjesto da organizirate novi sindikat, učlanite se u ovaj, mjenjajte rukovodstvo, ako vam ne odgovara.
No shavtite već jednom, sindikat nije svalina, Berlan, Brazzoduro ni niti jedan od vas pojedinačno.
Ako mislite da će Brazzodura ministar Kalmeta ili ? uker poslu??ati, onda ste naivni. Njima je do Brazzodura stalo ko' do lanjskog snijega. Brazzodura će poslu??ati zato ??to mu pomorci daju podr??ku, pa on predstavlja oko 20000 glasova. To je jedino ??to im uljeva strah. No kad nas bude sigurnih 50 do 100 hiljada glasova, tanko će s... od straha. To moramo napraviti u ovoj, zbog njih, ne zbog nas, jadnoj zemlji. (sa 50 hiljada se ide u Sabor).
'Ajmo konačno skupa!
Učlanite se u SPH!
Mijenjajte sve ??to vam ne odgovara u SPH!
Satrimo ih e-mailovima!
Recimo im otvoreno - popu??iti ćete izbore ne udovoljite li na??im zahtjevima!
Tra?žimo sustav koji će sve pomorce abolirati od plaćanja poreza, a to je 183 dana i pomorski dodatak u visini osobnod odbitka za svaki san na brodu = 1.800 HRK, a ne milostinju od 400 HRK.
Mirno more nama (njima neveru s brodova i kopna)
pozdrav,
Kap.P.Brazzoduro