• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Pomorci u sustavu od 1. siječnja 2008. godine !

tako je Pip

tako je Pip

Recu cu i da je bilo pivo Bavaria. Mozda smo isti dan naletili, a mozda je svaki dan "petak"...
Zivio

"U ministarstvu mora uvjeravaju da će administracija biti tolerantna prema pomorcima u samom postupku prijavljivanja i treba vidjeti kako će to funkcionirati u praksi."
Sad će tolerirat, pa kad vide i zavire u na??e račune, onda vi??e nema tolerancije.
Onda će praksa bit drugačija.

Promjene Hitno!!!

Promjene Hitno!!!

Po??tovani,
Radi istine.
Pozivao sam kolege na protest (vidite novine od prije godinu dana). Govorio sam u začetku da će se ovo pretvoriti u HARAČ, ako se ne izvede kako treba i ne poslu??aju na??i zahtjevi i to javno rekao (vidi Novi List, Slobodnu dalmaciju, Jutarnji list i cijeli niz Portala).
I sada pozivam na početni e-mail protest, a nastaviti sve do građanskog neposluha.
Na?žalost, moji kolege su hrabri samo kad anonimno pljuju po svima.
zante onu pismu ....di si bija kad je grmilo, kad je grmilo, kad je sivalo?????
dajte, malo hrabrosti i idemo ovo obaviti kako treba.

Ispred Sindikata pomoraca Hrvatske tra?žili smo DA NITI JEDAN POMORAC NA BRODU U MEĐUNARODNOJ PLOVIDBI NE PLAĆA POREZ. Ja to i dalje tra?žem i nije me strah reći i navesti barem 10 razloga zbog čega to treba.
Kad se u potpunosti rje??i na?? status, kad postanemo izjednačeni po pravima s građanima/radnicima u Hrvatskoj onda ćemo se sami prijavljivati i plaćati porez - S GU? TOM i bez zadr??ke.
Za to će na?žalost proteći puno vremena.
Umjesto da organizirate novi sindikat, učlanite se u ovaj, mjenjajte rukovodstvo, ako vam ne odgovara.
No shavtite već jednom, sindikat nije svalina, Berlan, Brazzoduro ni niti jedan od vas pojedinačno.
Ako mislite da će Brazzodura ministar Kalmeta ili ? uker poslu??ati, onda ste naivni. Njima je do Brazzodura stalo ko' do lanjskog snijega. Brazzodura će poslu??ati zato ??to mu pomorci daju podr??ku, pa on predstavlja oko 20000 glasova. To je jedino ??to im uljeva strah. No kad nas bude sigurnih 50 do 100 hiljada glasova, tanko će s... od straha. To moramo napraviti u ovoj, zbog njih, ne zbog nas, jadnoj zemlji. (sa 50 hiljada se ide u Sabor).
'Ajmo konačno skupa!
Učlanite se u SPH!
Mijenjajte sve ??to vam ne odgovara u SPH!
Satrimo ih e-mailovima!
Recimo im otvoreno - popu??iti ćete izbore ne udovoljite li na??im zahtjevima!
Tra?žimo sustav koji će sve pomorce abolirati od plaćanja poreza, a to je 183 dana i pomorski dodatak u visini osobnod odbitka za svaki san na brodu = 1.800 HRK, a ne milostinju od 400 HRK.

Mirno more nama (njima neveru s brodova i kopna)
pozdrav,
Kap.P.Brazzoduro
Postovani g.Brazzoduro,
Drago mi je da ste se uclanili u raspravu,sve ovo ce mozda poci neki brzim tokom,nadam se na dobrobit pomoraca!
Sve ovo lipo zvuci sta ste rekli,ali shvatite i vi nas da povjerenja u vas sindikat nemamo,a znate i sami zasto ako tako mudro zborite i citate postove ovdi nas pomoraca ,iskustva su totalno negativna.Zasto niste pozvali pomorce na neposluh,koliko znam rekli ste samo da prijavimo minimalna primanja,kako molim,prijavljivanje neistine je kazneno dijelo,pozovite na bojkot ili slicno .Nemoj te se pravdati kolegama,ili slicno ..ja sam savijetova ovo,ovo,nisu me slusali...koliko uopce ima clanova SPH,vjerovatno je vecina pomorci u nacionalnoj a ne medjunarodnoj plovidbi,cije interese zastupate??? I sad nas pozivate da platimo clanarinu i iskorijenimo gamad...Sad je malo kasno,zar ne,jel jednostavnije uspostaviti novi sindikat/udrugu i onda nam se pridruzite ako zelite,vase ime ca nam dobro doci u javnosti..Pretpostavljam da vam je stalo do pomoraca jer bi inace po ovom forumu visli po vecerama i slicno,al postujte nas i uvazite nase zahtjeve,jer kad se ovo procuje viddit cete kako je to respektirajuca grupa ljudi koji samo zele da zive od svojih truda i ne na grbaci ove drzave..
Pozdrav,,

Evo nisam spomenia par stvari..
Meni kompanija placa clanstvo u Norveskom sindikatu,e da samo vidite kako oni stite prava pomorca,ali to je nesto ne spojivo za ovi divlji zapad (vi niste S od sindikata....)
Ako hocete pomoci onda nam se pridruzite,napravite raskol u Sindikatu,al nek se cuje,javno sve,dajte podrsku nama,i idemo u borbu svi zajedno,al nemoj te pozivat na clanstvo u ovom trulom postojecem sindikatu,to je uvreda za nas,..Eto jedino ako Dalmos vidi neki interes za nas iz kontakta sa vama i u ciloj prici ,pa da krenemo svi zajedno u borbu za nasa prava...

Recu cu i da je bilo pivo Bavaria. Mozda smo isti dan naletili, a mozda je svaki dan "petak"...
Zivio

Izgleda da smo bili isti dan Bavaria je bila,al s druge strane mozda je njima to praksa svaki dan tamo??
E sta im je dobro,jos da im mi bidni toliko ne smetamo tamo,pa da mogu marendavat po cili dan..:hihi

nebi smo trebali "drvljem i kamenjem" po Brazzoduru ipak SPH je najbolje upoznat sa cijelim problemom novog zakona od samog pocetka. neka kolega iznese svoje misljenje/stavove i prijedloge izlaska iz ove situacije. ja sam prvi puta o novom zakonu cuo 2006 na LK Sibenik. kada sam pricao ostalim pomorcima o tome, svi su odmahivali rukom i uvjeravali me da to nije moguce i da nece nista dati drzavi, a sada je voda dosla do grla....znaci bili smo inertni.
ovo je prilika da se mi koji navigamo u medjunarodnoj plovidbi, a ne na jadroliniji okupimo i rijesimo problem novog zakona i svih ostalih sr... koja nas muce te da nas ova drzava prestane tretirati kao gradjane drugog reda.
i idemo i na markov trg ako treba...

Last edited:
@Tom - ne triba se drvljen i kamenjem,naravno da ne:)
Triba se ici s cinjenicama i argumentima.Za svake pregovore ili dogovore to su osnovna pravila,a na kraju...E na kraju je doslovno VAGA.Kad se dodje do toga da vaga ne klizi puno ni livo ni desno...To se zove uspjesan dogovor....
Znamo sta se desi ako jedna banda vage pno pritegne????

Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika SPH i Ministarstva mora, predsjednik V. Svalina je izjavio:
Naš zahtjev za odgodom oporezivanja pomoraca ostaje aktualan ako se pokaže da državna uprava, koja je dosad bila nedovoljno efikasna i pripremljena i time je stvorila nepovjerenje među pomorcima, ipak pokaže da je spremna kvalitetno obraditi porezne prijave pomoraca i razriješiti sve nejasnoće oko primjene porezne reforme.

Bar se nasmijen svaki put kad idem na stranicu od naseg sindikata jer iman osjecaj da idem na neki jeftini erotski site pa sve cekan da neka gola zenska iskoci iz kojeg kantuna.
A jedina promjena koju tamo mozete vidit je kreatanje brodova i to onih od Jadrolinije.

dobar dan
jos jedan mail poslan na razne adrese ministra, i raznih novina u hrvatskoj nek se cuje i nas glas

pozdrav

USTAVNI SUD REPUBLIKE HRVATSKE

Članak 32.

Svatko tko se zakonito nalazi na teritoriju Republike Hrvatske ima pravo slobodno se kretati i birati boravište.
Svaki državljanin Republike Hrvatske ima pravo u bilo koje doba napustiti teritorij države i naseliti se trajno ili privremeno u inozemstvu i bilo kada se vratiti u domovinu.
Pravo kretanja na teritoriju Republike Hrvatske, pravo ulaska u nju i izlaska iz nje može se iznimno ograničiti zakonom, ako je to nužno radi zaštite pravnog poretka, ili zdravlja, prava i sloboda drugih.

zdravstveno za pomorce i obitelji pomoraca

zdravstveno za pomorce i obitelji pomoraca

glede zdravstvenog osiguranja podijelio bih sa cijenjenim kolegama moja gorka iskustva gdje je ocito da nazalost zivimo gdje zivimo a pogotovo kad procitam u novinama koliko je nekretnina kupio dosadasnji HZZO sef.Trebalo bi nam tuci more jedno tri zivota ali da se vratim temi....
moja 32-ogodisnja supruga je obolila nazalost od karcinoma koji je nakon dva mjeseca potezanja po bolnicama dijagnosticiran dva dana nakon sam dosao doma. ne moram ni objasnjavati sok i nevjericu ali vremena za gubljenje nije bilo jer je zariste bilo na vratu i postojala je mogucnost gusenja. kopajuci malo po netu i trazeci savjete doktora trebalo je napraviti prvo dijagnostiku da se vidi koliko je zahvaceno i koji je stadij.Na svu srecu od petog mjeseca prosle godine u Zagrebu se nalazi Pet-scan dijagnostika.odmah sam zvao i narucio se za sutra te otisao do HZZO da provjerim kakva je procedura povrata novaca gdje su mi rekli da ukoliko je pregled opravdan novac ce biti vracen.Ponavljam jos jednom da je bio zadnji momenat i na uputnicu se cekalo na pregled nekoliko tjedana a ako se plati gotovinom mozete se odmah naruciti.Cijena 12000 kuna.... plus let avionom i svi ostali troskovi koji su u tom tijednu iznosili do 20000 kuna.Pregled je napravljen i dijagnnoza je treci stupanj rasirenosti te da CT nebi pokazao sve sto i pet scan ...znaci ni lijecenje ne bi bilo adekvatno radi pogresne dijagnoze.....krenula je sa kemoterapijama i nakon sto sam skupio svu dokumentaciju predao sam je HZZO-u da se vrati barem nesto troskova. supruga mi je HZZO osiguranik sa dopunskim osiguranjem.... smatrao sam ne treba nikakva veza jer kad vidite nalaz sledi vam se krv u zilama.... dobijam odluku komisije koja je pregled nazvala neopravdanim i da se nije postovala procedura ......no comment...zalili smo se centralnom HZZO u Zagreb i cekamo odgovor evo cetvrti mjesec...znaci sa vezom bi mi novac vec sjeo na racun a naravno sve bi to trebalo podmazat...
eto toliko samo da vidite da sa vasim / nasim osiguranjem mozete obrisat zadnjicu jer sve lijekove placam jer ne idu na recept...daju djabe one od 10 kuna koji ne djeluju ali oni od 600 ( 6 tableta) da ne provodis 10 dana nakon terapije sa glavom u WC to platis ...ipak je to luksuz....pun sam gorcine jer jednostavno ne mogu vjerovat koja je banana cijeli sustav te mi padnu na pamet svi oni koji bi morali posuditi tih 20000 kuna da ostanu zivi i imaju uspjesno lijecenje..
e pa sad vi meni gospodo iz vlade /sindikata recite u cemu je problem......
ja sam pokriven sa internacionalnim osiguranjem cijelu godinu koji HZZO ne priznaje i traze da placam nas Hrvatski ...... a sto dobijete.????..upravo to sto sam gore napisao

Citam i ne virujem...Zelim ti samo da terapija prodje dobro i sto bezbolnije...
Ovo sve drugo nije vrijedno komentara...

...eeee koji je 'rvatska jad postala????
Ja se nadam da ce joj terapija pomoci i da ce sve na kraju biti dobro.
Drzite se............

Pozdrav svima

Ovo sta si prosa ne daj boze nikome, ali gadi mi se kad vidim kako moramo moljakat za bilo sta od vrata do vrata ka zadnji otpad, uzas

Dobih danas iz Porezne uprave rjesenje da tribam platiti 1697.06 kn razvrstanih u 4 razreda (MIO-I. stup, MIO-II. stup, zdravstveno, doprinos). To je za 01/2008. Problem je sto sam ja bio na brodu u tom mjesecu samo 13 dana.

Postoji i Clanak IV koji kaze da bi trebao to sve platiti razmjerno danima koje sam proveo na brodu ali je jako nespretno napisan.

Jel ima ko takav slucaj pa da mi rece sto da cinim jer mi se neda potezati ljude po Poreznoj.

Ja san nekidan ima isti slucaj,isa u poreznu uplavu i ljubazna zena mi je prepravila uplatnice za 19 dana sa punog mjeseca sta su mi poslali i samo to san platija,porezni je na dnu marmontove(FINA)

DAncar drzi se uz tebe smo a ako i triba prika napravicemo ode neki dobrotvorni prilog za licenje. Nadam se da ce sve zavrsiti uspjesno i da ce ti losi dani ostati iza tebe.

Dalmos ja se u potpunosti slažem,trebalo bi da napokon pokažemo da smo složni i pomoći čovjeku kad mu je potrebno,jer od našeg HZZO-o nema ništa .....

Hvala svima na dobrim zeljama i podrsci a financije Bogu hvala nisu problem,.....Ima drugih kojima skripi .... htio sam mojim postom samo pokazati koliko ce se brinuti i koliko se brinu o nama i nasim obiteljima bez obzira koliko novaca ce se uplacivati u takozvani HZZO.... Uplacivalo se godinama a gdje su ?????...da bi sef mogao voziti A6 ili vec sto slicno u toj menaderskoj klasi.....svima bi ja njima podijelio Matize bez klime ,a kad krenu pizdit o pomorcima ukrcao bi ga jedno 6 mjeseci ( najradje za onu kadetsku placu od par stotina dolara) pa bi mu objasnio da ce jednog dana biti bolje kad bude polozio ...platio sve one silne brevete i bio malo iskusniji za avancamenat...

Back