Pitanje za Offshore

strojar

Offshore kuka
Ovako pru?ža mi se prilika da odem za početak na Brodospasa na ove njihove nove supply vessels za asistenta stroja plača 600$ ugovor po dogovoru od 3-6 mjeseci plačeno mirovinsko i zrastveno itd....
Sad me zanima dali mi je to dobar potez jer planiram i onako da karijeru gradim u offshore industriji?Bija sam več na bulk i nije mi to ba?? privlačno vi??e.
Zanima me posebno od iskusnih u offshore industriji da mi dadu neki savjet.;)
Unaprijed zahvaljujem svaka informacija mi je dobro do??la!:D

Ovako pru?ža mi se prilika da odem za početak na Brodospasa na ove njihove nove supply vessels za asistenta stroja plača 600$ ugovor po dogovoru od 3-6 mjeseci plačeno mirovinsko i zrastveno itd....
Sad me zanima dali mi je to dobar potez jer planiram i onako da karijeru gradim u offshore industriji?Bija sam več na bulk i nije mi to ba?? privlačno vi??e.
Zanima me posebno od iskusnih u offshore industriji da mi dadu neki savjet.;)
Unaprijed zahvaljujem svaka informacija mi je dobro do??la!:D

Sto se tice Brodospasa njihovi brodovi u veceni su vezani u pulskoj luci ili za jednu od platforma u sj. jadranu.Plinska polja Ida, Ivana.Ako me sjecanje ne vara jedan od clanove ove "zajednice" je na njima.Ono sto redovno cujem preko radio uredjaja nije mi s bas svidjelo....uvijek nesto ne dodje, pa razna obecanja doci ce sutra, doci ce prekosutra, strpite se malo, neka motor radi samo da talijani ne vide da imate problema na brodu i takve spike:hihi

Ja san bia sad na Brodospas Storma sad iden na Brodospas Rainbowa. Smjena se vrsi u Zadru. Iako sad Platforma seli ili je vec u međuvremenu preselila bliže Puli pa ce sad gori ic smjena. Platforma je između Pule i Ravenne. Otprilike svako 8-10 dana si u Ravenni a jedanput misecno ZADAR... Nekad ali rijetko kad se prenoci u portu. Ukrcas spizu za platformu i za brodu, bragade i te gluposti i ako triba platformi sta od toga odma in triba donit a nekad jave da se prenoci u Portu. Brodovi su na sidru a ako ima mora onda voze tri milje gori tri milje doli oko platforme. Tri Brodospasova suplajera su oko platforme i onda ih ona rotira jedan u zadar jedan u Ravennu a treci mora bit tamo na Stand by

Bice ti super!!! Od spize nema cega nema... Zajebancija

dobar ulaz na offshore, za brodospas ih zna puno. samo se nemojte koncentrirat na sve sta su rekli i trazite jos nesto. znan kako to ide, i sam san ucinija 6 godina u njih. dobro za naucit posal i pazite se da se ne uvucete u klanove jer ih ima dosta. ipak oni nemaju toliko brodi da bi vas sve ukrcali i veze jos uvik tamo puno znacu.

Vidim da vas je dosta bilo tamo može li neke konkretnije informacije:plaće,ugovori,uvijeti itd....
Zahvaljujem!!!

Evo vako , nisam moga izdrzat a da se i ja ne javin na ovu temu.....
Ja sam 10 godina radija na kopnu ka električar i onda mi je puka film.....ostalo mo?žete pročitat u postu PREDSTAVITE SE di san ja opisa sebe i svoj put u pomorstvo.....

Uglavnom tija sam vam reć da sam i ja poćeja lani na Brodospasu ka električar bez ikakvog offshore iskustva. Dobija san broj od čovika u kadrovskoj,a ovi stariji ode će mo?žda i znat o kome se radi, uglavnom zva sam ga i , sad mo?žda je to bila slučajnost, ali odma su me uzeli i moram naglasit da je to bilo bez ikakve veze jer nikog tamo ne poznam za razliku ode u ? ibeniku di me određena agencija nije tila nit pogledat CV BEZ ISKUSTVA a kamoli ukrcat ,a sa tim čovikom sam jako dobar i čača mi je priko njega naviga.
Dakle upa sam na Brodospas i niko sritniji od mene tada( a i danas ). Sve ??ta mogu reć je najbolje osim plaće i ugovora jer kad bi podilija plaću na dane kad si kući ( ugovori su 3-3 i nema plaće doma ) ispada skoro isto ka i kad sam radija ode doma i to me je malo frustriralo. A ??ta se tiće ostalih stvari, sve 5...spiza, ekipa, zajebancija, sve na??i ljudi to ne more niko platit. Je da je bilo i te??kih dana i svađa i j... matere jedan drugom ali to se sve zaboravi, bar ja jer volim ovaj posal i volim biti POMORAC nadasve mogu reć, a sad će mi se neki i smijat , DA SAM PONOSAN ? TA SAM HRVATSKI POMORAC...
Uglavnom da zaključim ovaj podu?ži post....ja mislim da primaju sve ??ta im triba od mornara do strojara i električara i ja im nemam ??ta zamirit ka ??ta sam reka osim plaće i jo?? jedne sitne stvari a koja mo?žda nije značajna a to je da kad sam i??a na drugu firmu i kad su ih ovi zvali za reference o meni rekli su da ne ?žele ni??ta reći.
Ali to ne osudjivam jer normalno je kad odete od tamo di vaS tribaju daćedu bit ljuti na vas.

Eto toliko i svim budućim pomorcima porućujem odite na Brodospas jer imaju dobre ljude i dobre stručnjake koji će vas sve naučiti i pripremit za offshore bitke..........
p.s. a morate se i vi pokazat ka ćovik sa voljom za posal i učenje :uzdravlje:uzdravlje:uzdravlje

Svaka čast na postu jer je pisan iskreno!Ja mislim odraditi tamo asistenturu i ostati za officira naravno do nekih boljih dana.Dobija sam potpune informacije o toj firmi i u njima sam uvidija da je dosta bolje,naravno ka i na svim kompanijama časnicima nego ostaloj posadi(mislim šta se tiče plača i ugovora).

Da ti odma STROJAR odgovorim.....
Nemoj da te pokolebaju neki ako ti budu govorili i ovo i ono i ka ??ta sam sam do?živija ( dodu??e nisam ja tamo dugo bija) samo najbolje uspomene i da se mene pita, kad bi dali plaću i kad sam kući ( ka ??ta imam sad) pa makar bila i tolika kolika je bila onda viruj mi ali viruj mi osta bi tamo sigurno jer za na??e prilike svaki misec 11-12 000 kn i nije toliko lo??e....
E da i sa mnom su bili i asistent i kadet i svima nam je bilo dobro i super zajebancija a da ti ne govorim da nam se na brodu poklopilo Europsko prvenstvo u nogometu lani i mo?? zamislit ??ta je to bilo :D:D:D:D:

a da .... da ne zaboravim ...ka šta ti je i Dalmos reka prije nemoran ti niti govorit kolika ti je to odskočna daska za posli u offshore jer u Europi se zna za Brodospas ko su i šta su

Back