Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

meni je trebalo 40 dana sve ukupno da dobijem vizu, i onda u macaeu na federal police, jedno 3 sata, a jedan prijatelj je vizu dizao u rimu, pa je onda direkt isao na let. cuo sam za neku opciju da se moze izvadit i dole viza al neznam, ili je to za produzit? mene zanima kako to ide kad obnavljas vizu?
e da, i za koju firmu ti je frend dobia posao?

A ne znam Ive šta zapravo pitaš?! Vizu radiš u Zagrebu.., priko interneta ispuniš kada kompanija njima pošalje garanciju ili credit letter. U Zagabriji sam sve rješavao isti dan.., dođeš ujutro i već oko 2 ili 3 popodne bude gotovo i predigneš. Onda poslije kada dođeš u Brazil ideš u Federal Police.., imaš ured na aerodromu Rio de Janeiro - tu me agent pratio i izgubio sam cijeli dan čekajući jer je bilo puno svita.., i tako. Može se i tamo đe je Dalmos, manji je grad i nema gužve. I onda sgotoviš to u Federal Police - oni te zavedu da nisi vanjski neprijatelj.., možeš ići već raditi.

Vizu radnu oni obrađuju naknadno i ima neki rok od 90 dana da je oficijelno odobre - u tom periodu moraš biti u Brazilu - meni je odobrena za manje od 90 dana.

A šta se tiče birtija najbolja je Wiskeria 4 x 4 - znadu Srelec i Dalmos,

čuja sam da tamo zalaze često! :) :cool

opet ludo zboris

ne tribas bit u brazilu dok t ne odobre radnu vizu

u zg dobijes radnu vizu ,izvadis protokol na policiji aerodrom rio, macae ,vitoria ovisno di ti firma ima agente
mi nismo nikad u brazilu 90 dan ,dobio bi slom zibaca max je bilo 2 miseca...

a o tim birtijama gavro je car za rio,sve zna samo kazi u birtiji gavro odma ture stizu..

ja sma macae i vitorija,ja ti mogu rec sve radione od nov,aker ,ge ,eletrososai,lifting IMI itd
tu su mi dobri kontakti....

opet ludo zboris

Ne zayebaji.., znači, ti bolje znaš od onog tipa koji me pratio na Federalnu? Tako mi je on rekao.., a ta viza iz Zagreba ne vridi ni qrca ako ne odeš na Federalnu.., tamo te ponovno slikavaju, uzimaju otiske prstiju i tek onda možeš dalje!

ma to ti je protokol i registracija vize u brazilu
viza vridi jer su te pustili u zemlju..
i kad god ti se odobri nova vza ides obnovit protokol i registrirat vizu
odgovor je nakon dva tri miseca prije nakon 6-9miseci..

sljedeci put te ja vodim na taj prijavu vize,nakon 7viza izvadzenim misalm d ace mo se snac

nakon 6miseci sta si u brazilu tj vise od 183 dana u godini postajes resident tj moras placat porez i dobijes CPF card
kako si sve to dobio firm ati i mirovinsko mora placat u brazilu koje ima spravo puvuc nakon sta ti daju otkaz a ti dokazes da nema sdrugi posal
samo malo te expat zna,pitaj brazilce svoje,sve pod uvijetom da placas porez i imas CPF card....

sluaj bit ce kod mene ovdi mista u buducnosti moram te dovest pa te malo istrenirat....
neke grdne planove imaju samo neznam di ce posadu nac,stari su otisli u penziju,mladi nisu dosli..

ne mozes citat samo te ruske i talijanske knjizevinke

nego pitanje za tebe koja drzava niti jedan rat nije zavrsila na istoj strani??

Ekipa hvala na info! 1/3 bi triba bit u Brazilu (Rio). U kojoj fazi mi je viza neman pojma rekli su se javit... daleko je 1/3 ko zna mozda se na Taiwan vratin ;) od jedne drzave u africi iman 3 vize i u svakoj pise razlicita nacionalnost rumunj, kinez i hrvat. blazena afrika!

srelec
Tocno ovo za federalnu, ides samo registrirat vizu kad dodes dole, nego jel mozes pojasnit ovo za obnovu vize, koliko se tu izgubi vremena, sta samo ispunis papire, dodes dole i ides na policiju ili? Ovo za residenta i porez mi je isto tako, al nisam znao ovo za mirovinsko. koliko sam shvatio brazilce to je tek nedavno dosao zakon da ti to moraju placat dole?

sluaj bit ce kod mene ovdi mista u buducnosti moram te dovest pa te malo istrenirat....
neke grdne planove imaju samo neznam di ce posadu nac,stari su otisli u penziju,mladi nisu dosli..

Ma yebo to tvoje preduzeće - šta će mi to!

A slušaj, ja sam vizu dobio u pasoš i još jednu na A4. Znači, ušao sam u Brazil samo s tom iz pasoša. Poslije sam nakon par dana vratio se na aerodrom i registrirao vizu radnu.., baš kako si rekao! A kada produžuješ isto moraš ići na Federal.., meni je prva viza istekla dok sam bio van Brazila i onda sam morao sve nanovo - u Zagrebu i dolje. A što se tiče tog plaćanja dolje - to za me ne važi.., bio na brazilskoj zastavi par puta - a mirovinsko išlo normalno talijansko! Sad se ti misli - kako??!

ako placas porez u brazilu ,imas CPF plavu karticu
e ond ai mirovinski ti placaja moraju,samo firma to uzima sebi kad napustas brazil
svi moji iz shore base su isli na banku nakon uplate od drzave i nosili nazad u firmu 300-500TReala
za nas na rigu se uplacivalo direktno firmi,o tim stvarima se ne prica....zato niko nezna

ali ne mozes radit u brazilu placat porez a da ti ne placaju mirovinu
samo zadnjih 5 godina mozes povuc i to nakon dokaza da nemas drugi posal...

ja sam samo dobio kopiju te cpf kartice, tako da neznam koje je boje, firma placa porez, i morao sam nesto potpisat ako dijem kakav povrat poreza na kraju godine, da moram vratit firmi tu lovu.

ma svi koji placate porez doli ste isti kao brazilci
i za vas se placa mirovinsko,pitajte brazilce sta dobiju kad ih potiraju i ako nemaju drugi posal....
zasto puno njih trazi da ih se potira??

ma svi koji placate porez doli ste isti kao brazilci
i za vas se placa mirovinsko,pitajte brazilce sta dobiju kad ih potiraju i ako nemaju drugi posal....
zasto puno njih trazi da ih se potira??

Pa evo, kod nas je dobio otkaz Brazilac 2nd makinje.., ali nije bio kriv toliko, nego trebalo je pronaći žrtvenog jarca za neku falingu.., uteklo 400 litara ulja na kuvertu iz wincha. I kad je otišao gledam na Fejsu - kupio glanjc novu Toyotu.., e hebga.., dobro, nije sve od toga što je dobio - ali dobio je tri četiri plaće sigurno.

Ovdje je pravilo da 70% ljudi na brodu moraju biti Brazilci.., a mi ostali smo i dalje pod Italijom.

Popravlja li se sta stanje u off shore s obzirom na rast cjene nafte ?

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Nista! Ovo je cudo zaronili smo u jebeno blato a iz njega je teze izac nego ikad

ja ti govoria ti nisi virova

30 novih rigova ov egodine je vani a nemaju posla....

vi ce te jos i radit jer ste u brazilu za ovu godinu i relaz sljedece petrobras hoce 7 drilling jedinica a sv eostalo zeli welll intervetion brode ,manje brze....

petrobras hoce ic na 7 drill rigova ostalo ce bit well intervencija brodi
ako su lagali mene ja lazem vas,za izbjec komentare...

houston u ovom trenutku ne vidi pomak naredne tri godine....

Valja ce bit nesto na SSCV modulima samo sta se smanjuje day rate na lipi nacin,a onda rezu i nas ...
vidit cemo kako ide a sta drugo

Back