Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

Onaj jedan iz Slatina bija kapo na Velom Jozi bez motora.
Hhahaha a jeli se sicas Defaktove price o loto tiketu kad su bili u sjevernom moru? O velom joži i ronilačkoj momčadi su se isto legende pričale.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Last edited:
Hhahaha a jeli se sicas Defaktove price o loto tiketu kad su bili u sjevernom moru? O velom joži i ronilačkoj momčadi su se isto legende pričale.

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

Loto je dobija Gucic kuvar i narucija private jet do doma.Samo neznam di je to bilo nisam siguran da je Nord.

Taj je dobia ali ovome se nije dalo tiket uplatit jer je kiša padala a ono dobitna kombinacija. A jeli Gule živ nisam ga vidia otkad san otiša. Oni je stara garda doslovno.

Loto je dobija Gucic kuvar i narucija private jet do doma.Samo neznam di je to bilo nisam siguran da je Nord.

Pozz ljudi..znam da nije tema ali nezgodno mi je naci pravu temu jer sam trenutno na mobu a trebao bi brzi odg..Znaci ponuda od ms Laurie Farmer,navodno Vroon offshore..2god ug,3rd eng 4850gbp..office ABZ..dali znate nesto o tome?Meni se cini zajeb..Zasad netraze pare ali mi je cudno,takodjer tel poziv sa skrivenog br..Hvala

Pozz ljudi..znam da nije tema ali nezgodno mi je naci pravu temu jer sam trenutno na mobu a trebao bi brzi odg..Znaci ponuda od ms Laurie Farmer,navodno Vroon offshore..2god ug,3rd eng 4850gbp..office ABZ..dali znate nesto o tome?Meni se cini zajeb..Zasad netraze pare ali mi je cudno,takodjer tel poziv sa skrivenog br..Hvala
Fejk
bfe7c23fb9e01d8963361076d5f0fd3e.jpg
aaa6b89a915335cb059ef06ec010617f.jpg

Poslano sa mog VTR-L09 koristeći Tapatalk

Evo i 2018e za koju smo se davne 2015e nadali da će donit pozitivne promjene. Na današnji dan Brent je 68$.

Koliko znam, još je puno brodova u layupu, oni šta su u hladnom će vjerovatno ili u rezalište ili će biti prodani u zemlje trećeg svijeta, oni šta su u toplom (sa posadom od doslovno 2-3 čovjeka) još imaju neke nade, tu i tamo ih obiđu klijenti i brokeri.

Dayrate brodova je ispod OPEXa, ie PSV se da naći za 5-6 tisuća/dan, a s time se jedva plati posada a di ke održavanje i dokovanje....
Uglavnom trenutno stanje je takvo da offshore brodovi preživjelih operatera trenutno i dalje jedu sami sebe. Naravno da novih narudžbi nema u knjigama nema i da je sve cancelirano do 2021e.
Naravno sa će puno tonaže u scrap. Plaće su svima dobro pale (-70% nije neuobičajeno), a sretan je onaj tko ima ikakvu . Oporavak tj rast iste će biti dugotrajan.
Pitanje je di je oporavak na profitabilnost za operatera i pomorce - 2019a ili 2020a?
2018a zasad unatoč nešto povećanim aktivnostima ne izgleda dobro.
Vrtiti se i dalje po raminama od par tisuća tona ili okušati sreću rank-dva niže drugdje?

30 rigova mora izac iz skvera cirka 600-700tusd komad plus mobilizacija dijelovi
racuna se da ce svega par mozda nac posal

iako u riju u zaljevu sam vidio cudo supply brodi razno raznih i puno novih pa ne shvacam sta je u pitanju

Bit ce nanjusili novi fiscal year od Petrobrasa pa su tu just in case :)

GOM je u kurcu i dalje, US strana radi s manje od 30% kapaciteta a meksicka je i dalje smrznuta jer Pemex i dalje nema love otkako se promijenila vlada i razotkrile stare malverzacije.
North Sea je nisko,ali postoje nade u rast aktivnosti.
Subsea maintenance je samo kad negdi curi, konstrukcija samo na vjetrenjacama (a ti klijenti su skrti tj koriste situaciju).

Tih 30 rigova vise bi bilo lipo, ali sve i da svi prorade to je 30 njih i 60ak PSVa, pokoji AHTS za jack upove. Slijedi jos jedna gladna godina cini mi se.

Last edited:
ovo je obecavajuce

A total of 55 planned and announced floating production, storage, and offloading units (FPSOs) are expected to begin operations by 2022 worldwide, according to a report by GlobalData. In the South American list Brazil figures with 24 FPSOs, plus the Falkland Islands and Guyana with one each. According to the report, titled Quarterly Global FPSO Industry Outlook, Angola leads FPSO deployments in Africa, four FPSOs were postponed worldwide at the start of this year, with no new FPSOs having been announced, stalled, or cancelled since the earlier report was published in October 2017. South America is found to be leading with the highest number of planned and announced FPSO additions by 2022 with 26. This region is followed by Africa with 13, while Asia and Europe stand third with five FPSOs each. Brazil continues to lead with 24 planned and announced FPSOs by 2022, followed by Nigeria with three and Angola having two.

Od kad je azuriran forum ne znan ko je dobija otkaz u offshoreu a ko je nasa posa ne znan ko sta gonja od limarije ni ko je frisko dobija gradjevinasku dozvolu ni posto je kubik betona... sranje po tema ne mogu otvorit al evo OT prijatelj mi je bez dana iskustva i poznanstava na drillu dobija posa i to na jedinici 6gen. to sve u ovo “crno vrime”... nega... ne znan vise ni kad tko leti iz brazila ni sta se jede doli po ostarijama... brazilci malo cu vam se pridruzit doli pa me zanima koliko to traje da se rjesi viza za doc doli radit?

od kad ti posalju papire u zagreb oko misec dan ti triba da je sve sredjeno ides u zg po vizu

opcija dva idem u argentinu i u 7 dan rijesava se ali offshore bas to i ne koristi..

kad bi napisa malo vise o tom prijatelju tj kakvi je posal to dobia i sta je prije radio pa bi bilo malo jasnije

jer recimo ako nisi radio na k chief mozes bit najbolji prvi ,na mojoj firmi nisi potreban jer posal ti je vodit ecr / mcr

a ovi buzaju i nece cekat da se ti naucis ,tu je more motora ,pump thrustera ,nikakav problem ako imas koji tjedan za povatat..
znam d ace se sad javit razno razni i popljucat ovo ali boze oprosti im oni neznaju st agovore...

mozes bit najbolji ET ali ako nisi radio na bop ti ne mozes bit nista osim asistent,pomagac ,nocni ili imat koji misec upoznavanje

tako OT dobio prijatelj posal bez iskustva, ka sta je zuzul piturava tunele...

dalmos ce ic doma za tri tjedn ja koji dna posli osim ako me ne iskrcaju

salju se prazni choperi na rig a odlaze puni donesu te u hotel konference rum i zahvale ti se....

ali istina je da puno ljudi bez iskustva ,sad su avioni puni rusa ukrajinaca filipinaca ,sve te ljude nisam prije vidza
prije su bili skoti englezi ,koji poljak belgijanac i holndez tu i tamo francuz.....tako da i taj offshore tesko da ce opet bit zlatna koka..

ovo je bilo ukratko..

srelec eto sta da ti kazen stvarno tako je covik ima EOOW ticket dugo je u offshore al nije bija na drillu nikad ocu samo rec eto da se nesto tu i tamo otvori... znaci u zg po vizu aha ma ovi moji iz hr dep su spori ka puz jesi triba sta specijalno slat kompaniji ovi moji sve imaju od mene pa me mozda zato ne tlace al cisto pitam...

triba ti 30 -40 daan toliko je tribalo meni i jos 6storici hrvata,ure dposalje sve tvoje paire i onda se ceka

sad ako ima ko novi na forumu d akaze sta je dana s,dalmos koliko ti je tribalo ,ako se sican i ti si bia u tih 4,5 tjedana do vize?

tek sad sam procita ti si vec prije radio ovdi,prije koliko si otisao ,ako nema dugo da si bio ovdi oni ceti radit vizu preko brazila
nece se trebat u zagren ic ,tako je meni bilo ,bia sam doma 7 miseci odjavili vizu i ponovo me vratili... sve je radjeno u brazilu
opet se cekalo 4tjedna

Last edited:
ali istina je da puno ljudi bez iskustva ,sad su avioni puni rusa ukrajinaca filipinaca ,sve te ljude nisam prije vidza
prije su bili skoti englezi ,koji poljak belgijanac i holndez tu i tamo francuz.....tako da i taj offshore tesko da ce opet bit zlatna koka..

ovo je bilo ukratko..[/QUOTE]

eto izgleda da te nacije sta si nabrojia ne samo sta su preuzeli bulkove, kontenjere, tankere preuzimlju polako i offshore sektor.....
oceli osta di mista za nas kros koju godinu....!?

ivan.k
sve sta ti je reka srelec za vizu je tocno i neman sta dodat. Sta se tice Brazila ako se nadjemo doli (jel kuzim da i ti stizes doki) bices moj gost i ja te vodim na veceru i pice kao "domacin" a nedaj boze da trevimo jos i sreleca i gavro bilo bi gadno haha.
Drago mi je aa tvog prijatelja i neka je sta vjse nasih,

.., pa me zanima koliko to traje da se rjesi viza za doc doli radit?

A ne znam Ive šta zapravo pitaš?! Vizu radiš u Zagrebu.., priko interneta ispuniš kada kompanija njima pošalje garanciju ili credit letter. U Zagabriji sam sve rješavao isti dan.., dođeš ujutro i već oko 2 ili 3 popodne bude gotovo i predigneš. Onda poslije kada dođeš u Brazil ideš u Federal Police.., imaš ured na aerodromu Rio de Janeiro - tu me agent pratio i izgubio sam cijeli dan čekajući jer je bilo puno svita.., i tako. Može se i tamo đe je Dalmos, manji je grad i nema gužve. I onda sgotoviš to u Federal Police - oni te zavedu da nisi vanjski neprijatelj.., možeš ići već raditi.

Vizu radnu oni obrađuju naknadno i ima neki rok od 90 dana da je oficijelno odobre - u tom periodu moraš biti u Brazilu - meni je odobrena za manje od 90 dana.

A šta se tiče birtija najbolja je Wiskeria 4 x 4 - znadu Srelec i Dalmos,

čuja sam da tamo zalaze često! :) :cool

Back