Otkazi i redundancy proces zbog niske cijene nafte

petrobras hoce ic na 7 drill rigova ostalo ce bit well intervencija brodi
ako su lagali mene ja lazem vas,za izbjec komentare...

houston u ovom trenutku ne vidi pomak naredne tri godine....
Ovo tvoje je kao prica o Bozi zvanom Pub.

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

Mislim da se polako osjete bolji dani za
Offshore. Sve je veca potraznja za ljudima.
Mislim da ce 2 dio 2018 bit jos bolji.
Pogotovo mislim na north sea.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo tvoje je kao prica o Bozi zvanom Pub.

Poslano sa mog M7 koristeći Tapatalk

raul,raul kad te naucim izgubit cu te...

ovo kaze vp od moje firme ,zancinisu babar roge ili trci lazi...

Endeavor going to work for shell North Sea. Contract not signed but close to being signed. Being bought out highly unlikely, buying someone highly likely if the price is right. Our insurance and tax equalization is bench marked according to what our competitors are doing. Mark stated that there will be another three years of this down turn. Possibly bringing back the America & Onyx. Putting more money into the Great White to prep it for the North Sea. Day rate for drill-ships presently are +\- 400k, new contracts are +\- 160k. Floating factory on hold due to current market conditions. Several new programs to roll out this year. Self KPI’s, LEAN, Enterprise asset Management, IBM Maximo.

malo friske info
dans je jedan od vp na rigu i na superviusor miting otvoreno kaze da ce dp drill bolji dani skok biti tek 2012-2023
da se osjeca skok u ankor rig marketu
dok kod dp je problem sta je trziste preplavljeno s brodima
tako d aje na zadnji posal u angoli 18miseci posla za 180tusd bilo 24 drillshipa prijavljeno

Rijetkost no za ab ti je bilo ~200£ u nordu,azara je nudila 200$ za jdpo 3third, onda ostale pozicije crane op,driller,chief engineer,pronjuskaj malo oglase,i primjeti kako ih je dosta naslovljeno na kraj proljeća prije pocetka ljeta,mozda nece niti ovisiti o cijeni nafte oporavak,no stvaraju se omanji prostori polako gdje se napokon može disati... gulf of mexico tamo za peti misec.Ide nesto puzevim korakom sa ok dayratom,nije ko onda ali je ok.Triba samo pratiti razvoj situacije.Ako ih trzists elektricnih vozila koje dolazi cirka 2020 ne zafrkne.Ipak su lobiji naftni ulozili u Trumpa.

picard

ide naprid na forcu north sea nesto australija arabija klasika
anchor market s emaka i ima potraznje donekle ali nema vise tih rigova...
uzurbano se gleda na 6gen rig stavljanje velikih sidara minjanje DAT i laksi bop da moze razdit u plicim morima
sve sta sad imaju je za duboka mora i ne pase za anchor rig operaciju

ne mozes za dp drill nac posal novi tesko i nikako
imas bodove koji su izasli iz skvera ima 2 g i nikad ali nikad nisu isli radit
imaju operativne stroskove 50tusd dnevno ..... ne pricam o jednom pricam o 20tak brodi...
a ovih par godina starih sta ne rade ,.....

Last edited:
Interceptor ne pricam opcenito vec o iznimkama,ogas je bio postavljen ovdje cak...nisam rekao da je se cijeli offshore u nordu digao na noge...

O kojem oglasu pričaš?
ako nije problem link na oglas
Tenk ju
možeš o iznimkama, traže varioca za 2week job u Grčku, 400£ dan.
3 kandidata, javilo se 150 kandidata....

Ivank.k je postavio oglas, posao AB je dobio nas casnik sa faksom koji je to i prihvatio jer mu je dayrate veci nego na dugoj,pokusa sam pronac al na mobitelu mi forum ne dopusta da vidim starije postove od usera.

malo se nesto pokrenilo bude tu i tamo koji oglas uzimaju ljude to je istina
ali omjer je kod mene nakon 400otkaza zaposlili dva nova covika ,doslovno tako
negdi je to malo bolje..

s drillom je specificno jer dolso je do smijne generacija stari ameri i skoti se vise ne vracaju dolaze mlade snage
i neka krene potraznja sta hoce u nekoj buducnosti mislim da ce bit dobro za nas svit...
ljudi su bili mladzi jos uvik ce bit aktivni i s iskustvom kad se bude trazilo...
naravno drill ce morat i nekakve novce ponudit da ti ljudi opet napuste svoje poslove na klasicnim brodovima
moje kolege ameri englezi svi su se vec zaposlili doma i rade za 4-7tusd misecno tesko ce ih se maknit opet osim nemoralne ponude

ono sta ja vidim po avionu su sve vise filipinaca,rusa ukrajinaca nesto polaka fitera nikad ti ljudi prije nisu bili u avionu a 12 godina sam na istoj liniji
prije su bili skoti englez belgija francuz joland ,neki poljak i tu o tamo nas svit....
tako kad se ovo sve i digne ovi gore spomenuti ce pokazat da mogu i oni radit podjednako ali za mnaje solde ,toga me malo strah...

moje kolege ameri englezi svi su se vec zaposlili doma i rade za 4-7tusd misecno tesko ce ih se maknit opet osim nemoralne ponude

Ovo mi nikad nece biti jasno kod Norvezana.Kod mene na brodu ETO su diplomirani inzenjeri elektrotehnike i rade na brodu za nekih 5 tisuca eura.Takva struka ljudi bi doma kod njih trebala imati duplo vise i vise....znajuci da obicni varioci i baustelci rade za 4 tisuca eura.

istina ali doma je slobodan i placen ,zboh prirode posla imaju veliki mirovinki ulog neke beneficije za porez etc..
njemu kad dosadi nadze drugi posal doma bez greske ...

I prije svega za pristojne pare tako da mu navigacija dođe ka avantura.

istina ali doma je slobodan i placen ,zboh prirode posla imaju veliki mirovinki ulog neke beneficije za porez etc..

Imaju oni i na brodu velike privilegije od drzave.
Neki se cak i zale na male place tako da mi nije jasno.

Nama nije avantura uprqavo jer živimo u raspalini od države u kojoj živimo.

upravu si 100%

nazalost sami smo sve izabrali....

drze nas ko cigane i zidove sta su njemci za vrime rata cinili
cim si doma trci na kapetaniju za prijavit tj odjavit se

posao nalazis sam zaradjues novce u stranom svitu ,placas porez na njih vanka
puno nas placa mmirovinsko stednju i zdrastveno vanka i plati sve opet kuci
ako nema posla i fali dana plati porez ,jesi se razbolia doma plati porez,neda bog umra a nisi ucinia 183dana plati porez

ma koji porez za bandu lopovsku od kojeg posla i novaca sto su oni omogucili u lipoj nasoj...

a vrece novaca se donisi u cro na racun pomoraca,cudo soldi svaki misec

i oni to smatraju za normalno ,niti malo brige da omoguce barem mladzim narastajima laksi ukrcaj lakse do breveta kurseva

samo oderi naplati a zive od tih ljudi....

par tisuca pomoraca placa mirovinsko i zdrastveno koji nisu prije placala sjelo im je extra u drzavnu rznicu
jesu povisili penzije sirotinji nisu?di su ti soldi?

nego 24g posli jos branitelja stvaramo i povisujemo povlastice...

nakaradno

Back