Po meni sa zavrsenom skolom za nauticara ici za mornara je glupost osim ako si u bezizlaznoj situaciji sa lovom i nemozes nista drugo naci.
Je i ja se slazem s tim,mladi kadar se triba krcat za kadeta i radit 4-4,a ne za mornara pa radit 8 uri na kuverti pa u slobodno vrime na most ucit,a obicno ne bude od toga nista,ima firmi koje ne krcaju kadete,nego mornare a pisu im kadeturu,opet neposteno, a sve to da se ustedi placa kadeta,pita bi ja tu firmu koga bi oni ukrcali za terca sutra,a posli za prvoga ili komadanta!
prije par godina sam bia na intervju za k-line lng, sve super japanac lik zadovoljan pita kad sam spreman za brod itd.......brod sam ceka neko vrime ali nisam doceka pa sam isa drugdi a osm me zva posli jedno godinu dana od intervjua pa sad ti vidi
Bravo momak,hvala na postu,neka ljudi vide sta se radi,nego obicno nece niko da pise lose stvari,ljudi nadu drugi posal,pa ih nije briga,ali u stvarnosti to je istina i tako!
A vidim pises na nekoliko threadova da triba veza. I sta je tu cudno normalno da triba veza pa koga bi ti ukrca da imas priliku.Nekoga svoga ali nekoga Muju za kojega nikad nisi cuja????
Ja ako mogu uvik nastojim gurnit nekog svog.
Ma je,slazem se s Vama,ali veza znaci ukrcat nekoga koji ne zadovoljava kriterije zaposlenja,a oni koji to imaju obicno izvise!
Vi kazete za primjer 2 covika s istom skolom i papirima,normalno da cete ukrcati svoga u tom slucaju.
Pozdrav