koja god ti agencija ponudi bilo sta slicno i sta nema veze sa tvojon strukom,samo ajde ca i nikad in se vise ne javi,necu nikad zaboravit minerala kad san dosa ka 3 pocetkon 90.trazit posal i kad mi je bahata budala rekla da bi mora jedan ugovor za mazaca pa pomalo,dobro ga nisan ubija(koteksov neboder,st)

jel to 2/2 ugovor? a koliko su ti nudili ka 3.? ja san cua da ce sad jos uzet tako 2broda. tamo doli oko singapura bi tribali bit.![]()
danas sam bio kod cosulica na razgovoru za asistenta električara i ponudili su mi da idem na platformu Transocena u jadranu kao pitur. Tra?že mlade ljude do 30g sa tehničkom ??kolom i odličnim znanjem engleskog. dodatni interwiev u raveni. kao mora se početi od nule pa će oni kasnije odlučiti na koje poslove se napreduje. ugovor je 28/28 plača 2100 eura. na moje pitanje kako ću kao pitur doći u doticaj sa strujo i pokazati ??to znam odgovorili su mi da ce oni imati u vidu koje sam struke i prvom prilikom dati mi ??ansu. ako nekome ovo ima kave logike ili neko saznanje da di moglo biti istinito neka mi javi.hvala
a kadetura jeli moguca a posle napravis DP trening???
fala unaprijed
koliko ko??ta taj dp...? Trenutno nisam pri parama a vidim i da je upasti skoro nemoguce...
DP basic moze napravit bilo ko pa i kuvar i posli bit DP operater. Ne moras uopce bit Casnik. Znan jednog engleza koji je bija timunjer i medju prvima napravija dp brevet i vec pet godina tuce lovu ko Dp operater.
Nakon basica ti triba 30 dana rada na DP sustavu i onda ides na advance.
prvi sam na Heavy lift brodovima i sada kad su dosla zena i dica tija bi malo prikratit ugovora.
inace zavrsio sam pomorski fax i iman sve brevete za bulk-cont brodove
kako upast na offshore s obzirom da svi traze neko offshore iskustvo,i imali koja konkretno firma ili agent koji bas ne upire na to famozno iskustvo.
hvala unaprid na odgovoru
prvi sam na Heavy lift brodovima i sada kad su dosla zena i dica tija bi malo prikratit ugovora.
inace zavrsio sam pomorski fax i iman sve brevete za bulk-cont brodove
kako upast na offshore s obzirom da svi traze neko offshore iskustvo,i imali koja konkretno firma ili agent koji bas ne upire na to famozno iskustvo.
hvala unaprid na odgovoru
nadam se i zelim ti puno uspjehaIma jedna jedina shema koja kad tad upali, samo moras vjerovati u sebe i biti jebeno strpljiv čekajući da te jedno jutro probudi telefon . Znači, nemas nikoga da te gurne, nemas iskustva i bla bla bla.... Kad uvatis vremena salji aplikacije gdje god znas, fala bogu , ljudi su i na ovom forumu poostavljali uzasno puno adresa.Odmah sutradan se uvati telefona ( preporučam ti skype da ti zenu neafana kad dodje telefonski račun, ne da se isplati nego jednostavno besplatno telefoniras) i zovi. Napravi ritam tako da svaku kompaniju ponavljas jednom sedmično. I kad se jave, nemoj stati pričati, pa makar pričao bajke.I nemoj da te obeshrabre lose povratne informacije. Bas zbog loseg stanja glave u tim momentima jako je bitno da jos uvik imas stari posao ( mislim na zadnju kompaniju) i da ti nije dodatan presing frka s lovom. Puno se lakse podnose ta odbijanja kad ipak imas neku soluciju .I onda ti jedno jutro zazvoni telefon i od sriće odmah izletis vanka i popijes par pelintonika kako bi konačno shvatio da si uletio u offshore business. Eto, to ti se sve meni izdesavalo u ova zadnja 2 miseca....Moras znati u svemu tome ,da nemozes očekivati odmah nesto veliko, nesmijes razmisljati o velikim ugovorima, ne očekuj kompanije s internetom u kabini i sve te slične dobre stvari zaboravi. To je već druga faza. Nadam se da neće proći dugo vremena da ti pisem i o njoj...![]()