Nmdc

Ja sam jedini od Hrvata ovdje... Kako je?... Mogao bi knjigu napisati, ali sve u svemu je ok ako si na poziciji.

Sent from my iris X8s using Tapatalk

Svaka plaća je negotiable, ja sam kao prvi imao na JDN oko 4120 eura a tamo 4700 plus bonusi, overtime itd.
Posla ima, najviÅ¡e se kopa u Emiratima. Mada smo proÅ¡le godine bili u Suezu i tamo smo imali bonus 50% na plaću. Trenutno sam mjesec u Emiratima i mjesec dana u Bahrainu.
Ugovoru su 66/33 dana, probao sam kemijati ali nikako to smanjiti. Rekli su mi da će i to doću na dnevni red...
Hrana... Svakakva, zavisi id projekta i kateringa koji sprema hranu. U Bahrainu imamo na bageru kuhara i pametnog mastera pa je svaka tri četiri dana orada za ručak.
Internet imaš na bageru mada svi imamo lokalni broj na bonove. Spavamo po urednim hotelima pa ima muhte neta.
Ova firma je nastala iz jednog od Å eikovih hobija i joÅ¡ uvijek je većinski u državnom vlasniÅ¡tvu tako da se uvijek neÅ¡to radi.
Sve u svemu dobro plate a nitko se joÅ¡ nije prekinuo. Middle East je posebna destinacija tako da moraÅ¡ prebaciti prekidač u glavi na ME... Bez obzira za koju firmu radiÅ¡.
U zadnje vrijeme su počeli dolaziti i Holandezi, pa sada ak je za njih ok onda ne vidim Å¡ta bi nama falilo.
Trebaju stalno strojare za katere, poželjno je da ste bili na jednom od njih mada nije uvijet. I električara im fali. Koja je njima plaća neznam da vam isjreno rečem, znam dva Engleza ali ih nisam pitao. Plaća za bijelce je veća nego za ostale.
Eto... Pitajte i tu sam.

Sent from Lava iris X8

Firma isto daje godiÅ¡nji bonus zavisno od profita, ima i takozvani End of service bonus, znači kada bapustiÅ¡ firmu za svaku godinu je nekih 10-15 % od plaće Å¡ta nije nezanemarivo.

Sent from Lava iris X8

ma da daju miljune ako sam shvatia on66/off33 ,previse
a onda su manji solid od jdn jer ovid radis 3miseca vise

Hebiga srekec... Nikako ne valja, raditi za 45 dolara na dan, 2/1 ugovor... To su sve individualne odluke neÅ¡to između ukusa i materijalnih potreba pa mislim da se o tome nebi trebala voditi nikakva polemika.

Sent from Lava iris X8

Možda nekome nije bitno...ali način na koji novce zaradiÅ¡ na JDN i ovdje vjeruj mi nije isti. Probao sam pa znam s time da sam bio na JDN u dosta friendly enviroment okruženju za razliku od većine flote.

Sent from Lava iris X8

ma nemoj me krivo shvatit
nije omalovazavanje ili bilo sta slicno
kod mene to nebi proslo,ovako sa strane jdn mi je bolji ugovor s malom razlikom u godisnjim soldima

ali sam kazes To su sve individualne odluke ovisno o potribi i zelji

svako dobro:uzdravlje

Ma daleko od toga da ja neÅ¡to krivo mislim... Sve pet... Kako ko voli i ima potrebu... Za primjer bio mi je za sekonda jedan bivÅ¡i kapo ili kako već sa AMS-a... Dobio je otpusno pismo i nakon nekoliko mjeseci traženja posla na buÅ¡ilicama doÅ¡ao je ovdje...

Sent from Lava iris X8

Na njihovoj net stranici imaš link pod Careers a tu ujedno ima i trenutna zanimanja koja se traže. Ako šta još treba samo pitaj

Sent from Lava iris X8

ja san bija tamo jedan ugovr I nebi nikome preporučija, desila mi se ona najveća trauma ugovorija jedno dobija drugo posla ih sve u neku stvar ono baÅ¡ diga frku u ofisu I da ih tamo na lokalni sud arabija teska, ko je ikad ima posla sa barkarijolima I biznismenima iz sueza lako ce stvorit pravu predodžbu o firmi I ljudima.
Firma je bila offshore grana nacionalne oil kompanije I onda su dredžali za nju s vrimenon su se osamostalili upozna san nekog starog engleza koji mi je priča o tin danima kad je firma bila internacionalna I tad je po njemu bilo dobro s vrimenon su se nakrcali egipćani oni imaju dredžing tradiciju po suezu I delti nila tako da su se samo preselili I donili sa sobon svoj jad pokusavaju održat internacionalnost firme da sebi dignu standard tako da ima digdi koji stari englez poneki belgijanac I nizozemac digdi koji istocno evropljanin. Mislin Å¡ta su majmuni tili dali su mi ugovor 6-6 I dobru lovu sve ok posa elektricara I ono emiratski uÅ¡minkano hotel I posa u bazi poceja radit I svi me nesto zapitkuju o ugovoru pa I beren kako nerade ogovaraju skužin da oni misle da ce I oni sad dobit ugovor ka I ja 6-6 I povisicu I sta ja znan mislin boli me neka stvar za tudji posa I lovu kad sta zovu me u office da ce mi prominit ugovor na 12-6 I smanjit lovu I da iden iz abudabija u ruwais sokira se žalija se tamo nekon arabu u officeu ovi da nastavin radit da ce se to sredit, oÅ¡a tamo u ti ruwais ajme majko kamp u pustinji užas ali posa ka posa staces. Tamo mi kažu da nemogu ja imat taj ugovor mislin zapolitičili neÅ¡to sindikalno. Kad san skužija tu njiovu politiku puka san oni su tu mene dovukli ka neku munitu za potkusurivanje ka ovi ce me podrzat u nastojanju da se izborin za svoje pravo a isti I kuvaju tu frku sa ton promjenon ugovora ma Å¡porki glupi neradnici majmuni ja doÅ¡a poÅ¡teno radit a Å¡ta je ovo puka svaÅ¡ta se živu čoviku desi. posla I baÅ¡ ono u PM tamo u tom ruwaisu ovi me poslali u abudabi u office tamo I isto posla u PM da stvar na sud u abudabiju I spakira se visija jos neko vrime u hotelu u abudabiju nisan nista radija platili mi ti misec I nesto sta san radija po ugovorenoj placi tako da oni off jeli nisan dobija sud me evo dosad nije kontaktira ka arabija Å¡taÅ¡ baÅ¡ mi silo ovo sta se o njima otvorila tema DAJINJBNMT.

Nevidin sta je tu nejasno ugovorija uvjete ptpisa ugovor poceja radit I nakon petnest dana mi kazali da se ugovor poništava I da moran potpisat novi .
Isto tako mislin da je slika o barkarijolima I biznismenima pa I ostalin djelatnicima koje možeš srist u Suezskom Kanalu dovoljno prepoznatljiva svakome pomorcu koji je vidija te likove I njiove poslove da potkrjepi moju preporuku o firmi. To sa ozbiljnim poslom nema nikave veze.
A kad te neko u crnom svitu počne vozat za tvoj ugovor jako je neugodno iskustvo. Ja se nisan ima di raspitat ali eto mogu savjetovat.
I ljudi nije to neka globalistička spika Middle East to je za oni stari pomorski izraz arabija teÅ¡ka.
Firma koja nekoga privari za ugovor NEVALJA. Prova san nabrzinu prepričat moje traumatično iskustvo spontano I iskreno evo sad pojaÅ¡njavan.
Ja se nadan da neko literarniji nece morat tako sta objasnjavat nigdi nikad.

Back