Lova van...

ja isto iman kredit,iman svoju bankaricu,rekla mi je koliko triban ostavit na racunu da san miran 6 mj. sa krediton i to je to i sta je najvaznije,uvik je bila super ali kad san dosa dignit lovu promjena je bila toliko ocita da san ispalija

Ne bih ulazio u detalje tvog ugovora s bankom ali koliko znam, praksa je malo drukcija. Naime, kao uvjet za kredit ja sam morao potpisati da cu primati placu na tu banku za vrijeme otplacivanja kredita. Ovo gore ovako ne izgleda lose, no jedan kolega je ovdje negdje napisao neki dan kako je dobio dopis iz banke u kojem mu se nesto prijeti jer mu lova vec odredjeno vrijeme ne stize na banku, iako uredno podmiruje sve obaveze. Sto onda? Nije da ja ne bih digao lovu. Drage volje. No na kraju krajeva, ni to nije rjesenje problema. Mozda mozemo u jednom trenutku malo uzdrmati situaciju (kao ono pitanje, sto bi se dogodilo da milijardu kineza istovremeno skoci sa stolice) no u drugom i dalje ostaje pitanje izdavanja breveta.

ne znam o tome,ja nisam nista potpisa u vezi doznaka niti su me pitali,to ti je otp banka i tamo san 10tak god i vrlo su korektni,kad san kredit radija nije bilo nikakvih uvjeta o doznakama

Puno ljudi se vara kad misle da ako stave novce na Raifasen banku u Hr da ce moc nesto posli trazit u Ausriji i ili u drugim sredistima banaka. Sve banke u Hr posluju po hrvatskim zakonima i sve su registrirane u Hr samo sta koriste strane nazive da bi izgledale sigurnije i navukle vise korisnika

Meni nije jasno sta su se sad svi okomili na banke. Dokle god se banka drzi bankarske tajne tj postuje privatnost klijenata i ne prosljedjuje podatke poreznoj (a to i ne smije bez sudskog naloga) po meni je sve ok.
Kad vidim da banke idu kontra nas - ond cu povuc lovu.
Zasad je sve u redu i nema mjesta nikakvoj panici.
Uostalom, kad vec prebacujete lovu prebacite je VAN Hrvatske. Sve ostalo je glupost.

Točno!

Točno!

Puno ljudi se vara kad misle da ako stave novce na Raifasen banku u Hr da ce moc nesto posli trazit u Ausriji i ili u drugim sredistima banaka. Sve banke u Hr posluju po hrvatskim zakonima i sve su registrirane u Hr samo sta koriste strane nazive da bi izgledale sigurnije i navukle vise korisnika

Sve strane banke u hr su kao off shore za matićnu banku i rade po hr propisima. Zato račun otvoren u bilo kojoj banci u hr je opet hr.
Bankovna tajna u hr va?ži samo za "odabrane" Zagorec i slićni dok mali sitni ??tedi??e nemaju za??titu. Uostalom kao i pravni poredak koji ??titi pojedince a ne sve gradjane. Svakodnevno smo svijedoci "pravne" dr?žave u kojoj ?živimo-povremeno.

Cuja sam iz prve ruke (iz vlade....od jedne sta radi u financijama) da od ove godine sve vise od 70000 kn zaradeno u jednoj godini ide na oporezovanje,bez obzira na 180 dana.to naravno je samo novi udar na pomorce.to je usko sa tim novim brojem sta cemo ga dobivat( porezni ili kako vec??)
ako je to tocno,i ako to usvoje onda bizat iz drzave triba.

Pozdrav s kariba sa sea princessa

Po??tovani kolege,

Svi ste pitali mo?že li se e-mailovima rije??iti problem. nekad je dovoljan e-mail, nekada treba vi??e.
nas očigledno nitko ne do?življava ozbiljno.
Meni se do sada javilo oko 70 ljudi (malo vi??e), koji su poslali e-mail protesta.
Očigledno nas nema puno.

Predla?žem da slijedeći korak bude povlačenje novaca iz banaka u Hrvatskoj.
Svi povučeni iznosi neka se jave na stranicu koju ovdje treba otvoriti ili baram jeviti, povlačim.
Ja sam za svoje najavio (nije puno, al čovjeka veseli).

Mirno more nama, glavobolja njima!

kap. P.Brazzoduro

:udriglavom:udriglavom

ZA ONE KOJIMA TREBA
Po??tovani,
Malo sam čeprkao po bankama i jedina koja mi se čini prihvatljivom je banka ANTONVENETA. Treća je po snazi u Italiji.
Svi me uvjeravaju da je bankarski sustav u Italiji čvrst. No idemo redom.
Dojče - ne mo?že se podizati gotovina, osim u filijali u Italiji, ne daju kreditne/debitne kartice.

Antonveneta
- Za otvaranje računa dovoljna je putovnica.
- Garancija udru?ženja banaka je do iznosa od 103.000 Eura u slučaju bankrota banke. To je iznos po "glavi" ne po računu. (Savjet: tko ima vi??e ostatak na suprugu, a preko toga u drugu banku ??to tada mo?že biti i "Dojče")
- Banka daje kreditne i debitne kartice na imaoca računa.
- Moguće podizanje gotovine i u drugim bankama do iznosa od 250 - 500 Eura (svaki dan)
- kartice su Viza i Master Card
- internet bankarstvo s "Tokenom" - plaćanje po nalogu
- meni je najidealnija ponuda debitna kartica s ukupnim iznosom potro??nje. Na primjer supruga dobije karticu s iznosom od 10.000 Eura. Kada potro??i cijeli iznos (ili u međuvremenu, ako se to zahtjeva) dopuni se iznos do 10.000 Eura. (naravno da mo?že i manji. Mo?že i mjesečno ograničenja na pr. na 3.000 Eura i isto se nadopunjuje svakog zadnjeg u mjesecu)

Mo?žda nekome pomogne bilo da odu u tu banku ili da uvjete diktiraju drugoj banci pozivajući se na ovdje opisane.
Mirno more.
kap.P.Brazzoduro:uzdravlje

Ne bih ulazio u detalje tvog ugovora s bankom ali koliko znam, praksa je malo drukcija. Naime, kao uvjet za kredit ja sam morao potpisati da cu primati placu na tu banku za vrijeme otplacivanja kredita. Ovo gore ovako ne izgleda lose, no jedan kolega je ovdje negdje napisao neki dan kako je dobio dopis iz banke u kojem mu se nesto prijeti jer mu lova vec odredjeno vrijeme ne stize na banku, iako uredno podmiruje sve obaveze. Sto onda? Nije da ja ne bih digao lovu. Drage volje. No na kraju krajeva, ni to nije rjesenje problema. Mozda mozemo u jednom trenutku malo uzdrmati situaciju (kao ono pitanje, sto bi se dogodilo da milijardu kineza istovremeno skoci sa stolice) no u drugom i dalje ostaje pitanje izdavanja breveta.

Po??tovani,
Ako smijem. neka ??alje na banku iznos ne??to veći od kreditne rate. U slučaju upita banke, promjenili su se uvjeti rada (nemamo mi stalne ugovore).
I točno je da se ovime ne rje??ava problem, ali se problemu daje dodatni značaj.
Mirno more,
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

Cuja sam iz prve ruke (iz vlade....od jedne sta radi u financijama) da od ove godine sve vise od 70000 kn zaradeno u jednoj godini ide na oporezovanje,bez obzira na 180 dana.to naravno je samo novi udar na pomorce.to je usko sa tim novim brojem sta cemo ga dobivat( porezni ili kako vec??)
ako je to tocno,i ako to usvoje onda bizat iz drzave triba.

Pozdrav s kariba sa sea princessa

Po??tovani,
To jednostavno nije točno. Trebalo bi za to ponovno mijenjati zakon (e), a procedura je poprilična.
No kako je krenulo, na??i zahtjevi za izmjenom Pravilnika (idem u utu?ženje istog na Ustavni sud) mogu budale u vlasti inspirirati i na takove i gore ludorije.
Mirno more,
kap.P.Brazzoduro:udriglavom:udriglavom

Ukoliko ce se porez na dohodak ipak naplacivati,onda se treba izboriti da pomorci do ta famozna 183 dana "dodju" sto lakse.(ARGUMENATA IMA)
Ukoliko pomorci ne pristajuplatiti ikakav porez na dohodak,tada bi ja Vladi porucila...."Placamo vam zdravstveno i mirovinsko za nista,prema tome zaboravite porez na dohodak.

Skuzajte,al' opet se vrtimo u krug.

Ukoliko ce se porez na dohodak ipak naplacivati,onda se treba izboriti da pomorci do ta famozna 183 dana "dodju" sto lakse.(ARGUMENATA IMA)
Ukoliko pomorci ne pristajuplatiti ikakav porez na dohodak,tada bi ja Vladi porucila...."Placamo vam zdravstveno i mirovinsko za nista,prema tome zaboravite porez na dohodak.

Skuzajte,al' opet se vrtimo u krug.
Nema nade..banana republika bez banana..Istina je da ce dogodine udrit harac bez obzira na 183 dana.Oni su nas odlucili ogulit i to je to.Zasto traze platne liste onih koji imaju 183 dan i oslobodjeni su...bankarska tajna...ha,ha..di,u HR?reka mi je lik sta mu zena radi pri min. financija da se sve devizne doznake prate i da banke suradjuju s njima.Ja dizen sve u ponediljak i otvaran sef na FINI.Jos sam u dilemi sta dalje,dignit sve na brodu ili slat lovu negdi vanka.Matrikula meni ne triba i nista u nju ne upisujen i onako.Problem je brevet...Zna li itko pouzdano sta se dogadja na kapetaniji ako ides produzit,traze li ikakve potvrde sa poreznog da bi produzili brevet?Cujte ima opcija ic polagat vanka(breveti su medjunaradno priznati,a najsmisnije je da HR ne priznaje nicije brevete)ionako smo svi pod stranom bandirom i navigamo na endorsment.Druga je opcija polagat refreshment nakon 5 godina,to je par iljada kuna.Cuj,meni je lakse ja neman agenta-izdajicu u HR koji bi me prijavija pa nedan ni kinte ni za staz ni za zdravstveno(to i onako neman kad koristit,za svaku p....ju iden kod privatnika pa zasto bi ista placa).Uostalom po ovom sistemu bi i HR drzavljani sta rade po Njemackoj,Kanadi i sl. tribali placat porez kad vec mogu glasat i meni i vama odredjivat ko ce nam vladat.Jesu li ovi iz SPH potegli to pitanje?

Ja san u jedno siguran,nitko,ama baš nitko sada neće platit porez.

A kakve će sankcije bit,e to ćemo još vidit,al neće to tek tako završit...

Ja evo vec danima mozgan i neznan sta vise napravit. Prije vise od godine dana Tonci Tadic je reka jedno a bija je u pravu. Pomorci ce bit prisliljeni ic u ilegalu i preko noci ni krivi ni duzni postat kriminalci. Posto svoj kruh zaradjujemo krajnje posteno nije ni cudo da se ne snalazimo u tim kriminalnim vodama. Ja sam evo jos uvik u dilemi, da li ostat u sustavu ili ici ca.
Prije misec dana bia sam jako blizu "papirnatog" odlaska ali me zena brenzaje, kaze, strpi se sacekaj jos malo, vidit cemo di ovo sve ide...

Vec sam napisa prije, odjavom boravista i prijavom van HR rijesavas sve svoje probleme, medjutim eto gubis pravo na zdravstveno osiguranje. Mislim, ok, nije strasno ali lipo ga je imat mada ti za male stvari ne triba a kod velikih stvari ce ti pomoc jedino dragi Bog. Medjutim, nakon svog tog postenog razmisljanja onda se namecu neka druga pitanja prema drzavi.

Zasto majka domovina, iako imam 240 dana zeli znat koliko sam ja zaradia?
Vrijedi li uopce u HR bankarska tajna i koliko je moj racun siguran?
itd itd...

I onda opet posteno, ispunia DOH, EPOH, RPO, prilozia potvrdu od kapetanije i potvrdu o primanjima od firme. Kontan ono ka pizda, pa eto nek znaju, ionako me ne kaci porez.

Sta sad mogu ocekivat. OK, ove godine nista. Usa sam u bazu obveznika, znaju koliko zaradjujem. Kad nas 12000 napravi isto onda ce sve zbrojit i odlucit. Odlucit ce da li su sadasnja pravila dovoljna za njihov plan ili ce se mjenjat zakon-naravno na gore.
Kad sam usa u sustav nisam se bunia previse. Racuna sam ..ma ajde, nisu neke pare, iman lipo zdravstveno a bit ce i neka crkavica od penzije. To bi placa uvik-priznajem. Medjutim, kad vidim sad da zbog broja dana mogu dovest sebe i obitelj pred bankrot, porez od 45%, zapitam se u stvarne dobre namjere gospode iz MMPI i ostalih mjerodavnih.
Sto je u biti njihov cilj? Cija je ovo zelja, mozda EU da se HR pomorac makne sa svjetskog trzista, da nas se u potpunosti izbrise? Kome to smetamo?

Ja san eto u situaciji da san mislia uzet jedan stambeni kredit krajem ove godine, eto zato sam nekako tia bit posten, ostat u sustavu, uredan platisa zbog OIB-a, cisto da se vidi da mi je lova cista i posteno zaradjena. Medjutim vidim da je krajnji cilj samo PLJACKA.
Oni jednostavno zele nas novac ...i ko te jebe.
Coviku je tesko to na prvu shvatit, pitas se jeli moguce...me nece bit.
Upravo to.

Sta napravit? Ljudi moji, nema polovicnih rjesenja. Odjava boravka rijesava sve vase probleme. Nemojte se igrat s racunima itd. Odjavom boravista prestaju sve vase obveze prema HZZO, HZMO, Poreznoj. (a i dalje kao HR gradjanin mozete imat racun u banci i cak dobit kredit...bez problema.Provjereno!)

Nemojte se nadat nicemu dobromu jer ce sljedeca godina bit jos gora a svi ce te o promjenama bit obavjesteni PREKASNO.
Svi ce placat porez! Nema smisla bit pokusni kunic, janje za klanje i cekat drzavu da promini nesto nabolje...nema nista od toga.

Vrijeme je za krajnju mjeru. Pokazite im da ste svjetski ljudi ka sta jeste i odjebite ih legalno i elegantno.

I na kraju, molim vas ne nasjedajte laznoj borbi i cirkusu pojedinaca iz SPH. Oni su se javili tek kad su vidili ovaj pokret na ovom forumu. A samo nas je 1000. Znaci trebali smo se dogodit MI da bi oni kao nesto napravili. A sta je sa svih onih 29000 ostalih? Ja cu vam rec sta je. Oni sute i cine svoje. A rezultati ce se vidit kad se zbroje porezne prijave.

Argumenti:
-SPH se nije izboria za NISTA.
-Kad je trebalo, nije bilo poziva u javnost, poziva na bojkot, sve su odgledali mirno.
-Na tribinama po gradovima sluzili su samo kao JUDE vladinim duznosnicima.
-Sad kad su vidili da se nesto "kuha" sad su se javili na ovaj forum i nude svoje IZDAJNICKE usluge.
-Nazivaju ministre cirkusantski sarlatanima a s njima su gradili zakonik.

Ljudi zar ste toliko coravi da ne vidite da su oni i ovdje opet samo s jednom namjerom, da smire strasti da vas stave pod kontrolu. Onda ce vam prominit koji detaljic u zakonu al ostalo ce opet ostat isto.
Nema nista od pokreta od udruge, pisama, apela. Oni su svoje zacrtali. Jedini nacin na koji im mozete svima rec odjebit je "papirnati" odlazak iz HR.
Napravimo SVI to, prestanimo s uplatama doprinosa!
Za 2 godine molit ce da se vratimo.

Pita bi gospodu iz SPH sta kazu na uvjetovanje placanja doprinosa i poreza za izdavanje i obnovu breveta? Jesu li napravili nesto po tom pitanju? Jesu li kontaktirali IMO ili ITF zbog novog zakonika? Naravno da nisu.
Prije 1 godine rodjak-pomorac mi je igrom slucaja sa svojom posadom letia doma. Let Zg-Split. Tu se nasao i jedan od celnika SPH. (Znam mu ime). Upa je u pricu s njima i nacea temu o porezu. Izgledalo je otprilike: "Svi cete placat porez, hahahaha", nasto su ga oni onako pomalo zbunjeno gledali. Eto, to su vam ti koji vam sad nude "pomoc".
Oni cuvaju svoje fotelje, drzavnu sisu od 10-12000-kn misecnog nerada.
Ljudi, ja sam se prvi put mislia ocu necu al sad je gotovu. Meni a ni vama ovo u zivotu ne triba. Ajte lipo "vanka", prijavite se di bilo i zivite slobodno i disite slobodno.
Ovo triba odjebat...po svaku cijenu!

Pozdrav s nemirnog Norda.

@NorthSea
Pozdrav
Papirnatim odlaskom(prijavom boravista vani i odjavom u HR) ne rjesavate nista.Ako dobro pogledate zakon nerezident postajete tek kada sa sebe skinete sve nekretnine jer Vas se boraviste moze vezati s obzirom na vlasnistvo.Ako i ovo ucinite a i dalje ostanete u braku onda Vam se boraviste moze vezati s obzirom na boraviste obitelji.Tako da bi u potpunosti uspjeli u ovome sto mislite morate pripisat nekretnine na suprugu/djecu te se rastavit.
pročitajte link članak 1,2,3 pa ce Vam biti jasnije
http://www.sindikatpolicije.hr/PUOB/html/zakoni/prebivaliste_boravak.htm
Hvala na opsirnom postu i nastavimo svi gurat u istom smjeru

gaDI MI SE PO=MISLIT KOLIKO OVE GODINE MORAT CU POREZA PLATIT ,NITKO TO NEZNA IZRACUNAT,FALI MI 23 DANA ,AL KAKO NAVIGAT KAD SE BORIM NA ONOM LOPOVSKOM FAKULTETU U SPLITU ,KAD SAM TAMO OSTAVIJA VISE TISUCA EURA,ZA PLATIT TO SVE,TE PLJACKE....A SVE LEGALNO..HAHAHA....TO MI NECE DA PRIZNAJU ,KAZE PRIZNAT CE SKOLOVANJE U STRANOJ DRZAVI ,PA DI TO MI ZIVIMO ,JESAM LI JA STARNAC ,JEL SE JA SKOLUJEM U HRVATSKOJ DI SAM I RODJEN????

OVO JE SRAMOTA ,I AKO KO CITA OVE STRANICE IZ VLADE ,SPIJUNI ITD ONDA SE SRAMITE SVI ODREDA....A IMA IH ,....TRIBA SOLDE DIzAT NA BRODU,AKO SE MOZE...JER UDRIT CE NAS PO DJEPU GADNO...TRAZILI SU MI NA KAPETANIJI (MA ZAMISLI OBRAZA ) DA IM KAZEM KOLIKA PRIMANJA IMAM....MA DAJ CARE SAM MU REKA SKINI SE LAGANO....AL NEMA VEZE ,PRATI SE SVE KJAKO JE NETKO GORE NAPISA,SVE ONI ZNAJU KO KOLIKO PRIMA ,I PO TOME CE NAS POREZOVAT,MENI SE STARI SKINIJA VEC ,REKA JE DA NE NAVIGA VISE ,JER CE GA UBIT SA POREZOM,PRIPA SE,JER KO CE TO PLATIT.JEDAN JE STA MI GA STARI ZNA VEC DOBIJA POREZNU PRIJAVU NA 15 TISUCA EURA.....EJJJJJJJJJJJJ.......??????????ZATO STA JE REKA DA IMA TOLIKU I TOLIKU LOVU.....
NEZNAM STA NAPRAVIT ,AL OVAKO NE IDE ,OVIM LOPOVIMA TRIBA SOLDI ,TRIBAJU VRATIT 11 MILIJARDI EURA OVE GODINE....
AMO LJUDI U STRAJK ,KRADU NAM OD TOG POREZNOG ,OD TOG ZDRAVSTVENOG,MIROVINSKOG,JA SAM OPET MORA DOPLATIT PREGLED KAD SAM BIJA DOMA ZA NEKU PIZDARIJU ,JER TO JE OSNOVICA STA PLACAMO ,NAJOSNOVNIJE ,A REBNU TE PO DJEPU KAD DOJDES U DOKTORA.

oPROSTITE LJUDI MOJI STA PISEM OVAKO SVE U JEDNOM DAHU,TAMAN SAM NAKON GVARDIJE ,DIGLI MI TALIJANI ZIVCE ,I JOS OVOG KAD SE SITIM DA MI TAMO NETKO KOPA PO MOM RACUNU I GLEDA KOLIKO SAM JA PRIMIJA OVU GODINU ,I KOLIKO CU MORAT PLATI POREZA RADI TIH 23 DANA...

a NISTA ,SA NEFALIT KAMERE SU STAVILI PO BRODU PA NI PUTNICE VISE NEMOS VATAT ,DA JE BAR BILO KOJU AMERIKANKU BOGATU STARU NAC ...PA DA ONA PLACA...

EKIPA POZDRAV

po??tovani,
to jednostavno nije točno. Trebalo bi za to ponovno mijenjati zakon (e), a procedura je poprilična.
No kako je krenulo, na??i zahtjevi za izmjenom pravilnika (idem u utu?ženje istog na ustavni sud) mogu budale u vlasti inspirirati i na takove i gore ludorije.
Mirno more,
kap.p.brazzoduro:udriglavom:udriglavom

dragi kapt.brazzoduro

ja znam sta sam cuja ,jer na sve nacine kopam da ne moram platit tu lopovstinu od tog poreza,jer i ovo sta sam zaradija su mi uzeli preko lopovskog fakulteta da mi moga brevet dobit.

Ta informacija je bila recena i stoji,ako se pokaze tocno i ako je usvoje onda smo mi pomorci nafrkali,a ako i vi navigate i vi ste !

Mi pomorci bi tribali racunovodu ili kojeg pravnika unajmit da nam sad vodi sve te financije,nas sindikat nitko ne priznaje niti ste jaki imalo ,ni u vladi ni u svitu,jer pomorci vam nasi ne viruju niti stoje iza vas,a kako i bi kad nista za nas niste ucinili.

Hvala vam na svemu.

Jeli mi ko moze objasnit kako da prijavin boravak u bosni,nisan ozenjen pa neman problema sa nicin gore ali bi tija to napravit prije prijave poreza za ovu godinu da in ne bi mora dat prijavu primanja i od.eben ih zauvik od moje love,di se tamo triba javit i sta napravit,ili je mozda italija boja ako je moguce

Da obavjestim da su stranice narodnog Lista otvorene za citanje, clanak Kraj hrvatskog pomorstva", ja sam eto uz pomoc vas uspjela napisati ovaj clanak i svima vam zahvaljujem. Nadam se da je ok:-) Htjela sam ovo a dvije stranice pisati ali nazalost nisam mogla. Hvala
jos jednom
pozz
a da www.narodni-list.hr

Back