Jan De Nul

Ako te vuce da nastavis posao poslje na offshore-u raspitaj se dal ti ima DP class ( dobro bi ti doslo), ako ti je to usputna stanica onda te briga. sto se tice tankera, lng tesko odmah za oficira bez iskutva.... probaj CB Maritime iz Rijeka, znam da su oni uzimali oficire bez iskustva

svi novi hoper dredgeri imaju dp 1 mahom veci ali to je dp na tri trastera
nije neko iskustvo ali ga imaju i intergriran je u scadi sa makom s radarima i imc programom(kopanje i makinja)
jdn je ludilo za ljude koji imaju volje nesto vidit i naucit i biti spremni debelo radit pa radit pa opet radit i samo radit i onda nakon toga ako si ok i jos uz to pametan i spretan otvore vrata i reci sto trebas i zelis,
brodi/jedinice su im impresivne nema slicnih stvari na marketu kao sta imaju oni
jdn je dobra skala za offshore barem je meni bila
svi ti kontenjeri tankeri lpg lng nemo se usporedit s jdn tu kad postanes senior(mislim prvi stroja/palube ili glavni struja posnes mislit 100na sat jer stvarno je potrebno puno puta)
barem je tako bilo prije par godina kad je i teze bilo upast i kvaliteta ljudi mislim bila malo veca(tad su svi sekondi bili bivsi prvi i jedino tako si moga upast)

jdn je proizvodnja koja traje 24h ali kad se usemis ok

spava se na kraju samo na par cutera ili skiperi sa crew boat/mulitcat etc
makom se spava na brodu visoki standard svih novogradnjih(2000 i novije)
svaka kabina lcd dvd satelit) i najvaznije bar svaki brod

belgijanci ok kad te upoznaju
holandezi puno pricaju malo pizaju

generalno pristojna firma za covika koji se moze malo prilagodit

Ne znam detalje za JDN ali bjezi od Globtika sto dalje. Mene je zena zvala prosle godine (a jednom davno, '99.rekao bih, predao papire za kadeturu tamo) i prica mi price o JDN, 6/6 tjedana ugovori ili 4/4 tjedana ako je brod u Sredozemlju i Europi, permanent placa 2.100â?? za sekonda/navigatora, blabla... I ja pitam, sta mi to nudite ili sta, a onda odgovara.: "Ma ne, mi bi samo tili da vi znate da mi to imamo al nama sad treba ici na jednog malo feedera u Nord..." (Atlantic Comet btw, ne znam ni ja vise koliko puta se taj brod topio, nasukavao i slicno (a nije to ni bitno za ovu pricu). Uglavnom, princip rada Globtika mi je ponizavajuci za svakog pomorca koji drzi do sebe i svoje profesije. Na stranu manje-vise ok firme na koje krca ali bas da me netko potcjenjuje, da me navlaci na ovakve price, da mi ne zeli reci kolika je placa, da mi uvjetuje nesto itd, a preko mojih ledja misli zaradjivati, ne dolazi u obzir.

Riba!
Placa za terca je 2580, a za sekonda oko 3200. Mislim da su svima iste place,nema razlike. Brod ce imati DP1 klasu. Al ne vidim da ce se dp-ovci ukrcavati na brod.

:o:o

gloptik!! jdn

radio sam za gloptik 6 1/2 godina poceo i zavrsio s jdn
teze je bilo upast nudili su sve osim jdn nisam prihvatio ali nakon 2,3 miseca dosa je jdn.
nikad placa nije kasnila nikakvi minusi i slicno uvik na racunu ok(ako sta fali sljedeci misec je tu ali to sve firme imaju,meni sad putni troskovi dolaze s cekom koji traje tri miseca pa cesto i propadne i cekam svoje novce po 6/9miseci)
tia sam rec svako dobro o gloptiku zamolio sam za 3osobe za jdn i uzeli su ih bez problema kad je bila otvor3ena pozicija.

generalno u 6.5g imam samo pohvale za njih

znam ljude iz okolice rijeke koji su s losinjke kadeture dosli za seconde na jdn
znaci kako kome naleti i upadne.

svi veliki su dp1 ali to nijesta ste ucili na cursu to je DPDT i strasno malo se koristi jer naruke je brze(gledaju svaki trip u minutu) tako da dp nije neka
stavka da posal dobijete,za kuvertu je to velika razlika secondo sondaje hoper radi safety sidi za kormilom u navigaciji(1-2h) uglavnom potrco za prvog(s njim je u gvardiji)

jos jednom o gloptiku s mojim iskustvom svako dobro.

ali imam jednu pricu tana
htio sam ici na gear bulka davno prije trazili su mi visu i onda ako upadnem
mozda iskustvo itd
zadnjih par godina zvali su puno puta nudili posal ali kasno.

za njih svi kazu sve najbolje a ja da je bila visoka gluma kad sam tia ic tamo
skoro sam triba bit doktor nauka za dobit posal

toliko o agencijama ljudima i pricama

Ne znam detalje za JDN ali bjezi od Globtika sto dalje. Mene je zena zvala prosle godine (a jednom davno, '99.rekao bih, predao papire za kadeturu tamo) i prica mi price o JDN, 6/6 tjedana ugovori ili 4/4 tjedana ako je brod u Sredozemlju i Europi, permanent placa 2.100â?? za sekonda/navigatora, blabla... I ja pitam, sta mi to nudite ili sta, a onda odgovara.: "Ma ne, mi bi samo tili da vi znate da mi to imamo al nama sad treba ici na jednog malo feedera u Nord..." (Atlantic Comet btw, ne znam ni ja vise koliko puta se taj brod topio, nasukavao i slicno (a nije to ni bitno za ovu pricu). Uglavnom, princip rada Globtika mi je ponizavajuci za svakog pomorca koji drzi do sebe i svoje profesije. Na stranu manje-vise ok firme na koje krca ali bas da me netko potcjenjuje, da me navlaci na ovakve price, da mi ne zeli reci kolika je placa, da mi uvjetuje nesto itd, a preko mojih ledja misli zaradjivati, ne dolazi u obzir.

Jan De Nul

Čovik je 2 i po godine bija na firmi proša sve i svašta. Odradija nočnu smjenu i ujutro im u makinu doša kapo Belgijanac plačući i podilija im otkaze. Došla direktiva iz firme priko noći.Čovik još ne može doći sebi od šoka. A par dana prije su im govorili kako nema straha i da će svi zadržat posal. Kako je sta posal u Dubaiju tako su njihove preusmjerili na ove koji imaju posla , a naše lipo potirali. To se dogodilo u četvrtak. Pa šta ću van lagat. Ne daj Bože nikomu.

od 42 dana koja triba odradit odradija je pola. Eto stvarno je iz prveruke radi se o mom super prijatelju. I ja san incukan.:(:confused:

tragedija...situacija ide sve na gore...nego, eto ovo je ipak post o ima shipping, pa onda ljudi mozda zaobidju ove vijesti (moze se otvorit novi thread vezano za ovu temu)...
inace, f.p.77, ako si vec bia na bulka javi se capt bozicu u zg...krca na gear bulk...ugovori su 4-4, solidna placa...

Jan De Nul-Otkazi

Jan De Nul-Otkazi

Evo citan od usera dalmacija a cuja san i jos od nekih ljudi da je JDN dao otkaz svim Hrvatima. Dali neko zna jos dali je to istina? Dali su otkaz dobili svi ili samo oni koji su kratko na firmi ili bilo sta. Cudno je da svima dadu otkaz i to znamo da tu ima puno nasih na toj firmi. Bija bi to veliki udarac za dosta obitelji, AKo neko zna neka napise.

@dalmos
Upravo jucera razgovara sa dvojicom sa JDN niko nista nije spomenija cak dapace znam da trenutno guraju jednog prijatelja tamo za posal.

@dalmos
Upravo jucera razgovara sa dvojicom sa JDN niko nista nije spomenija cak dapace znam da trenutno guraju jednog prijatelja tamo za posal.

PA to je super vijest ali ka sta san ti reka da su mi ovi rekli pa mi bilo cudno a znan da nas ode ima s JDn pa cemo mi brzo ode saznati istinu.

koliko ja znam oni imaju dosta novogradnji u Kini i navodno nista nije otkazano.Volija bi da je tako jer i sam znam dosta nasih tamo a lotkazi bi znacili zajeb za ova 183 dana za dosta ljudi u ovoj godini 2009.Bilo kako bilo i sve je izglednije da ni mi necemo proc neokrznuto u ovoj recesiji,a zakon donesen u pravo vrime kad je bija pravi bum u pomorstvu.

Evo ja sam friski na JDN. Dosao sam pred par dana sa broda, ali nisam nista cuo o tome. Bas me iznenadilo ovo. Znam da im fali ljudi i da nemaju kompletirane posade za novogradnje, a ovima daju otkaze. Malo mi je to cudno. Inace, firma me salje na 2 tecaja dok sam doma i imam raspored ukrcaja pocetkom 4og mjeseca. Zivi bili pa vidjeli.

a vidit cemo sutra..ipak je danas nedilja i ne moze se nista saznat...nadajmo se da nije istina...

Back