Jan De Nul

Je to je taj bas gledam po netu ))
A jbg ne znam sto da radim da su ponudili jednu od novogradnji vjerovatno bi posao a taj pompei je star 20 god i mali je brod 1850t, 65.5m

ab

ab

jel te globtik salje na jdn?idi sta se mislis.ja trazin vec 6miseci(AB) i da bi sve da iman takvu ponudu.

Ne treba ti veza, a ako si makinista vise je vjerovatno da ces upast; takav je i trend u svijetu.

Inace Pompei ce uskoro raditi u NW Australiji neko vrijeme.

Ja jos nisam sreo naseg covjeka na JDN da se potuzio na placu i ugovor, a obisao sam preko 30 brodova.

Sve ostalo je osobno iskustvo i dozivljaj.

Pozdrav svima

Evo odavno se nije ni??ta pisalo o jan de nulu pa bi ja zamolio one koji bili tamo ko imaju malo vremena da napi??u malo o toj firmi, o svojim iskustvima i uvjetima tamo. Mene prvenstveno zanima sve o poslu drugog struje na brodu te ima li uopće razlike između posla prvog i drugog struje???

Evo odavno se nije ni??ta pisalo o jan de nulu pa bi ja zamolio one koji bili tamo ko imaju malo vremena da napi??u malo o toj firmi, o svojim iskustvima i uvjetima tamo. Mene prvenstveno zanima sve o poslu drugog struje na brodu te ima li uopće razlike između posla prvog i drugog struje???

I mene isto zanima za električare , ja sam sad radio dvi godine za Coeclerici ali to je katasrofa , ne mogu vi??e i mjenjam to..ono..spava?? u kontejneru , kuva?? sam , nema časnika stroja tako da im struja dodje ka kapo tamo to su bile FTS SFTS ....dizalice , trake , itd....nema djelova , niko riječ engleskoga...da ne gnjavim...isto ka ti bih volio znati o toj firmi

Kako di, ovisi ti je si na cutteru ili dregeru, uglavnom ovo najnovije:
dva generatora 18000 kW, man 48/60. Napon 6600 V, 4 velike pumpe za drege, priko frekvency drivea s igbt (vodom hladeno) snage 8500 kW svaka, pumpe su podvodne i idu do 20 m dubine, frekvecy drive ti je za svaku pumpu na brodu skoro bilo 440 ili 6600. Dva sustava automatizacije: jedan za drege drugi za sve ostalo na brodu, brodovi su dp/dt. Tri trustera wratsila pitch propeler, oni su priko zvjezda trokut uputnika, Sve na brodu palis priko na dodir bilo iz ecr ili mosta. Dvi struje. Drugi mora biti sposoban u svakom trenutku preuzeti posao o prvoga(navodno). Ako vas sta jos zanima, samo pitajte

ka sta je prije napisa down ovisi di si i sta radis
za stavit na forum imaju razlicitih opcija i tribala bi knjiga
stavite mi mail na pp i poslat cu vam manual od broda gradenog 2002 i 2004
jedan je s lips pitch a drugi je kopletno s freq drive od shutel propela,pumpi itd

uglavnom zna bit veliki rad(niste ga vidili prije 100% a cas svima)
nije da je full automatic vec zbilja nesto za nekog ko voli network i sl predivno
imate prsten s 20 etak klijenata 2 servera 20 I/O lockera
svakakvih ulaza signala bezicne signale i jos 100 cuda
zbilja je tesko rec sve u tekstu
jedino je vazno naucit sistem rada tog sustava jer mozes bit zlatni struja ali ako neznas kako to kopa i koji je sistem sta ces pona popravljat naucit sistem je vec 50% posla pa i vise gotovo

radi se od 6-18 h i prikovrimeni svaki dan

ali sta je naj vaznije sve je to za ljude ne triba se pripast vec bit uporan i pristojan i polako kupit ka spuzva kasnije ce to doc na svoje
mozes bit najbolji struja svta ali na novi veliki brod odma sam tesko ce bilo ko proc a i oni to znaju.

drugi struja minja bumbete minja kabele po hoperu i da ruku prvom

belgijanci su navikli na nas i prihvatili su nas
po menei jedna veoma dobra firma i izvrsna skalina sa sutra ozbiljniji offshore:uzdravlje

sritno svima koji idu

Meni je kolega sa broda pred par godina oti??ao od njih,rekao mi je da je lova o.k. i kao ??to je navedeno,belgijanci su prihvatili na??e ljude,ali za struju da je ubitačno i radno vrijeme a i sam posao. Vidim po njemu da je naučio i zna masu stvari ali kako je sam rekao,malo je te?že za na du?že staze....ali sad su mu vrata otvorena za dalje...

Svaka čast kolege. Stvarno ste prva liga... Srelec je napisao da drugi struja poma?že prvom. Da li to znači da oni rade u istoj smjeni ili jedan radi po noći a drugi po danu tj. dr?ži svak svoju smjenu??

evo jo?? da napi??em da ovo gdje bi ja trebao ići je trailing suction hopper dredger.

Last edited:
Trebao bi ići na francescio di giorgio. brod je 2003 godi??te i nalazi se u argentini. Da li je mo?žda netko bio na njemu??

Bit ce ti odlicno na njemu , to ti je hoper 4500 kubika, pumpe za drage su ti isto na frekvency drive na 690 V I/O kabineti, ja mislim da je konsberg automatika, ali me nemoj za rijec uzet. To bi triba bit sister ship od Tacole tako da ti na ovom forumu ima netko ko ce ti bolje objasnit od mene o cemu je rijec

TSHD Francesco di Giorgio & TSHD Taccola
The 4,400mÂ? Trailing Suction Hopper Dredger Francesco di Giorgio has come into service in 2003, together with its sistership Taccola and was built at Izar, Astillero de Gijon for Jan de Nul NV. Alewijnse supplied both TSHDâ??s with ALVAS alarm & monitoring equipment and the complete Northrop Grumman navigation and communication package. These systems were integrated by Alewijnse into the electrical installation, which was delivered by a local Spanish company. Alewijnse engineers succesfully engineered, installed and commissioned the navigation & communication equipment of Northrop Grumman.

Da se samo ubacin u razgovor o JDN.
Radis s nizozemcima (stoka istetovirana pijana i uglavnon bez skole ili sa skolon za cvicara i Belgijancima totalna suprotnost ljudi prva liga ali i tu triba opreza)
Tamo svi oru ali doslovno. Skiperi kad rikne discharge line zajebaju se s punpon ka mehanicari, strojari uglavnom nestaju jer svako malo nesto steka na obicnin punpama a kamoli nece na ovima sta pijesak i kamenja pritunbaju.
Struja negdi sam negdi 2 koja rade po danu i koji put po noci. Uglavnom psiho test za sve to proc i izdrzat plus sta triba imat ogromno znanje i muda othrvat se svemu tome.
Odlicna prilika za doc na offshore jer se dredge jedino moze s offshorom usporedjivat dok ostali kcargo brodi su goli kurac.
Ako imate visu skolu moj savjet je ne idite tamo osim ako ne mislite nakon toga na offshore.

puno pozdrava

Da se samo ubacin u razgovor o JDN.
Radis s nizozemcima (stoka istetovirana pijana i uglavnon bez skole ili sa skolon za cvicara i Belgijancima totalna suprotnost ljudi prva liga ali i tu triba opreza)

Zar se stvarno pored toliko posla na brodu ima vremena za pit??
Malo me čudi i to da su uglavnom bez ??kole i koje funkcije imaju na brodu?? Jesu li uglavnom oficiri ili...??

od 10 nizozemaca 5 ce ti bit da te Dragi Bog sacuva koji likovi!
Dok druga 5 su ljudi samo takvi. Nazalost dosta je jedan covik da ti zasere cili ugovor i da zamrzis dan kad si se ukrca.
U Peruu je cilu jednu smjenu iskrcalo jer su imali nesto krvi medju drogon.
Tragi komedija je da je ta smjena bila bolja od ove druge, sad znas kakvi su drugi bili.
Belgijanci po meni puno kolegijalniji i normalni svit.

Opreza s njima nikad dosta. Svoje greske pokrivaju a tebi ce gledat i u svaku sitnicu jer smo za njih balkanci bez oobzira na znanje iskustvo ili sta vec.
U Jebel Aliju za Durban mora je doc nas kapo da pokrije ovog Nizozemca jer ovaj nije ima papire za navigaciju prema tome sve ti je jasno!

Stoj mi dobro i nedaj se!

...za tvoju info i ja sam istetovirana a ?želi?? li bolje imam ti preporuku na jednu firmu di su napu??eni indone?žani muslimani sa mačetama oko pasa ili ako če?? venzuelane di svaki nosi 2 grama koke u d?žepu i di im je coffe time 3 sata ...a ti ko ćuko sam bijelac na brodu....a gu??ta...insomnia...

JEBIGA SAD ovo se kosi sa mojin poimanjen pomorca!
Nije bit te tetovaze ali tamo ima likova za cirkus! Mislin da bi vise love zaradili!
Sta da ti kazen kad lik od 2.0 i viska nema skoro komada koze za stavit jos koju. Mozemo slobodno rec da se ovaj "iskozira" suprotno od tetovira a uz to je na svin mogucin opijatima...
a barba npr oko 1.9 i 150kg bez cipela mora narucivat flexi tus jer nemoze guzicu oprat sa fixnin iz zida u hotelu jos se smijen kad se toga sitin..
A iston tom liku je zena ciganka sve ti je jasno.

uzivaj!

Last edited:
Prijatelj mi je Secondo makine na jednom od brodova JDN-a.
Buduci da ima brevet za Kapa dan prije partence za Englesku Master mu je otvoreno rekao da je on na papirima Kapo jer ni Primo ni Kapo nemaju brevete.
On je to prihvatio ali da se sta dogodilo on je taj koji bi najebao.

Ja jednostavno nisam mogao vjerovati kad mi je rekao da je prihvatio...

Back