Jan De Nul

Jedna novost na JDN
Svi imaju permanent ugovor i morat ce placat mirovinsko i zdravstveno svih 12 mjeseci dok firma financira samo 6 mjeseci.Jos nije na snazi ,ali pitanje je dana kad ce...
Dakle placa otprilike ide dole za cca 300€

Nema veze sa ugovorom nego prpmjenom propisa u nas.kako san vec prije cua od 01.07.2013 svi koji imaju permanent ugovore placat ce zdravstveno i mirovinsko cilih 12 miseci.e sad vjerojatno ce to sve krenit od 01.01.2014.

Send from my Kinez

Nema veze sa ugovorom nego prpmjenom propisa u nas.kako san vec prije cua od 01.07.2013 svi koji imaju permanent ugovore placat ce zdravstveno i mirovinsko cilih 12 miseci.e sad vjerojatno ce to sve krenit od 01.01.2014.

Send from my Kinez

A tko ce tebi odrediti primas li ti place samo dok si na brodu ili svaki mjesec i po kojem zakonu se to provodi?
Jedino moze biti ako je brod EU zastave pa tako neka fora inace tvoj ugovor odnosno nacin na koji primas placu je apsolutno nebitan.

Kako bi onda objasnio ako neko prima placu svaka 2 tjedna? Ili svakih 6 mjeseci?

A tko ce tebi odrediti primas li ti place samo dok si na brodu ili svaki mjesec i po kojem zakonu se to provodi?
Jedino moze biti ako je brod EU zastave pa tako neka fora inace tvoj ugovor odnosno nacin na koji primas placu je apsolutno nebitan.

Kako bi onda objasnio ako neko prima placu svaka 2 tjedna? Ili svakih 6 mjeseci?

Moras dat ugovor na uvid i platne liste ili izvod iz banke(uplate)
A prati se sve preko OIB-a
EU zaboravi.mozda Bosna ali i to mislin nije sigurno
Realno neman nista protiv dacse placa mirovinski 12 miseci akovsi na permanentu aamo mi smeta placanje zdravstvenog.nek se onda placa kad si doma samo

Send from my Kinez

Pricao sam nedavno u avionu s jednom gospodom iz saborskih klupa koja je rekla da taj zakon jos nije proveden i da nece biti tako brzo.
Dosta zakona o pomorcima nije u najmanju ruku normalan ali tako je kako je. Nadamo se samo da to nece zazivit jel kako je rekao kolega povise dije logika da mirovinsko vec godinama placamo za vrijeme na brodu? A opet se nas brizni sindikat navodno s tim slaze a mi vec
Godinama placamo i placamo. Jadno ali istinito je to

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisu ni oni toliko blesavi,znaju da smo u jednoj kalendarskoj godini vise na moru nego doma pa onda zasto da se placa manje kada moze vise. A dok ima ovaca bit ce i novaca. Dok god kukamo po kontrolnim kabinama,mostu i palubi te na raznoraznim forumima nema nam srece nego jos veci nameti. Osobno se slazem da se placa kroz cijelu godinu mirovinsko ali zdravstveno samo za period dok smo doma. Logicno. Barem nama.

Last edited:
ni ne očekuj probleme. ako je i bilo nekih ''čudesa'' u početku, a to je bilo davno, jdn ih je 'eliminirao''. to je firma koja je odigrala na kartu naÅ¡ih pomoraca i mislim da nije falila. a nije bilo lako u početku, naravno. oni su stvar postavili da ko ne želi raditi sa CRO može ići ća. tada su naÅ¡i bili samo u makinji, pa kroz godine postajali i kapi, zatim i skipperi.
globtik je skroz u redu.
inače u dredgingu ima firmi sa joÅ¡ boljim uvjetima ,tako da dobro jdn-ulu , a dobro i naÅ¡ima.

p.s. ovdje često čitam kako sa izvrsnih firmi žele preći na joÅ¡ izvrsnije. kad se pređe neki prag primanja puno je važnije kako se osjećaÅ¡ na firmi, dolaziÅ¡ li doma zdrave glave, nego licitiranje sa ciframa.

Da istina,ima boljih offshora sa 3 put vecim placama
Ali dok je ovdje sve po ugovoru meni dobro i drzim dok ide

kadet palube

kadet palube

zanimA ME kakve su sanse ovde za kadeta palube sta se radi koliko su place i ugovori jeli se stoji 6 miseci ili ...hitno mi je pa ako ko znA hvala

hitno

hitno

Kakvi su sad uvjeti na jdn za kadeta palube sta ima novog jeli ovo dobra firma za kadeta sve san procita od 1 do 12 stranice a nista o kadetima hvala pozdrav

Kakvi su sad uvjeti na jdn za kadeta palube sta ima novog jeli ovo dobra firma za kadeta sve san procita od 1 do 12 stranice a nista o kadetima hvala pozdrav

klasičnog kadeta nemaÅ¡ na jdn. na dredgerima su ti dredge operatori, uglavnom priučeni ljudi kojie moÅ¡ usporedit sa bageristima. neÅ¡to bolje je možda na hopperima jerbo je viÅ¡e navigacije, ali ako hoćeÅ¡ naučit posal ovo definitivno nije branÅ¡a za tebe.

Jedna novost na JDN
Svi imaju permanent ugovor i morat ce placat mirovinsko i zdravstveno svih 12 mjeseci dok firma financira samo 6 mjeseci.Jos nije na snazi ,ali pitanje je dana kad ce...
Dakle placa otprilike ide dole za cca 300€

samo bi se referira na ovo, mi nemamo permanent plaće....mi primamo plaću u dva dila. jerbo, da imamo permanent plaće onda ne bi bilo one stand-by plaće nego bi ima uvik isto, naviga ili bija doma.

A reci mi sta bi ja ka kadet kad bi dosa radia i koliko bi ima placu ili sta vec jer imam zavrsenu pomorsku za nauticara i 5 breveta iman neku vezu za otic a sad da idem iili ne jer moran napravit 6 miseci duge a to tu nemogu kako vidim

OVO STO JE ODJE NAPISANO JE CISTA IZMISLJOTINA I ZAJEBANCIJA - MISLIO SAM DA CE SE SHVATIT KAO TAKVA - ALI ETO NAZALOST NIJE. O RAZLOZIMA DOTICNIH KOJI SU OVO OZBILJNO SHVATILI NECU DISKUTIRATI.

OVIM PUTEM SE ISPRICAVAM ZBOG "NEUKUSA" I NETOCNIH NAVODA.

@kadet - Sinko dragi, ljudi su ti na pocetku tocno sve rekli, ali nisi ih zelio slusati i nazvao si ih svakakvim imenima jer su ti dali korektne informacije. Ja sam ti samo servirao ono sto si zelio cuti. Moj savjet ti je da se sa takvim stavovima okanis navegavanja i ne sramotis nas okolo po svijetu.

-------------------

STARA PORUKA

a sto nitko momku ne kaze kakva je stvarna situacija, sta ga zajebavate ! :udriglavom

kadet pusti ti ove stare - vidio sam tamo na "jan de nul 2" threadu da nisu bas kolegijalni prema tebi kao mladom, nije mi jasno sto im smeta sto je netko jos jedan thread otvorio... a sta ces ima nas svakakvih. uglavnom, ne uzmi im za zlo, to su nasi stariji kolege pa ih moramo trpit. red je, jebiga, ipak su stariji i iskusniji. evo ja cu ti dat informacija ovo sto znam...

prvo da ti recem odma, ovo breveta sto imas ti je sasvim dovoljno - ako kazu da moras jos nesto polagat to ti hoce izvuc pare, sad zove Split Ship Management naokolo za ovaj ECDIS i BRM pa sam ih otkacio - imam ja dje cu ih pametnije potrosit.

dakle, na jan de nula ti vjezbenik palube to jest kolokvijalno kadet ima nekih 1300 eura permanent - to znam jer mi kolega tamo navega pa mozda budes sa njim, on je starto ko kadet isto tamo i avanco za tri godine do prvog palube i kaze da nebi mjenjo firmu nizasto - u biti je 1350, ali ti uzmu 50 za internet, tutu, cipele, uniformu i to (uniformu i cipele samo prvi ugovor odbiju, poslije ne jer je vec imas).
posao ti je isto bitno razlicit od kadeta ovih na kargu, nema piketanja, nema ciscenja stiva (nema stiva uopce), pituravanja ima, ali samo po mostu - jednom mjesecno opituras pelorus i periskop od magnetskog kompasa iznutra jer ubaci vjetar sol unutra - sa palubom nemas nista, za to postoji posada koja te ima slusat sta im kazes jer si vjezbenik za casnika i odma u startu im ne daj da te zajebaju previse.
za vrijeme manovre obicno daju vjezbenicima manicu od makine (to je od posebne vaznosti jer ponekad barba zeli brzu reakciju stroja kad je moment poriva velik, a posto su manji brodovi i manje makine onda nije problem cak i sa half ahead na full astern otic, samo prebacis na stop dvije sekunde i onda na full astern slobodno) i naravno komunikaciju sa kapom makine koja ce vjerovatno vrlo brzo uslijedit, cisto da potvrdi naredbu telegrafa - tako da ti ni odlaska na vez nema ni bezveze sporkavanja.
inace, nakon 6 mjeseci ugovora sa kompanijom avancava se za junior terca i onda on cini ove lakse manovre, ulazi u lokove (ako ih ima), sidrenja itd. terco ima 4500 eura permanent i puno mirovinsko i zdravstveno, to sta ti ovi pricaju nije istina jer hoce da ne dolaze ljudi tamo dje im je dobro jer ce morat vise radit da se dokazu.
nego da se vratim na trenutnu temu, dakle, jos jedna jako bitna stvar ti je da ti nitko drugi ne dava poso osim kapetana - sto je pozitivna stvar jer onda ove nesretnike ispod i ne moras obadat sta ti pricaju. sa njim ces u biti provodit vecinu vremena kao kadet na jan de nula tako da ti nebi bilo lose ponjet kakvu drustvenu igru ili karte od tresete za vikende i crvene na kalendaru i jednu cistu promjenu kad budete isli vanka.

eto ti... sve u svemu, ja se nebi mislio jednog trenutka da sam na tvom mjestu... ajde zivio i javi ovdje da i drugi znaju kako ti je prosla kadetura :uzdravlje

Last edited:
e pa vidis ti si covik i svaka cast a ne ko neki sto pricaju o svom debelom novcaniku.mislin mlad san i zelen jer prvi put idem na brod i mislim da je uredu pita sve sto te zanima pa bilo glupo ili pametno ko kako osudi pa ako je glupo ispravi me ako si iskusan a jeli tako a ne svi udrili nema kadeta bla bla pa onda lipo pitam sta bi radia ka pocetnik,pa pitam pošto su ovde iskusni ljudi stariji moje poštovanje prema njima svima jeli mi pametnije otic negdi na dugu ili ic na JDN za bilo sta pa i smetlara.eto kolega veliki pozdrav i hvala i pita bi te jos nesto reci mi kako kadeti stoje cilih 6 miseci ili ako znas.platia bi ti pivu sad da lipo popijemo :uzdravlje

Back