Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

cekaj, kad polozis taj kurs isto moras na klasu poc ili je to u paketu s klason za prvog, ako nije a onda moran spicit tu visu svejedno

meni je gotovo,
ja san s vison nakon 4 godine pilanja, skoro pa gotov, ali hvala bogu pa ce drugima bit boje i jednostavnije

Svi smo ti mi prijatelji Vuce, malo si naletija na baketinu. Pa jos malo. Kad pocnes navigat svatices. Ajde pozdrav i zavrsi brzo tu svoju najvisu da ti se plan ostvari. :-)

nisam pao s motora ne trebas brinuti, od sad dajem samo komentare i to na one postove koji mi odgovaraju, a savjete dajem samo preko PM i to kolegama koji traze savjet i s kojima sam se sprijateljio, jer vidim da neki to zloupotrebljavaju kako bi be ocrnili. Ali neka im nema veze! Lijep pozdrav

@Vuče (wolf11).., Tako ti Zeusa, čekaj malo - uspori, prikoči!

Nema ovdje neprijateljstva, nego su svi dobrodošli.., dalje čitaj dolje ispod..,
______

Nitko svojim stavom ne može drugoga ocrniti, nego jedino čovjek može sam sebe ocrniti svojim stavovima.
Pogledajmo ovo dolje:

quote Vuk

ok sizife, vidim da si najpametniji. "..." Ti si ipak samo clan posade! Pozdrav

Prijatelju ne višom nego visokom! To je razlika i to velika! Ja necu biti inžinjer nego diplomirani inžinjer!

******* i *******: Kad ta dva ****** ne bi vise bili na faxu onda bi nas fax bio netko i nesto, ma cijeli je novi dekanat u *****! "..."

unquote

Malo sam ovo gore editirao tvoj post da ne bi ispalo da te ja crnim i zloupotrebljavam bilo što, kako tvrdiš. Ono si bio počeo rasprave dobro po nekim threadovima. Pomislio sam o tebi: "Ovaj je dobar." Jer nama na brodu treba što prije "gotov" pomorac i čovjek, a ne neki frustrirani (kao npr. onaj Frankie), koju dodju na most ili u makinju, pa bi odmah nakon tri dana htjeli bit za barbu ili za kapa. Dobro, ajde sad što je bilo, bilo je.., izvijesti nas što se to dešava neka revolucija školaraca, o čemu se radi???
Takodjer stavi ako imaš što suprotstaviti ovome gore što sam iznio..,

Ooj Trasimaše! - Da čujemo tvoje!

P.S.
Ovdje smo većina već na "ti", a ovaj Trasimah je bio učesnik u jednoj antičkoj raspravi. Sugovornik ga je u toj utakmici stavova pri (vodstvu Trasimaha od 1:0), pozvao da servira - uskliknuvši mu s poštovanjem - "Oj Trasimaše!"

!

Last edited:
Evo jos nesto novo. Zva san firmu u ZG, kazu mi da ce se u utorak stvarno i oni prisustvovat sastanku vezano za pomorce sa SSS. Provjereno tocno 100%, Ministarstvo je ZA , Poslodavci ZA, Fakulteti PROTIV. Ako donesu, bit ce to Uredba, sto znaci po kratkom postupku, Vlada, N.Novine i gotovo...

Jadrane ako je istina ca rec nego fala qurcu.

Nema ovdje neprijateljstva, nego su svi dobrodo??li.., dalje čitaj dolje ispod..,
______

Nitko svojim stavom ne mo?že drugoga ocrniti, nego jedino čovjek mo?že sam sebe ocrniti svojim stavovima.
Pogledajmo ovo dolje:

quote Vuk

unquote

Malo sam ovo gore editirao tvoj post da ne bi ispalo da te ja crnim i zloupotrebljavam bilo ??to, kako tvrdi??. Ono si bio počeo rasprave dobro po nekim threadovima. Pomislio sam o tebi: "Ovaj je dobar." Jer nama na brodu treba ??to prije "gotov" pomorac i čovjek, a ne neki frustrirani (kao npr. onaj Frankie), koju dodju na most ili u makinju, pa bi odmah nakon tri dana htjeli bit za barbu ili za kapa. Dobro, ajde sad ??to je bilo, bilo je.., izvijesti nas ??to se to de??ava neka revolucija ??kolaraca, o čemu se radi???
Takodjer stavi ako ima?? ??to suprotstaviti ovome gore ??to sam iznio..,

Ooj Trasima??e! - Da čujemo tvoje!

P.S.
Ovdje smo većina već na "ti", a ovaj Trasimah je bio učesnik u jednoj antičkoj raspravi. Sugovornik ga je u toj utakmici stavova pri (vodstvu Trasimaha od 1:0), pozvao da servira - uskliknuv??i mu s po??tovanjem - "Oj Trasima??e!"

!

Ovo prvo je bilo vrijedjanje i zato sam se ispricao nisam htio to reci izletilo mi je nesvjesno!Ovo drugo nije vrijedjanje pa zar ne smijem reci svoju strucnu spremu, a ovo trece je ziva istina: Reci mi je li normalno da te ta dva profesora bace 10ak puta, ti uvijek isto napises, a on ti kaze kad dodjes na uvid ispita da si pao i da ispita vise nema i 11 put napises isto a on ti kaze sad si to dobro naucio bit ce nesto od tebe! Od sada cu samo gledati vase komentare, svoje ideje i rijesenja cu zadrzati za sebe, eventualno dam neki prijedlog jer ne zelim da to netko krivo protumaci! Boli me kad vidim kako nase kolege strahuju za zivot (Somalija), a jos nas uz to i drzava pljacka (postovi o oruzju i porezu) zato sam na neke komentare burno reagirao! A srednjoskolci; jebe (sorry na izrazu ali na zalost tako je) se njih moj kolega za prosvjed, ja svojima na faxu rekao sam za prosvjed 1.7. i da je to za nase dobro a oni meni jesi li ti lud tko ce se s tim zajebavati! A mozda se njihovo misljenje promjeni do 1.7. nikad se ne zna iako sumnjam! Eto toliko od mene! Lijep pozdrav i mirno more!

Nema ovdje neprijateljstva, nego su svi dobrodo??li.., dalje čitaj dolje ispod..,
______

Nitko svojim stavom ne mo?že drugoga ocrniti, nego jedino čovjek mo?že sam sebe ocrniti svojim stavovima.
Pogledajmo ovo dolje:

quote Vuk

unquote

Malo sam ovo gore editirao tvoj post da ne bi ispalo da te ja crnim i zloupotrebljavam bilo ??to, kako tvrdi??. Ono si bio počeo rasprave dobro po nekim threadovima. Pomislio sam o tebi: "Ovaj je dobar." Jer nama na brodu treba ??to prije "gotov" pomorac i čovjek, a ne neki frustrirani (kao npr. onaj Frankie), koju dodju na most ili u makinju, pa bi odmah nakon tri dana htjeli bit za barbu ili za kapa. Dobro, ajde sad ??to je bilo, bilo je.., izvijesti nas ??to se to de??ava neka revolucija ??kolaraca, o čemu se radi???
Takodjer stavi ako ima?? ??to suprotstaviti ovome gore ??to sam iznio..,

Ooj Trasima??e! - Da čujemo tvoje!

P.S.
Ovdje smo većina već na "ti", a ovaj Trasimah je bio učesnik u jednoj antičkoj raspravi. Sugovornik ga je u toj utakmici stavova pri (vodstvu Trasimaha od 1:0), pozvao da servira - uskliknuv??i mu s po??tovanjem - "Oj Trasima??e!"

!

Ako te bude ista zanimalo u vezi bilo cega i bilo kakva pomoc ti trebala pisi na PM tamo cu ti sve odgovorit, necu vise preko postova! Pozdrav

E Foranin di si dosad...
Ma evo i ja cekan utorak da mi firma posalje obavjest na brod pa ako prodje onda cemo po staron pumpjerskon obicaju na LOKACINU I ZDERACINU...
A TOZA nek se jebe sa svojin predavanjima i limesima i pizdarijama...

Wolfe,
Pa di si ti, zasto se ljutis odma, znas da se malo zezamo, a ti se odma bacia na jesku, ajde budi dobar i zavrsi bolonju sta prije ;)

Evo navrle su uspomene Pavelin,Matkovic a ko se sica Pazanina iz Motora.
Prosa bi cili sat a nitko jos nije razumi dvi rici u komadu sta je reka.
A o Orsulicu sta se moze rec, za njega kako radi kosilica Stihl je nauka ali ako pitas kako povezat dva vagona e tu je najaci

Noge na stol i Croatia u ustima . Bile su to lipe godine .

Wolfe,
Pa di si ti, zasto se ljutis odma, znas da se malo zezamo, a ti se odma bacia na jesku, ajde budi dobar i zavrsi bolonju sta prije ;)

Nisam ti ja bolonja ja sam ti zadnja generacija studenata po starom programu to ti je ono 4 godine sto traje (visoka), tako da nakon cetvrte godine kad zavrsis dobijes diplomu diplomirani inzinjer pomorskog prometa, a po bolonji to ti je 5 godina i kad zavrsis ne dobijes diplomu kao dipl.ing. nego mr. struke. 3 godine po bolonji ti je diploma prvostupnika, a po mom starom to ti je dvije godine i diploma inzinjer pomorskog prometa odnosno to ti je (visa).:uzdravlje

Wolfe
Pa pomalo stari kad sad ovo procita zamantalo mi se da vise ne znam sta je sta. Nema veze nemoj mi niti pokusavat objasnit, samo ti lipo zavrsi, matrikulu i udri naprid :uzdravlje

ala jeba te to je stvarno bilo davno kad je tih cetvero bilo isprid skole a i tih troje u skoli
ja kad san bija 1995 onda je samo bila cicibanka, a u skoli mladi pavelin......

Wolfe
Pa pomalo stari kad sad ovo procita zamantalo mi se da vise ne znam sta je sta. Nema veze nemoj mi niti pokusavat objasnit, samo ti lipo zavrsi, matrikulu i udri naprid :uzdravlje

Ma objasnit cu ti ako ne razumijes!
Po starom je bilo ovako: sustav 2-4-2-1, znaci 2 godine ti je bila visa (diploma-inzinjer pomorskog prometa) 4 godine ti je puni fakultet (diploma-diplomirani inzinjer pomorskog prometa- sto cu ja bit kad diplomiram), 2 godine iza toga je magistar znanosti (mr.sc) i 1 godina doktor znanosti (dr.sc.)

Po novom je ovako: sustav 3-2-3, znaci vise vise nema 3 godine ti je sad prvostupnik, tako ti pise u diplomi ( po starom 4 godine) 2 godine magistar struke ( nema vise titule magistar znanosti po starom to ti je ona jedna godina) i tri godine ti je doktorat (dr.sc.) Fax ti ove zadnje tri ne placa, jedino ako ces ostati raditi na fakultetu i imas extra ocijene onda ti plate! A ovo za prvostupnika ti ni oni na faxu ne znaju kako da tumace; jedni kazu da je to visa (po starom), a drugi visoka (po starom). Eto nadam se da sam malo rastumacio sistem skolovanja i pomogao nekome ako nije do sada shvatio kako to funkcionira! Pozdrav

Ovo prvo je bilo vrijedjanje i zato sam se ispricao nisam htio to reci izletilo mi je nesvjesno!Ovo drugo nije vrijedjanje pa zar ne smijem reci svoju strucnu spremu, a ovo trece je ziva istina: Reci mi je li normalno da te ta dva profesora bace 10ak puta, "..."

Buon giorno! @Vuče (wolf11)..,

Evo opet si bio ovdje, obredio mušterije i nestao!
______

Nema veze, nisam potrefio ovdje, no - kako vidim jednog od ranijih stavova si se odrekao, a dva preostala si zadržao,
odnosno ustrajao na njima. Evo ih dolje ispod (editirano), jer smatram da nam ne priliči da se glasujemo na takav način.
Pogledajmo, one more time - ti si se dvaput glasovao.., vaoou.., vaoouuu!

vaoou.., vaoouuu!

Prijatelju ne višom nego visokom! To je razlika i to velika! Ja necu biti inžinjer nego diplomirani inžinjer!

******* i *******: Kad ta dva ****** ne bi vise bili na faxu onda bi nas fax bio netko i nesto, ma cijeli je novi dekanat u *****! "..."

vaoou.., vaoouuu!

Nema se što diskutirati o ovome! Ja mislim kada bi ovo tvoje vidjeli Sokrat, Platon, Aristotel i Aleksandar Makedonski, da bi se sva četvorica zagledali u to s nevjericom i ne bi to mogli razumjeti "logički", niti na bilo koji drugi način poimanja.
Ujutro kada se probudiš pozivam te da se ispričaš ovdje javno, i usklikneš -
s poštovanjem Vivat Akadēmeia! I ne istrčavaj ispred rude!

U protivnom češ dovesti u pitanje i svoje ispričavanje za onaj prvi stav.
BTW, reci mi da li će ti biti žao, kada završiš ili svršiš školu???

:udriglavom

P.S.
Sokrat je bio učitelj Platonu,
Platon je bio učitelj Aristotelu.
Aristotel je bio učitelj Aleksandru Makedonskom.
Poseidon Bog Mora, kako i jest, s obilježjem trozub.., itd.

.

Last edited:
Ma Gavrane pusti sad Aleksandra Makedonskoga i ostale tulipane, wolf je lipo objasnia sistem vise ili visoke i bas je dobro sta ima neko ovde da objasni takve stvari.

Buon giorno! @Vuče (wolf11)..,

Evo opet si bio ovdje, obredio mušterije i nestao!
______

Nema veze, nisam potrefio ovdje, no - kako vidim jednog od ranijih stavova si se odrekao, a dva preostala si zadržao,
odnosno ustrajao na njima. Evo ih dolje ispod (editirano), jer smatram da nam ne priliči da se glasujemo na takav način.
Pogledajmo, one more time - ti si se dvaput glasovao.., vaoou.., vaoouuu!

vaoou.., vaoouuu!

vaoou.., vaoouuu!

Nema se što diskutirati o ovome! Ja mislim kada bi ovo tvoje vidjeli Sokrat, Platon, Aristotel i Aleksandar Makedonski, da bi se sva četvorica zagledali u to s nevjericom i ne bi to mogli razumjeti "logički", niti na bilo koji drugi način poimanja.
Ujutro kada se probudiš pozivam te da se ispričaš ovdje javno, i usklikneš -
s poštovanjem Vivat Akadēmeia! I ne istrčavaj ispred rude!

U protivnom češ dovesti u pitanje i svoje ispričavanje za onaj prvi stav.
BTW, reci mi da li će ti biti žao, kada završiš ili svršiš školu???

:udriglavom

P.S.
Sokrat je bio učitelj Platonu,
Platon je bio učitelj Aristotelu.
Aristotel je bio učitelj Aleksandru Makedonskom.
Poseidon Bog Mora, kako i jest, s obilježjem trozub.., itd.

ja neznam sto ti hoces gavrane! Po tebi covjek ne smije ni reci koju je skolu zavrsio, sutra kad me budu pitali koju sam skolu zavrsio ja bih trebao sutit, ma vidi! Za ono prvo sam se ispricao, a ovim drugim mislim da nikoga nisam uvrijedio, a trece sam rekao istinu (mada malo neprikladnim rijecnikom no to cu ubuduce korigirati)! Kolege su prihvatile ispriku, i to je najvaznije i mislim da ovim zadnjim komentarima nisam nikoga uvrijedio, cak mislim da sam objasnjenjem sustava skolovanja pomogao nekome od kolega! A ti ako imas nesto protiv mene ili si frustrirani i ljut na mene zadrzi to za sebe, MOLIM TE! I pusti me vise na miru!

Back