Casnici sa SSS-om, problemi u skolovanju pomoraca

Dobro da si ovo javija, popodne cu nazvat svog covika da provjeri, inace posla san mail B.Bacicu, al se nesto ne javlja jos...

Bog Ljudi.

Evo nesto novo ako prode gore u ministarstvu . Imaju sastanak koji bi trebao omogucit nama koji imamo sss da polozimo vece brevete na osnovu navigacije , a trebali bi se odrzavati kao vani kursevi. To je pouzdana informacija koju moze potvrdit gospodin iz sindikata a i neke agencije jer su svi pozvani na razgovor oAK toj temi. I ako prode usvojilo bi se za sljedecu godinu. Nadam se da hoce AKO SU PAMETNI i ne zele unistit i ovo malo sta mi privredujemo a vidicemo kakve ljude imamo u sindikatu i dali se bore za nas ili svoje fotelje.

Toliko pozdrav svim pomorcima i mirno more.
Deny

Iz tvojih usta u bozje usi :uzdravlje

Bog Ljudi.

Evo nesto novo ako prode gore u ministarstvu . Imaju sastanak koji bi trebao omogucit nama koji imamo sss da polozimo vece brevete na osnovu navigacije , a trebali bi se odrzavati kao vani kursevi. To je pouzdana informacija koju moze potvrdit gospodin iz sindikata a i neke agencije jer su svi pozvani na razgovor oAK toj temi. I ako prode usvojilo bi se za sljedecu godinu. Nadam se da hoce AKO SU PAMETNI i ne zele unistit i ovo malo sta mi privredujemo a vidicemo kakve ljude imamo u sindikatu i dali se bore za nas ili svoje fotelje.

Toliko pozdrav svim pomorcima i mirno more.
Deny

Ako Bog da

Eto zelim sve najbolje. 2007. se ista informacija probijala do pomoraca, cak su na to racunali i neki "veliki igraci" u Agencijama, pripremajuci ljude za avancamente odma po dolasku zakona, al na kraju izija vuk magarca, donia se novi zakonik, al bez tih clanaka...

Uglavnom ovo bi znacilo da se pripremaju izmjene Pomorskog Zakonika(jer bez toga nema ni novih propisa), a to nam je mozda posljednja prilika za duze vremena da kao pomorci neki k.... i izvucemo od drzave za nase dobro i zasidnemo tamo di nam je i misto. Ne samo po pitanju breveta, nego i ovih poreznih zakona, beneficiranog staza, uredenijeg skolstva, uglavnom svega za sto se Udruga zalaze. Vec sam i napisa - da se napravi samo JEDNA izmjena na inicijativu nase Udruge, to bi bia veliki uspjeh za nas.

@kolega i ostali
Ma kakve izmjene i kakav beneficirani radni staz?Timeo Danaos et dona ferentes ili u prevodu cuvaj se Danajaca i kad darove nose.Sta mislite da je beneficirani radni staz? Vi cete ta 2 mjeseca platit.Nemojte se zavaravat da je to ista mukte.Nema djabe ni u stare babe drugovi.Drzavi je voda dosla do grla.Oni bi sad pristali da dadu 6 miseci godisnje beneficiranog staza samo da sta kapne u kazan.Ko Vam garantira i koliku penziju na kraju dana.Jasno Drzava a jake garancije.Ma ovo je preskupa drzava i od tih penzija nece bit nista.Ja na to ni ne racunam.Bit cu zadnji koji ce uplatit lipu za taj beneficirani staz.To Vam je Trojanski konj pod krinkom vidite kako mi mislimo na VAs pomorce.Ne budite slijepi pored zdravih ociju.Porez i sistem dobivanja breveta i skolovanja je ono na sta treba uprit i da upravo takvim redoslijedom.Sve ostalo su price za malu djecu.

Last edited:
@kolega i ostali
Ma kakve izmjene i kakav beneficirani radni staz? ...

@Frankie & forum

Imaš pravo Frankie. Što uopće znači to beneficirani radni staž? To nam je pojmovno izražajna ostavština iz onog prošlog (komunističkog) sistema. Tada se to pisalo kako se komu prohtjelo, pa je bilo ljudi koji su radili u vojsci i otišli u mirovinu a onda nastavili raditi na crno po zemlji i Europi kod prijatelja ili rodjaka. No mala smo zemlja i šuš, šuš - ništa se ne može sakriti, sve izidje na vidjelo. Mi pomorci ne trebamo nikakve beneficije niti imamo pravo na to.

Štoviše, nitko u Hrvatskoj ne bi trebao imati nikakve beneficije nego biti - JEDNAK. No, daleko smo od takve zbilje. Sada će netko tko podržava ideju Vlade RH pomisliti da JEDNAK podrazumijeva da pomorac mora plaćati porez. NO WAY!

Hrvatska Vlada, država i društvo nije imala, nema i još dugo neće imati "kapacitet" da zaposli sve gradjane. Zbog toga neka najprije riješi takav problem, onda ćemo vidjeti - kakav će nam biti stav!

Sami čemo se snaći za posao i nastaviti doprinositi hrvatskom društvu na uobičajeni način. Najprije nahraniti kućne parazite a država i koncesijski partneri nas ionako deru putem pdv i drugačije, kao Musa jarca.

Primjer:

1MB interneta (data transfer) - skuplje u Hrvatskoj 10 do 80 puta u odnosu na Australiju.

.

Last edited:
@Mile Gavrane
Ma kakva beneficija.To je prica za malu djeca.Dam ti prst kojega ces platit(beneficirani staz),a na drugu stranu ti osicem ruku(porez).Beneficija je to i danas za policjote i soldate.I to je super ni lipe iz njihovog zepa.I umirovljenje sa 43-45 godina i onda rad na crno.Zato i trebaju nas da nam ocide i zadnju kap krvi.Radnik u proizvodnji ili izvoznik kojima se i mi mozemo smatrat hrane ovu drzavu,jedini proizvode a od nje dobivaju goli qrac.Samo iza radnika u proizvodnji i izvoznika se vidi RAD,a ostalo sve je nadgradnja ili paraziti.Sreca sta ja imam rezervno utociste(odstupnicu) sto neki kolege i znaju i ako ovi i nadalje nastave misat govna sta su izasrali odo ja.Treba mi manje od pola sata da nestanem bez da ikad vise pogledam nazad.U mome rezervnom brlogu samo treba upalit frizidere ,aircone i napunit vrizidere.Sve ostale tehnikalije su davno vec rijesene.

@Mile Gavrane
Ma kakva beneficija.To je prica za malu djeca.Dam ti prst kojega ces platit(beneficirani staz),a na drugu stranu ti osicem ruku(porez).Beneficija je to i danas za policjote i soldate.I to je super ni lipe iz njihovog zepa.I umirovljenje sa 43-45 godina i onda rad na crno.Zato i trebaju nas da nam ocide i zadnju kap krvi.Radnik u proizvodnji ili izvoznik kojima se i mi mozemo smatrat hrane ovu drzavu,jedini proizvode a od nje dobivaju goli qrac.Samo iza radnika u proizvodnji i izvoznika se vidi RAD,a ostalo sve je nadgradnja ili paraziti.Sreca sta ja imam rezervno utociste(odstupnicu) sto neki kolege i znaju i ako ovi i nadalje nastave misat govna sta su izasrali odo ja.Treba mi manje od pola sata da nestanem bez da ikad vise pogledam nazad.U mome rezervnom brlogu samo treba upalit frizidere ,aircone i napunit vrizidere.Sve ostale tehnikalije su davno vec rijesene.

@Franie & forum

Svaka čast Frankie za ovo ??to si rekao..,

Posebno mi se dopada ovo ??to sam naknadno dao BOLD.., kako si se izrazio - ovo treba biti na?? privremeni model pona??anja kako bi smo ??to skorije rasturili mit "patriotizam". (Ops. pod znakovima navoda mislim na ili o fal??om patriotizmu, koji uni??tava hrvatsko dru??tvo).

:

Izgleda da je sutra satanak radne skupine za izmjenu zakona.
Zivi bili pa vidili ca ce odlucit

20.4.2009. 9:04

Izmjene zakona / Sastanak radne grupe
U utorak 28. travnja će se u MMPI u zagrebu održati sastanak radne skupine za izradu nacrta Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o zvanjima i svjedodžbama o osposobljenosti pomoraca.

Ako je iko zasluzia da bude ministar pomorstva i tih zakona o svjedozbama je Foranin. ( i bolji ti je bija stari avatar) Ja se nadam da ce nesto prominiti na tom sastanku ali tesko da ce se ista desiti priko noci. Ma Neka oni sastance ali cemo ih nakon skupa i istupa u javnosti ponovo podsjetiti na izmjenu i tako stalno dok se nesto ne promini a ako ne onda cemo na sud a kad se skupi dovoljan broj pomoraca u UPH onda imamo pravo zakonom rusiti i SPH jer cemo imati dovoljan broj. A onda ce drzava pregovarati s nama a to joj nece ici lako kao i s SPH.

Vidit cemo sutra sta su odlucili
Ma netriba rusit SPH ipak smo mi samo grupica frustriranih srednjokolaca stranog porijekla

Last edited:
Bog ekipi:kafa

Nadan se da san dobro informiran odnosno moj izvor.
A oni neka malo zagriju stolice i to izglasaju za nase i njihovo dobro ipak smo jaci po znanju od puno nacija u pomorstvu.
Radin sa englezima koji ne tribaju skolu za napredovat :mad: nego samo navigaciju i kurs pa ti vidi ko upravlja brodovima:udriglavom
A to svak moze vidit i uvijeriti se MCA gov.

OVO JE ZA ONE KOJI IZGLASAVAJU ZAKON LJUDI BUDITE PAMETNI I DAJTE DA NAPREDUJEMO A NE DA SMO ZAKINUTI I DA IZGLEDAMO KAO ? KART KOJI NE MOZE ZAVRSIT FAX I NAPREDOVAT:uzdravlje

Po??tovani g. Marinković,

Republika Hrvatska nema sklopljen Sporazum o priznavanju svjedod?žbi sukladno
zahtjevima pravila I/10 STCW Konvencije s Republikom Crnom gorom.
Međutim, ako Vam je svjedod?žba izdana prije 08. listopada 1991. godine tada za istu
mo?žete ishodovati va?žeće ovla??tenje u Republici Hrvatskoj sukladno Pravilniku o
zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca (Narodne novine 50/07).

S po??tovanjem,

Ana-Marija Batinović

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Uprava pomorskog prometa, pomorskog dobra i luka
Odjel za pravne poslove i međunarodnu suradnju
:mad::mad::mad:
Pa da in se nebi krvi napija sad...
Doc cemo in glave, sina mi moga, ocemo, samo da se 15.06 iskrcan!!!!!

Evo i najnovije vijesti...
Postovani,

cijena kursa iznosi 2760E plus oko 300E za polaganje. Vi, kao drzavljani R
Hrvatske mozete polagati na Luckoj Kap. i oni ce Vam izdati brevet. To su
vec uradili neki kandidati iz Hrvatske.

S postovanjem
Igor Stanovcic

A sta sad majci... Moran vidit jeli oni moji u firmi u Bergenu daju endorsement na CG brevet...

Evo i najnovije vijesti...
Postovani,

cijena kursa iznosi 2760E plus oko 300E za polaganje. Vi, kao drzavljani R
Hrvatske mozete polagati na Luckoj Kap. i oni ce Vam izdati brevet. To su
vec uradili neki kandidati iz Hrvatske.

S postovanjem
Igor Stanovcic

@jadran74

Nijesu ni Crnogorci više oni isti o kojima je pjevao I.M.
______

Oca im jeben, pogle koliku su cijenu stavili! Kakvi su im propisi po pitanju uvjeta koje kandidat mora ispuniti da bi pristupio ovom kursu, i ispitu po završetku kursa. Koliko uopće traje taj kurs?

Čuo sam da imaju čak posebnu školu, koja priprema kandidate za ukrcaj na brodove MSC?!

?

@jadran74

Nijesu ni Crnogorci vi??e oni isti o kojima je pjevao I.M.
______

Oca im jeben, pogle koliku su cijenu stavili! Kakvi su im propisi po pitanju uvjeta koje kandidat mora ispuniti da bi pristupio ovom kursu, i ispitu po zavr??etku kursa. Koliko uopće traje taj kurs?

Čuo sam da imaju čak posebnu ??kolu, koja priprema kandidate za ukrcaj na brodove MSC?!

?

Prestigli nas i Crnogorci

Back