Carnival

je taj je ali j....,bija je barem aktin.a na carnivalu 2nd.a nema niti 38godina,pa sad smo bili u 4 tom misecu skupa u gran turku,tad je bija st/ce zato san i napisa,i on mi je reka da za sada je akt.evo ja na brodu tako hvala na update.

pozz

Nema na cemu. Brzo ce on avancat , dugo je S1EOF. Sposoban i pametan ali ima jebenu narav , nije fleksibilan. Inace smo dobri prijatelji. Pozdrav

crta zara, bio sam na karnivalu prije par godina dok ga je jos drzao zorovic, poslije sam isao u euros dva puta pitati..rekli mi da sam prestar:D
hvala ti na broju i adresi..nisam bez ukrcaja samo mi je dosta tih tankera

tonga
ja uvik kazen materi-ma nekad si bila mlada i lipa sad si samo lipa,tako ti njih nazovi i reci da si lip i pitaj ih jesu te vidili. hahahaaaa

pozdrav

reful

ma tebi je mozda najbolja,ali znaj da se o ukusima ne raspravlja,a staff kapetanu tamo nije bajno vidija san sad na triumphu,pola ne zeli niti pricat sa njim,ustvari neznam sto smo tu napisali sto nije istina,koje tu cinjenice nisu istinite,ajde bogati,pa i njihovi sto nesto valjaju idu ca posli prvog ugovora a nekad ga ni ne zavrse,nekima je st ch,ante super nekima smece,neki stafovi nasi su bili pa su dobili pedalu,a njihovi su ostali,a to jedan st na ciloj kompaniji to je jer to tako mora biti,nisi se ti nasa u poziciji kad su bili mitingzi pa diretire sra na talijanskom da dolazi puno hrvata,ajde bogati,

prijatelju niko nemore poist vise govana od mene a da se ne svadam sa nekim,(ima san svadu prvi put sad sa prvim,jer je bija ljubomoran sto staf samo meni daje posa jer je vidija da ovaj je friski prvi i da nezna-ko mu je kriv)a izdrza sam tamo dosta i sad se ukazala super prilika i evo skaci,a pola bi ih guze dalo nasih da se mogu prebacit na nesto bolje ali kako se kaze tamo di mores imat vecu lovu za ovaki nerad---jadno
i jos jedna stvar ako je neznanje igrat karte-ili ti lizat supak,i kad ti dode kapo pa kad se unese u facu i kaze mrzim hrvate,i p......n mi ih je k....c,a nas prvi mu se smjeska ka da je smisno a u biti se jede,i onda dode meni pa ko dite materi,a jesi cuja sto mi je reka......ajde ajde znas ti o cemu ja pricam,znam ja i one koji su nosili cokoladice,i koji su plakali da ce mu obitelj bit razocarana ako ga ne avancaju.....sve se zna

ali to je sve fun ship

a i na kraju ti ljudi nisu probali bolje kompanije pa da mogu reci da je carnival br 1,pitaj nasega momka od 35godina staff ch eng na princesa,a tu na carnivala je bija sekondo.....sto on misli o karnivalu,ajde sinko neznas ti sto su dobre kompanije-jer je udrija u glavu njihov mentalitet

plus-ovo sto je reka f m
nasi i dodu na poziciju ali drukcije postupaju sa nasima i sa njihovima tako da na kraju nema veze ako ti je nas mozda ce ti bit jos i gore,(ali nasega barem mores lako naci doma pa ga ispljuskat)tim nasim kadeti mogu radit cirkus a probaj se ti ne slozit sa njihovom idejom....sto bi te dole ispeglali.

da stvar ne bude tako crna

ima stvarno ljudina nasih i jedan put se stvorila ekipa nas 7 strava ugovor,ali to je 2 posto od ukupnog

Uf na ovo moram reagirati ...
na Carnivalu sam tocno 10 godina - isto koliko i spomenuta gospoda St.Chief i St. Capt. i ovo jednostavno nisam mogao istrpiti ... priznali to ili ne spomenuti dvojac dosao je od trecih do sadasnjih pozicija u nesto vise od 8 godina (toliko otprilike treba i sposobnijim Talijanima), i sve im se moze pripisati ali ne i ulizivanje i uvlacenje - spomenuti dvojac na pozicije je dosao iskljucivo svojim radom, zalaganjem, postenjem, ponasanjem a kako dobro poznajem obojicu (vise ugovora odradjenih zajedno) mogu samo reci da su obojica veliki profesionalci, znalci, radnici i divni ljudi ... avancali su najvise iz razloga jer su napravili RAZLIKU u radu i znanju i zaista je neukusno spominjati ih u kontekstu nekakvog ulizivanja - ali - zasto nasi ljudi uvijek ocekuju nesto od "rodje" - primjer - zasto redovno ako je na brodu nas Safety Off. nasa posada kuca sa spikom "hajde pajza promijeni emergency card i skini me sa duty-ja". i zasto se uvijek ljute kada dobiju odgovor "ne pajza, nego bas zato sto si pajza od tebe najvise ocekujem" - osim toga mladi decki sto dolaze u zadnje vrijeme na prvu su loptu buntovni i kratkog fitilja - pod parolom "oni nas ne vole jer smo Hrvati" - i sada cu jos manje raditi, nije me briga - tako se ne moze napraviti razlika - i nije to samo na Carnivalu tako je na svim velikim kompanijama a i svagdje na kraju - razlika se ne moze vidjeti za ugovor ili dva ali ona ispliva i na kraju bude vrednovana ...
eto...

Uf na ovo moram reagirati ...
na Carnivalu sam tocno 10 godina - isto koliko i spomenuta gospoda St.Chief i St. Capt. i ovo jednostavno nisam mogao istrpiti ... priznali to ili ne spomenuti dvojac dosao je od trecih do sadasnjih pozicija u nesto vise od 8 godina (toliko otprilike treba i sposobnijim Talijanima), i sve im se moze pripisati ali ne i ulizivanje i uvlacenje - spomenuti dvojac na pozicije je dosao iskljucivo svojim radom, zalaganjem, postenjem, ponasanjem a kako dobro poznajem obojicu (vise ugovora odradjenih zajedno) mogu samo reci da su obojica veliki profesionalci, znalci, radnici i divni ljudi ... avancali su najvise iz razloga jer su napravili RAZLIKU u radu i znanju i zaista je neukusno spominjati ih u kontekstu nekakvog ulizivanja - ali - zasto nasi ljudi uvijek ocekuju nesto od "rodje" - primjer - zasto redovno ako je na brodu nas Safety Off. nasa posada kuca sa spikom "hajde pajza promijeni emergency card i skini me sa duty-ja". i zasto se uvijek ljute kada dobiju odgovor "ne pajza, nego bas zato sto si pajza od tebe najvise ocekujem" - osim toga mladi decki sto dolaze u zadnje vrijeme na prvu su loptu buntovni i kratkog fitilja - pod parolom "oni nas ne vole jer smo Hrvati" - i sada cu jos manje raditi, nije me briga - tako se ne moze napraviti razlika - i nije to samo na Carnivalu tako je na svim velikim kompanijama a i svagdje na kraju - razlika se ne moze vidjeti za ugovor ili dva ali ona ispliva i na kraju bude vrednovana ...
eto...

Isti K****C i kod nas na NCL-u.....svuda se prikazujemo 'u pravom svjetlu'.....Kad dolazis doma,mogli bi do Plodina na pivu :D

donekle je tako ali i dalje ce se pljuvat i omalovazavat hrvate,i hrvati nikad tamo nece biti na istom nivou ko talijani,a isto tako nikad hrvat nece ucinit nista za svoga,(jer vidim iz natpisa da ti to podrzavas)i zato ce hrvatima uvik biti tako kako je,je je jer su talijani glupi pa zak......guraju svoje,i uvik ce stati za svoga ima tu i drugih nacija,ma koga briga za emcard,ima tu drugih stvari procitaj gori pa komentiraj sto to nije istina...a stafove pusti na miru

Evo malo vijesti sa carnivala, i to ne bas dobrih.
Pocevsi od 10 mjeseca Carnival ukida treceg u hotelu tj galley enginer-a. Umjesto njega uvodi se Hotel tehnican koji ce biti petty officer. Direktno je odgovoran Hotel engineer-u. Ova novotarija se samo provodi na 5 brodova za sada Dream, Destiny, Imagination, Valor, Freedom.
Po prici upravitelja kompanija je ovo htjela uvesti jos pocetkom 2009 kada je bila konferenija ali su se upravitelji pobunili i odustali su od toga, da bi jucer primili mail na brod u kojemu nas obavijestavaju o promjenama. Any way kompanija stedi i reze ljude nista novo. Samo to je vise posla za prvog od hotela i za elektricare. Isto tako prvi ne moze izaci jer ga nema tko mjenjati osim ako ga kapo ne zamjeni :rolleyes:
Pozdrav.....

Last edited:
Znaci manje trecih strojara na Carnivalu, manja ce bit potraznja za istima.
Ali pretpostavljam da nasi i nisu na tim pozicijama, al svejedno, kriza uzima danak.

kriza lagano prolazi. ali...naucila je pameti mnoge, pa za posal sta mogu obavit trojica, ne zaposljavaju petoricu. bit ce jos toga. kad se opeces na vruce mliko, posli puses i na jogurt.

Ustvari broj ljudi ce ostati isti ali ce firmi vise u djepu ostati.
A neko ce dobit duplo vise posla za iste pare :o

woooooooowwwww,ti ljudi vjerojatno nisu radili u hotelu,ma boze sacuvaj,ma da se razumimo hotel kao department triba imat min 3 oficira,ovo sto rade je jedna u nizu mjera kojom se engineer oficiri pokusavaju izravnat sa serviserima,a zasto nisu smanjili placu chief purseru ili ga ukinuli,ili houskiping manager,fotograf manager matride,idt hotelska prepotentna gamad,j.....radija san u hotelu i nisan ima vrimena se okrenit pogotovo na triumphi ili desteniu,ja u galiu a drugi hotelu i obrnuto,Hotel Engineer(1st) zatrpan poslom i papirologijom,boze sacuvaj,ma to su prvi znaci sad ce pomalo pocet ukidat trece u makini jer ce uzet 2 mazaca = sekondo drzat ce gvardiju,a moglo bi bit da ce pocet i indijci dolazit,srica pa sam uteka od tamo navrime

Ustvari broj ljudi ce ostati isti ali ce firmi vise u djepu ostati.
A neko ce dobit duplo vise posla za iste pare :o

Bas tako,
Svi se pozivaju na krizu.U velikom dilu pomorske industrije kriza se stvarno i osjetila,ali u cruise industriji (bar sto se tice carnivala)malo i nista,ali ih to nije sprijecilo iskoristit krizu za opravdat razne "ustede" od ukidanja pozicija do nepovisivanja placa,iako zivotni troskovi rastu kako na brodu tako i na kopnu( npr.duvan su nam poskupili za cca 30%,a ima toga jos...)tako da nam je realna placa(kupovna moc)puno manja nego prije "krize".
Ali onda sami sebi skoce u usta(evo sam bas cita izvjestaj za 3.tromjesecje 2010god)di kaze "neto zarada za 3.tromjesecje 1.3 milijarde $ na prometu od 4.4 milijarde $,za usporedbu sa istim tromjesecjem 2009god. neto 1.1milijardu na promet od 4,1 milijardu $ sto predstavlja porast od 22%,a vecim dijelom je
to zbog "manje potrosnje po jedinici"(brodu) i samo 3% je nize od REKORDNE ZARADE IKAD."
E sad o kakvoj krizi oni nama ode pricaju?
Pokusavaju prodat muda za bubrige i dosta ljudi im to i viruje,ali nije to prica samo na carnivalu nego svugdi i oko svega,a ja cu sad ostat bez terca pa cu umisto 2 telefona nosit 4 i umisto 10 km dnevno prehodat 20 km,a naivci ce pit pricu o "krizi" i govorit "muci dobro je da smo i ovo dobili"
Cista psihologija. Prvo ljude ispripadaj,pa in onda mozes cinit sta oces.
A tesko ti je ovce isripadat...e sad sta smo nas 3 razumili pricu neznaci nam nista,a ostali nisu i nece i jos se tresu i sritni su,a sam nemozes prominit nista nego ili ic ca ili stat s mirom,a da 100 ljudi odjednom ide ca,prica bi se sigurno prominila,ka i prije 3 god kad je islo ca 200 casnika u godini dana pa su isle i place u eure i povisice...samo je to bilo prije "krize"

Bas tako,
Svi se pozivaju na krizu.U velikom dilu pomorske industrije kriza se stvarno i osjetila,ali u cruise industriji (bar sto se tice carnivala)malo i nista,ali ih to nije sprijecilo iskoristit krizu za opravdat razne "ustede" od ukidanja pozicija do nepovisivanja placa,iako zivotni troskovi rastu kako na brodu tako i na kopnu( npr.duvan su nam poskupili za cca 30%,a ima toga jos...)tako da nam je realna placa(kupovna moc)puno manja nego prije "krize".
Ali onda sami sebi skoce u usta(evo sam bas cita izvjestaj za 3.tromjesecje 2010god)di kaze "neto zarada za 3.tromjesecje 1.3 milijarde $ na prometu od 4.4 milijarde $,za usporedbu sa istim tromjesecjem 2009god. neto 1.1milijardu na promet od 4,1 milijardu $ sto predstavlja porast od 22%,a vecim dijelom je
to zbog "manje potrosnje po jedinici"(brodu) i samo 3% je nize od REKORDNE ZARADE IKAD."
E sad o kakvoj krizi oni nama ode pricaju?
Pokusavaju prodat muda za bubrige i dosta ljudi im to i viruje,ali nije to prica samo na carnivalu nego svugdi i oko svega,a ja cu sad ostat bez terca pa cu umisto 2 telefona nosit 4 i umisto 10 km dnevno prehodat 20 km,a naivci ce pit pricu o "krizi" i govorit "muci dobro je da smo i ovo dobili"
Cista psihologija. Prvo ljude ispripadaj,pa in onda mozes cinit sta oces.
A tesko ti je ovce isripadat...e sad sta smo nas 3 razumili pricu neznaci nam nista,a ostali nisu i nece i jos se tresu i sritni su,a sam nemozes prominit nista nego ili ic ca ili stat s mirom,a da 100 ljudi odjednom ide ca,prica bi se sigurno prominila,ka i prije 3 god kad je islo ca 200 casnika u godini dana pa su isle i place u eure i povisice...samo je to bilo prije "krize"

ma e to je ka i uvik a losa godina nismo zaradili,nije sto nisu zaradili nego sto su posltavili visoke ciljeve,
kad su svi skinuli jakete tek onda su hotelskom osoblji dali zvjezdice imas pravo ali dragi tamo znas i sam da oni koji su najaci i najbrojniji tamo su i nasritniji sto god se desilo ma bas kapa i diretorea zaboli to sto ti neces moci,a oni bi tribali nesto ucinit,ali kazem glavnu ric malo pomalo ima hotel direktor a svi drugi,i znas i sam kako ce ti zvonit telefon ako nesto ne steka u hotelu,naguzit ce te i kapo,talijani na karnivalu su toliko prestraseni da je to nesto najbolje sto mogu imat,da je to za nevirovat,umisto da ka i mi ides i trazis jer uvik ima bolje od boljega,zato ce uvik i biti pognute glave i slusat kako ih gaze

Evo da se nadovezem, jutros san zva Euros u vezi intervjua za strojare i rekli su mi da je trebao biti ovaj mjesec ali nista, ne znaju ni kad ce biti. :o
E sad, mozda je to povezano sa ovim postovima iznad.:kafa
A ko je zainteresiran, neka prati njihovu stranicu na www.euros.hr u vezi intervjua, tamo ce pisat kad ce biti. :uzdravlje

Nisam mogao da prelistam cijelu temu (jesam par prvih i par zadnjih) pa nisam nasao da li je uopste moguce zavrsiti kadeturu na Carnival-a? Da li uopste postoji mogucnost apliciranja za istog ili ne?

Ja pricam engleski, spanski i italijanski, ako bi to bila ikakva prednost kad je kadetura na Carnival-a u pitanju...

Poz.

Back