Angola i iskustva iz Angole

Prika neznam odakle si izvuka da je lose reka? Ja sam rekao da ga pozdravis (mada znam da si ti Casper po mom osobnom misljenju) jer ja ne zivim od proslosti. Neka druga prica davno ispricana.

Pozz i tebi iz Sibenika :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Znam sve i cijelu pricu, a to da sam ja Casper, neda mi se opet objasnjavati, ali neka ti bude, odsad sam Casper-Blek :p
BTW, pozdravija je Casper (onaj pravi) i tebe i kaze da smo ludi obadvojica, i smije se, kaze da bi bija drugi nick uzeja a ne "Blek" jer da je on volio i skupljao stripove od "Mister No-a" a ne Bleka :p :D

Pozdrav od nas (Casper-Blek-a i Caspera) iz Zadra :D

A casper moj...ko te ne zna skupo bi te platija, a je te dalmos uvatija sa onin ip adresama:-) stoj mi dobro i nadan se da si zadovoljan na tdw. Cujemo se

Sent from my iPad using Tapatalk

Bit ce zbog svih ovih procedura LNG brod dodje ispred Point Noire-a, Kongo, pa se radi smjena ljudi, a brod inace krca tered u Soyo-u, Angola. Iako je terminal on shore, smjena ljudi se tamo ne radi. Predpostavljam da je Kongo puno fleksibilniji.

Angola i iskustva iz Angole

Bit ce zbog svih ovih procedura LNG brod dodje ispred Point Noire-a, Kongo, pa se radi smjena ljudi, a brod inace krca tered u Soyo-u, Angola. Iako je terminal on shore, smjena ljudi se tamo ne radi. Predpostavljam da je Kongo puno fleksibilniji.

Upravo tako Tommy. Angola viza je stvarno za nas offshore ajme majko provedura.

Sent from my iPhone using Tapatalk

za sve u Luandi

za sve u Luandi

Evo warning koji su pustili sa raznih firmi za zaposlenike koji se krcaju/iskrcaju ili rade on shore u KLuandi/Angoli

Local sources have reported a recent spike in security incidents in Luanda. Control Risk has not been able to confirm specific incidents however this is an opportunity to remind basic security precautions that you must apply in Luanda.

- Maintain a low profile, travel in larger groups where possible and avoid exhibiting unfamiliarity with your surroundings to mitigate the risks of being targeted.

- Minimize travel on foot where possible. Do not walk around with valuables and avoid talking on mobile phones in public as it could attract a mugger and to lessen the chances of being distracted.

- Be particularly alert when walking between your vehicle and office buildings, ATMs, restaurants or residences after dark.

- All travel after dark and daytime travel beyond 100 meters should be conducted in a locked vehicle. Drivers and passengers should regularly check mirrors for any sign that they are being approached or tailed, leave a gap between the vehicle in front and keep the car in gear to aid maneuverability in the event of being accosted.

- Victims accosted by criminals should assume that their attacker is armed.

- Communicate calmly with the attacker and show you pose no threat and are willing to cooperate. Try to keep a distance between yourself and the attacker, without antagonizing them.

Kolege budimo oprezni

Last edited:
Ovo i mi dobivamo svaki put... Dosad nije bilo problema. Agent nas pokupi u Luandi i odveze ( u zakljucanom i zatamnjenom kombiju) na lokalni aerodrom pa onda za Soyo...

Ovo i mi dobivamo svaki put... Dosad nije bilo problema. Agent nas pokupi u Luandi i odveze ( u zakljucanom i zatamnjenom kombiju) na lokalni aerodrom pa onda za Soyo...

Bice imamo istog agenta tako i mi putujemo u miru i blagostanju :):)

Angola wifi

Angola wifi

evo ako nekog zanima ili nema gold karticu za uci u takozvani "vip lounge" -lozinka za wifi pa se moze popit piva i isprid i koristit internet.
daklem, USER NAME: FLYTAAG i LOZINKA taag%sempre

Pozz

evo ako nekog zanima ili nema gold karticu za uci u takozvani "vip lounge" -lozinka za wifi pa se moze popit piva i isprid i koristit internet.
daklem, USER NAME: FLYTAAG i LOZINKA taag%sempre

Pozz

Ili moze otic u oni nasuprot lounge rec da radi na Ensco DS-6 rigu samo napise svoje ime i ima 2 pica besplatno i baren normalne cijene.. ja san vec 2 godine ovdi i moja firma Ensco nam daje 50% bonusa, tako sta se toga tice je uredu, a za LTV je malo komplicirano ja san jos uvik na STV i firma za svaki dan sta ostajen dulje od tih 7 dana sta traje STV placa 100$ Angoli..

LOI se ceka misec dana
Nakon sto ze dobije LOI, pecatiran od svih, kad se posalju papiri u Bec DHL-om (prevod, slika...), ovisi od Ambasade, ali u pricipu po vizu se ide za 4 - 5 dana u Bec.
Medjutim Ambasada od 16.12.2014 ne prima vise nikog do posli nove godine, moj B2B je treba letiti 16.12.2014 u Bec po vizu pa su mu otkazali i rekli da vise nikog ne primaju.

LOI se ceka misec dana
Nakon sto ze dobije LOI, pecatiran od svih, kad se posalju papiri u Bec DHL-om (prevod, slika...), ovisi od Ambasade, ali u pricipu po vizu se ide za 4 - 5 dana u Bec.
Medjutim Ambasada od 16.12.2014 ne prima vise nikog do posli nove godine, moj B2B je treba letiti 16.12.2014 u Bec po vizu pa su mu otkazali i rekli da vise nikog ne primaju.

Isto ovakvo iskustvo i saznanja imam i ja.

Kod nas na brod dolaze 17.12.2014 svi na boarding vizu i to sve do 21.1.2015 SAMO na boarding vizu i naravno oni koji imaju working njih to nista nedira

LOI se ceka misec dana

Isto ovakvo iskustvo i saznanja imam i ja.

Kod nas na brod dolaze 17.12.2014 svi na boarding vizu i to sve do 21.1.2015 SAMO na boarding vizu i naravno oni koji imaju working njih to nista nedira

Stiga mi je LOI tako da sutra letim za Bec pa onda dalje. Izgleda da ipak daju vize iza 16.12. Ja se ponada da cu uvatit bar Bozic [emoji20]

Za sve kojima se dogodi da ostanu u Angoli zbog putovnice koja im je zadrzana u SME:

Do sada se u kontaktu sa nasim veleposlanstvom u Lisabonu uglavnom dobijao odgovor da im se ne moze omoguciti izdavanje putnog lista u nijednoj od EU ambasada u Luandi, jer nije ispunjen uvjet da je putovnica otudjena ili izgubljena. Medjutim kako mozete vidjeti u linku na EU zakonsku odredbu, koja predvidje i NEDOSTUPNOST putovnice, to su oni od sada duzni napraviti...
Dakle, ako ostanete u Angoli zbog putovnice, obratite se bilo kojoj EU ambasadi i pozovite na zakonski stavak u linku EUR-Lex - l14010b - EN - EUR-Lex i oni ce vam nakon kontakta sa nasim veleposlanstom izdati putni list za odlazak kuci.

Last edited:
Back